Hirdetés

AMD Ryzen CPU teszt: egy új korszak kezdete?

Hirdetés

Renderelés, tömörítés

Az AMD-nek nagyon jól feküdt a Cinebench és a 3ds Max 2014 is, mondhatni jelentős, mindenképp hibahatáron kívül mozgó előnyt szedett össze még az eddig legcombosabbnak tartott i7-6950X-hez képest is.

Az Indigo Renderer alatt a Broadwell-E mindig jól szerepelt, és most is letaszíthatatlannak bizonyult, de a Ryzen szorosan a nyomában van, és értelemszerűen a Kaby Lake sem tudta tartani a versenyt.

A fájltömörítők a renderelő alkalmazásokkal ellentétben kedvelik a minél nagyobb memória-sávszélességet és az alacsony késleltetést, illetve a minél nagyobb, illetve gyorsabb L2 és L3 cache-t. Ennek ellenére a Ryzen nem tudta átmenteni előnyét a WinRAR-ba, és az eddig pariban lévő Broadwell-E nyomába sem ért, sőt még a 7700K is lenyomta. Ugyanakkor élünk a gyanúperrel, hogy itt vagy optimalizálással kapcsolatos, vagy BIOS-probléma lehet, ugyanis, mint azt később látni fogjuk, pont a RAR az egyik, ami alig gyorsult tuning hatására. Ezzel szemben a 7-Zip igen szépen skálázódott, és úgy tűnik, eddigi tesztjeinkkel ellentétben az AMD sok magját igencsak szerette, nem pedig az órajel dominált. Ezt támasztja majd alá a tuningolt eredmény is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés