Acer blog: végre méltó utódot kapott a Switch Alpha 12

Két új modell érkezik az utóbbi időben kevesebb figyelmet kapó Switch családba, így végre méltó utódot kap az Alpha 12 is.

Az Acer pont egy éve, New Yorkban mutatta be a Switch Alpha 12 nevű, igencsak ígéretes és passzív hűtést használó 2-az-1-ben noteszgépét, de az azóta eltelt időben a Switch sorozatról mintha elfeledkeztek volna, inkább az új Spin és Swift szériára koncentráltak. Ez a szünet ért most véget azzal, hogy az idei New York-i termékbemutatón két új családtag érkezett, az új nevezéktannak megfelelően Switch 3 és Switch 5 néven.

Acer Switch 3 Acer Switch 3
Acer Switch 3 (forrás: Acer) [+]

Mind a két változat teljesen néma, ventilátorok nélküli hűtést használ, és ezzel a komolyabb hardverrel rendelkező Switch 5 az Alpha 12 méltó utóda is egyben. A kisebbik változatban, a Switch 3-ban egy 12,2 hüvelykes Full HD felbontású kijelzőt találunk, processzorként pedig a hetedik generációs Celeronok és Pentiumok között lehet válogatni. A diákoknak, második gépre vágyóknak, vagy egyszerűen csak egy olcsó, netezésre alkalmas tabletet keresőknek szánt masina 8 órás üzemidőt ígér és fém burkolattal rendelkezik. Memóriából ebbe a modellbe legfeljebb 4 GB LPDDR3 kerülhet, a háttértár pedig 32, 64 vagy 128 GB-nyi eMMC flashmemória lehet. A készülék tömege billentyűzet nélkül 900 gramm, mérete pedig 295x201x9,95 mm. A billentyűzettel a vastagság 16,3 mm-re nő.

Acer Switch 5 Acer Switch 5
Acer Switch 5 (forrás: Acer) [+]

A Switch 5 esetében újra találkozhatunk a tavaly bemutatkozott LiquidLoop hűtőrendszerrel, így itt Kaby Lake Core i5 és Core i7 processzorokból áll már a választható CPU-k listája. A készülékben található akkumulátor 10,5 órás üzemidőt ígér, a 12 hüvelykes képernyő pedig FHD+ (2160x1440 pixel) felbontású. RAM-ból itt maximum 8 GB LPDDR3 kérhető, a háttértár pedig PCIe SSD, 256 vagy 512 GB-os méretben. Ez a noteszgép 292 x 202 x 9,6 mm-es és 920 grammos, míg ha csatlakoztatjuk a billentyűzetet, akkor 1,27 kg-osra és 12 mm-es vastagságúra hízik. Hasznos kiegészítő még a bekapcsoló-gombba rejtett ujjlenyomat-olvasó.


(forrás: Acer) [+]

Mind a két új Switch a sorozatnál már megszokott mágneses megoldással csatlakozik a billentyűzetéhez, amely a nagyobbik változatnál háttérvilágítást is kapott. Ez a dokkoló egyébként 5,85 mm vastag, a billentyűk útja pedig 1,4 mm-es. Csatlakozókat illetően mind a két új Switch-re egy USB-C és egy USB 3.0 port került.

Azon vásárlók számára, akik elsősorban munkára veszik a Switch 5-öt, ez a készülék egy opcionális USB-C-s dokkolóval együtt is megvásárolható, amely DisplayPortot, HDMI-t, két USB-C-t és három USB-A kivezetést kínál, illetve 3,5 mm-es jack portokat mikrofon és hangszórók számára.

Ami az elérhetőségeket és az árakat illeti, mind a két új Switch júniusban jöhet, az árak pedig 499 illetve 1099 euróról indulhatnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények