- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jbl
aktív tag
Kétszer is hívott egy kedves női hang a telekom-tól, hogy legyek otthon 16.-án, mert jönne a szerelő a megbeszélt időben, bonding hálózatot kiépíteni. Természetesen nem jött!
Majd megint hívott a kedves nő, és kérte, hogy legyek otthon 22.-én ugyanúgy. De akkor sem jött senki.
Felhívtam a telekomot, és ott azt mondták ők nem is hívtak engem egyszer sem.
KÖSZÖNÖM NEKED TELEKOM
-
törölt tag
válasz #22718208 #90848 üzenetére
Az a helyzet, hogy ugyan a Telekom webshopban veszed az adott terméket, és hozzá is csatolják a szükséges dokumentációkat a Telekom profilodba, de az ügyfél szolgálatosnak a web-shopban rendelt termékekre, nincs rá látása. Csak azt látja, hogy feltöltötték a dokumentumokat a profilodba. Ezért nem igazán tudnak segíteni, illetve nem mindegyik ügy-félszolgálatos. Az a helyzet, hogy szerencse kell hozzá, hogy egy segítőkész, ember vegye fel a telefont.
A másik probléma az, hogy nincs szinkronban az ügyfélszolgálat a webshop-al. És az ott rendelhető termékekről se tud mást mondani, csak ami ott fel van tüntetve. Ami sok esetben, elég karcsú.
Akkor vakarod majd a fejed, ha hibás, terméket kapsz. És mérgedben okkal, joggal el állsz a vásárlástól. Na az még egy nagyon gáz, ahogy azt kezelik. Hidd el, ez még semmi. Egész magas szintre tudják emelni a káoszt.
Ahhoz képest, hogy az ügyfelük vagy.Sajnálatos módon, ahhoz képest hogy telekommunikációs cég, és ezt a területét elég szépen próbálják le fedni, sajnos sok esetben a minőség, és a megbízhatóság rovására megy. Ami nem túl ügyfélbarát hozzáállás.
Na de, ez elmondható, mindegyik telekommunikációs cégre Magyarországon. Szóval nálunk alap levágni a tehenet, és nem megfejni.
-
törölt tag
válasz viktorhu #90849 üzenetére
Bocs, a support probléma esetén kb pingvin effekt. Ha komolyabb probléma van, azt javasolják, vegyél magadnak egy normális eszközt. Ha megnézed mi áll rendelkezésre mint tűzfal beállítás, akkor gondolhatod milyen kiváló a Wifi beállítási lehetőségek. Én annó kihívtam a szupecsapatot, hogy állítsák be normálisan az eszközüket, és állítsanak be egy használható tűzfal szabályt. Az emberünk nézet rám, és közölte, ez az eszköz erre képtelen. Van benne valami tűzfalnak csúfolt valami, de az még azt se tudja normálisan amit tudnia kellene. Ez elég sok mindent elmond arról, milyen magas szinten kezelik a probléma megoldását.
De ennek ellenére, még mindig azt kell mondani hogy Magyarországi viszonylatban még mindig a Telekom a legjobb, és a UPC. A többi ettől is rosszabbak. -
törölt tag
válasz #19482368 #90853 üzenetére
Csinálják csak a szarkavarást...A postaládában mindíg van hely a telekomos válasz leveleknek. A trékom fiókomba is végtelen számú jóváírás befér!
Már rég eldöntöttem, hogy a legapróbb szemétkedésükre is rámozdulok. Azt bánom csak ,hogy ezt nem tettem meg minden esetbe ,mert akkor már sokszor 10ezerrel bentebb lennék! -
enginev3.0
félisten
Jövőre csökken az áfa, lehet tudni valamit hogyha esetleg szeretnék nagyobb netet itthonra, akkor érdemes most váltani, vagy várjam meg ezt a pár napot, készül-e valamivel a telekom? Áremelés, vagy áfa csökkentés mellé még ár csökkentés?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
HTomee
tag
válasz enginev3.0 #90857 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
-
Siszibatya
tag
válasz HTomee #90858 üzenetére
Sziasztok !
Ezt elszúrtam nem neked szántam a kérdéseket .
Kérdésem lenne azokhoz akinek 1000Mbit/s netje van . A válaszokat előre is köszönöm !
Papíron ezek az értékek vannak , amiket átváltottam MB-ra nekem így egyszerűbb.
garantált letöltés minimum : 37,5 MB/s és a max. 125MB/s
garantált minimum feltöltés : 6.25MB/s és a max 25MB/sMennyire tudják tartani ezeket az érékeket és mi a jellemző a gyakorlatban ?
Minimum alá nem mehet és a maximumra törekedniük kell ezt tudom .Melyik a legjobb ajánlott modem / ONT amit ehhez a sebességhez adnak ?
Nagy méretű adat letöltésénél film / játék milyen letöltési sebesség tapasztalható ?
[ Szerkesztve ]
Üdv.: Tamás
-
dchard
veterán
válasz #19482368 #90850 üzenetére
Félreérted amit mond. Nem azt kifogásolja, hogy miért nem működik úgy a szolgáltatós wifi, mint egy 40 ezres router. Hanem azt, hogy sok esetben könnyen tetten érhető módon egészen egyszerűen szar a készülék. Ez pedig a szolgáltató felelőssége, mivel a HGW az átadási pont, ami az ő tulajdona, ráadásul az esetek többségébe nem tudsz tőle megszabadulni. Az, hogy 10 percenként bont a Wifi 3 méterről, az nem interferencia. Vagy kliens hiba, vagy a HGW szar, ezt pedig könnyű kideríteni. Az hogy bekapcsolt wifi mellett naponta fagy a HGW, arra sem lehet azt mondani, hogy wifin nem garantálnak semmit.
Differenciálni tudni kell a Wifis hibák között, mert egy részére valóban nincs garancia (nem is lehet), de az alapvető működésképtelenség, fagyás stb. igenis a szolgáltató sara.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
törölt tag
válasz dchard #90860 üzenetére
Nem, sajna nem értem félre.
Az a helyzet hogy elég buta eszközöket adnak a szolgáltatók. Ha meghibásodik azt ONT cserélik. Ez rendben van. Csak ennyi erővel, akár adhatnának normális, használható eszközt is.nem működik úgy a szolgáltatós wifi, mint egy 40 ezres router.
Én itt inkább AP-t írnék. A soho routerek az esetek X% csak 1% jobbak, mint amit a szolgáltatók biztosítanak.Hanem azt, hogy sok esetben könnyen tetten érhető módon egészen egyszerűen szar a készülék
Igen, elég sok kihívással küszködik.
Amikor én észrevettem hogy 3com backdor van a szolgáltató által biztosított HGW, és ezt jeleztem feléjük.
Gyakorlatilag másnap délelőtt itt volt a szerelő cserélni az eszközt. Ilyen szempontból én nem mondhatom hogy nem foglalkoznak vele. Sőt ... -
HTomee
tag
válasz Siszibatya #90859 üzenetére
Annyira nem ment félre mert 1000-es netem van.
Sagemcom F@st 5655V2 ONT adnak ehhez a nethez.
Az esetek többségében 960/210Mb/s a sebesség, ami bőven a garantált felett van. Nem nagyon tudok olyat, hogy csak a garantáltat tudnák biztosítani. Szinte mindig a maximum körüli értékek jönnek. Ezt azok figyelmébe is ajánlom akik nagyon lehurrogják a T-t!Nekem az itthoni hardweres korlátok miatt 80-85Mb/s a maximum letöltési sebesség amit kitudok hozni belőle. Felfele olyan 20Mb/s körül.
Ennek az ONT-nek a WI-FI a gyengéje. Ha kikapcsolod benne a 2,4Ghz-et akkor elég stabil. Mindenképpen célszerű egy saját routerre beruházni.
Egyébként az ONT dual band képes AC-s elég sok szolgáltatással.
Sajnos a Telekomos buherált szoftver fut rajta ezért lehetnek/vannak a hibák.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz HTomee #90862 üzenetére
Mindenképpen célszerű egy saját routerre beruházni.
És itt a lényeg, hogy butus az eszköz, és több sebből vérzik. De változatlanul azt mondom a UPC eszközei se jobbak. Ott is elég sok sebből véreznek el.
De ennek ellenére, még mindig ez a 2 szolgáltató a legjobb.
Ami viszont számomra pozitív, hogy az esetek 90%-ban velem mindig kedvesek, és segítőkészek voltak. 1x találkoztam olyan ügyfélszolgálatos emberrel akin ép akkor aznap kockás ing volt. -
HTomee
tag
válasz #19482368 #90863 üzenetére
Nálam nem volt kérdés. Nem idegeskedtem, nem reklamáltam....olvastam.
Minek hisztizzek attól nem lesz jobb. Kikapcsoltam a 2,4Ghz-et kapott az egyik portjára egy TP-Link routert ami szórja a 2,4Ghz-et.
Hozzáteszem kb 2 hónapja fagyás nélkül megy így. Nekem nem ért annyit az egész herce-hurca. 10-ért inkább vettem egy saját routert. Lett stabil wifim és plusz 4db gigabites LAN portom.[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz #19482368 #90861 üzenetére
Én is úgy látom azért félreérted egy kicsit. Nyugodtan adhat buta eszközt a szolgáltató, de akkor azt a buta funkcióit tudnia kéne hibamentesen, vagy ha nem, legyen készen supporttot adni ingyen, és ne vonogassa a vállát a telefonba egyből, hogy nem garantálja. Legegyszerűbb az lenne, ha lebutítanák annyira butára ezeket a szar HGW-ket hogy lenne rajta egy LAN kimenet csak PPPoE kapcsolódásra, és +3 LAN csak IPTV-re, és rákényszerítenek az ügyfeleket, hogy úgy mint a régi szép időkben rakja rá a saját kis routerüket. Ilyen minimál kivitelbe legalább még a szar hardverből csinált is lehetne egy stabil jól működőd HGW, és a szoftver is kevésbé lehetne elcseszhetőbb.
Nagy százalékban olyan gond van ezzel a wifis és router funkciós szarjaikkal, amik nem azért szarok mert rosszul vannak konfigurálva, (amit persze nem is garantál) hanem egyszerűen hulladék minőségű szoftvereket engednek rá ezekre, kb házilag készített verziókban, meg hát persze az olcsó szar hardvereket rendelik be, amit a beszállítók örömmel kisöpörnek nekik az elfekvő készletekből, és ezek után még képes és az ügyfelet nézi hülyére, hogy nem garantál semmit, hát persze, így kurvára nem kell garantálni semmit.
Egy szó mint száz, az ÁSZF szerint az egész wifi témában ők a helyes konfigurálást nem garantálják. Vagyis, azt garantálnia kell, hogy az eszköz működésének hibamentesnek kell lenni wifi-vel együtt is, vagyis olyan hülyeségeket nem csinálhat, hogy befagy, egy fullon hajtott wifis eszközzel, vagy épp dobálja a eszközöket lefelé folyamatosan, miközben full jelerősség van az eszközökön, és nincsenek külső zavaró szomszédok sem.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
beldeczki
aktív tag
válasz Siszibatya #90859 üzenetére
Szintén ezres csomag van, szinte mindig maximumon hozza a sebességet, HDD-re letöltésnél gyors megakasztja gépet (de ez nem újdonság), SSD-re letöltésnél viszont pörgeti a 80-90 megát.
Sagemcom ONT-vel kapcsolatban én is megosztom tapasztalataimat. Én teljesen elégedett vagyok vele, pozitív csalódás lett belőle. Nem lett a végén utánarakva saját router (pedig tervben volt), mivel sikerült megbarátkozni vele. Dyndns megy, portnyitás megy, dhcp fix ip kiosztás megy. Egyszer nem fagyott le, nálam wifi része is stabil, jó a jelerősség és nem is dobálja le az eszközöket. 2.4 gigán is gyors, 5 gigán meg mértem már 550 megabitet is (gyorsabb mint a dir-842, lakás másik részében üzemel AP-ként, innen tudom).
-
LSL1337
őstag
utóbbi időben nem követtem a topicot.
Anno már 2 hónapja is volt 1-2 szerencsés betyár () akinél élt a 2000/500.valakinek a gyakorlatban működött már az aggregation? vmi komolyabb eszközzel?
Üdv
-
Livius
őstag
válasz LSL1337 #90869 üzenetére
Sajnos úgy néz ki nincs olyan aki megfelelő kompetenciákkal rendelkezne annak érdekében, hogy azt a "fantom" csomagot tisztességesen letesztelje, akár egyszerre két gépről vagy aggregation-ről mérve a tényleges 2Gbit/s-et. Pedig írtam egy elég részletes hozzászólást [link], hogy hogyan lehet szépen kiiktatni a HDD írási limitet egy egyszerű linuxos wget letöltéssel, amivel szépen tesztelhető lehetne komolyabban mint egy speedtest.net-es, még akár gyengécskébb géppel is.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
dvtkfan
senior tag
Így hogy csökken az áfa, a jelenleg hűséggel rendelkező 3 otthoni szolgáltatásom ára fog csökkenni?
Jelenleg fizetek 6990et a net+tv+telefon kombóra...
Samsung Galaxy S23 Ultra -- Xbox Series X -- Asus ROG G551
-
titán
-
grobi007
tag
Tisztelt Fórumtagok!
Tud valaki abban segíteni, hogy a gyorsító opció esetén amennyiben a modemet átviszem másik városba, csak a 4G részével, telefonvonal nélkül működik az internet?
Esetleg a sim kártyát kivéve a modemből, áthelyezve egy másik eszközbe működik a mobilinternet, akár másik városban is?A hivatalos oldalát ismerem, a modem és a sim kártya külön nem használható, stb, most inkább a gyakorlati részére lennék kíváncsi.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Siszibatya
tag
Sziasztok !
Köszönöm a segítségeteket 1000 netcsomaggal kapcsolatban infókat , saját tapasztalatokat HTomee és beldeczki fórumtársnak !
Üdv.: Tamás
-
törölt tag
válasz Livius #90865 üzenetére
Én is úgy látom azért félreérted egy kicsit. Nyugodtan adhat buta eszközt a szolgáltató, de akkor azt a buta funkcióit tudnia kéne hibamentesen, vagy ha nem, legyen készen supporttot adni ingyen, és ne vonogassa a vállát a telefonba egyből, hogy nem garantálja
Igen adhat, és ad is. De akár adhatna normális eszközöket is. Az a baj, hogy a buta eszköz, az buta is marad.
Definiáljuk a hibát a szolgáltató felől. Náluk nincs hiba, a Rendszer tökéletes, hiba a falhasználókban keresendő. És az esetek 99%-így is van. Az már más kérdés, hogyha normális eszközt adna, és azt karban is tartja, probléma esetén be avatkozik, akkor akár jelentősen lehet csökkenteni a hibákat. Visszaéléseket. De nem teszi. Miért nem teszi? Mert meg van kötve a kezük. És ezzel ki is alakult egy ördögi kör.
Tehát ad egy buta eszközt, ami után ajánlott egy saját eszközt kötni, amivel ismét becsapod magad, mert azon kívül, hogy van 5Ghz wifi, attól még a valós probléma nincs megoldva, csak szőnyeg alá söpörve, és a felelősség alól kibújás. Mondván, nem az ő eszközük. Szóval, ez nagyon érdekes, ha meg felelősöket keresünk, na az meg még érdekesebb. Hiszen profit orientált világot élünk, és csak az számít, mit mutatnak az eladási mutatók. Mindez a szolgáltatás minőségének a rovására. Bár a biztonsági szakemberek nem először hívták fel a figyelmet, milyen kiszolgáltatottak a lakossági internet előfizetők, érdemben mégse történik változás, feltehetően azért mert akkor az éves szinten előírt céltartalékot nem tudnák prezentálni, az meg vezetői fejek hullásával jár. A lényeg, adhatna akár normális eszközt is az előfizetőknek, de még se adnak. Azt amit meg minimálisan tudnia kell, azt tudja. A többi meg csak lehetőség, de nem kötelező. A UPC se különb ilyen téren. Ott is alap hogy a Wifi nem akadozik, de azért ott is javasolt a saját eszköz használata. Szóval .... -
dvtkfan
senior tag
válasz Gubek-Einste #90872 üzenetére
Azt tudom, hogy csak a net áfája csökken...de akkor ezek alapján kevesebbet kellene fizetnem 6990-nél, hiába van hűségidőm?
Samsung Galaxy S23 Ultra -- Xbox Series X -- Asus ROG G551
-
togvau
senior tag
Hello
Magenta1 csomag hűségidőn belüli teljes felbontásánál (netet, tv-t, vezetékes telefont, mobilt) hogy számolják a kötbért? Milyen kedvezmények számítanak hűséghez? Mert elvileg csak azokat kéne visszafizetni.
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Pár hete gond van a kábeles Internettel, már harmadszorra jelentettem be, mert néha belassul a 10 Mbps kapcsolat 2 Mbps környékére is, mint régen a telefonmodemes netnél, legalább olyan nehezen vagy sehogy sem töltődtek be a weboldalak a modem újraindítása után is ma reggel.
Délután szép rendben érkeztek az SMS tájékoztatások arról, hogy elhárították a hibát a végberendezésnél. Este ismét lehuppantam a gép elé, mire megint akadozást észleltem; 4 Mbps körüli sebesség fogadott. Aztán a kábelmodem újraindítása után lassan, lépcsőzetesen ismét visszaállt a régi rend, most perpillanat már rendben van.
Egyébként a ma esti telefonos hibabejelentésnél valami faramuci ügyintézőt fogtam ki, aki tudálékosan kijelentette, hogy ennél az előfizetésnél 1 Mbps a "biztosított" vagy valami hasonló marhaságot mondott.
Hát a kőkorszakban vagy Csajágaröcsögén ez bizonnyal így működött, de eleddig évekig nem volt tapasztalható ilyen mértékű sebességcsökkenés, legfeljebb szolgáltatáskiesés fordult elő.Már arra is gondoltam, hogy a régi Thomson kábelmodem haldoklik, de ki tudja. :-(
-
bonat
senior tag
válasz Siszibatya #90874 üzenetére
nekem is kb ugyanaz mint a fórumtársaknak...
[link]MB-ra átváltva 110MB-al jön a letöltés, de ez ugye a másik oldaltól is függ
-
Dtomka
veterán
Korábban kérdeztem, hogyan kell portot nyitni egy Sagemcom 5655v2 es eszközön. Választ sajnos nem kaptam, de most megtaláltam a megoldást:
Sagemcom 5655v2 port forward beállításaItt lehet leellenőrizni a portot:
Port CheckerHátha még másnak is hasznára válik.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz kabelmania27 #90882 üzenetére
Most várom a szerelőt.
Éjszaka bekapcsolva hagytam a modemet és reggelre nem is működött, csak a tápkábel kihúzása és bedugása élesztette fel.
A szerelő hívta fel rá a figyelmemet, amikor délelőtt felhívott telefonon. Még nem volt bekapcsolva a gép és addig elkerülte a figyelmemet. (Más esetben teljes áramtalanítást követően negyedóra kell, míg ismét üzemképes lesz és adja a netet, ez kicsit hosszú időnek tűnik.)Jelenleg a megszokott sebességet hozza, de az elmúlt napok tapasztalatai alapján bármi előfordulhat.
-
Dhampir
félisten
válasz kabelmania27 #90885 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
törölt tag
válasz #22718208 #90848 üzenetére
és van még lentebb!
Tegnap jött az sms (és fel is hívtak) ,hogy ott van a boltban ,mehetek érte.
Ma reggel ébredezek ,készülök indulni, erre jön egy sms ,hogy futárnál van és majd hozza.
Sírtam, de úgy voltam vele ,hogy elindulok és ha potyára megyek akkor a boltban kinyitom a pofonos ládát.
Szerencsére csak az sms volt téves , de hát persze, ugyan miért is tudnának küldeni egy korrekt,nem megtévesztő üzenetet! -
enginev3.0
félisten
Ha bridge módban használom az ONT-t, nem tudom elérni a beállításait valahogy gépről?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
hun005a
tag
Na kábelcsere megvolt most már négyeres végig a modemig az utcai elosztótól!
A szerelő mérései alapján 89mbit-et tud.
Azt ezek után ki dönti el hogy áttesznek e bonding-ra vagy sem?
Vagy ha ennyi megvan akkor ennyi és kész? -
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Tegnap egy ismerősömékkel történt egy meglehetősen fura eset:
-a router kizárta őket
-a wifijelszó megváltozott, a neve pedig Telekom-dead01 lett
-egy fél órán keresztül nem volt internet.
Létezik, hogy valaki kívülről betört volna a routerbe, vagy csak a router rosszalkodott?
Sagemcom fast routerről van szó. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz enginev3.0 #90888 üzenetére
Akkor, ha LAN-LAN is összekötöd őket, és más az eléréshez szükséges IP-je, akkor talán igen, amúgy pedig csak úgy, hogy közvetlen rácsatlakozol az eszközre kábellel vagy wifivel.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Balazs_
senior tag
válasz kircsike #90896 üzenetére
(#90894-ra is válasz, igen HGW.)
Egyik ismerősömnél történt, erre gyanakodtam, aztán kiderült, hogy a Microsoft account, Steam, Google is küldte az üzeneteket, hogy belépés történt...Elvileg a routeren nem volt külső port nyitva (elkértem az ip-címét és próbáltam a 80, 8080, stb portokon megnézni, hogy megnyílik-e a router kezelőfelülete, de semmi).
De hogyan tudták így feltörni? Megfertőzhettek egy belső hálózati gépet, vagy hogy érkezhettek a betörők?
Ilyet még abszolút nem láttam, számomra még mindig nagyon érdekes ez az egész.[ Szerkesztve ]
-
hun005a
tag
Ilyen lett a vonal a kábelcsere után
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest