975X chipsetes lapok Core 2 processzorokhoz

Hirdetés

USB- és IEEE 1394-sebesség

Létrehoztunk egy 512 MB-os RAMDRIVE-ot, és erre felmásoltunk egy kb. 500 MB-os fájlt. Ezt a fájlt átmásoltuk az USB vagy FireWire vezérlőn csüngő merevlemezre, így született meg az írási eredmény, majd a vezérlőn csüngő merevlemezről visszamásoltuk a fájlt a RAMDRIVE-ra, így megkaptuk az olvasási eredményt. A másolást a Disk Bench nevezetű programmal végeztük el, mert ez a program a másolás végén képes átlagolni a másolás sebességét.

A tesztekben két Texas Instruments és két VIA chip indul harcba egymás ellen, ezek gyakorlatilag ugyanolyan gyorsnak bizonyulnak, bár az MSI-n található VIA VT6308P kis lemaradásban van: míg a többiek 33 MB/s-mal olvasnak, addig ő „csak” 32 MB/s-mal.

Írásban annyit változik a helyzet, hogy az MSI 975X Platinumon található VIA chip nagyon lemarad, hátránya ezúttal már nem kevesebb, mint 27%.

A FireWire-vezérlők egységesen 0–1%-ra terhelik le a Core 2 Duo E6700-as processzort, ez az érték egy lassabb, netán egymagos processzorral magasabb is lehet. Az ICH7-es déli hídban található USB-vezérlőn szokatlanul magas, 9%-os terhelést mértünk (az Intel DB D975XBX2-t használtuk).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés