- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nyomtató topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
válasz mclaren777 #67450 üzenetére
Mivel előbb utóbb lekapcsolják az analógot, mindenki kénytelen lesz áttérni, ha nem hosszabbítasz, akkor is.
ⓑⓣⓩ
-
donjohnson
addikt
szia,
nálma se működik rendesen a telekomos adsl zte hgw + tp-link re200 ac750 extender.
pár napig jó aztán egyszercsak nem lehet csatlakozni az extenderhez (nem ad ip-t). hiába van letiltva rajta a dhcp. csak újraindítás oldja meg a problémát, amivel aztán megint jó egy darabig.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz donjohnson #67452 üzenetére
Egy kérdés, hozzád és btz-hez is, mi van, akkor, ha MAC-hez rendeltek IP-t a ZTE-ben? Párszor volt a kezem közt ez a fajta ZTE, de nem néztem, hogy lehet-e MAC-hez IP-t rendelni, egy próbát megér, ha igen.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
dchard
veterán
Annyit hozzátennék ehhez, hogy akik az utóbbi hónapokban itt büszkén állították, hogy két évre aláírtak analóg kábeltv-re, érdekes lenne megnézni, hogy pontosan mi szerepel abban a szerződésben, például benne van-e a technológia is, vagy csak az hogy milyen csomagot és mennyiért? Mert ha nincs benne technológia, simán mondhatják a hűség közepén is, hogy akkor mehetsz IPTV-re, vagy megszűnik a szolgáltatás.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Garold
senior tag
válasz dchard #67454 üzenetére
Iptv-re nem kényszerít a T, ahol megszüntetik az analóg műsorszórást (hűség ide vagy oda) ott a kódolatlan digitális van helyette. Egy Humax DVB-C boxot ingyen ad a T, ha több kell lehet vásárolni pluszban.
Ez már megy kb 1 éve, ezek alapján azt feltételezem, hogy csomagra lehet előfizetni technikai megkötés nélkül.Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
dchard
veterán
válasz Garold #67455 üzenetére
Az lehet, hogy IPTV-re nem kényszerít, de hogy analóg kábeltv sem lesz náluk még két évig, az is erősen valószínű. Arról nem beszélve, hogy ahol DSL vagy optika van, eleve nincs más választás.
A másik kérdés az, hogy vajon ez meddig marad így? Elnézve a telekom kábeles platformját a nagyobb városokban már most koppanás közelben van a DOCSIS (gyorsabb csomagok bevezetéséről szó nincs), ami elől az analóghoz hasonlóan a digitális kábeltv is eszi el a sávszélességet, ráadásul az analóggal szemben (ami "csak" irgalmatlan sávot evett meg), a DKTV modulátorokat át lehetne állítani DOCSIS-ra, így relatíve olcsón és fájdalommentesen lehetne vele kapacitást bővíteni. Ha ehhez hozzáveszem a telekom platform egységesítési törekvéseit nem nehéz megsejteni, hogy hová fog tartani a jövő a kábeles platformon.
Egyébként a mondandóm lényege pont ez volt: ha a telekom a szerződésben nem vállal garanciát magára a technológiára is, hanem csak a kínálat és az ár szerepel, akkor simán mondhatja azt a hűségidő közepén is, hogy az IPTV mellé adott "ajándék" DKTV-nek most vége van, és csókolom. A tavaly őszi analóg lekapcsolásnál is nem egy embert ismertem, akiknek hűségideje volt még, és ennek ellenére ment a lecsóba a z analóg szolgáltatás.
Dchard
-
bopeti98
őstag
Valaki esetleg nem tudja, hogy mennyibe kerül az IPTV box távirányítójának a cseréje, ha a saját hibámból ment tönkre? Sajnos tegnap belesett a mosogatóvízbe.
A másik, hogy új táviránytót a személyes ügyfélszolgálaton is lehet kérni? -
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #67457 üzenetére
Nem hiszem, hogy annak komolyabb baja lenne, szerintem csak ki kell szárítani, és esetleg áttörölni alkohollal a panelt, meg a gombokat alulról. Nem egy nagy meló, 15 perc alatt meg lehet csinálni, de ha nem értesz hozzá, nem csináltál még ilyet, akkor tényleg jobban jársz, ha visszaviszed nekik. Én sajnos nem tudom a díjtételét ennek.
-
bul07
nagyúr
Bejelented hogy nem működik, jön a szerelő kipróbálja nem működik ad egy másikat
Ha meg később rád terhelik akkor kifizeted, de valószínűleg megy selejtbe egy tesztelés után és nem foglalkoznak veleCsak szárítsd ki hogy ne csepegjen belőle a víz
(#67458) Intruder2k5
Szétszedni roncsolás nélkül nehéz, patentos vacakok már ezek, utána nem fogják cserélni mert megfog rajta látszani a szétszedés
Be kell jelenteni és jön a szerelő aki cseréli nem kell bevinni, nekem cseréltek már így
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Teko001
őstag
válasz Intruder2k5 #67458 üzenetére
(#67457) bopeti98: 2 000 Ft, de szerintem nem tartanak az üzletben egyébként ilyet (főleg, ha partner csak).
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Ha nem adod vissza lemondásnál, akkor 2000 Ft-ra van becsülve.
bul07
Azért ennyire nem rossz a helyzet, pattintós vagy csavaros megoldás (utóbbi az elemeknél bontható általában), szét lehet kapni, nincsenek összemelegítve. Ha pattintós, akkor bankkártyával, speciális műanyag bontókkal sértetlenül szét lehet szedni.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Teejay83
tag
Sziasztok
olyan problémám,lenne,hogy van itthon egy IPTV-s cuccom,a modemhez van csatlakoztatva egy wifi-s Dlink DI524 router. Semmi probléma addig amig a Windows10-es tablet-emel rá nem csatlakozok a wifi-re,mert abban a pillanatban megáll az IPTV-n a kép és néha a hang is. Mikor lecsatlakozok a tablettel akkor egy ki-be kapcsolás után ujra megy a TV. Csak a win10-el csinálja mert a tableten van egy Android oprendszer is azzal minden gond nélkül rácsatlakozok és nem áll le a TV.
Szerintetek mi lehet a probléma?? Már próbáltam a routeren is állítgatni de eddig nem jutottam semmire és elég fontos lenne,hogy tudjam használni a tablet win10-es részét.
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz mclaren777 #67463 üzenetére
Nekem lassan 2 éve üzemel a Speedport HGW-m, és azóta is működik. Én használok mögötte saját routert, szóval a router képességeiről nem tudok nyilatkozni. Már régebben is volt a T-nek olyan ZTE eszköze, ami elég jól muzsikált a ZXDSL931VII aztán jött a Speedport.
-
bopeti98
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Tegnap, ahogy vízbe esett utána rögtön kiszedtem az elemet, és ráraktam a radiátorra, de sajnos nem jó.
Olyan mintha be lenne ragadva egy gomb. Folyamatosan zölden világít rajta az stb led, és a box is veszi a jelet, de bármit nyomok nem történik semmi.
Inkább felhívom őket, hogy hozzanak másikat. Az a legbiztosabb. -
wmati
addikt
Más találkozott már iptv boxban a képek és zene menü pont alatt azzal hogy már videót is meg eszik ? Igaz hogy még csak mp4-et de haladás már ez is.
[ Szerkesztve ]
-
atosz
őstag
válasz Teko001 #67449 üzenetére
Mar az elején jeleztem, de mar előre szóltak, hogy ha épp nem tapasztalnak hibát amikor kijönnek, akkor 5e-t számláznak. Az egész hozzáállásuk olyan amilyen.
Miért nem szabad venni ilyeneket használtan? Gyanítom, hogy pár hónapon békül megtérül.Típusokat tud mondani valaki?
-
Zimi91
tag
válasz mclaren777 #67463 üzenetére
Ha csak ADSL van, akkor elvileg ezt kapod: ZTE ZXV10 H201L. Nagyon nem akartam ezt a típust, mert régen valami rém sz*r volt, azóta valószínű került rá vmi normális fw, mert most megint ilyent használok és 1 hét használat alatt nem volt vele problémám, igaz elég alap funkciókra használom, de gondolom átlag user nem használja ennél többre.
-
DJ. Ru$y
félisten
Azért nem szabad venni, mert nem fog működni, de, ha szeretnél feleslegesen pénzt kidobni, akkor vedd meg, és "megtérül". Azt az 5000 Ft-ot meg azért mondják, hogy lerázzanak, ha a szerelőnek is van józan ítélőképessége, akkor látja, hogy lassú, régi és kicseréli.
-
atosz
őstag
válasz DJ. Ru$y #67470 üzenetére
Ha nem fog működni, akkor nyilván nem fog megtérülni.
Csak a t-Home-os ügyfélszolgálatos azt mondta fog menni...
Van, hogy éppen működik, máskor meg nem vesz fel, állithato meg csak ha áramtalanítom.
A lassúsága konstans, ez nyilván abból adódik hogy régi ócskavas.Akkor megerősítettek, hogy hiába veszek bármit, az nem fog működni, mert valami id alapján engedélyezi csak a működést?
Es egy bónusz kérdés. Az normális, hogy csak pcm sztereot ad ki a digitális hangkimeneteken?
-
Teko001
őstag
Igen, minden box egyedi azonosítóval rendelkezik, ami be van regisztrálva. Az ügyfélszolgálatos félretájékoztatott. Nagyon kevés csatornának van 5.1-es hangsávja (már ha erre gondolsz), de a beállításokban lehet állítani a kimenetet ha jól emlékszem.
Ami a hibádat illeti: szerintem nem fogják kiszámlázni (csak mint elvi lehetőség létezik), de ha más nem, akkor vedd fel videóra ezt a működést, és ha épp nem csinálja, akkor mutasd meg a szerelőnek, hogy márpedig de. Őszintén szólva, a szerelőnek is egyszerűbb, ha kicseréli, neki nem kerül semmibe.
[ Szerkesztve ]
-
atosz
őstag
válasz Teko001 #67472 üzenetére
Köszönöm a megerősítést es a tippet, tanácsot, igyekszem megfogadni ezeket.
Hang kapcsán, az oké hogy nem soknak van 5.1-es hangja, nem erre gondolok. Azok legalább a HDMI-n átjönnek. Viszont a digit hangkimenetek ezeket is lekeveri. A beállítást végignéztem, ott nem lehetett beállítani, legalábbis ezen az. X301-en.
Végül kikerültem ezt a gondot egY HDMI-s AV. beiktatásával, de korábban én is szívtam vele hangprojektor kapcsán. Akinek nincs HDMI-s hazimozis valamilye, amiből ki tudja szedni a hangot, az bukja mind az 5.1-et. -
prisz
aktív tag
válasz dchard #67456 üzenetére
Már kb. 2 éve ezen a DKTV-n folyik a vita meg a huza-vona, hogy nemsokára megszűnik meg nem szűnik meg. Jelenleg pedig köszöni szepen még mindíg él és virul, mi több, hosszabbítani is lehet. Jelenleg nem csak technikusi fejjel kell gondolkodni, hanem az előfizetői igényeket is szem előtt kell tartani. Az pedig reális igény, hogy háztartasonként ne 2-3 esetleg 4 STB-vel szenvedjenek. Teljesen korrekt megoldás az ip tv mellett párhuzamosan futó DKTV. Az pedig, hogy "letöltős pistike" aki az előfizetők kb. 10%-a igényli a brutális sávszélességeket, nem változtat azon a tényen, hogy 90% home user bőven megvan a 20-50mbit-el is.
-
Adama123
aktív tag
"Műszaki okok miatt 2016 Április 30.-án megszüntetjük a digitális kábeltelevízió szolgáltatást Békéscsaba és környéke,Hódmezővásárhely és környéke,Szeged és környéke fejállomáshoz tartozó településeken,s a továbbiakban új technológián biztosítjuk a szolgáltatást az érintett előfizetők számára.
A technológiaváltásra 2016 Március1-jétől április 30.-ig kerül sor,s a digitális kábeltelevízió szolgáltatásról ezen időtartam alatt folyamatosan térünk át az IPTV szolgáltatásra.
A módosítás nem érinti a programcsomagok kínálatát és havi előfizetési díját. Az érintett előfizetőket közvetlenül is értesítjük a változásról."Annyira sokáig nem fog élni és virulni. Az, hogy tudsz hosszabbítani, nem jelent semmit, tavaly még az analógon is hosszabbítottak egyeseknek, és láthatod mi lett vele.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyaman
tag
Sziasztok!
Az lehetséges hogy a magenta1 csomagban nincs hívószám kijelzés alapból? (hoppá plusz díjcsomag jár hozzá) Mióta átváltottam azóta megszűnt a vezetékesen a hívó számának kijelzése.Köszi!
-
prisz
aktív tag
válasz Adama123 #67477 üzenetére
"Műszaki okok miatt 2016 Április 30.-án megszüntetjük a digitális kábeltelevízió szolgáltatást Békéscsaba és környéke,Hódmezővásárhely és környéke,Szeged és környéke fejállomáshoz tartozó településeken..."
Én úgy tudom, hogy ezeken a fejállomásokon maximálisan 600Mhz-ig megy a freki. Így ez valóban egy szűk keresztmetszet, ellenben a többi fejállomással ami 800Mhz-ig vagy a felett is tuti működik. De ha azt nézem, hogy DKTV-n például Budapest és környékén egy multiplex-ben(MUX) akár 8-12 csatornát (SD) is tudnak továbbítani, az analóg megszűnésével a bőségesen felszabaduló frekvenciák miatt kényelmesen elfér a DVBC is az IP-tv mellett. Ez pedig a sok tv-vel rendelkező, de a több STB-t elutasító előfizetők felé egy érdemleges válasz lehetne a konkurenciával szemben. Üzletpolitikai szempontból én már régen kódolatlanná tettem volna az összes "Családi + HD" csatornát DKTV-n a koax-os IP-tv előfizetőknek.
-
btz
addikt
válasz donjohnson #67452 üzenetére
Az eszköz prohardveres topicjában is jelezték már páran ( itt és itt ), hogy gond van az eszközzel e téren. Valaki azt mondja, hogy neki simán működik.
(#67453) DJ. Ru$y
Ha a DHCP Bindingre gondolsz, akkor sajnos úgy sem működik a dolog. Fel vettem mind a repeater, mind a kapcsolódó kliens eszköz MAC címét, de nem hozott eredményt.ⓑⓣⓩ
-
dchard
veterán
A telekom jelenlegi kábelhálózata a legtöbb helyen 860MHz-ig megy, persze hiába, mert az LTE800 megjelenésével a 790mega fölötti rész gyakorlatilag nem használható, és ha a DD2 sávot is megnyitják, akkor további 60-70mega válik használhatatlanná, érdemben 700mega körül lesz a teteje a használható sávnak.
Mindezek mellett a két párhuzamos televíziós platform üzemeltetése drága, amit velünk előfizetőkkel fizettetnek meg. Arról nem beszélve, hogy a piaci trendeket eltekintve az előfizető jelenleg egyetlen dologért hajlandó többet fizetni: a gyorsabb netért. A probléma az, hogy a telekom a kábeles infrastruktúrán jelenleg nem hogy nem tud gyorsabb netet adni, de a jelenlegi sebességeket sem tudja tartani.
"90% home user bőven megvan a 20-50mbit-el is"
Örülök, hogy ezt említetted, nálunk mucsaröcsögén a II. kerületben az 50megából jó ha 15-20 megvan csúcsidőben, és elnézve csak a budapesti CMTS-ek terhelését, nem ez az egyetlen ilyen hely, a tipikus csomag méret pedig a 30-as. Tehát ott tartunk hogy a telekom a portfóliójában szereplő 120-as csomagot sem tudja kiadni sok helyen, pedig igény (értsd: amiért fizetni is hajlandóak az emberek) az lenne rá. Közben az elsődleges konkurenciánál (UPC) 250-500-as csomagok is vannak, amit ha elosztok kettővel, még akkor is jobb az ár-teljesítmény mutató. Hangsúlyozom: itt egy éve még tökéletesen működött az 50mega, mostanra viszont felkoppant a hálózat.
Szerintem egyébként az analóg kivezetéssel (itt tavaly szeptemberben megtörtént) van elég freki, inkább CMTS kapacitás illetve kellő szegmentáció nincs. Összesen 24 csatornán (ebből 4 static multicast IPTV-n) lóg 510-520 kábelmodem, a csatornák kihasználása között van egy kis egyenetlenség, de összességében itt a 24 csatornás kábelmodem sem fog segíteni, mert csúcsban a kevésbé terhelt csatornák 70% körül pörögnek, de van olyan négyes csoport is ami konstans 99%-on pörög csúcsban. Hangsúlyozom: nem ez az egyetlen ilyen terület.
Dchard
-
DJ. Ru$y
félisten
Fix IP-t mindenhova. Még az itthoni hálózatom is fix IP-n megy, droidos készülékek hálózatonként tudják tárolni az IP-t, DNS-t, átjárót szóval azokkal sincs baj. És meg is lenne oldva a probléma.
(Amúgy meg ki kell deríteni, akinek megy milyen FW-t használ, hátha abban van a kutya elásva.)
-
btz
addikt
válasz DJ. Ru$y #67484 üzenetére
Valószínűleg maradnak a statikusan beállított címek a klienseknek, így működik a dolog. Végülis igazad van, ez is megoldás.
Vagy bent hagyom dhcp servernek a hálózatban az ebben a hszben említett routert vagy a ZTE-t passthrough módba rakom és a saját routert használom.ⓑⓣⓩ
-
KisTücsök
addikt
Kezdésnek felteszem itt a kérdésemet. IPTV van, és most lett hd tv is. Miért van az, hogy akárhol megy valamilyen film, mintha fel lenne gyorsítva a kép. Ha nem is 1.5x-ös, de gyorsabb, mintha 1.0x-os lenne. Legalábbis nekem teljesen így tűnik. pl most is az RTL II-n a LoTR. Ez mitől lehet? TV topikban kérdezzek inkább rá?
[ Szerkesztve ]
-
gotti
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni! A menyasszonyom eladta a lakását, de a T előfizetéséből vissza van még kicsivel több mint egy év. Ilyenkor mi van? Ki kell fizetni a fen maradt időt és kötbért vagy kötbért kell fizetni és plusz költséget -beszerelési díj, kedvezményes díj-? Vagy esetleg megoldható e az, hogy az adásvételi szerződéssel bizonyítjuk a T-nek, hogy ez megtörtént az eladás és nem kell fizetni semmit!? Vagy az jutott még eszünkbe, hogy hagyjuk had pörögjön le a fennmaradt idő és majd csak utána mondjuk le. Valaki tudd segíteni?
-
KisTücsök
addikt
válasz donjohnson #67487 üzenetére
norti: Miféle beállítás ez? Samum van egyébként. De akkor majd megyek a megfelelő topikba. Köszi!
-
Teko001
őstag
-
dptrsk
Topikgazda
Segítségeteket szeretném kérni!
Olyan fórumtársat keresek, akinek
Telekom IPTV előfizetése van
LG LB671V(vagy azonos paraméterekkel rendelkező) TV
És a Telekom által adott HGW-t használja wifielérésre.Azt kellene kipróbálni, hogy a TV wifivel a HGWre csatlakozik, IPTV boxon (ha több is van csak egy legyen bekapcsolva,ha több box van bekapcsolt állapotban lehet, hogy a másikon jelentkezik a hiba, ami esetleg messze van) egy élő adást nézni. TV-t kikapcsolni, az IPTVbox maradjon brkapcsolva. Majd bekapcsolni az IPTVt, s 1-2 percen belül befagy-e a kép pár mp-re?
HGW: Cisco EPC3925 és Dlink dcm704 ez a 2 HGW volt nálam eddig mindkettőnél jelentkezett a hiba.
Telekom szerint a TV a hibás, de laptop bekapcsolásakor(wifi kacsolat esetén igen, kábeles kapcsolat esetén nem) is jelentkezik a hiba, szuperszervizet irányítottak, hogy náluk minden OK. Szeretném kideríteni, hogy valóban a TV a hibás vagy a Telekom tehet róla.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
mobilizmo
addikt
válasz dptrsk #67494 üzenetére
Szerezz egy normális routert kölcsönbe, kösd be úgy, hogy az szórja a wifit (vagy ha lehet inkább kábelt neki). Nekem ugyan ezek az eszközeim vannak, de nem tudok segíteni (kábel). Ráadásul nem is igazán lehetne messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy másnál mi a helyzet. Máshol helyezkedik el a HGW és a tévé és ki tudja milyen befolyásoló tényezők vannak még a két eszköz között. Ezért lenne jobb az általam ajánlott próba.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
ETOM
addikt
válasz #78121280 #67411 üzenetére
"LÉPJ BE EGY OTTHONI ELŐFIZETÉSSEL!
Sikeresen beléptél otthoni előfizetéseddel, azonban a kiválasztott szolgáltatás megrendeléséhez otthoni előfizetésed nem megfelelő. Kérjük, a megrendelés folytatásához lépj be egy másik előfizetéssel!"Előre lépés történt. Bár innentől nem tudom mit kellene csinálni. Nem is mentem semmi féle rendelésre..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Telekomnál is jön az ingyen wifi.
(#67496) ETOM Passzolom, régiben maradtam.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest