- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
skroy
senior tag
Üdv!
Jelenleg PC-n használom az iptv-t. Bejön az utp kábel, egy tp-link router-rel megosztva megy a net a pc-be és egy hgw-be. De már a tököm tele a sok kábellel, fogyasztóval, szeretném kiiktatni a routert. Ha rakok a gépbe még 1 hálókártyát, azon meg tudom osztani a hgw-re?
-
Teko001
őstag
Szóval a Speedport-ból (HGW) jön egy UTP, belemegy a TP-LINK routerbe, amiből megy egy kábel a PC-be, és még egy egy HGW-be? Vagy esetleg STB-re gondoltál? Úgy még értelme is lenne. Minek tettél be még egy routert, ha a Speedport már önmagában is egy router a modem mellett, és nincs szükséged a TP-LINK-re? Egyébként technikailag persze, megoldható, de feltételezem nem linuxot használsz, és nem tervezed, hogy válts.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sasos
senior tag
De lehet. Két hálókártya, és hídkapcsolatot kell létrehozni. De csak akkor lesz az STB-n adás, ha megy a gép is. Vagyis a hidat biztosító eszköznek menni kell a híd felépüléséhez.
Szerk: STB-vel még nem próbáltam, sima gépnek már dobattam így át netet. De fogyasztás szempontjából nem nyersz sokat, ha menni kell a gépnek is a TV nézéshez.
[ Szerkesztve ]
-
_kovi_
aktív tag
Üdv!
Néhány hete a családban beszereltek egy TCom-os ADSL internetet. Modem-wifi router egyben kütyü.
Van rajta LAN 4 port.
A ház úgy lett építve, hogy az UTP be lett vezetve minden szinten minden szobába, falicsatlakozóba.
Nincs Cisco vizsgám, de gondoltam, ha ezeket a központi csatlakozó részen ahova befutnak a kábelek(kazánterem) beledugom a lanportokba akkor az érintett 4 szobában(a 4 port miatt) lesz vezetékes net.
Ezt szerintem jól gondolom, mert ennek mennie kell. S persze normál esetben megy is.
Annyit spékeltem a dolgon, hogy vettem 2db Linksys WAP300 AP-t és egy-egy szinten egy fali utp csatlakozóból AP módban szórtam(volna) a netet. Mindegyik más SSID-n néven van, de ez nem számít.Konklúzió, a 2. tcom modemrouter fos adja meg magát 3 nap alatt.
Szerintetek mi lehet a hiba? A tcom-os "szerelő" kinn volt első körben és azt mondja nem tudja mi lehet szívott 3 órát majd kicserélte a modemrouter fos-t. Másodszor azt mondja, hogy biztos az AP-k zavarják be. Na ekkora marhaságot nem hallottam még. Sajnos nem ott lakom, ahol a gond van, és egy családtagommal telefonálgatok hogy mi történik, aki sajnos nem ért hozzá.Amíg régi klasszikus eszközök voltak nem volt ennyi gubanc(DLink modem). Aztán kötöttél hozzá switchet, vagy routert és stabilabb volt mint ezek az új nem mondom milyen eszközök...
Bohózat...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz harcikoca #55408 üzenetére
Ez így ebben a formában egész biztos, hogy nem ide való kérdés!
Ha valóban meg tudod indokolni, hogy miért nem megfelelő Neked, akkor meg kell reklamálni, ha a szolgáltató nem foglalkozik veled, akkor a felettes szerveinél, de az nem megoldás, hogy a tönkretételéhez kérsz segítséget, itt legalábbis tuti nem az!
-
skroy
senior tag
-
legenda
ma olvastam és töltöttem ki egy felmérést, amelyben a telekom által bevezetendő díjmentes wifi szolgáltatásra (a upc wi-free mintájára) is elég részletesen kitértek, szóval nem kizárt, hogy hamarosan bevezeti a szolgáltató.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Már így reggel kiborít ez a hulladék EPC3925.
A problémám ott kezdődött, hogy reggel a mögé ipt-vel kötött TP-LINK 842ND-n nem volt net, de IP-címe volt, net mégsem. Utána átmentem a Cisco-ra mármint a Cisco wi-fi-jére, ott megláttam hol van a kutya elásva. Ennek a hulladéknak nem volt IP-címe, és hát a renew gomb, vagy release luxus termék, most még is mikre vágyok? Áhh, hagyjuk. Egyébként a nem volt ip állapotban is minden completed volt, és 8 4 csatorna ment a megfelelő szintekkel. Újraindítottam a Cisco-t, akkor új IP, és végre ment. De az IP-passtrough valamiért nem megy. Be van állítva a TP-LINK, most static IP-vel megy is a net, portok meg minden, de ha dinamikus-ra állítom, sehogy nem akar IP-t kapni. Ez miatt tudok tenni valamit, vagy ez van ezt kell szeretni?
köszi.
Ja tegnap este még mindden OK volt.üdv, adika4444
-
MODERÁTOR
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #55430 üzenetére
Lehetséges, ugyan is pár napja egy barátom is ezzel szívott, menüpont megvolt, de IP nem volt.
Mindesetre az azért elég elkeserítő ha ezt is kinyírja a Telekom ahol még működik... Bár én ebből ha nagyon optimistán nézem, akár egy bridge mód visszakapcsolást is el tudok képzelni, azért kapják ki az IPT-t, de erre reálisan nem sok esélyt látok...üdv, adika4444
-
havri1
félisten
Speedtesten sebesség megvan.ping szokásos 19ms.
DNS --> google
Itt a fórumon 3-4 mp, mire beolvassa az adott topicot...de ez ok, nagyon rég ilyen.
Viszont maa youtube nem hajlandó menni. Egy klippet nem tud akadásmentesen végigjátszani. Megáll, mintha elfogyna a net.
VDSL. indítsam újra a HGW-t?
Win hiba?[ Szerkesztve ]
havri
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok, várhatóan hamarosan új lakásba költözünk Kecskeméten, és ezen a helyen csak Telekom szolgáltatások vannak (műholdas kilőve) TV + internet kell majd, elvileg minden internet csomagot lehet választani cím alapján. Ez azt jelenti hogy optika van? 120 megabites csomaghoz milyen eszközöket adnak? Jelenleg Digi200 netünk van egy Asus RT-N65U routerrel, ezt az eszközt nem szeretném feladni, mert megbízható.
A másik, ha jól értelmezem a honlapjukat, csak iptv van mármint standard kábeltv nincs már náluk, tehát a tv távirányító funkciókról le is mondhatok .Csak remélni tudom, hogy belátható időn belül jön a digi, és hozza az áldott felmentést.
-
Petari
csendes tag
válasz Fr3eWar #55433 üzenetére
Én most hosszabbítottam hűséget (mint a kutya ) a Telekomnak - mert más választás nincsen (Invitel még egy próbát sem ér meg, úgy hiszem) . Szeged belváros. Gondolom Kecskemét sem lehet más.
A WEB oldaluk igen kevés hasznos, és inkább félrevezető információkat ad.
A lényeg az, hogy ha van kábel Internet, akkor, nem lehet Szatelit TV - ami rendben van. De nem lehet kábeles TV sem, csak IPTV . Ami azt jelenti a gykorlatban:
1: Többet fizetsz
2. Nem használhatod a régi cuccaidat, csakis az ő Set Top Box-ukat, amit a TV valamelyik video/hdmi bemenetére kell kötni. Router/modemet is vsz. másikat kapsz - most olyanok mennek, amit ők tudnak átprogramozni távolról, kijövetel nélkül.
A magyarázat az. hogy az IPTV kevesebb adatforgalmat eredményez a kábelen, mert egy felhasználónak csak egy programot kell egyszerre küldeni - illetve max 3-at per előfizetés - persze felárral mindegyik +-ért .
Ez rendben is van, mert mondjuk 100 csatorna párhuzamosan kábelen nyilván többet foglal le olyan csomóponton, ahol nincs túl sok felhasználó - átlag városi épület, blokk. Na meg trendi - a kuncsaft vegye meg az új cuccokat, illetve bérelje, a régit meg a kukába. Éljen a haladás ! -
dchard
veterán
válasz Petari #55434 üzenetére
A haladás nem ebben van, hanem ott hogy a telekomnak jelenleg 4 párhuzamos TV-s platformja van. Ez fenntarthatatlan és nincs is értelme, eszi a kapacitást és borzalmasan sokba kerül. Belátható időn belül a kábeltv-ről eltűnik az analóg és DVB-C, így megszűnik a párhuzamos továbbítás, sokkal több sáv lesz az internetnek és az IPTV-nek (ahol így a minőség tovább növelhető). Ez az értelme. Az meg, hogy most minden TV-n fizetni kell amin nézed (legalább box bérletet), ez egy ilyen buli. A szolgáltató szemszögéből az volt a nem normális, hogy annyi TV-n nézted ahányon akartad. Most használat arányos lett ez is: több TV, többet fizetsz. Ilyenkor meggondolja az ember, hogy kell-e TV a konyhába, a gyerekhez, a sufniba stb.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
szabferi
tag
válasz Intruder2k5 #55393 üzenetére
Nem magától a koaxtól tartok (az csak drót) hanem attól hogy megint gatewayt cserélnek
Mondjuk a koaxtól is tartok kicsit, a házba be 10 éve be van húzva vmi koaxkábel (istentudja hol kavarog, padlástól a pincéig, mindenfelé elosztók, eredetileg klasszkus kábelTV volt szétosztva 3 szobába), azt említette egy ismerős hogy neki rögtön azzal kezdte a thomeos hogy a régi koax kábel nemjó, újat kell behúzni.
Na erre nem vágyom, olyat meg biztos nem engedek meg hogy U szeggel végigvigye a fal mellett a kábelt, átfúrva az ablak meg ajtótokokat[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Optikán még mindig semmi hír esetleges sávszél növelésről?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
313313
addikt
válasz enginev3.0 #55438 üzenetére
Na egy olyannak én is örülnék, bár elvagyok szépen a 30/25-el is
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Petari
csendes tag
válasz dchard #55435 üzenetére
DVB-C itten már nincsen - pedig én azt akartam. Abból meg az lett a hasznuk, hogy nem kell 20% kedvezményt adniuk. Fizetem a full Internet-et és az analóg TV-t - amit alig nézek. IPTV helyett letöltöm eredeti hanggal az új sorozatokat és mást is, HD-ben.
Azért abban nincsen logika amit mondasz - több TV-n nézni felár nélkül - a klasszikus kábel TV előnye. Meg akkor miért van korlátlan számú számítógép WiFi-n keresztül, illetve 4 LAN-al ? Igaz, az ár úgy van kiszabva mintha 6 gép lenne állandóan rajta
Konyhába TV-t sose - veszélyes
-
dchard
veterán
válasz Petari #55441 üzenetére
"Meg akkor miért van korlátlan számú számítógép WiFi-n keresztül"
Internetnél sávszélességre (és publikus IP-re) fizetsz elő. Akárhány gépet kötsz rá, nem fogsz tudni gyorsabban letölteni. Az IPTV-nél viszont minden plusz stream további kapacitást vesz ki a rendszerből (ha más éppen nem nézi az adott szegmensen). Ez pedig pénzbe kerül, mert például az internetre is használható kapacitást erodálja.
Ami most van, az átmenet: az új technológia már működik, de ahhoz hogy korlátok nélkül lehessen élvezni, sokkal több kapacitásra van szükség. Ezt pedig - mivel a kábelhálózat kapacitása véges - csak úgy lehet bővíteni, ha az analóg és DVB-C megy a lecsóba.
Ha mondjuk van 40 analóg csatorna, az 40x8MHz=320Mhz sávszélességet megeszik. Ez a jelenlegi DOCSIS3 technológia mellett is 2Gbit/s, és a rendszer jelenlegi kapacitásának a bő harmada. És nem számoltam bele a DVB-C-t ami ráadásul mpeg2-vel szintén jelentős sávszélesség igényt támaszt a fejletlen kódolás miatt. Ez olyan luxus, ami nem tartható fenn.
Dchard
-
Petari
csendes tag
válasz dchard #55442 üzenetére
Értem én a kábel sávszélesség stb problémát. De például, ha a feleség és férj között mosolyszünet van. és mindketten ugyanazt a műsort nézik 2 TV-én, az csak egy műsorral terheli az IPTV-t, de mégis kell fizetni a +t a 2-ik TV-re
OK, az IPTV jó, ha nagy a csatorna kínálat - de akkor jól meg is fizettetik. Miközben a sávszélesség ua.
Pénz beszél, kutya hűséget ír alá -
btz
addikt
-
k_petya
tag
válasz dchard #55435 üzenetére
szerintem meg nem kéne ezt a szar iptv-t eröltetni ha nem kérik. szvsz 2015ben tök normális hogy egy családban több tv van és mást néznek rajta. egy korszerű tv-ben van dvb-t és dvb-c vevő és kártya fogadó is, szóval nem kéne szarakodni a t-nek.
plusz az iptv miatt rendes inet sem tud szolgáltatni. -
dchard
veterán
válasz Petari #55443 üzenetére
"de mégis kell fizetni a +t a 2-ik TV-re"
Csak box bérletet fizettetnek, amin azt nézel amit szeretnél, ha ugyanazt nézitek két szobában az nem a szolgáltató problémája, mint ahogyan a házastársi problémák sem
"OK, az IPTV jó, ha nagy a csatorna kínálat - de akkor jól meg is fizettetik. Miközben a sávszélesség ua."
Az előfizetéssel két dologra formálhatsz jogot: az egyik az hogy nézheted, a másik az, hogy az előfizetett csomagból bármelyik csatornát nézheted. Nyilván a nagyobb választék(=több csatorna) többe kerül, ennek semmi köze a sávigényhez, a telekomnak is fizetnie kell a tartalomtulajdonosok felé.
Az, hogy te több készüléken szeretnél TV-zni, már más tészta, ez az igény további lekötött kapacitást jelent, teljesen érthető, hogy többe kerül.
k_petya:
"szerintem meg nem kéne ezt a szar iptv-t eröltetni ha nem kérik"
Nem az IPTV-t kérik, hanem például gyorsabb netet. Mivel a TV-t nem húzhatják le a WC-n, így kénytelenek olyan megoldást találni, amitől a rendszer hatékonyabban működik. Ez azt jelenti, hogy kivezetnék két nem hatékony technológiát (analóg és DVB-C) és bevezetnek helyett egy hatékonyabbat.
"plusz az iptv miatt rendes inet sem tud szolgáltatni."
Pont fordítva van. Ha végre eltűnik az analóg és a DVB-C bőven lesz kapacitás mindenre. Ez a műszaki alapja a további sávbővítésnek.
"szvsz 2015ben tök normális hogy egy családban több tv van és mást néznek"
Így van, fizessék is meg. Ennyiről szól a dolog. Az eddigi pazarló technológia lehetővé tette a korlátlan számú készülék csatlakoztatását, a mostani meg nem. Sajnos nem lehet mindent megkapni, választani kell. Szerintem ez egy jó kompromisszum.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz Petari #55434 üzenetére
Annyira iszonyodom az ilyen set-top boxoktól a ratyi plusz távirányítóikkal együtt hogy ha csak rá gondolok kiráz a hideg.
A vége az lesz, hogy költözés után eladom a TV-t és visszatérek a projektorhoz... Nagyon kényelmes az a DVB-C amit a digi szolgáltat, a legtöbb digitális adás simán eléri az ingerküszöböm SD-ben is, a HD meg egyenesen király, nincs HD felár, és 2700ért van 100+csatorna akár több készüléken.Jó akkor pont annyira kaka a T mint gondoltam. Mobil előfizetéseink náluk vannak, de ott igazából mindhárom szolgáltató egyenlően drága..
-
Sasos
senior tag
válasz dchard #55446 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy az eredetileg analóg kábeltévé szolgáltatáshoz kihúzott kábelre küldték rá a digitálisat, majd az internetet, végül kegyelemdöfésként az IP TV-t, és a VOIP telefont. Nem az analóg adás miatt nincs kapacitás, hanem mert nem volt fejlesztés, csak a meglévő technikát nyúzzuk. Értem én amit mondasz, és teljesen igazat is adok neked. Fejlődni kell, nincs ezzel bajom. Csak ne egymás rovására fejlődjünk, vagy előbb vezessük ki az egyiket, majd indítsuk az újat. Jelen pillanatban az IP TV-re jönnek a panaszok, hogy akadozik, kockásodik, mégse tudnék másra előfizetni.
-
etejedu
őstag
Hali!
A Telekomnál most akkor csak adatbázis összevonás van , vagy teljesen egybeolvad minden része: ugy mint otthoni szolg. és mobil szolgáltatások? És akkor ez azt jelentené, hogy a jövőbeni szerződések egy MT azonosítót adnának és ehez az azonosítóhoz illetve/ vagy szerződéshez kapcsolnának minden megrendelést? Akár mobilos vagy otthoni szolgáltatás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- DIGI internet
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Assetto Corsa Competizione
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows Insider Program
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest