Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Akciókamerák
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz
South Velen #384 üzenetére
"Már hogyne lenne adószáma a magánszemélyeknek? (Adóazonosító jel)"
Attól, hogy az adóazonosító jel is számjegyekből áll, még semmi köze sincs az adószámhoz. Pont emiatt hívják adóazonosító jelnek (az illető személy pontos beazonosítására szolgáló, 10 számjegyből felépülő azonosító), nem pedig adószámnak (meghatározott törzsszámból, ÁFA-kódból, területi kódból felépülő 11 számjegy). Adókártyája mindenkinek van (még az újszülöttek is kapnak), míg adószáma csak a cégeknek, egyéni vállalkozóknak stb.
-
lalika740
aktív tag
válasz
South Velen #384 üzenetére
Persze .ezt én se értettem.Semmilyen jogszabálynak nem felel meg az a papír amit küldtek.de bérleti szerződésének végképp nem.
-
peppe79
senior tag
válasz
South Velen #374 üzenetére
"...tudomásom szerint még adószámot sem adtak meg a vevők, meg semmilyen adatot."
Minek kérnének adószámot??
A legtöbb magánszemélynek nincs is adószáma, csak az egyéni vállalkozóknak (meg persze cégeknek stb, de őket végképp ne hozzuk fel példának).
"Volt szállítási cím, email, név és telefonszám? Ez elég egy bérleti szerződéshez?"
Igen, egy ÁSZF-el kiegészítve ennyi már elég is lehet. Lásd pl. ezt az egyébként teljesen legálisan működő szerszámgép kölcsönzőt...
"Meg korábban nem arról volt szó, hogy a vételár (ami mint kiderült kaució) egy X összeg, és ez a büntetőkamat max addig terjedhet?"
Nem. Lásd:
8.5
A Bérlet megszűnése után a Bérlet Tárgyavisszaadásának elmulasztása a Bérlő kötelezettségei súlyos megszegésének minősül, és a Bérlet Tárgyában jogellenes használatát jelenti. A Bérbeadó a Bérlő általi jogelleneshasználat miatt a bezetett Óvadék értékének 2/365-ödrészére jogosult kártérítésként a Bérlet Tárgyának használatáért minden egyes napra a Bérlet megszűnését követően. A Bérbeadó jogosult kártérítést követelni a Bérlőtől oly módon, hogy az ilyen kártérítés összegét beszámítja a Bérlőnek az Óvadék visszatérítésére vonatkozó követelésébe. -
LeliM
kezdő
válasz
South Velen #374 üzenetére
az aszf alapján.
De ugye mivel bűnöző így nem tudom, hogy mi lehet, nyilván nem is kommunikál.
Hát a weblap aszf-je szerint csak bérelni lehetett... sajnos -
válasz
South Velen #314 üzenetére
Nem véletlenül van Balin az a nyomorult tulaj/igazgató. Remélem elkapják és rárohad a műanyag lakat a tetűre.
-
lalika740
aktív tag
válasz
South Velen #314 üzenetére
Még mindig azt mondom hogy ez semmi másra nem irányult mint arra hogy az anyacég adót csaljon.Elég sokat vásároltam náluk voltam is az irodjukban nem egyszer szerintem ha tudtak is rolla akkor is meg voltak vezetve mint mi .De lehet hogy csak a kedvessegük tévesztett meg.Ahogy be mentem hozzájuk üdítővel,kv val kínáltak és egy több száz ezer forintos telefont vittem pont be és zokszó probállgatas nélkül visszautalták az árát de volt többször olyan hogy 14 nap alatt elálltam a vásárlástól csak becsörötgtem másnap jött a futár és vagy azonnal visszaküldték a pénzt vagy levasarolhattam a teljes összeget.Gariztatni is küldtem telefont ahelyett meg ujját kaptam.Szoval eszembe nem jutott volna hogy bármivel trükköznek de még csak nem Is úgy néztek ki.Dehát mint látszik nagyon nagy csalódás volt az egész.
-
lalika740
aktív tag
válasz
South Velen #269 üzenetére
Na az biztos az elején olyan árakat adták meg hogy vétek volt nem tőlük vásárolni az outlet böl.
Aztán pár hónapja megfordult mert drágább volt az outlet mint ha ujját vennék nem is ment már nekik.
Egyébként én is Vadi új volt hogy bontatlan cuccokat kaptam az outeltböl és ha valami gond volt vele azonnal visszutaltak az árát vagy le lehetett vásárolni .Soha nem gondoltam volna hogy így egyszerűen megszűnik.Gondoltam okoskodtak valamit mert sokáig ez nem megy de azt hittem pár hónapja felvették valakit aki ért az árakhoz és ennyi volt az outelt is.
Nagyon meglepett ez az egész. -
lalika740
aktív tag
válasz
South Velen #251 üzenetére
Nekem nem olvastam azt a cikket kb 2 éve olvastam ezt az ÁSZF jükben.De utánna ez a szolgáltatás eltünt pár hónappal ezelőtt.Egybekent szerintem itthon ez csak azokra vonatkozott ne felejtsük el hogy semmilyen szerv nem indított ellenük itthon semmilyen eljárást.Szerintem.ittjon csak a prémium garanciasokra vonatkozott a bérlés de biztos vagyok benne hogy 1 cég se fog jogutód lenni.Ahoz elég komoly dolgokat kéne megcsinálnia hogy jogutód legyen.Senki nem fog követelni senkitől semmit ebben biztos vagyok annyi a gond hogy ugrott a garancia.Szerintem!!!Saját vélemény!!
-
válasz
"egy esetleges jogutód majd visszakövetel tőlük valamit." ezt a gyakorlatban kb lehetetlen lenne végrehajtani. Felszólít majd engem valaki, hogy hé te most azonnal küldd vissza azt a samsung telefont/porszívót akármit és visszaadjuk az árát?
-
Zebu
addikt
válasz
[link] Ez a számla teljesen jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a OnePlus 13T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen egeret válasszak?
- Akciókamerák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest