Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauddip

    aktív tag

    Srácok, szerintem hagyjuk is, túl van már rég tárgyalva. Ahogy mondtam, elméleti síkon ez úgy működik, h ha van tartalék a vonalban, azt használja arra, hogy az iptv-t kiszolgálja, és nektek a valós sávszélességet tudja adni, amit előfizettek. Ez a régi csomagoknál teljesen így működött, de mint mondtam már az előző hozzászólásaimban is, a Net_Start_30 és mostmár a Net_Start_100 úgy működik, h amit "tud" adni, azt adja is 1 és 30 között. Namost ha nektek azt mondják, h hát 100at fog tudni, de összesen tud a vonalad 12 megát, és van 2 iptv-d sd streammel, akkor értelemszerűen ezt kb úgy számolja ki, ha jobban bele akarok mélyedni a témába, hogy 12 helyett mondjuk 8 és 10 között áll össze, van vonali tartalék is, hogy ne kockásodjon az adás, viszont a 8-10 megából is szed le sávszélességet, hogy minél jobb képet tudjon adni. Namost, ha megnéznétek egy ilyen streamet, akkor ha példaként akarok felhozni valamit, akkor az mondjuk egy focimeccs lenne, és a labda haladása: ilyenkor kb alig látszik egy gyors mozdulatnál a labda, olyan, mintha ugrana ilyen 1-2 métereket, mert olyan kevés a "képkocka" emiatt, h ezt így játssza ki / veri át az egészet. Ha viszont tud mondjuk 120 megát a vonal, és van egy 30as neted 1 iptv-vel, akkor simán mehet a rendes FullHd-s stream, szép lesz a kép is, és nem hinném hogy 28 megánál kevesebbet mérnél, de az inkább 32 mega lenne. Sok ilyen esetben van, hogy az ügyfél 30-as fizet és 32es profilja van. Sőt mondok mást... Összes régi 10 megás csomag ilyen 12500-600 körül áll össze, hogy kedvezzenek az ügyfeleknek.

    De mindez ismét mondom a legkedvezőbb eset. Legtöbb esetben van 10 érpár, arra jut ugye 10 előfizető, mert elég telítettek a vonalak, ha még ehhez számolunk egy 1500 méteres kábelszakaszt, ami a rendszerben mondjuk ennyinek látszik, de a valóságban van az 1700-1800 méter is, akkor ha ezen mondjuk megy egy 4-5 iptv-s háztartás, az olyan zajos lesz, hogy a 10 mega rögtön 5-6 lesz, és néha kockásodik az iptv is. Ilyen esetben, amikor már nem lehet a sok vonali zaj miatt javítani, sok a panasz, volt már, h egy egész utcát át kellett rakatni Sat tv-re, mert csak így lehetett megoldani. Nem tetszett az ügyfeleknek, de más megoldás néha már nincs sajnos. Iptv-re az van megmondva, h 1.5 km-ig, de a telített hálózatoknál az inkább 8-900 méter.
    Remélem kifejtettem mindent :D

    Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv

Új hozzászólás Aktív témák