Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • narumon

    őstag

    válasz Susi #1055 üzenetére

    Én 1280x720/50 -et használtam eddig, gondoltam nem kell nekem a fullHD. Hülye kérdés de az 50 pfs nekem (otthon gyerkőcök rögzítésére) akkor felesleges? max ha lassítani akarok a felvételen akkor jön jól?

    Pontosan.

    Ha tehát "filmes" hatást szeretnék elérni akkor az 1920x1080/24-et használjam inkább? És mire jó az 1920x1080/25 ? Az a +1 fps ilyen sokat számít?

    Igen a 24fpst használd és hozzá a 1/47 záridőt. A kettő együtt a kulcs, és ez miatt számít olyan sokat a +1 fps. A 25fps egyébként arra jó, hogy az az alap PAL szabványú videó rögzítés.

    helyesen kezeltem.. a fókuszálással is sokat bénáztam... Az automatikus gyakorlatilag használhatatlan, ha kézzel tekergettem akkor meg a kijelzőn nem nagyon sikerült eltalálni helyesen.. Főleg amikor a 50mm 1.8 obit használtam.
    "

    ML esetén ez sokkal egyszerűbb lesz ha bekapcsolod a focus peak opciót.
    A másik dolog az 1.8 obi nem azt jelenti, hogy akkor mindig azon használd, főleg, hogy 1.8-ra nyitva nem is eléggé éles. Gyerkőcöknél jó megoldás (ha van elég fény), hogy kinyitod f4-8 vagy még feljebb és akkor elég nagy távolság fokuszban marad anélkül, hogy tekergetnél utána mint az állat.

    Ez egy kicsit kínai most Mi az a 180 fokos shutter?

    A hagyományos filmes mozi kamerák azok úgy müködnek, hogy van bennük egy forgó tárcsa ami a film előtt forog. Ez egy adott ponton van kivágva.(egész pontosan a legtöbbnél félbe van vágva azaz 180 fokos) Amikor a kivágott részhez ér akkor történik az expozíció azaz elkészül egy képkocka, amint a tárcsa tovább fordul elzárja a fényt és a mechanika továbbít egy kockát a filmen, majd kezdődik előröl.

    A mostani digitális világban ennek annyi a jelentősége, hogy ezeknek a kameráknak a képét megszokta az ember a moziban - gyakorlatilag ez a professzionális kinézet és ezért ráz minden normális embert a hideg a barátok közt meg a rosalinda képminőségétől, tehát ehhez közeli beállítások kellenek mert abban az esetben hasonlít leginkább a hagyományos filmes kamerához a kép. És még tovább is lenne, de egyelőre ennyi elég :)

    https://www.facebook.com/Naruvideo

Új hozzászólás Aktív témák