- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
válasz Core2duo6600 #101445 üzenetére
Az a baj hogy nem csak úgy van. adott a modem, abból megy az iptvhez, ott lesz majd egy switch egyszer...)
van egy ikea gateway amit mondjuk betudok tenni egyik másik switch alá esetleg. Van egy másik switch amibe meg egy lan. (abba van dugdosva mindenem.) Ezenfelül ott van a vezetékes telefon(mondjuk az totálisan nem érdekel )
Alaphangon is 2 pár kell, mert gondolom ha átalakítom optikára ( gigás legalább kell ugye manapság, gondolnom kell arra is ha valaha eljut idáig a gigás net...) akkor az optikát vissza kell alakítanom lanra... (vagy oylan switchet, routet vennem ami kezeli az optikát... mondjuk egy mikrotiket, ami pöppet húzós lenne) ez igy 52000ft vagy nem jól gondolom a működését az egésznek? -
DJ. Ru$y
félisten
A villanyszerelés, felújítás témát itt hagyjuk is abba, ebben a topicban. Itt folytathatjátok, ennek semmi köze a Telekomhoz.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
hojos
aktív tag
Sziasztok.
Talán tudtok nekem segíteni.
Eddig UPC optika volt nálam. Gond volt a TV adásokkal, sokszor nézhetetlen volt. Többször volt kint technikus, de megoldás nem született.Nem tudták megmondani, hogy mi a probléma.
Ezt produkálta a tv, teljesen kiszámíthatatlan időközönként:
Ma már Telekomnál IPTV-m van. Másfél hete kötötték be, azóta hiba nélkül ment, ma estig.
Ma este hasonló hiba jelent meg a TV-n.Ugyan az a hiba mint korábban a UPC-nél, csak itt sokkal gyengébben és rövidebb ideig látszik.
A UPC-nél koax volt, most utp. Két készülék van, mind a kettőnél produkálja a hibát.
A szomszéd családi házban (szintén én vagyok az előfizető) ugyan ez a hiba.
Nyilván, mivel teljesen más kábelek, más rendszer a két szolgáltató ez a hiba nem az Ő hibájuk lesz.
Villanyszerelő ismerősöm szerint elektromos gond lehet a hálózatban (Trafónál).
Itt kérnék segítséget.
Meg tudja-e mondani esetleg a Telekom szerelője, hogy ez elektromos hiba ? Esetleg a Telekom, Huawei eszköze tárol-e olyan adatot amiből ez kiolvasható ? -
OldMike
őstag
válasz hojos #101456 üzenetére
A 18. kerületben negyed hattól fél nyolcig nem volt internet. Hívtam a 1414-et, kiderült, hogy általános a hiba, sőt más kerületekben is jelentkezett. Most már helyreállt, de az IPTV egyelőre eléggé nézhetetlen kategória, az általad jelzett jelenség miatt.
Úgy tűnik, hogy inkább a HD csatornákat érinti, az SD csatornáknál ritkábban és alig észrevehetően jelentkezik.[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
bb.bocs
őstag
nálunk is gáz az iptv, de csak a hd leginkább. újraindítottam ,de akkor jól gondoltam hogy a gond nem itt van
-
bb.bocs
őstag
válasz #22718208 #101461 üzenetére
Nem igazán értem miért kell neked ennyi switch meg gateway !?
switch. egyik megy az egyik szobába. (ott még nincsen semmi csak az iptv,de igyis úgyis csak egy kábel, mert az iptvhez ígyis úgyis megy, esetleg a tvt is majd ég lanosítani akarom, és ki tudja később mi lesz még ott, inkább legyen menedzselhető switch
Másik switch: nas 2 lan port, tv,laptop, nintendo switch. (+ ha jön gép javításra akár, jó ha van szabad lan port.)
Gateway pedig az ikeás lámpához szükséges.[ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Digi-hez képest miben tud mást a Telekom tv szolgáltatás jelenleg? Előnye, hátránya hozzáképest? Nem a csatornakínálatra gondolok. Hanem a tv adás minősége, stabilitása, beltérik minősége, száma, stb., mire kell figyelni, ha szerződést köt az ember? Járulékos költségek vannak?
Olvasgattam, de elég eltérőek a vélemények régebbről. Most költözök, és régen digi volt, de itt van lehetőség most válogatni a szolgáltatók között.
Minimum 2 beltéri kellene, vagy 3, és nem tőlük lenne a net. Csak három mobil, tv, esetleg vonalas telefon, ha jobb a díjcsomag úgy. Settop bérelni kell, vagy meg is vehető? Ha igen van választási lehetőség, hogy milyen készülék legyen, melyiket érdemes?Köszönöm a segítséget!
-
bb.bocs
őstag
válasz Mauddip #101465 üzenetére
hát jó ez is igaz... úgysem gigás port van a tvben...no de az már milyen ... a switchek meg megvannak régóta, szóval ez a legkevesebb hogy most +1 -1 kábel... akkor már legyen normális (ennyi erővel Y is rakhatnék oda ) mondjuk iptv nem tudom mennyit zabál fullhdban, meg a ciscos cucc GB-es porttal rendelkezik e, ez irányban nem végeztem felderítést. (ami jobban érdekelne, hogy az iptv cisco boxot hogy tudom pl parancssorból vagy ipsen újraindítani bár ez nem tudom a fórum szabályzatát mennyiben meríti ki, ha igen akkor elnézést, szedjétek ki,köszönöm.)
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Lecsapott ram az ugyfszolgalatos mikor kerdeztem a routerrol hogy hoppacska mindjart lejar a huseg nem akarok e hosszabbitani en meg mondtam hogy most ne erek ra majd holnap hivjon de nagyon olcso legyen.
Hang Alap Havi díj: 1125 Ft
IPTV Szuper Családi HD Havi díj: 5585 Ft
NetMánia 1000 Havi díj: 5705 Ft
ossz:12415Ft
Mi a tapasztalat mondanak sokkal jobb arat meddig lehet lealkudni? megyeszekhelyEladó: GTS450
-
Pityu.
nagyúr
Miért van az,hogyha a Ookla speedtestel mérek a saját programjával vagy böngészőből az oldaláról nem teljesen ugyan azokat az eredményeket kapom?
#qqzs
Én is gondolkodtam az ezres neten csak nekünk hoppá díjcsomag van telefonban és akkor már valamennyivel 14EFt felett lett volna a számla,viszont a 150 es net is elég gyors és így kb 12500Ft a számla mint régen.Te mennyit fizettél eddig,mert ugye ha kevesebbet akkor el gondolkodik az ember de ha itt körül akkor megérheti.Alkudni meg szerintem nem lehet,max kapsz 3 hónap kedvezményt és olyan 9800Ft körül lesz 3 hónapig a csomag díja,legalább is nekünk így van.Viszont én most úgy vagyok nem kell az ezres net mert így is letöltök minden hülyeséget azzal meg k... gyors,pedig ez a mostani sem lassú.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dicker #101464 üzenetére
A hozzászólásod első fele leginkább idevaló.
Első beltéri ingyen van az előfizetéshez, a második és harmadik pedig 870 Ft/hó/db. Bérled az eszközt minden esetben. Nem veheted meg, nincs olyan konstrukció. Mivel bérled, így a Telekom olyan eszközt ad, amilyen éppen van a szerelőknél.
Ezen felül kérhető felvételi opció (megállítás, visszatekerés stb.) ennek havidíja a többin felül 1100 Ft/hó. Ekkor kapsz egy belső HDD-vel rendelkező STB-ot, amire a másik kettő is képes rögzíteni, és arról visszajátszani felvételeket a hálózaton keresztül.Minden esetben szükséges STB, nincs kártya, CI modul. Minden STB-hoz UTP kábelt visznek a központi egységtől (HGW/ONT), amennyiben nem megoldható az UTP, akkor ezek az alternatívák állnak rendelkezésre.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Mit szeretnél elérni az átalakítással?
Az optika ethernet átalakítót ONT-nak hívják. (Amit a Telekom is ad, Huawei, Sagemcom.)
Sagemcom eszköz kerül már ki majdnem minden optikai csomaghoz (kivéve a legkisebbet). Tudsz mögötte PPPoE Passthrough módban saját routert használni (mind a kettő mögött amúgy).
Ha van IPTV és/vagy VoIP is, akkor meg, ha lenne is saját optikai eszközöd nem tudnád használni, mivel azzal a két említett szolgáltatás nem működne.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz DJ. Ru$y #101477 üzenetére
szó szerint alkudni ott sem, de nálunk ez úgy nézett ki, hogy ügyintéző1-nek felvázoltam, hogy ez meg az elérhető még a címen, de én maradnék, és vállalnék hűséget., ő meg mondott egy számot. aztán telefonáltam megint, ügyintéző2 mondott egy kb háromezerrel kisebbet.
hanyas vagy, te disznó?
-
qqzs
őstag
Uk tapasztalatok alapjan ott szinte minden szolgaltatasra ez megy a gaz viz villany net mobil, biztositas. Hivogattam oket hogy elmegyek ha nem ennyi meg hogy a konkurencia ennyiert elvisz van e jobb es mennek szepen lejjebb az ajanlatok.
Most 7300 lett harom honapig majd 9300 lesz 12400 helyett.
Netmania 1000 helyett valami Opti akarmit mondott hogy csak a netcsomag neve valtozott mas nem, direkt rakerdeztem garantaltra azt mondta az sem.----------
Igazad van nem tudok sajat bejovot hasznalni iptv miatt, most a regi routert acces pointba kacsoltam arrol lesz 5 giga wifi
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
lszlogal
senior tag
Sziasztok!
A Telekom milyen típusú felvevős STB-t biztosít SAT TV esetén?
-
prisz
aktív tag
Sziasztok! Hátha valakinek van ötlete, vagy volt hasonló "cipőben".
Kb 2 éve koaxon, hibátlanul használom az iptv+telefon+internet kombót, 2HD+1SD stream beállítással. 2 box van üzemben, nem felvevős hanem sima, mindkettőn hibátlanul ment a 2HD stream. Kb. ma 13-kor hosszabbítottam hűséget, és kb 10 perc múlva eltűnt a második HD stream, csak 1 box-on működik egyszerre, a másodikon csak sd-t tudok nézni (mindezt koaxon). Szerintetek mi a f@sz történhetett? Egy nyomorult hűséghosszabbítás így megterhelte a rendszert? Hibára már bejelentettem, kivizsgálják... -
kovaccss
tag
Hello. Milyen le és feltöltési sebességeket tapasztaltok Szegeden koax kábeles kábelnettel a 150, 300, 500 Mb-es Telekom netcsomagokkal CAT5E netkapcsolattal, asztali géppel, vagy laptoppal, nem wifivel mérve?
Szegeden hol van már optikai Telekom hálózat? Sehol sem találtam erről infót, a Telekom is titkolja. -
Pityu.
nagyúr
válasz Core2duo6600 #101474 üzenetére
De böngészőben mindig hálózati terhelés van,amúgy meg nem?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Pityu. #101490 üzenetére
Azért, mert az Ookla sem 100% biztossággal működik azért. Most komolyan ennyit kell ezen rágódni?
Tényleges adatletöltés és feltöltés megmutatja a valódi értékeket, nem a folyamatos speedtest nyomkodás.
[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
A 101488-ra valaki?
-
kovaccss
tag
válasz #78121280 #101493 üzenetére
Én is erre gondoltam, de reméltem hogy nem ez a helyzet. Vannak tervek, hogy mikor lesz optika Szeged belső részein? Vagy majd csak 2030 körül, amikor már annyira leterhelt lesz a koax rendszer, hogy a 150 Mb-et sem fogják tudni mindenkinek biztosítani?
Az üzi másik részére is kéne valami infó, a koaxos sebességekre. -
kovaccss
tag
válasz #78121280 #101495 üzenetére
A múlt héten váltottam a Netmánia XXL-ről a Net S 150-re, de sajnos csak 5 Mb-es a feltöltés, nincs is több. Mindezt úgy, hogy a 10 Mb feltöltés megvolt az XXL csomaggal, de a letöltés csak 70 Mb volt. 2-szeres letöltési sebesség mellett feleakkora feltöltés van? Miért?
Nagy szívás koaxos részen lakni, mert a címemen csak ez elérhető:
150/5, garantált 15/1. 300/20, garantált 15/4, és 500/22, garantált 15/4. Ennyi. Nincs értelme 300 és 500 Mb-re váltani. Ez nevetséges 2019-ben Mo. 4. legnagyobb városában.A Telekom optikán már 150/50 van ugyananyi pénzért, mint a 150/5. Van 2e-rel többért 1000/1000 is garantált 300/50-nel. Ez nagyon nem igazságos. A 150/5-ért és a családi mozi TV csomagért egyben 7400-at kell majd fizetnem a 4. hónaptól 1 év hűséggel. Csak Invitel van még a házban, de csak a Net100-ast akciózzák, a max. 250 Mb-est nem, ez a TV és tel. csomaggal együtt 10e felett van, röhej. Erre nincs értelme áttérni. A Digi megvette az Invitelt, de sok év, mire ebből érzek majd itt valamit.
Ez jó modemnek számít? Ilyet kaptam, új volt. Sagemcom 3686AC V2.
-
törölt tag
válasz kovaccss #101496 üzenetére
Netmánia XXL az elég régi csomag, volt utána egy 100/10 is, aztán tavaly lett bevezetve a 150/5. Gondolom marketingesek fejében az járt, hogy akinek kell a több feltöltés az váltson nagyobb csomagra és fizessen többet.
ED3.0 a versenytársak sem adnak 22-nél nagyobb feltöltést, ez ilyen sajnos, ezen az ED3.1 változtat majd akkor mehet akár 200 is.
A Digi megvette az Invitelt, de sok év, mire ebből érzek majd itt valamit.
Hmvhelyen 6 hónap alatt lett kész a Digi.Tegnap kötötték be nálam.Szerintem jó HGW évek óta használom,nincs vele bajom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs