Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz kymco #20022 üzenetére

    Valóban eléggé hihetetlen, hogy Istennel kétirányú kommunikációt folytatsz. Gondolom nem lep meg, hogy nem hiszem el. Meg tudja például mondani neked, hogy ma mit ettem reggelire vagy azt, hogy milyen egeret használok? Attól függetlenül hogy nem hiszem el, egyébként izgalmas felvetés és elgondolkodtató, hogy milyen kérdéseket lehetne feltenni egy istenszerű lénynek.

    Nem gondolom, hogy minősítettem volna. Az tapasztalatod kapcsán nekem egyből ez a pszichológiai hatás jutott eszembe. De nem állítom, hogy annyira tudatosan alkalmaznák ezt a papok, mint a médiumok vagy az asztrológusok. A horoszkóp esetében nincs annyira erős hit vagy körítés, mint a vallásnál és a támogató közösség sem adott. Ellenben hasonló közösség megvan pl. az anonim segítő csoportoknál.

    (#20032) kymco
    Azt elfogadom, hogy számodra igazolva van a hited személyes élmény alapján, de irracionálisnak tartom. A kérdés az, hogy mitől vagy különleges, hogy ez az isten felfedte magát előtted? Mi van azzal a sok ezer emberrel, akik egész életük során kétségbeesetten keresik a válaszokat, akik a "rossz" istenhez imádkoznak vagy akik minden nap imádkoznak azért, hogy hasonló személyes élményük legyen és végül nem jutnak semmire? Ha egy mindenkit ugyanúgy szerető istenről beszélünk, nem lenne logikus, hogy mindenki egyformán megtapasztalhassa, amit te?

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák