Hirdetés

Acer Aspire Switch 11 V: passzív hűtésű hibrid

Hirdetés

Külső, megjelenés

Az Acer hibrid táblagépsorozatát, az Aspire Switch családot talán nem kell már senkinek bemutatni, hiszen hosszú ideje a piacon van különféle méretekben, és az évek alatt igyekeztünk mindenféle változatát bemutatni. A legsikeresebbnek az elsőként rajtoló 10"-es modell és annak utódjai tekinthetőek, míg a legnagyobb, 12"-es változat aratta a legkevesebb babért szokatlan kivitele miatt. A kettő között helyezkedik el a 11,6"-es kijelzővel szerelt Switch 11, amiből volt már Core i3-as variáns, de ez hamar kivonult a piacról. A Core M processzoros változat viszont még elérhető, és egy egészen kellemes masinának ígérkezik, ezért mindenképp érdemes rá egy pillantást vetnie azoknak, akik passzív hűtésű x86-as hibrid táblagépet keresnek billentyűzetes és HDD-s dokkolóval.


[+]

Kívülről a tesztalany hozza a Switch 10-nél megszokott szín- és formavilágot: szürke, szálcsiszolt, mintás alumíniumfedél, amire azért jutott egy kis műanyag is. Tapintása rendben van, a lekerekített éleknek hála fogása is kényelmes, becsukott állapotában pedig egy átlag 11,6"-es notebook méreteit hozza.


[+]

Kinyitva, notebook módban, azaz a dokkolóhoz csatlakoztatva a kijelző, vagyis a táblagépként funkcionáló egység nem hajlítható teljesen hátra, kettéválasztásuk viszont csak egy mozdulat, hála a mágneses kapcsolódásnak, ami kellően erős. Rossz hír, hogy a dokkolási pont nem annyira masszív, van némi holtjáték és lötyögés, cserébe a zsanér nem ormótlan. Mindenesetre így is 20 milliméteres vastagsággal számolhatunk a gép legvastagabb pontján.


[+]

Természetesen a tablet fordítva is csatlakoztatható a dokkolóban, tehát sátor és prezentációs módban, alternatív felhasználási területeken is bevethető, hiszen az érintőkijelzővel ugyanúgy tudjuk kezelni. Fontos, hogy a dokkolóban lévő merevlemez ekkor is aktív, a tárolt adatok elérhetőek.


[+]

A dizájn szemből nézve visszafogott, de egy táblagép esetén, ahol a kijelző dominál, nehéz különlegeset alkotni. Azt viszont mindenképp szeretnénk megjegyezni, hogy a kijelző körüli keret véleményünk szerint szélesebb lett a kelleténél, cserébe ha kétoldalt fogjuk, biztos nem fog a hüvelykujjunk véletlenül a kijelzőn tapicskolni, de még így is le lehetett volna lecsípni belőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés