Acer blog@New York: megújul az Aspire Switch 10, 11 és 12

A mágnesesen összekapcsolható tablet és billentyűzet párosból álló Acer Switch családnak kiemelt figyelmet szentelt a gyártó ezúttal is, hiszen egy igen sikeres szériáról beszélhetünk, aminek töretlen a népszerűsége, ami a folyamatos frissítésnek, valamint a választéknak is köszönhető. Ezen az úton halad tovább a vállalat, és újabb Switch-eket küld a piacra, amelyekkel remélhetőleg a vásárlók továbbra is elégedettek lesznek.

A család első, mondhatni eredeti tagja, a 10,1"-es kijelzővel rendelkező Switch 10 lényegében továbbra is a kínálat részét képezi majd még vonzóbb külsőbe csomagolva. Az SW5-015 jelzéssel ellátott gép ugyanis az Acer Aspire S7 Ultrabookhoz hasonlóan megkapja az üveghatást kiváltó Gorilla Glass 3 borítást, így egy magasabbra pozicionált masinát kapunk végeredményül.


[+]

A hardver marad a jól ismert Intel Atom (Z3735F) és 2 GB RAM kombó 32/64 GB eMMC tárolóval és opcionálisan dokkolóba épített merevlemezzel. A kijelző természetesen továbbra is IPS, aminek felbontása ennél a masinánál Full HD lesz.


[+]

Az újdonság Switch 10 vonalon a 10 E, azaz az SW3-013 jelzésű modell lesz, ami egy részben továbbfejlesztett, részben olcsósított modell lesz. A továbbfejlesztést az Acer Snap Hinge 2 jelenti, ami lényegében a mágneses dokkoló rész, amit most úgy változtattak meg, hogy egy falszerű támasztéknak hála a táblagépet ne lehessen a korábbiakkal ellentétben véletlenül ferdén vagyis a csatlakozó mellé illeszteni. Ezt csak ez a modell kapta meg, a fent vázolt Switch 10-en a régi, klasszikus kialakítás maradt. Az új megoldás hátránya, hogy nagyobb és nehezebb, érzésre pedig a mágnes is gyengébb lett.

Balra a Switch 10 E és a Snap Hinge 2, jobbra a Switch 10 hagyományos Snap Hinge megoldása
Balra a Switch 10 E és a Snap Hinge 2, jobbra a Switch 10 hagyományos Snap Hinge megoldása [+]

Ami az olcsósítást illeti, a gépház a Switch 10-zel ellentétben teljesen műanyag, igaz szépen textúrázott és jó a tapintása is, van belőle több szín, de alapvetően vaskosabb (22,85 mm a 18 helyett) és valamivel nehezebb (1200 gramm kontra 1170 gramm) is lett a masina. A hardver kapcsán az Acer maradt az Intel Atom platformnál, de többféle kiépítés lesz: 1 és 2 GB-os változat, 32/64 GB eMMC tárolóval, opcionálisan HDD-vel a dokkolóban. A kijelző ez esetben nem Full HD-s, hanem csak 1280x800, de természetesen IPS.


[+]

Az gépről nem hiányzik a dupla két megapixeles kamera, és akkuban is viszonylag erős lesz: 12 órát ígér a gyártó a 30 Wh-s teleppel. Mindezért a gyártó 300 eurót fog kérni.


[+]

A Switch család másik két tagja, a Switch 11 és Switch 12 is megújul hamarosan. Sajnos utóbbi nem volt kiállítva, csak a prezentációk során került elő a gép a távoli színpadon, így részletek nem igazán derültek ki róla, ám az látható volt, hogy a "különlegesen furcsa" kialakítással szakítanak.

A Switch 11 V viszont megtapogatható volt (bekapcsolva kipróbálni azonban nem lehetett). Ez lényegében a Switch 10 felturbózott változata lesz, 11,6"-es kijelzővel, Atom helyett Core M processzorral, vékony kialakítással, fémburkolattal, Snap Hinge 2-vel, prémium Dolby hangrendszerrel, így összességében ígéretes darabnak tűnik.


Acer Aspire Switch 11V [+]

Várhatóan a Switch 11 és 12 a Computex környékén mutatkozik be majd teljes pompájában, így reméljük, hogy ott már kipróbálható darabokkal találkozunk, és talán az árakról is kapunk majd akkor némi információt.


[+]


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények