- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba1512
tag
Az androidos boxra frissítés jött ma
-
Domaximus
tag
Nekem most fél órája hozta a GLS az új modemet, ugye lejárt az egy év hűség, és így olcsóbban lehetett 1000es netet kerni még egy év hűségre. Technicolor FGA2233 modem. Pár kérdésem lenne: az optikai kábelt csak simán kihúzom a régi sagemből és bedugom az újba? A 2.5GB lan port gondolom felesleges nekem, mivel 1000es net illetve az alaplapi hálókártya se bírná?! Üzembe helyezés után, a router beállitásaiban érdemes valamit állitgatni, wifi csatornák ilyesmi, vagy hagyjam tök defaultban?
Köszönöm előre
-
legenda
válasz Domaximus #127604 üzenetére
A Wi-Fi beállításait érdemes személyre szabni, eltérő SSID a két sávhoz, saját jelszó, szükség esetén a megfelelő csatorna fixen beállítva...stb.
A részletes beállítási lehetőségek megjelenítéséhez nyomj rá a show advanced hivatkozásra.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
őstag
válasz vatoloco26 #127587 üzenetére
"Hogyan tudom Kaon általi wifit kikapcsolni"
Nyomd meg röviden a WPS gombot rajta.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
-
Mikortól lehet kérni a régi platformos IPTV boxok cseréjét újra?
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
_DiEGO_
őstag
Sziasztok szakik !
Tegnap jött meg az új router, egy SAGEMCOM F@ST 3890 v3
T és 1000/25Mbps
Kábelnet és Gigaerős netet ajánlották. Kell-e valamit beállítanom? Kell-e valamit TILTANI vagy épp Engedélyezni
Köszönök minden pozitív segítséget. [link] <<<<- képlink a menüről.
Emezt mértem tegnap:[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz _DiEGO_ #127615 üzenetére
Üdv!
Ha megnézed a modem oldalán a jelszint értékeket meg tudjuk írni, hogy kell-e szakadástól tartanod.
Amennyiben nincs iptv előfizetésed ügyfélszolgálattól kérheted, hogy a modem bridge üzemmódban legyen.
Ha az oldalak betöltődésénél problémát tapasztalsz állítsd be dns-nek az 1.1.1.1 / 1.0.0.0 vagy 8.8.8.8. / 8.8.4.4 dns szervereket. -
poli27
veterán
válasz st3v3np3t3r #127614 üzenetére
ha kérsz rögzítést vagy 4k csatornát akkor most is válthatsz...
-
user12
őstag
Ha az új Androidos box-ra gondolsz, azt már lehet kérni.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Kaba
veterán
Bármikor kérheted.Már minicsomagot sem kell extra rendelni,hogy megkaphasd.
-
_DiEGO_
őstag
válasz kabelmania27 #127616 üzenetére
Hali !
Van 2db beltéri, ezek simán bekonfigurálódtak van IP telefon is , múxik
[ Szerkesztve ]
-
remi67
tag
válasz user12 #127617 üzenetére
Technicolor.
A Sagemben ezek rém egyszerűek voltak.
Közben a portforwording menüt megtaláltam a 'WAN izé" alatt, ott lenyitom az "add new ......", kiválasztom a "bittorrent" és innentől kezdve fogalmam sincs, nem enged port számot beírni, nem lehet tcp+udp-t kiválasztani, hogy kell?
A pillanatnyilag XXXX.1.64-re kiosztott IP-t fixre állítani meg szintén nem találom sehol.[ Szerkesztve ]
-
-
user12
őstag
A Local network-ben alul van a static lease, ott lenyitod a mac address-t elvileg listázza a hálózaton lévő eszközöket. Ki kell hozzá választani egy ip címet (vagy a jelenlegit vagy custom után tetszőlegest megadni). Az első rubrikában el kell nevezni.
A portnál a legalsó custom-ot kell választani, ekkor fogsz tudni megadni port számot, de úgyis jó ahogy csináltad.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
_DiEGO_
őstag
válasz kabelmania27 #127624 üzenetére
Azzz ugyanott van felette, először elkezdtem másutt keresni
Köszi a fáradozást
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz _DiEGO_ #127627 üzenetére
Az értékek rendben vannak, viszont vannak csatornák ahol több a javíthatatlan hibás csomag mint a javítható ezért ha akadást tapasztalsz és van a koax kábelen osztó és nem nézel kódolatlan dvb-c csatornákat szüntesd meg az osztást, amennyiben a kábel direktbe megy a modembe ellenőrizd, hogy nem lazultak-e ki az F csatlakozók.
-
_DiEGO_
őstag
válasz kabelmania27 #127628 üzenetére
Direktbe jön a kábel és egyből a routerbe megyen.
Az a legaggasztóbb, hogy a rendszer csillagpontból egy kb 30éve telepített (volt helyi városi TV ) központból jön.
Ha nincs helyi problem , akkor az a ~30éves koax kábel gond lehet[ Szerkesztve ]
-
addikt
A szakértőket kérdezem, hogy mekkora csúszásban van a projekt (márciusban még karácsony (az idei) volt a cél), amivel lehet majd pl Apple TV-ről az előfizetett csatornákat nézni és lesz szükséges hozzá a box?
Szintén ide kapcsolódóan, ugye ilyenkor már mehet bridge módban is a modemA kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
patrikcoc
aktív tag
válasz Csaba1512 #127601 üzenetére
Mi változott?
-A listában való fel-le lépkedés továbbra is botrányosan laggos
-Dolby 5.1 most se működik, PCM-et ad csak ki a box
-2000Ft-ért még mindig villog néha egy zöld csík a Love Nature 4K alján, ráadásul néha a kép is belaggol ezen a csatornán
-Hang néha pattog
-Kicsit késik a hang
Ezek az előző verzióban is fennálltak.
UI: Egy új funkciót azért találtam. Néha random Angol hangsávra vált magyarról a box csatornaváltásnál…[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz _DiEGO_ #127629 üzenetére
Megfelelő a bejövő jel erősség, jól van beállítva a hálózat.
Attól, hogy régi kábel van a központ és a lakás között még fejlesztették a hálózatot, régen is létezett már megfelelő árnyékolású kábel. A hibátlan csomagokhoz képest sokkal kevesebb a hibás csomagok száma ezért nem kell szakadástól tartanod.
Ha van kedved és időd áramtalanítsd a modemet és utána nézd meg, hogy alakulnak a csomagszámok, lehet csak egy rövid áramszünet miatt volt hibás csomag. -
Domaximus
tag
Skacok az ugy oke ha a Band Steering be van kapcsolva, 2.4 es 5ghz wifi kozott?? Esetleg valami beallitast erdemes allitanom ezen a technicoloron? Koszonom elore.
-
-
Kaba
veterán
válasz st3v3np3t3r #127637 üzenetére
Igen chaten is lehet.Lesz egy új otthoni szerződésed,az esetleges mobilszerződés maradhat a régi.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A korábban emlegetett felújításnak áldozatul esett optika bekötés így néz ki. 5000 Forint volt végül.
Mondjuk kérdéses, hogy hogy tudom összehozni a fali dobozzal. Gyárilag nem nagyon támogatja azt, hogy hátul középen jöjjön ki a dobozból a kábel... Gondolom hajlátási sugár problémák volnának
-
-
Kaba
veterán
-
veterán
válasz Domaximus #127635 üzenetére
Hát én azt mondom ezt érdemes kitapasztalni, nekem a Sagemcom 5655 + OnePlus 7 Pro kombinációval jól működik a frekvenciák közötti váltás, szobában 5 GHz-re, kintebb 2.4-re csatlakozik.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
_DiEGO_
őstag
válasz kabelmania27 #127634 üzenetére
OK és köszi az infókat
-
Domaximus
tag
Eddigi észrevételem a band steeringes wifiről:
Telókon tök jól mükődik, de a PS4 Slimem nagyon nem komálja... lehet ketté kéne szedjem a 2.4 és 5Ghzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Farming Simulator 25
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest