Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gonba

    csendes tag

    Sziasztok! Lehet nem ebbe a topicba illik, de talán tudtok segíteni! A napokban készülődöm a Vodafone szolgáltatónál mobilinternet előfizetést kötni, ugyanis egyetemre megyek Pécsre, és az albérletben így tudom megoldani az internetet. Az internet szabadon csomagjukban azt írják, hogy "normál felhasználás" esetén korlátlanul lehet internetezni, viszont "extrém felhasználás" esetén 5GB adatforgalmi korlátot vezetnek be. Extrém felhasználásnak minősül a fájlmegosztó -és cserélő programok használata. De az ftp letöltés például normál felhasználásnak számít. Gondolkodóba estem, hogy mégis hogyan ellenőrizhetik, hogy én hogyan használom az internetem adatforgalmi szempontból és arra a következtetésre jutottam, hogy az általuk extrémnek nevezett felhasználást csak úgy tudják bemérni, hogy ezeken a fájlcserélő és megosztó programokon mint pl. torrent, vagy strongDC a géppel nemcsak le, hanem fel is töltök adatot.
    Azt viszont nem tudom, hogyha egy ilyen internettel szeretnék továbbra is online játékokkal játszani, mint például WoW, vagy CoD 2 ott az extrém felhasználásnak minősül-e, ugyanis fogalmam sincs, hogy a számítógépem a játékkal kapcsolatban le és fel is tölt-e adatot, és ha igen mennyit?
    Nem tudnátok valami olyan programot javasolni, amivel tesztelni tudnám, hogy játék közben hogyan változik az adatoforgalmam az interneten kereszül?
    Előre is köszi!
    PS.: az adatforgalom korlátot nem tudom úgy átjátszani, hogy torrentnél a feltöltési korlátot minimálisra állítom, és gyakorlatilag csak letöltök fel nem?

Új hozzászólás Aktív témák