Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyurman75

    csendes tag

    sziasztok!

    Hátha most jön válasz....
    Kérdezni szeretnék, kevésbé hozzáértőként. Tesóméknál Telekom a szolgáltató, a HGW eszköz egy Sagemcom márkájú. Mivel egy másik helyiségbe is be szerettek volna üzemelni egy második tv-re egy set-top boxot, de a kábelezés nem tudott szóba jönni, ezért vettek a Telekomtól egy Technicolor TG234 bridge eszközpárt. Jól is működik a 2 eszköz között az internet, a másodikra van rákötve a set-top box. Jelenleg a Sagemcom biztosítja náluk a wifit is, de elég karcsú a lefedettség már az alsó szinten (ide lett beüzemelve a második TG234-es). Ezzel a konfigurációval kapcsolatban lennének kérdéseim:
    1. Mivel IPTV megy, így ha jól tudom a Sagemcomot nem lehet/érdemes kivenni a képletből és bridge módra rakatni a T-vel (bekötve utána egy saját routert), hanem a Sagemcom-ra után kellene bekötni egy routert a WAN-LAN összekötéssel.
    2. Jelenleg ilyen módon van rákötve a Technicolor TG234 is. Ha jól olvastam, akkor ez az eszköz egyben wifi bridge és wifi Router/AP is, ráadásul 2,4GHz-en és 5Ghz-en(ac) is dolgozik? Mi ennek a jó bekötési módja? (Jelenleg a Sagemre rákötött eszköz AUTO módban, a másik oldal REPEATER módban van. Lehet érdemes a második eszközt is AUTO módra tenni? Van még ezen kívül Acces Point, illetve Station állás is.
    3. Mi a különbség a Technicolor TG234 különböző beállításai között? Station módban csak az IPTV köthető rá? AP módban nem adna jelet a kábelen rákötött set-top boxnak? Repeater módban nem felezi a sávszélességet? (A többi repeater tudomásom szerint felezi)
    4. A Technicolor TG234-ra is beállítható másik jelszó és név, webes felületen keresztül?
    5. A telekom oldaláról egy idézet: "Ha a Technicolor WiFi Bridge-t választod, csak pont-pont kapcsolat lesz a HGW/végpont és a IPTV box között, az otthoni lefedettséged nem javul." Akkor ez az eszköz mégsem router/AccesPiont egyben? vagy csak rosszul szerepel a weboldalon?
    Nagyon köszönöm előre is a segítséget, és bocsi a kérdések sokaságáért. :R

Új hozzászólás Aktív témák