Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shabbarulez

    őstag

    válasz Ebit #1561 üzenetére

    Németben 2006-ban a VDSL2 fejlesztések elején ECI HiFoCus 5-ös eszközöket telepítettek: [link] Csak később kerültek képbe az Ericsson eszközei. Mi értelme lenne átvenni németektől eszközöket amikor azokra ott is ugyanúgy szükség van?

    Ez a tipikus urban legend ami fórumokon állonadóan visszaköszön, hogy mi a németek elhasznált eszközeit kapjuk meg és nálunk azért minden rosszabb. Persze ennek semmi értelme, mindkét országban folyamatosan növekszik a broadband ügyfélkör, sehol nincsenek fölös eszközök, mindenhol új eszköz beszerzésekkel lehet csak az új bekötéseket megoldani. Pl. az Ericsson korábbi ADSL2+os EDN eszközeit nálunk évekkel korábban használták mint németben, ott csak jóval később kötöttek szerződést.

    Nagyon lassú nem lehet egy FTTN+VDSL2 fejlesztés, hisz pont az az egyik előnye egy FTTH-hoz képest hogy rövidebb idő alatt, kevesebb pénzből lehet ugyanakkora területet lefedni igaz kisebb, de szolgáltatásokhoz mérten elégséges sebességgel. Az FTTN+VDSL2 fejlesztésekkel első nagyobb fázisában egyik országban sem teljes lefedettségre törekednek. Jellemzően az előfizetői kör 40-50%-át fedik le, ami elsősorban nagyvárosokat érint. Tíkom szolgáltatási területén van 3 millió háztartást, véleményem szerint úgy 4 év távlatában van realítása annak hogy ebből 1.2-1.5 milliót el lehessen érni FTTN+VDSL2 infrastruktúrával. Maga a főváros és a nyolc százezer fölött nagyváros önmagában jelent ennyi háztartást, de a tavasszal kiszivárgott vidéki fejlesztési területek alapján ezeknél jóval kisebb népességű területeken is zajlott, zajlik és fog zajlani fejlesztés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák