Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz kopa1 #129403 üzenetére

    Előre elnézést kérek a hsz -em hossza miatt.

    Amennyiben megnézed, hogy .:ZS:. (#129400) milyen hsz -re reagált, akkor ott lenne néhány ötlet.

    Pl. kétévente ezt az "extra" opciókat meg lehetne újítani és hűségvállalással a hűség idejére törlesztővel (bérleti díjjal) be lehetne nevezni opciókra. Aztán lehet kérni a cserét az újabb technológiás cuccokra, ha lejárt a hűség és újraindítani a konstrukciót. Ennek ügyfélmegtartó ereje is lenne, mert pl. OK, hogy mondjuk drágábbra jönne ki, mint egy saját router (főleg alsókategóriással összehasonlítva), de cserébe mindig a legújabb technológia lenne és nem kell vesződni/fizetni saját router vétellel/eladással stb. Kb. olyan, mint az autó lízing a havi fizetővel - no de négyévente új autóba ülök mindig (+ szervíz és egyéb szolgáltatások).

    Extrákra is írtam példát. Ugye már most is lehet mesh WiFi -t venni (ethernet backhaul támogatása azért legyen alap). Két év múlva pl. jöhetne a WiFi 6E és multigigabit -es RJ45 portokkal felvértezett változat - pláne, hogy már most is van 2/1 Gbps internet.

    Mondok két példát. Ugye most van itt egy kolléga aki a vadonatúj (most fogják bekötni a 2/1 -et hozzá) szolgáltatás mellé keresgél saját routeres megoldást egy 450 nm -es 3 szintes házba. Hát nem két fillér lesz a vége (nagyjából megvan, hogy mit akar), ha valamennyire ki is szeretné használni a multigigabit előnyeit és még értelmes (elegendő spatial stream számmal) AX -es mesh WiFi -t is szeretne ethernet backhaul alapokon ...

    A másik a sajátom. Pár hónapja elérhető nálam a T optikai hálózat - akár a 2/1 -es internettel. Jelenleg 1000/300 van egy másik szolgáltatótól, TV, vezetékes- és mobiltelefon (mobilinternettel). Ugyanakkor T -s telefonszámom is van (Westel -es korból még) - két SIM -et használok.

    Itthon a kábelezés látszólag megoldott. Koax minden helyiségbe, akár több is. Két külön LAN - az egyik gigabit, a másik 2.5 Gbe. Minden a falban, falicsatlakozókkal. Saját router (amit nem akarok lecserélni) multigigabit -et is támogató 10 Gbe RJ45 portokkal, VLAN -okat is támogat (ez nem érdekes most), de most jön a feketeleves: IGMP Proxy/Snooping -ot nem támogat - azaz az IPTV -t nem tudom keresztülhajtani rajta. Annyi fali RJ45 csatlakozó meg nincs, hogy a TV -knél feláldozzak egyet-egyet, hogy az ONT -tól legyen direkt kapcsolat ide.

    Árérzékenység kérdésköre. A T szolgáltatás több, mint a duplájába kerül (OK, persze jobb is elméletileg) mindent egybeszámolva. Szóval aki ezt választja az nem biztos, hogy "annyira" árérzékeny. A T -s hölggyel kétszer is beszéltem telefonon - igazából amit elsőnél mondtam, hogy pl. MoCA 2.5 -n gondolkodtam (a koax hálózat véletlenül pont az ONT -tól ágazik szét mindenhova és a koax -ok véletlenül pont a TV -khez mennek ...). Legközelebb Németországból tudnék ilyet rendelni - nem horror az ára, de van. Meg persze "macera" ...

    Namost, pl. amennyiben a hölgy a második telefonbeszélgetés folyamán mondott volna egy olyat például az ezen tépelődő ügyféljelöltnek, hogy "figyeljen Uram, OK - a havidíj több, mint a duplája de 2 db STB -ig megoldjuk a 3 egységes (csillag topológia) MoCA 2.5 -öt két év hűségért cserébe. Na, csapjon a kezembe". Ott és akkor "elgyengültem" volna ... :) (zárójelben: a splitter frekvenciátvitele nálam 5-2400 MHz, jó minőségű koax kábelekkel, de mondjuk az utóbbi annyira nem szempont - azaz ilyen MoCA 2.5 vagy G.hn ment volna gond nélkül)

    Amúgy általánosságban sem lenne butaság egy ilyen opcionális MoCA 2.5 vagy G.hn (koax -os - nem a PowerLine) egy olyan szolgáltatásnál, ahol az új STB -k on-demand meg visszanézős dolgai internetet is igényelnek (nagyobb sávszéligény). Nomeg olyan ügyféljelölteknél, ahol előtte koax -os kábelTV -s megoldás volt/van. Sok helyen a koax hálózat komolyabb (OK, nem nálam), mint az UTP ...

    Nem tudom - ötletelésnek megteszi?

Új hozzászólás Aktív témák