- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Atomgeszi #148689 üzenetére
Koaxot? Koax területre nem visznek mostanában optikát. Talán inkább adsl nem?Ja hogy Tar koax, az más. A Tv STB-hez is lan kábel kell. Szerintem azt is kiépítik a koaxok helyén.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
jani4454
tag
válasz molnarpeter #148687 üzenetére
A kagyló meg ne vágja a kezed...!
-
félisten
válasz adika4444 #148697 üzenetére
És ezt a többi szolgáltató okosabban csinálja?
Mert ha igen, akkor az van, hogy választhat az ember a jobb külföldi sávszél (Telekom) és néhány szolgáltatás gyorsabb, helyi elérése között (pl. Digi)?
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz Lauda #148700 üzenetére
Vagy éppenséggel rengetegen nem foglalkoznak ezzel gondolom. Lefagy,újraindul.. belefér.
sAgemcom F@st 5655v2
Ilyet kötötték 2 utcával arrébb egyik ismerősnek 250-es netre.
Sanszos, hogy akkor az 1000-hez is ilyet fognak?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
titán
-
D.Orion
veterán
válasz molnarpeter #148687 üzenetére
A földszintre még nincs meg a router. Ajánlanál/ ajánlanátok valamilyen típust?
Az emeleten jelenleg egy TP-Link 1043ND van, ha jól emlékszem. -
AnonymusX
senior tag
válasz D.Orion #148706 üzenetére
Itt az összefoglalóban találsz ajánlottakat.
-
Rise17
tag
Sziasztok! Beállítható az valahol hogy miután bekapcsolom a tv-t,rögtön a HDMI Boxot mutassa,ne a Google tv kezdőképernyőjét?
-
Panhard
tag
Sziasztok. FGA2233 eszköznél hogy lehet beállítani a tűzfalhoz szabályokat? A webes felületén a tűzfal beállításoknál csak egy engedélyező pipa van a ping-hez.
Olyat lehet-e vele csinálni, hogy ha van egy port kinyitva a netre portforwarding-al, akkor még lehet-e szűrni tűzfallal, hogy milyen protokollokat enged át? -
barnibooo
aktív tag
A T miért nem a BP-s cloudflare szervert használja?
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Kb. 3 hete váltottam Digiről FTTH1000-ről Telekom 500/150-re.. Azóta gyanúsan sokszor tapasztalom, hogy egy-egy weboldal csak 5-10 másodperc várakozás után tölt be, de akkor egy pillanat alatt.
5655v2, bridge mód, wan stabil, sebesség jó. A routerben csak a pppoe név és jelszó beállítás történt.Képzelődöm?
-
Multibit
nagyúr
válasz Celtis #148713 üzenetére
Én is nem rég váltottam Digi FTTH 1000-ről Telekom optika 1000/1000-re. Nálam a Telekomos eszköz (Technicolor FGA2235) PPPoE PT módban van, saját router üzemel, NextDNS a DNS szolgáltató. A saját router beállításai a PPPoE user/pw-n kívül azonosak a korábbival. Eddig nem tapasztaltam problémát, igaz, én nem játszom.
[ Szerkesztve ]
-
tahepa
senior tag
Az új tipusú android tv boxon hogyan kell végrehajtani a sokat emlegetett factory resetet és ez pontosan mit is takar? A végrehajtás után mi a teendő?
-
-
-
félisten
válasz Celtis #148717 üzenetére
Sok website használja a Cloudflare-t, nem csak játékok.
Engem is ezért aggaszt a váltás. Még van másfél hónapom a digis hűségből, addig van időm eldönteni.
A munkám miatt az internet sok részén kell járnom, és a digi néha nagyon lassú. Van, hogy a Telekomos mobilnet jobb.
De ha a T több fejfájást hoz, mint amennyit elmúlaszt, akkor nincs sok értelme váltani.
Nomeg ott a magánélet is, streaming-ek, torrent, stb.Addig igyekszem a T és a többi szolgáltató ilyen működéséről infót gyűjteni.
Ha bárkinek van ötlete, hogy hol kéne ezeknek utánajárni, szívesen fogadok minden infót.
[ Szerkesztve ]
-
patrikcoc
aktív tag
Eddig csak az utolsó 2 hop volt problémás, már a 7. is...
-
Marci112233
addikt
válasz merqree #148725 üzenetére
Nem hinném a WD RED Pro probléma lenne. Az 1000/1000-es net maximum 100-110-el tölt nálam lefelé, és ez simán átmegy a DS418-ban lévő 2 darab WD Red 4TB EFRX-re (tehát CMR-es HDD) és mellette lévő 2 darab Seagate X18-as 18TB-os HDD-re. Én is azt hittem ez a NAS limitje, de kipróbáltam PC-n M.2 NVME SSD-re letölteni, tehát annál már nem lehet szűk a keresztmetszet. Szimplán ennyi maximum amit tud a net. 2000/1000-el lennél csak előrébb. De ha tévedek akkor majd valaki kijavít.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
veterán
Ugyanazt a UK VPN szervert voda neten normál, 35-40-es pinggel, telekomos neten 100-as ping felett érem el mostanában esténként. HIhetetlen, hogy ennyire nem tudják ezt véglegesen megoldani. Meg akartam szabadulni a vodától, de így kizárt. Nálam nagyon stabil szerencsére.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
snyper990
őstag
válasz molnarpeter #148712 üzenetére
Egy biztos: nem a Google keresőt tiltotta le a hálózatodon...
#148720 Celtis: Nem is annyira a magas válaszidő a problémás, főleg, ha nem játszol. A magas packet loss sokkal súlyosabb probléma.
De egyébként a nálad fennálló jelenség nekem inkább DNS problémának tűnik. Próbáld meg legalább az egyik klienseden átállítani a DNS kiszolgálót (lehetőleg ne a Cloudflare-félére), és nézd meg, hogy azon a kliensen megszűnik-e a jelenség -
madmike
őstag
Sziasztok,
Huawei B525-ös routert tettem a Telekomos router és a beltéri közé
Kábelen megkapja a jelet a Telekomos routerből, mind WIFI-n, mind vezetéken hibátlanul osztja a netet. Viszont ha rádugom a Telekomos set top boxot, ami egy Technicolor isb2201 akkor az valamiért nem akar működni és nincs TV adás. Ha a set top boxot arra a kábelre dugom amin a router kapja a bemenőt akkor hibátlanul működik.
Valakinek valami tipp hogy mi lehet a probléma?szerk: az még egy fontos részlet hogy a beltéri kap ip címet.
[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
AnonymusX
senior tag
válasz madmike #148729 üzenetére
Szia!
A routered valószínű nem boldogul a multicasttal. Vagy beállítás kérdése, vagy soha nem is fog menni (nem ismerem a Huawei routereket). Ha utóbbi, akkor igmp képes switch-csel (pl. Tp-link 105E) kéne osztani a netet a Telekom eszközétől és switchbe dugni a TV-s boxokat és a routert.
[ Szerkesztve ]
-
madmike
őstag
Köszönöm a válaszokat. Minden bizonnyal ez lesz a probléma.
Veszek majd egy ilyen switchet."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
adika4444
addikt
Ajjaj... De csúnya ez a 150+ ms CF irányába...
üdv, adika4444
-
félisten
Sziasztok!
Valaki nézne nekem 1000/1000-es optikán pár távolabbi speedtest-et?
Nem muszáj most, napközben, vagy késő este is jó, csak kb. kell tudnom az időpontot.
Sacramento Gold Internet
Los Angeles, CA Nitel
Sydney Optus
Meulaboh Telnet Indonesia
Singapore StarHub Ltd
Nossa Senhora do Socorro Whim Brazil Telecom
Canterbury Cloud Space UK
Ezer köszönet!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
félisten
válasz snyper990 #148735 üzenetére
Okés, akkor elég, ha bárki a telekom optikán leteszteli ezeket.
A lényeg, hogy 100/100-nál ne legyen lassabb a net.
Most Digim van, és kiváncsi vagyok, hogy mekkora előrelépésre számíthatok Telekomos nettel.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz snyper990 #148737 üzenetére
Nálam a UK 177/171 és 36 a ping.
A Sydney lefelé 1.3Mbit, felfelé 211Mbit.
A többi meg olyan 1-1.5Mbit minden irányba.
Bárki nézheti akkor, csak Telekom legyen.Az nekem mindegy, hogy 80 vagy 170 az UK, csak pl. Sydney meg az ilyen lassabbak menjenek normális tempóval.
#148739 Lauda: Na erről van szó!
Titokban reméltem, hogy ilyesmi lesz az eredmény
Köszi szépen!
Azért más is mérheti, hiszen az a biztos.[ Szerkesztve ]
-
barnibooo
aktív tag
Csak azért küldöm ide, hátha valaki mást is érdekel...
Sacramento Gold Internet:
Los Angeles, CA Nitel:
Sydney Optus:
Meulaboh Telnet Indonesia:
Singapore StarHub Ltd:
Nossa Senhora do Socorro Whim Brazil Telecom:
Canterbury Cloud Space UK:Az időpontokat látod, annyi, hogy +2 órát adj hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
barnibooo
aktív tag
válasz snyper990 #148744 üzenetére
Igen, ezt szeretjük.
Felhívott a szerelő, mondtam neki, hogy nem itt van a baj. Majd IP-t is mondtam neki, letesztelte, és látta ő is, hogy nem csak nálam van gond.
Most ott áll az ügy, hogy központba visszaküldte, hogy nem helyi hibáról van szó.
Majd meglátjuk lesz-e valami. -
veterán
Mit ér a 2/1 Gbit, ha ilyen vállalhatatlan ping meg packet loss van minden egyes este nyugat felé bizonyos irányokba...komolyan elgondolkodtam, h lejjebb váltok, ha már úgyis kénytelen voltam átterelni az eszközeimet a voda netemre.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy nekem akinek van műholdas előfizetése a Telekommal, lehet mobil is megnyitni tévéadásokat ingyen?
UPS-nél volt ilyen annó, hogy valamivel kevesebb csatornákat de lehetett tévét nézni ingyenKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest