Hirdetés

Acer Aspire Switch 11 V: passzív hűtésű hibrid

Értékelés

A Switch 11 V számunkra kedves masina, hiszen sokban hasonlít a Switch 10-re, amit szintén nagyon kedveltük, ám ahhoz képest egy jóval erősebb konfigurációt kapunk most, gondolva mind a processzor, mind pedig a háttértár teljesítményére. Igaz, hogy mérete is nagyobb, de kárpótol a Full HD-s kijelző, ami tényleg nagyon jól sikerült, még akkor is, ha a keretét vehették volna kisebbre.

Hirdetés

Vannak viszont kisebb negatívumai is, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A kissé lötyögős Snap Hinge 2 dokkolócsatlakozást és magát a műanyag dokkolót még el lehet fogadni, de a legnagyobb hátránya egyértelműen a kevés port és a normál méretű SD kártyaolvasó hiánya, aminek ebben a méretben el kellett volna férnie. Az egy szál USB ugyan áthidalható egy USB hubbal, de ez növeli a magunkkal cipelendő kiegészítők számát, ami nem túl jó pont egy olyan gépnél, ami a hordozhatóságra van kihegyezve.

A másik kifogásolható pont a beviteli részleg, azon belül a touchpad, aminek közepes minőségén a gyártó hosszú ideje nem tud túllépni. Persze az érintőkijelző valamennyire kárpótol bennünket, de asztalon használva nem kényelmes és nem túl hatékony karunkat megemelve állandóan a kijelzőre böködni, és van, amikor finomabb műveletekre is szükség van, amihez ujjunk már nem elég precíz. Persze tollas beviteli eszköz használatára is van lehetőség, de ilyen kiegészítő alapból nem jár a géphez.

Amiről még nem szóltunk, az a beépített hátlapi kamera, ami inkább csak azért került oda, mert manapság illik kamerát rakni mindenbe, de minősége fotózáshoz nem elegendő. Cserébe a sztereó hangszóró kielégítő minőséget biztosít, ez pedig talán fontosabb egy fokkal, ha azt nézzük, hogy a Switch 11 V hardveresen és méreteiben is inkább egy olyan hibrid táblagép, ami közelebb áll a notebookokhoz, mint a(z androidos és iOS-es) tabletekhez.

Mindezeket összegezve a Switch 11 V egy kellemes gép, professzionális munkákat leszámítva lehet vele dolgozni, szórakozni, hosszú az üzemideje, nem kell a tárhellyel sem spórolni, hordozhatósága is rendben van, ráadásul hűtése zajtalan. Idehaza csak 128 GB-os SSD-vel kapható, így két év garanciával és Windows 10 Home kiadással majdnem 210 000 forintot kérnek el érte.


Acer Aspire Switch 11 V hibrid tablet/notebook

Daywalker

Az Acer Aspire Swich 11 V-t az Acer hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés