CES 2016: Acer Aspire Switch 12 S Core m alapokon, opcionális VGA dokkolóval

Biztosan vannak még, akik emlékeznek az Acer Aspire Switch 12-re, hiszen a tavalyi év folyamán a tesztlaborunkat is megjárta, és ez volt az a gép, ami érdekes kialakítása révén mindenkiben nyomot hagyott – akiknek tetszett azért, akinek pedig nem, azokban pedig azért. Nos, úgy tűnik, az Acer újra átgondolta a Switch család 12 hüvelykes hibrid masinájának jövőjét, aminek folyományaként született meg a CES-en debütáló Switch 12 S.


[+]

Ez a 12,5"-es, Gorilla Glass 4-gyel ellátott Full HD és opcionálisan 4K felbontású, aktív tollat támogató IPS érintőkijelzővel ellátott gép már a hagyományosnak mondható 2 az 1-ben felépítést követi. Nincs trükközés, tehát a megszokott billentyűzetes dokkolóból és leválasztható táblagép részből áll össze. Ráadásul a minőségnek és a dizájnnak is megadták a módját, így a ház anodizált alumíniumból készült, mindössze 7,85 milliméter vastag, tömege pedig 800 gramm – dokkolóval együtt a vastagság 17,3 milliméter, tömege 1400 gramm.


[+]

Természetesen a vékony kialakítás a passzív hűtésnek köszönhető, mivel a belül egy Skylake-alapú Core m központi egység dolgozik 4-8 GB RAM és 128-256 GB SSD árnyékában. A felszereltség jó, a MU-MIMO kompatibilis IEEE 802.11ac-s Wi-Fi mellett Realsense R200 3D kamera, 720p webkamera, microSD olvasó, valamint Thundebolt 3/USB 3.1 Type C aljzat is helyet kapott. Utóbbinak fontos szerepe lesz, ugyanis a vállalat készül egy Thunderbolt 3-on kapcsolódó Graphics Dock névre keresztelt termékkel is, ami egy külső VGA lesz, így a cég ígérete szerint a táblagép ezzel együtt játékra alkalmas kombinációt alkot majd – de hogy mi lesz benne, az egyelőre titok. Sajnos azonban úgy tűnik, a dokkolóban sem pótakku, sem pedig kiegészítő háttértár nem lakik, az esetleges vállalati felhasználást pedig az ujjlenyomat-olvasó és az integrált LTE modem hiánya hátráltathatja.

Az Acer Aspire Switch 12 S árusítása Európában februárban kezdődik, ára 1199 euróról indul majd. A dokkoló áráról nincs hír.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények