- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #18743 üzenetére
Megkerdeztem meg egy masik helyet. Ott 11.7M-ert akarnak adni keszletes comfort tech sedant. Ez viccnek is gyenge, majdnem ennyi most a kedvezmenyes listaar. A masik helyen 11M-ert ajanlottak ilyet, csak masik szinben. Egyelore nem veszem meg semmelyik felajanlott autot. Jovo evben viszont mar valamivel konnyebben fogok autora koltekezni.
I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
Nezem ma megint a Toyota akciokat, aztan ez jon szembe:
[Toyota Corolla HB hybridek 10M alatt!]
Nade: mi az eg ez a bonuszlista dolog?I am having fun staying poor.
-
senior tag
Feleségem HSD Yarisa beadta a kulcsot, 12 V-os akksi kuka.
Gyárilag 35Ah-s 272A indítóáramú akksi van benne.
Bárdi van mellettünk, itt 2 akksi érhető el.
36Ah 260A vagy 70Ah 540AHa jól látom fizikailag elfér a nagyobb akksi, viszont kérdés, hogy érdemes-e a nagyobbat venni?
-
senior tag
válasz blueye #18810 üzenetére
@Mindenki
Szemre úgy tűnt, hogy beférne a nagyobb, de tegnap este sötétben és hidegben nem volt kedvem szórakozni vele. De itt nincs tálca, a jobb hátsó ülés alatt van lefogatva az akksi.
Jelenlegi akksi 197x129x227 mm (HxSzxM).
A nagyobb méretei 260x173x222
Az azonos kapacitású pedig 187x127x220Szerintem maradok az azonos kapacitásúnál.
-
JóGéza
aktív tag
válasz Big_Boss #18811 üzenetére
Szia!
Szervizben fogod cseréltetni?
Nem indító akkumulátor, ahogy mások már írták.
Indítottam már be Yarist, aminek megadta magát az ólomakkuja, egy kb. 6 Ah -ás akkumulátor segítségével. Csak addig volt rákötve, amíg az elektronikája bekapcsolt, utána a hibrid akku biztosította az energiát, és indította be a benzinmotort. -
KTTech
veterán
válasz Big_Boss #18807 üzenetére
Ha azt akarod, hogy sokáig jó legyen, érdemes egy LiFePo akkut rakni a helyére, amiben van beépített BMS. Azonos méretben kb. 3x kapacitás érhető el (vagy 3x könnyebb lesz), de ami még fontosabb, SOKKAL lassabban degradálódik, és jobban bírja az alacsony áramú terhelést is. Hátránya, hogy egy fél vesébe kerül.
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
sequator
senior tag
válasz ncc1701 #18818 üzenetére
Mármint a "másik gyári" alatt a márkaszervizben kínált OptiFit akkura gondolsz? Az nem a gyári Yuasa, hanem valami olcsósított, de drágán eladható vacak. Sokaknak alig bírja ki a 3 év garanciát, amit adnak rá.
Nekem a gyári Yuasa 11,5 éves és még a terheléses teszten "Jó" minősítést kapott a múlt hónapban. Mondjuk parkoló kamerát már nem kötnék rá.sautia
sequator
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg, hogy lehet kinyitni a motorháztetőt ct200h esetében, ha kiakadt a nyitóbowden? Téli szélvédőmosót töltöttem volna a kocsiba, kattant is a kar, viszont a motorháztető nem nyílt ki, azóta pedig nem is kattan a kar. -
polonic
félisten
Az AHS amúgy miért nem elérhető szerintetek a corolla modellekben? Mintha azt olvastam volna, hogy az új 2023-as facelift azt is tudni fogja. De egyik felszereltségnél sincs.
Közben meg pl a corolla crossnál elérhető. És korábbi FL előtti modellekben is elérhető. Videókat is találni a működésről.[ Szerkesztve ]
-
sequator
senior tag
válasz ncc1701 #18829 üzenetére
Azt adja a Toyota, de lehet venni valódi gyári Yuasa akkut is:
https://www.yuasabattery.hu/
sautiasequator
-
polonic
félisten
Meddig tart nektek a szélvédőmosó?
Alig használtam és már jelzi, hogy kevés van. Van fényszórómosó is mondjuk. De nem gondolnám, hogy az sokat fogyaszt belőle.
Ilyen kicsi a tartály? Vagy csak lehet éppen löttyintettek bele valamennyit átadás előtt. -
g0dl
addikt
válasz dragon1993 #18836 üzenetére
Szerintem nálunk sok éve nem volt olyan hideg, hogy akár fele-fele arányban a téli nyári már ne lenne jó.
-
vicces
addikt
válasz ncc1701 #18839 üzenetére
Én nyáron a wc-re is motorral járok és ezért csak téli mosófolyadékot kap az autó, mert nem tudnám követni, hogy mi van benne. Kb 5 litert el is használok egy szezonban.
Anno tartogattam nyárit is a pincében. De néhány év után valami "növény" lett benne[ Szerkesztve ]
:)
-
polonic
félisten
Egyébként azt tudni, hogy ki a beszállítója a toyota szélvédőmosónak? Meglepően jó, amit beletöltöttek. Vagy nem "gyárit" raknak bele, hanem amilyen éppen ott volt nekik?
-
mkd
csendes tag
Sziasztok!
2008-as Toyota Aurisban nemrég cseréltem akksit azóta nem látja a telefon a "Toyota" bluetooth eszközt.
Amúgy minden más működik, a kormányon a Mode gombot nyomva a rádió elhallgat, de nem mondja a szokásos "say a command" mondókát.Teszteltem több telefonnal, illetve a telefonokat is más bluetooth eszközökkel, sajnos az autó bluetooth rendszerében lesz a hiba.
Van esetleg ötletetek mi lehet a gond?
Megnézném melyik biztosíték az de a leírásban nem találtam meg.Előre is köszönöm, ha van ötletek, merre induljak.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Voltam ma délelőtt egy szalonban megtapogatni az új Lexus LBX-et. Ez statikus bemutató volt, az első tesztautók majd március körül érkeznek.
Azért ez teljesen más kávéház, mint az alapját adó Yaris Cross. A beltér kidolgozása és az anyagok minősége még a Lexus UX-en is túltesz.
Hátsó lábtér a 181 centimre állított vezetőülés mögött nem értékelhető, beleér a térdem az ülés háttámlájába, pedig nagyon sportos az üléspozícióm, szinte függőleges háttámlával, nem fekszem a kocsiban. Ez viccen kívül egy 2 személyes autó a gyakorlatban.
A csomagtartó ránézésre nagyobb, mint az UX csomagtartója vagy minimum ugyanakkora.Kíváncsi leszek mozgásban milyen lesz, illetve a hangszigetelés mennyire sikerült. A felső felszereltségi szinteknél már dupla laminált üvegezéssel jön (szélvédő, első oldalüvegek).
"Less but better" - Dieter Rams
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Az autó szerviztörténetét ki tudom kérni emailben vagy csak személyesen? Vettem egy Aurist, ami végig márkaszervizbe volt hordva, ennek a részleteit szeretném kikérni valamilyen formában.
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Ármester
Sziasztok!
Kombi vásárlás előtt állok. 4 hengeres szívó és 1.8 TS hybrid corollákat nézegettem. Amik HA fent vannak 6.5M körül mindegyik olaszból jött 60-100K km-rel. Vett már valaki ilyen autót hasonló paraméterekkel? CarPlay mindegyikbe van már vagy mókolni kell valamit, hogy legyen?
Minden hasznos infó érdekel, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest