Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GreenGoblin

őstag

válasz I02S3F #38847 üzenetére

Az a baj, hogy a fejlesztők nem is teszik ilyenné. Tök jó lenne ha elterjedne a Linux mert nagyon szeretem a sok nyűgjével együtt de ez a kicsivel több mint egy év Linuxozás alatt elég sok ősz hajam lett. Nem tudom megszámolna hányszor töröltem le, raktam újra a disztrót, tettem vissza timeshiftet, sz@rta össe magát a rendszer, nem volt hang (dummy output van most is újra kell indítanom, hogy legyen hang), nem indult újra, kapcsolt ki, stb.
    Jó lenne ha gyártók kiadnának Linuxos gépeket is. Tudom ott a Dell, meg a Lenovo-nak is van pár Linuxal kijött gépe. Ott vannak direkt linux cégek, Purism, System76, Slimbook és még sorolhatnám de az árak nevetségesen drágák. Jó lenne ha megcéloznák a gyártók a hétköznapi átlag felhasználókat. Ne csak csúcs hardverű gépeket dobjanak piacra. Linux elfut gyenge gépeken is. Megfizethető, olcsó PC-kre, laptopokra van szükség. Ezt elég sok Linuxostól hallottam már.
    Felhasználó barát felületre ahol ténylegesen lehet terminál nélkül élni. De aki akarja használni annak ugyanott ott lesz.
    Kéne egy darab univerzális alkalmásbolt ami minden disztrón fent lenne. Nincs szükség alternatív store-okra ahonnan lehet appokat letölteni, az csak össekavarja a normál embert. Snap, deb, app image, stb. Zavaró. Egy alkalmázbolt to rule them all!
    Egy fájl!
    És akkor felébredek, hogy ilyen sosem lesz valószínüleg.
    Bár tuti akik jobban értenek az informatikához azoknak meg pont ez a jó ami most van.

Új hozzászólás Aktív témák