Hirdetés

Acer Aspire Switch 11 V: passzív hűtésű hibrid

Hirdetés

Gyakorlati tapasztalatok

A hagyományos fizikai beviteli részleget a dokkolón lévő billentyűzet és touchpad képviseli, utóbbi gombjai rejtettek. A klaviatúra kialakítása a gyártó jó szokásához híven és a rendelkezésre álló helynek megfelelően szigetes típusú. Működése használat közben ismerős lehet a nagy Acer notebookokról, azaz közepesen rövid gombút, határozott nyomáspont, viszonylag halk működés. Némi megszokást követően gépelésre is jól használható, bár a kurzorgombokat most is sikerült kis helyre összepasszírozni.


[+]

A touchpad méreteire nem lehet mondani, hogy lekörözné a Pancho Aréna footballpályáét, de még a használható kategóriába esik, átlója nagyjából 12 centiméter. Használat közben szerzett tapasztalataink alapján minőségét a közepes és jó közé rangsorolnánk, ugyanis pontossága hagy némi kívánnivalót maga után, ahogy arra számítani lehetett, de korántsem használhatatlan.


[+]

Aki látta már az Aspire Switch család 10 hüvelykes tagját, annak a dokkoló kapcsolódása nem lesz újdonság. Ahogy említettük, mágneses megoldást használ a gyártó, így nincs szükség külön reteszelésre, ha a két felet egymástól el szeretnénk "szakítani". Ehhez a művelethez, mivel a mágneses kapcsolat kellően erős, hogy fejre állítva se szűnjön meg (azért így ne rázogassuk, ha nem muszáj), szükségünk lesz mindkét kezünkre: egyikkel a dokkolót, a másikkal a táblagépet fogjuk. A lötyögésről már korábban tettünk említést, de arról még nem, hogy sajnos maga a dokkoló nagyon műanyagos érzést kelt.


[+]

Sajnos csatlakozókkal nem árasztott el bennünket a gyártó, gondolunk itt különösképpen a dokkolóra és az azon lévő egyetlen USB aljzatra, de az legalább 3.0-s szabványú. A tableten sem sokkal jobb a helyzet, a jobb oldalon a Windows gomb felett a hangerő és a ki-/bekapcsolásra szolgáló gombok kaptak helyet. A baljára kerültek az aljzatok, mint a micro USB, 3,5 milliméteres jack, micro HDMI, valamint a microSD olvasó nyílása és a töltőcsatlakozó.

A 11,6"-es érintőkijelző a Zero Air Gap technológiával készült, amit idestova legalább két éve használ az Acer. Ennek a megoldásnak és az IPS-sel rokonságban álló AHVA panelnek hála a papíron 178/178 fokos betekintési szögek a gyakorlatban is nagyon rendben vannak. Szintén nem tudunk rosszat mondani az érintés pontosságára és az érzékenységre, mindkettőn jól teljesített a tesztgép.


[+]

Néhány mérést is lefuttattunk, hogy pontosabb képet kapjunk az AU Optronics gyárából származó B116HAN0.3 típusú panelről. A LED-es háttérvilágítás fénysűrűsége maximális beállítás mellett 370 cd/m², a legkisebb beállítson 32 cd/m², a hozzájuk tartozó kontrasztarány pedig 1086:1 és 1074:1-hez. Megjegyzendő, hogy mindegyik paraméter túlteljesíti a gyári specifikációban leírtakat, ami 350 cd/m² maximális fénysűrűséget és 800:1 kontrasztarányt említ. A színvisszaadás viszont nem valós 8 bites, hanem 6 bit+Hi-FRC, de vélhetően ez kevesen fogják észrevenni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés