Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Magnat #59250 üzenetére

    Én nem torrentezek NAS -al illetve transmission -t egyáltalán használok máshol sem. Ezért ne oltsál le nagyon, ha hülyeségeket kérdezek.

    Amennyire jól látom (illetve ahogyan a kikommentelt részben is írja), akkor ez a script eredetileg arra lett kitalálva, hogy pl. 10 percenként lefusson (pl. root -al) és végignézi a teljes megadott ’download’ mappát és amennyiben egy file utolsó módosítási dátuma az utolsó X napban (pl. 2 vagy 5 stb.) van és a kiterjesztése benne van a megadottakban (@include_files), akkor megnézi, hogy a syno video index adatbázisában benne van-e és amennyiben nem, akkor megy az index.

    Az alábbi kérdéseim lennének:

    1.

    A ’ settings.json’ -ben nem kell ezt is beállítani: "script-torrent-done-enabled": true, ?

    2.

    A Transmission a ’transmission’ nevű user -el fut – ugye? Az nem gond, ha egy másik user -el (pl. az admin -al) másolod be a script -et a helyére? Avagy ezt érdemes a ’transmission’ nevű userel a helyére másolni? A script a progiból meghívva ennek a nevében futna, de amennyiben nincs jogosultsága a futáshoz …

    3.

    Az elején a $SYNO_ERROR_MSG -nek üresstring -et adtál meg. Amikor a lekérdezés eredményét hasonlítod össze ezzel, akkor így meg fog felelni az érintett ’if’ feltételnek? Értem ez alatt, hogy a $SYNO_ERROR_MSG -nek nem ezt kellene megadni (ami a kikommentelt részen is van): "Failed to get MediaInfo." ?

    Magyar nyelvre állított DSM -el is ezt a hibaüzenetet kapod a lekérdezés eredményének? Avagy megnézted és magyar nyelvvel kapod az üresstring -et és ezért van így megadva a script -ben? Esetleg meg lehetne oldani, hogy angol/magyar/stb. beállítással is fusson (azaz, mint ahogyan a kiterjesztéseknél is – amennyiben az értékek valamelyikével egyenlő a lekérdezés eredménye, akkor teljesül az ’if’ feltétel)

    4.

    A Transmission -nél nincs meg egy paraméterben az aktuális mappa neve, amivel végzett? Nem lenne egyszerűbb arra a mappára meghívni egy script -et (akkor a fentebbi feltételek sem kellenek, mert nem rendszeres futásra tervezett script futna)? Azaz végez a torrent -el – és az adott mappát indexeljük?

    Tényleg nem értek a Transmission -höz – csak a script- et nézegettem …

  • dkess

    őstag

    válasz gyugyo79 #59249 üzenetére

    Jól értem, hogy csak helyi LAN -on futó kliensek esetében (SSL nélkül – mondjuk ez nem annyira érdekes) van(/lenne) egyszerre szinkronizáció és backup is? A szinkronizáció leginkább csak az adott felhasználó egyéni mappáját érintené – a backup meg a teljes gépet, ha jól értem? Egy gépen akár több tartományi felhasználó is bejelentkezhet, de ilyen módon csak egy felhasználó adatai lennének szinkronizálva – míg a backup -ban meg minden benne lenne?

    1.

    Esetleg egy ilyen megoldás? Létrehozol egy jelszóelévülés nélküli admin jogosultságú felhasználót, melyet ember nem kap meg (pl. ne változtassa meg a jelszót). A “nem tartományi felhasználó” (mellyel a NAS -ra lépsz) jogosultság a ‘homes’ mappához (amiben az összes felhasználó egyéni ‘home’ mappája van és arra is) valamint a backup célhelyre.

    Telepítés az előbb emlegetett admin -al. services.msc – aztán a ABfB szolgáltatáshoz (az indítás típusa elvileg ‘Automatikus’ eleve) a második ‘Bejelentkezés’ fülön: ‘Ez a fiók:’ -nál beállítod ezt az admin felhasználót jelszavastul (hogy ennek a nevében fusson). Aztán az ‘.exe’ -re meg jobbklikk tulajdonságok/Kompabilitás – ‘A program futtatása rendszergazdaként’ valamint beállítod, hogy csak a rendszergazdai csoportban levő felhasználók futtathassák.

    A szinkronizációra beállítod a ‘Users’ -en belül az adott felhasználó mappáját – a NAS/homes/(adott felhasználó ‘home’ mappájára) – meg ami kell még esetleg. Az archív task -ot is összerakod és indulhat a mandula.

    A felhasználó nem fogja látni a ABfB Agent -et futni – nem látja az érintett szabályokat mappástúl (birizgálni sem tudja), nem tudja leállítani az Agent -et stb. Mivel nincs SSL (avagy a Synology -s self-signed van beállítva) – így nem kell felhasználói interakció a tekintetben sem, hogy tanúsítványcsere miatti bejelentkezési adatok megadását kelljen eszközölnie.

    Amennyiben mégis kellene állítani a Agent -en vagy csak megnézni, akkor az említett admin jogosultságú felhasználóval belépve ezt megteheted (avagy akár a helyi rendszergazda).

    Ekkor a ABfB szolgáltatás akkor is futna pl. ha a PC csak indítva lett, de még nem jelentkezett be a tartományi felhasználó – avagy éppen kijelentkezett (pl. ebédszünet). Az ABfB -t lehet úgy konfigurálni, hogy pl. csak ekkor fusson le a backup task (persze lehet máshogy is).

    Amennyiben mégis kellene, hogy a felhasználók is lássák a klienst (annak beállításaival), akkor javasolt módon minden PC -hez külön “nem tartományi felhasználó” (pl. “PC001_Gipsz_Jakab” – a jelszó lehet mindegyiknek ugyanaz), melyeknek jogosultság csak az illető egyéni ‘Home’ mappájához illetve akár a saját backup lokációjához és így beállítani a task -ot (így egymás dolgait nem látnák).

    2.

    Ajánlottabb megoldás és laptop -os “mászkálós” kollégáknál is működik. Szinkronizáció nincs – csak backup. A tartományi felhasználók mind a saját egyéni mappájukat – mind a közös használatú mappákat SMB felcsatolt mappákon keresztül látják és csak ebben dolgoznak. A laptop -os “mászkálós” kollégák VPN -en keresztül (a tartományi bejelentkezési adataikkal) is látják az SMB csatolásaikat.

    A rögzített PC -seknél a backup mehet IP alapon is (nincs tartományi SSL) – a laptopoknál mehet QuickConnect/DDNS alapokon (amikor bennvannak akkor a router aktív rDNS mellett ez működik).

    Távoli helyszínen a VPN -es kapcsolat mehet WiFi -n keresztül (elkérik a WiFi adatokat) vagy akár mobilnettel (akár a zsebükben levő mobiltelóéval). Amennyiben biztosra akarnak menni, akkor az út előtt lemásolják lokál mappába az érintett dolgokat (pl. prezi, doksik stb.), de javarészt ez sem kell.

    Előnyök: amennyiben ellopnák/elveszne a laptop (ez rögzített PC -re is igaz), akkor a “megtaláló” semmilyen céges adattal nem találkozik. Még, ha bejelentkezett laptop -ot is vinne el az illető (és eltávolódna a zsebben levő mobiltól vagy a WiFi -től), akkor a VPN is megszakadna és a VPN újrabejelentkezéshez kellenének a felhasználói adatok … Záróképernyőn vagy kijelentkezve még ez sincs. Persze telefon a helyi rendszergazdának és a hozzáférése reset -elve lenne (új jelszó), a backup task törölve (majd az új gépére új létrehozva). Külsős kollégának azért ne legyen teljesen “SSL mentes” a backup task -ja …

  • dkess

    őstag

    válasz mofiba #59247 üzenetére

    Nicsak egy korombeli. :)

    Azért úgy emlékszem akkortájt már az 56K modem (asszem 18 óra után olcsóbb - hajnali 2 után meg ingyenes volt?) „hasított, mint állat”. Azaz amennyire jól emlékszem KaZaA, eMule meg Flashget -el (ebben volt eDonkey vagy eMule kliens is, ha jól emlékszem) egy átlag 128 Kbit/s -es MP3 (3-4 MB) 5-10 perc alatt lejött … Az, hogy ezek előtt mi volt már nem is nagyon emlékszem …

    A munka és család nem „ellustít” (de szép magyar szó :) ), hanem a prioritások egyszerűen máshova kerülnek. A Digi nagyon gyorsan intézi a dupla NAT -ot – nekem utoljára sikerült munkaidőn kívül is reagálni illetve megoldani a dolgot. Ez jópont Nekik.

    „Rendes router” nem rossz ötlet (nemcsak a WiFi miatt). Otthoni munkavégzés esetén érdemes az eszközt kábelre tenni (ha megoldható) – stabilabb/gyorsabb lenne majd a szinkronizáció …

    Köszönöm és nagyon szívesen! Kellemes napot kívánok.

  • gyugyo79

    addikt

    válasz dkess #59252 üzenetére

    Nem jól érted. ;)
    Nekem nem megoldás kell, hogy hogy volna jó hanem az, hogy küld e másnál mailt.

  • Magnat

    veterán

    válasz dkess #59251 üzenetére

    Nem kimondottan időzített futtatásra van, az is egy módszer ahogy használhatod, azért van rá a példa az elején, h időzítve hogy kell beállítani a cronban.

    1. Igen, ha nincs true-ra állítva (sajnos nem emléxem h alapban true v false, az első nasomat talán 214-ben vettem, akkor állítottam be a done scriptet), át kell állítani

    2. nem gond, ha mindenki számára futtathatóra van állítva (chmod segítségével lehet beállítani, de ha nem vagy egy linux cli guru ahogy én sem, akkor Midnight Commanderből file/chmod alatt csak be kell x-elni az összes execute opciót (owner, group, others)

    3. Eredetileg úgy működött a szkript, h -g kapcsolóval "rákérdezett" minden médiafilera az adott helyen, és ha hibát dobott (ergo nem volt indexelve), akkor beindexelte. Csakhogy a -g kapcsoló már nem él, ezért villámjavításként így módosítottam a szkriptet, így ugye annyival erőforrásigényesebb, h minden médiafilet leindexel (mert mindig üres üzenetet ad vissza a "synoindex -g"-re és most a hibaüzenet is üres sztring, tehát mindenre azt hiszi, h még nincs indexelve), de nálam így is pár mp alatt lefut (szemben a DSM-ből hívott reindexszel, ami meg vagy egy óráig fut)
    Egyébként a logolás is ki van kommentelve mert az csak rootként fut (egyébként jogosultság miatt elszáll), de nem volt kedvem trükközni vele mert úgysem néztem soha logot csak simán kikommenteltem és így van benne pár felesleges if, mint pl ez is:

    if (!$scan_dir) {
    ## $log->entry("No scanning directory passed, using /volume2/video");
    ## $scan_dir="/volume2/video";
    }

    4. Rémlik vmi nekem is ezzel kapcsolatban de talán mintha olyasmi gond lett volna vele, h vagy akkor nem jól adja vissza a könyvtárat ha úgy jön le az anyag, h egy alkönyvtár is létrejön és abba kerül vagy pont akkor akkor ha nem, de ezt évekkel ezelőtt néztem (lehet, h azóta már javították is), szóval nem foglalkoztam vele, mivel tényleg így is nagyon gyorsan lefut, nem igazán ront a user experiencen :) De persze korrektebb lenne úgy, majd lehet egyszer lepróbálom.

    ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

  • Essejó

    veterán

    válasz Tachion86 #59230 üzenetére

    A Routerben nézd meg, hogy milyen IP-t oszt az LG-nek.

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

  • Essejó

    veterán

    válasz mofiba #59247 üzenetére

    Csak nem neked is volt 14,4-es betárcsázós modemed? Én még azzal kezdtem. :)

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

  • Essejó

    veterán

    válasz dkess #59253 üzenetére

    Este 10-től reggel 6-ig óránként 1 Ft volt a modemes kapcsolat, és nem kellett fizetni a kapcsolódási 4 Ft-ot sem, viszont óránként újra kellett kapcsolódni.

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

  • dkess

    őstag

    válasz Magnat #59255 üzenetére

    Köszi szépen a válaszokat. A hármas ponttal kapcsolatban. A help kapcsolóra nem dob ki semmit, ami használható lenne a ’-g’ helyett? Amennyiben nem és a ’-g’ sem működik, akkor tulajdonképpen a $SYNO_ERROR_MSG -es meg $result -os részek (ideértve az if feltételeket melyekben szerepelnek) is feleslegesek a kódban. Mondjuk a futásidőből sokat nem zabálnak illetve az üressztringes értékadással "meg is van hekkelve" (hogy lefusson) a dolog ...

    Mondjuk így gyakorlatilag a – megadott média könyvtáron kívül – gyakorlatilag két érdemi feltétel maradt: a file kiterjesztése egyezzen a @include_files -ban definiáltak egyikével illetve, hogy az utolsó módosítás dátuma 5 napon belül (ez meg az -mtime kapcsolóval meghatározva a @files -ban) legyen.

    Így viszont amennyiben jól feltételezem ahányszor lefut a script (egy torrent letöltését követően), akkor gyakorlatilag minden filmet (/sorozatot, videót) az elmúlt 5 napból berak az adatbázisba. A legújabbat kivéve mindegyik duplikátum lesz. Persze az 5 napos feltételt lehet csökkenteni pl. 2 -re (vagy akár máshogy pl. -mmin -el akár X percre), de a forrásprobléma adott: nem lesznek így duplikátumok a média adatbázisban? Ezt nézted? (persze, ha minden torrent letöltés csak 5 napnál több különbséggel kerül, akkor nem, de ez nem életszerű)

    Avagy a Syno adatbázisában van valamilyen automata duplikátum ellenőrző/tisztító funkció – azaz kikapálja a duplán rögzített rekordokat?

    Apróság még, hogy az ’ISO’ file -okat nem játsza le sem VideoStation/DS Video/DLNA (Médiaszerver), ha jól tudom. Ezt mondjuk nem tudom biztosra illetve a többi lehetséges kiterjesztést sem vetettem össze a Synology kompabilitási listával …

    Most néztem hirtelen és találtam egy ilyet: [link]

    Ezt nem tudom nézted-e? PostgreSQL -en alapuló megoldás és az adatbázisból magából kérdezget le. Egy konfig file -ból veszi a környezeti változókat, melyet a fő programrészben felhasznál:

    - file kiterjesztések
    - utolsó módosítás dátuma feltétel (akár napban vagy percben megadva is)
    - mely user
    - érintett média könyvár elérés,
    - használandó log file elérésének megadása

    Gyors „szemmel veréssel” nézve jónak tűnik. Van külön zenére ( [link] ) meg fotóra ( [link] ) megírt verziója is. Nem tudom ezt a verziót próbáltad esetleg? Mondjuk az 'ISO' kiterjesztést ez is beteszi ...

  • gyugyo79

    addikt

    válasz Magnat #59255 üzenetére

    Ha akarsz vele játszani akkor csináltam egy ilyet mielőtt legutóbb töröltem a TM -et, hogy van e értelme elindulni ezen az úton:
    #!/bin/sh ###################### # TR_APP_VERSION     # # TR_TIME_LOCALTIME  # # TR_TORRENT_DIR     # # TR_TORRENT_HASH   # # TR_TORRENT_ID     # # TR_TORRENT_NAME   # ######################     LOGFILE="/volume1/Share/tm_log.txt" tdate="`date '+%Y-%m-%d %H:%M:%S'`" echo $tdate "__________________________NEW TORRENT _______________________" >> $LOGFILE echo $tdate "Transmission Verzió $TR_APP_VERSION" >> $LOGFILE echo $tdate "Idő  $TR_TIME_LOCALTIME" >> $LOGFILE echo $tdate "Könyvtár $TR_TORRENT_DIR" >> $LOGFILE echo $tdate "Torrent Hash $TR_TORRENT_HASH" >> $LOGFILE echo $tdate "Torrent ID $TR_TORRENT_ID" >> $LOGFILE echo $tdate "Torrent Név $TR_TORRENT_NAME " >> $LOGFILE

    Aztán letöltöttem 1-2 tesztet és miután láttam, hogy a TR_TORRENT_DIR/_NAME mit ad vissza direkt leszedtem egy olyat ami nincs könyvtárban. A kimenet :

    2020-04-15 13:08:53 __________________________NEW TORRENT _______________________
    2020-04-15 13:08:53 Transmission Verzió 2.94
    2020-04-15 13:08:53 Idő Mon Apr 15 13:08:53 2020
    2020-04-15 13:08:53 Könyvtár /volume1/downloads
    2020-04-15 13:08:53 Torrent Hash ********************
    2020-04-15 13:08:53 Torrent ID 2
    2020-04-15 13:08:53 Torrent Név ***** - ***** (The Original Soundtrack, WEB, 2018, ******)
    2020-04-15 13:15:37 __________________________NEW TORRENT _______________________
    2020-04-15 13:15:37 Transmission Verzió 2.94
    2020-04-15 13:15:37 Idő Mon Apr 15 13:15:36 2020
    2020-04-15 13:15:37 Könyvtár /volume1/downloads
    2020-04-15 13:15:37 Torrent Hash **************************
    2020-04-15 13:15:37 Torrent ID 3
    2020-04-15 13:15:37 Torrent Név **** - **** I, II & III (The Platinum Collection)
    2020-04-15 13:20:58 __________________________NEW TORRENT _______________________
    2020-04-15 13:20:58 Transmission Verzió 2.94
    2020-04-15 13:20:58 Idő Mon Apr 15 13:20:57 2020
    2020-04-15 13:20:58 Könyvtár /volume1/downloads
    2020-04-15 13:20:58 Torrent Hash **************************
    2020-04-15 13:20:58 Torrent ID 4
    2020-04-15 13:20:58 Torrent Név **** *** *** - *** ***.epub

    Nyilván ha van egy működő dolog nem biztos, hogy megéri ebbe időt fektetni mert sokat nem hoz....

    Ezekre nem tudom biztos így vannak e csak elmélet :

    Ha megeszi azt az indexelés, hogy a torrent névnek kapott könyvtár van hozzá adva indexelésre -R -el ahhoz mit szól (így csak azon belül keresne papíron tartalmat) így ha megfelelőt talál azt beindexeli így nem is kell kezelni kiterjesztést sem már ezen belül + azt sem ha nincs is media tartalom benne ...

    Utána még nyilván kezelni kell ha kiterjesztése van így nincs könyvtárban, de az már "egyszerűbben" hozzád adható a -a val.

    Ha valaki a TM webes felületét használja arra is, hogy törölje a fájlt is annál az így hozzáadott dolgok bent maradnak az adatbázisba. Tehát mint ahogy nem kerülnek be úgy ki sem és ha így van akkor figyelmet felhívni rá + időnként csak kell egy reindex a komplett könyvtáron...

    [ Szerkesztve ]

  • bukottangyal

    csendes tag

    válasz Essejó #59258 üzenetére

    Kicsit sokallom azt az 1 forintot. Nemtom miért de én valahogy 50 fillérre emlékszem óránként:) nem sírom vissza mondjuk :)

  • dkess

    őstag

    válasz bukottangyal #59261 üzenetére

    Én meg valami 150 Ft -os általányra emlékszem 22 óra után (hajnal kettő nem tudom honnan jött nálam az előző hozzászólásban). 56K -s külső 3Com modemmel (1997) hasított, mint állat, ahogy írtam is ... :)

    Nem is olyan rég, amikor elpukkant az Asus RT-N16 -os router -emben egy kondi, akkor pont ez 3Com került a kezembe (abból pótoltam) - hát még így évtizedekkel később is jószolgálatot tett ... :) Mondjuk az Asus -t is lecseréltem, mert a mostani internetsebességet már nem bírta szuflával ...

  • dkess

    őstag

    válasz gyugyo79 #59260 üzenetére

    Azt nem tudom, hogy a TM web -es felületéhez is lehet-e script -et definiálni a file törlésre, de amennyiben igen, akkor '-D' kapcsolóval mehet egy egysoros ...

  • varsza

    tag

    válasz delibab #58957 üzenetére

    Most kerestem vissza erre a szóra itt a fórumon: "regisztrációs kártya" A találati mennyiségből szépen összeállt a kép. Javaslom neked is :K
    Röviden: nem igazán lesz szükséged a reg kártyára, mert csak magyar synology fórumhoz való hozzáférést kapsz, de ez itt sokkal jobb annál :R (javítsatok ki ha tévedek)

  • Magnat

    veterán

    válasz dkess #59259 üzenetére

    Nem láttam a -g opcióra alternatívát, mondjuk szerencsére nem duplikál, szóval nem akkora gond ... és igen, ki lehetne venni még belőle egy csomó részt, csak tegnap hajnalban amikor kerestem a hibát, már nem volt kedvem kiszedni mindent ami felesleges, de igen, ez az egész ErrorMsg vizsgálat már nem kell bele.

    Ez a két feltétel van amit mondtál, downscriptként valójában elég 2 napot is vizsgálni, annyit is csak azért, h ha pont 23.59.59kor jön le a file és mire a script elindul már másnap van. ISO fileokkal nem próbáltam még (még évekkel ezelőtt találtam ezt a Perl indexelőt amit akkor is kicsit átfaragtam a rekurzív keresés miatt, de a video file kiterjesztéseket is az eredeti scriptből vettem át. Egyébként hang meg kép indexelésre is annyi lesz csak átírni, h a kiterjesztéseket kell cserélni, plusz a synoindexet nem video hanem music vagy photo paraméterrel kell indítani és kész is.
    Azt nem próbáltam még amit linkeltél, bár már asszem láttam, csak ezzel a Perl alapúval kezdtem el foglalkozni.

    ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

  • Magnat

    veterán

    válasz gyugyo79 #59260 üzenetére

    Ez a 3 mind olyan torrent ami nem volt könyvtárban?

    ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

  • mofiba

    csendes tag

    válasz Essejó #59257 üzenetére

    Nem, sajnos nem volt.
    Nekem az első munkahelyem alatt lett gépem itthon (ami előtte volt, az csak wordre volt alkalmas), s ott elkepesztő bérelt vonalunk volt. Itt töltögettem először 😊
    De akkoriban a szomszédnak az volt 😊
    Én 2001ben ADSLel kezdtem.

    No kiderült, hogy amíg nincs új router, addig nem használom a NASt csak zenére és filmre, s csak belső hálón.
    Én balga az 1000es net mellett elégedett voltam a 80 mbittel wifin. 😊
    A szolgáltató router ennyit bírt wifin, s itt minden azon lóg, kivétel a most beszerzett Syno. A régi d-link a lányom születése óta most lett nemrég elővéve (3-4 év után), s derült ki, hogy nem jó már semmire, amire használni szeretném...

    Szétnézek, hogy milyen router érdemes venni 30ig, ami már úgy ahogy hasít a teljes otthonunkban (amíg nem itthonról dolgoztam, esténként elég volt a mostani rendszer 😁).

    Majd jelentkezem részeredményekkel...

  • gyugyo79

    addikt

    válasz Magnat #59265 üzenetére

    Valamennyire mennek az sql lekérdezések ?
    Bár annyira nem is fontos. Ha van lehetőség akkor inkább virtuális DSM -be nézd ahol még nem használtad a media adatbázist mert úgy jól tudod követni :)

    Szóval belépsz pld. putty utána rendszergazdaként
    psql mediaserver postgres -> belépsz a mediaserver adatbázisba

    SELECT * FROM directory; -> listázza a könyvtárakat

    SELECT * FROM video; -> listázza a videókat A photo a fényképeket a music a zenéket .. De a teszteléshez elég egyik.

    \q -> kilépsz az adatbázisból ha már unod :)

    Ha ez megvan egy másik konzolon mehetnek a synoindex parancsok míg egy harmadikon egy mc -vel lehet a fájlokat pakolni/törölni stb és ellenőrizheted ezeket:

    A synoindex -A val megadott könyvtár igazából teljesen indexelésre kerül.
    Tehát a -a utána teljesen felesleges hozzá adogatni a fájlokat.
    A -D vel ugyan így törölhető az egész mindenestől ...
    A -R -el megy a változás keresés alkönyvtáron adatbázisban nem létező könyvtárat és tartalmát hozzá adja.

    (#59266)
    Nem az első kettő az könyvtár és 3. meg egy fájl magában.

    Igazából az elméletem az, hogy csak azt kell nézni mi a vége a fájlnév változónak és ha *.akarmimedia akkor -a -val ha nem akkor -A -val lehetne a synoindexel az adatbázishoz adni és ennyi.
    De ez gyanúsan egyszerű és furcsálom, hogy amikor én is néztem mindenki sokkal komolyabb megoldásoknak látott neki ami elbizonytalanít ...

    [ Szerkesztve ]

  • gyugyo79

    addikt

    válasz gyugyo79 #59268 üzenetére

    Ja azt majd látod, nem csak betol az adatbázisba egy elérési utat ezért eltelhet egy kis idő a synoindex parancs és az adatbázis változása között.

  • Magnat

    veterán

    válasz gyugyo79 #59268 üzenetére

    Jaja mennek, mindjárt lepróbálom a kameraszerveren, azon úgysincs semmi indexelve ... jah, de akkor jól látom, h torrent directorynak mindig ugyanazt adja vissza és a névből kell kideríteni h könyvtár vagy sem ... mondjuk akkor lehet gond, ha lesz Ncore-on egy mkv nevű feltöltő, mert akkor borul az elmélet :)

    ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

  • gyugyo79

    addikt

    válasz Magnat #59270 üzenetére

    abban az esetben is -mkv re kellene végződnie és nem .mkv re a könyvtárnak.

  • dkess

    őstag

    válasz gyugyo79 #59268 üzenetére

    Így van - a synoindex -A val megadott könyvtár igazából teljesen indexelésre kerül mindenestül.

    Szerintem a gond azonban az, ha egy olyan torrentbe futunk, aminek "nincs mappája" (azaz közvetlenül a 'download' mappába kerül), akkor végiggyalulja a teljes könyvtárat (viszont, ha a file is megadásra kerül, akkor csak azt). Sajnos nem is olyan kevés ilyen torrent van (igaz túl sok sem) ...

    A csak file név vége ellenőrzés alapján történő ellenőrzésnek meg az lehet a problémája, hogy amennyiben úgy adok hozzá egy file -t, hogy az azt tartalmazó könyvtár korábbi hozzáadás miatt nem szerepel a könyvtár adatbázisban, akkor nem fog az indexelés lefutni rá (azaz a könyvtárat is hozzá kell adni amiben benne van - sőt elméletileg több mélyen van és egyik sincs hozzáadva, akkor mindegyiket). A csak könyvtár hozzáadásának pedig akkor van értelme, ha előtte megbizonyosodtam, hogy van benne legalább egy file, mely a megadott kiterjesztéssel indexelendő.

  • Magnat

    veterán

    válasz gyugyo79 #59271 üzenetére

    Jah igen, mert előtte van még a nyelv, de nyilván egy általános script megírásakor nem lehet csak az ncore-os konvenciót számításba venni, persze attól még 99%-ban működhet ... de sztem egyszerűbb lenne lekérdezni, h az adott kifejezés file vagy directory: [link]

    ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

  • gyugyo79

    addikt

    válasz dkess #59272 üzenetére

    Az a helyzet, hogy én lepróbáltam és amit írtam/írok az nálam így működött. Tehát az a része nem elmélet amiről azt nem jelzem. ;)

    "Ha olyan torrentbe futunk bele aminek nincs mappája az közvetlen a beállított mappába" nem opció alapból csak a media indexelésre beállított fő könyvtárakkal működik az indexelés ezért a alapértelmezett video/photo/music és az ezekhez még hozzáadott könyvtárakban működik és csak az indexelésnél beállított média tartalmat fogja, hozzáadni. Ezek meg ugye megadják egyből, hogy van egy gyökér könyvtár ...

    A fenti példámban a /volume1/downloads amit amúgy egy változó átad azt ami megadja melyik mappába kerül pontosan (lényege, ha nem egy mappát használ célnak valaki akkor van).

    Tehát logikusan ha olyan torrent van ami nincs könyvtárban annak lesz egy kiterjesztése pld a név változó ez lesz ebben az esetben.: ezacim1080p.akarmi.stb.mkv
    ezért a synoindexnek nem egy nagy feladat a
    synoindex -a /volume1/downloads/ezacim1080p.akarmi.stb.mkv
    parancs kiadása ...
    Ha nincs definiált kiterjesztése akkor meg = könyvtár és pld.:
    synoindex -R /volume1/downloads/ezacim1080p.akarmi.stb

    A parancs mint írtam nem berakja egy adatbázisba amit így megkap hanem megvizsgálja amit kapott és ha az megfelelő akkor rakja be amit talált és az megfelelő, tehát ha egy könyvtárban egy program telepítője van csak akkor az nem fog bekerülni és a könyvtár sem amiben van ...

  • dkess

    őstag

    válasz gyugyo79 #59274 üzenetére

    A kérdésfelvetés úgy indult synoindex -A val könyvtárat adunk hozzá az indexeléshez - amely ebben az esetben (ha a könyvtár a gyökér) a teljes könyvtáron megy végig. Az világos, hogy amennyiben vizsgálom, hogy file vége alapján file (hozzászólásod vége), akkor synoindex -a, mint fileátadás működik magára a médiafile -ra (azaz ekkor nem a könyvtárra adom ki a parancsot a vizsgálat alapján). Így ez OK.

    Ebben az esetben, ha gyökér a könyvtár, akkor viszont ez az eset problémás: "Ha nincs definiált kiterjesztése akkor meg = könyvtár ". Az ".NFO" kiterjesztésű file -ok (meg a többi sallang) azok nem könyvtárak.

    A hozzászólásom végén meg az eset, ha alkönyvtárban (akár több mélyen) van a média file, akkor meg csak a synoindex -a, mint fileátadás lehet problémás (új torrent -nél), mert a tartalmazó könyvtár nem szerepel az adatbázisban (azaz mind a kettőt hozzá kell adni).

    Az olyan könyvtárak is érdekesek lehetnek, melyekben csak feliratok meg hangsávok vannak - erre feleslegesen futna rá, ha nincs vizsgálat magára a tartalmára.

    synoindex -R -t használva ilyenkor ráfut a video, zene, fénykép, thunbnail keresésre.

    Azt nem tudom mi történne, ha pl. egy /volume1/downloads/ezacim1080p.akarmi.stb.NFO -ra lenne kiadva a synoindex -A vagy synoindex -R (azaz ami nem média file - viszont nem is könyvtár) ezen logika alapján.

  • gyugyo79

    addikt

    válasz dkess #59276 üzenetére

    Nem érted ... Szerencsére akinek kell az érti .
    Mielőtt folytatod nézd meg, hogy működik ...

  • dkess

    őstag

    válasz gyugyo79 #59277 üzenetére

    Igen, valószínűleg nem értem. Azt a részét viszont igen, hogy olyasmiről vitatkozunk, hogy nagy átlagban a script 1 vagy 5 másodperc alatt fut le (ez a része ebben a nagyságrendben szerintem is mindegy kategória) illetve "elvi kérdésekről". Mármint értem ez alatt, hogy csak az eredeti kérdésedre kívántam ezzel válaszolni, hogy miért használja kvázi minden script író a logikát miszerint kiterjesztés (és egyéb feltételek mellett) megkeresi az új médiafile -okat (persze a logika itt sem 100 -as - ld. Magnat felvetését illetve pl. a "sample" -t névben tartalmazó entitások sem lennének érdekesek) és ezt követően ezt a file -t illetve közvetlenül az ezt tartalmazó könyvtárra adják ki a sinoindex -et.

    OK, el is engedtem ezt a témakört.

  • gyugyo79

    addikt

    válasz dkess #59278 üzenetére

    Rakj fel egy virtuális Synot a VMM -be és nézd meg, hogy működik, ami azért extrán jó mert megnézheted azt is mi van akkor ha még nincs is a media szerver elő telepítve és úgy kb nincs még indexelésre mappa sem beállítva, mert úgy semmi értelme még csak beszélgetni sem valamiről, hogy csak egy elképzelésed van a működésről ami köszönő viszonyban sincs a valósággal.

    Bár annak a felvetése, hogy egy *.nfo könyvtár előfordulhat mint olyan egyáltalán egy olyan erőltettet, hülyeség aminél már felvetődik, hogy szándékosan értetlenkedik a másik. Mert nyilván minden napos, hogy valaki feltölt egy .nfo -t magában és azt nagy tömegek töltik le mert az remélem megvan, hogy úgy, hogy nincs könyvtárban csak és kizárólag egy azaz egy fájl tölthető fel torrenten...
    De még ha ez valós dolog lenne sem történne semmi akkor ha az bármilyen kapcsolóval meg lenne hívva a synoindex -el de ez megint olyan amit majd akkor értesz meg ha látod a működését, mert én már leírtam de te továbbra is lovagolsz rajta mint ahogy ez a válasz a nem tudom , hogy mi történne ha -ra is ...

  • dkess

    őstag

    válasz gyugyo79 #59279 üzenetére

    Igen, látom nem értjük egymást. Amikor azt írom, hogy "".NFO" kiterjesztésű file -ok", akkor valójában tényleg file -ra gondolok ... Továbbá a kivastagított részre reagálva: az érintett médiafile mellé - a mindenki által hőn szeretett virágboltunkban - kötelező is feltenni. Amennyiben a 'sample' -ktől el is tekintünk (tekintsünk el), akkor szokott még lenni '.sfx' meg akár külön könyvtárban (vagy egyben) feliratok illetve hangsávok. Továbbá pl. sorozatok esetében is előfordul, hogy könyvtáron belül van egy rahedli file (nemcsak mkv -k) ...

    Lovagol a bánat - engedjük már el ...

  • delibab

    senior tag

    Sziasztok,

    Elakadtam a plex beállításán :F korábban simán ment, de most hiába állítom be, hogy honnan olvassa be a könyvtárat, azt írja nem találhatók elemek... mi lehet a hiba?

    Viszont letöltöttem a DS video-t a tv-re és egész jónak tűnik! Van valami hátránya a plex-el szemben? Vagy valami ajánlottabb megoldás?

    [ Szerkesztve ]

    " Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “

  • dkess

    őstag

    válasz delibab #59281 üzenetére

    Szia,

    A Plex user -nek van legalább olvasási joga az érintett könyvtár(ak)ra?

    TV -s DS Video app -ot nem ismerem (ez Samsung TV?), de mivel a Synology a sima AC3 -on kívül nem fizet licenszdíjat más széles körben elterjedt több csatornás hangformátumért (DD és DTS "deriváltjai") ezért e tekintetben korlátozottabb a használat. A web -es VideoStation és a DS Video is az 5.1 -es AC3 -at 2 csatornásra konvertálja. Azaz elméletileg a TV -d optikai kimenetén sem kapsz többcsatornás DD -t. A DTS -t és HD hangsávokat egyáltalán nem támogatja.

    Ezekre van barkács megoldás, de szinte minden DSM/VideoStation verzióváltáskor alaphelyzetre áll - illetve a kerülőutak is egyre körülményesebbek. Plex -el akkor is, ha a TV -d nem támogatja az érintett hangsávot (stb.), akkor egyszerűen átkódolja alapértelmezés szerint ...

    Próbáld ki a Plex -et (vagy akár Emby -t) és amennyiben tetszik, akkor használd.

  • delibab

    senior tag

    válasz dkess #59282 üzenetére

    Szia,

    Köszi a választ! :R

    Sikerült is, de korábban ilyet tuti, hogy nem kellett csinálnom... Be kellett állítani, hogy a plex is tudja olvasni/írni a mappát. Totál logikus de ezt most csináltam először.

    Viszont a filmeket beolvassa de a sorozatot pl nem, pedig ugyanabban a mappában van

    [ Szerkesztve ]

    " Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “

  • dkess

    őstag

    válasz delibab #59283 üzenetére

    Nagyon szívesen.

    Az az ugyanaz a mappa nem úgy van, hogy van egy mappán belül két (vagy több) mappa - egyik a filmeknek és egy a sorozatoknak?

    Én Emby felhasználó vagyok, de ott úgy működik, hogy külön kell "library" -nként beállítani a filmeket és sorozatokat, mint tartalomtípust. Amikor + library -t adsz hozzá, akkor egyféle tartalomtípust tudsz megadni - de akár több könyvtárat is (a több nem érdekes most). Valamint több azonos típusú library -t (ez se érdekes most).

    Azaz egy library -hoz csak egyféle tartalomtípust tudsz meghatározni. Feltételezem Plex -nél is hasonlóan működik.

    Szerk.: a Plex felhasználó írási jogosultsággal azért vigyázz. Akár Te véletlenül vagy más felhasználó törölhet tartalmat (szintén Emby -ből indulok ki ...). Nem feltétlenül kell az alkalmazásnak. Értem ez alatt, hogy csak akkor kellene, ha feliratokat, meta adatokat, thumbnail -eket stb. szeretnél letölteni/betetetni a média könyvtárakon belülre. Ezt nem javasolnám - vígan elvan a Plex(/Emby) a saját mappáiban ...

    [ Szerkesztve ]

  • lacoszka

    csendes tag

    Sziasztok használ valaki upc mellé synology

    Ds115J nast istenért sem akar seedelni a torrent
    Csak 50-60 kb/s azt is ritkán

  • delibab

    senior tag

    válasz dkess #59284 üzenetére

    Igen, érdekes, hogy a sorozatokat külön kell hozzá adni ami nem baj csak azt hittem, hogy az egy külön opció ha valaki rendszerezni akar és minden média file-t beolvas a mappából.

    A lényeg, hogy sikerült és rendesen működik is. Az engedélyt pedig levettem csak olvasásra.

    Még egyszer köszi!

    " Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “

  • blakey

    titán

    válasz lacoszka #59285 üzenetére

    Port továbbítás be van állítva?

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

  • AiRLAC

    addikt

    válasz lacoszka #59288 üzenetére

    Nem raktak NAT mögé? Az alapértelmezett BT portot rakd fel mondjuk 33333ra és állítsd át a routeren is.

    [ Szerkesztve ]

    "After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

  • blakey

    titán

    válasz lacoszka #59288 üzenetére

    DoS protection nincs véletlenül bekapcsolva? Túzfal alatt szokott lenni ha elérhető.
    (#59289) AiRLAC
    Nem raktak NAT mögé? - Vodafone (UPC) esetében is előfordul?

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

  • blakey

    titán

    válasz lacoszka #59291 üzenetére

    Port forwarding-nál TCP/UDP legyen. Túzfalnál meg maradjon csak a "Tűzfal védelem" bekapcsolva, a többi ki és próbálgasd, hogy úgy rendben működike-e.

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

  • Magnat

    veterán

    válasz lacoszka #59291 üzenetére

    Szia,

    régebben működött vagy most állítottad össze ezt a setupot? Mennyi cuccot seedelsz? Nem lehet, h azért nincs seed, mert nincs "igény" arra ami neked meg van osztva? Szedj le vmi kurrens cuccot, pár slágerfilmet ami most jött ki v ilyesmit és azt nézd meg, h hogy működik.

    ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

  • lacoszka

    csendes tag

    válasz blakey #59292 üzenetére

    beállitottam mindent ahogy mondtad de egyenlöre még nincs változás
    ha kikapcsolom az upnp-t és manuálisan beirom változhat mert automatikusan megcsinálja

    Update

    Kuszik felfele már 300kb s tölti az eggyik torrentet

  • blakey

    titán

    válasz lacoszka #59294 üzenetére

    Ez így jó lesz, szerintem a sok "védelem" megfogta, én is tapasztaltam ilyet, pl. kivülről nem értem el a routeremet, mert támadásnak vélte és ugyanez van torrent esetében is, ha túl sok kérés érkezik akkor azt is támadásnak veszi, persze lejjebb lehet venni a kapcsolatok számát 100-150 körülire de ez csak arra megoldás, másnál, más gépen más jönne elő, szóval inkább ki kell kapcsolni.

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

  • Essejó

    veterán

    válasz lacoszka #59294 üzenetére

    Tudod a feltöltés néha vicces, pl nálam nincs korlátozva, néha megy is fel 1-2 megával, de gyakran meg csak pár kb, attól is függ hogy a letöltő milyen korlátot állít be magának.

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

  • Magnat

    veterán

    válasz Essejó #59297 üzenetére

    Illetve hogy hány másik helyről tölt még meg h te hány embernek seedelsz egyszerre ... nekem 8Mb a korlát (így is általában benne vagyok az első 1500-ban) és pl ebben a pillanatban is így oszlik meg a seed:

    ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

  • dkess

    őstag

    Újabb - ezúttal már konkrétabbnak látszó - pletykák a nagyvilágból az érkező új Celeron -os (DS220+ , DS420+ , DS720+ és DS920+ - a DS1019+ úgy néz ki egyelőre nem kap utódot) vonallal kapcsolatban a NASCompares -től (web: [link] ; YouTube: [link] ). Képek is vannak (web -es linken).

    Mindenekelőtt két apró baki a YouTube videóból amit észrevettem:

    - DS220+ és DS420+ YouTube videóban levő leírásban 4 GB RAM van feltüntetve alapkiszerelésnek, de szóban illetve a web -en is 2 GB RAM -ot említ ezekre.
    - DS420+ esetén YouTube videó szerint nincs 2 x M.2 2280 NVMe SSD - web -en leírva viszont lesz .

    Ami a lényeg - CPU terén a tavaly év végén piacra lépett Gemini Lake Refresh Celeron -okat kapnak (ezeknek jelentősen magasabb az órajelük, mint a közvetlen elődhöz, mind az Apollo Lake -s Celeron -okhoz viszonyítva). Ezek: DS220+ és DS420+ esetén az Intel Celeron J4025 ( [link] ) - míg a DS720+ és DS920+ esetén az Intel Celeron J4125 ( [link] ). Összehasonlítva az előd Apollo Lake -s J3355 -el illetve J3455 -el egész kellemes teljesítmény előny lesz: [link] és [link] . Persze 3 év távlatából ennyi kell is illetve ami még fontos lehet, hogy ezen újabb CPU -k is beleférnek a 10W TDP keretbe. Érdekesség (mármint akit a HW dekódolás/enkódolás/transzkódolás érdekekel) az előd Apollo Lake -s Celeron -okhoz viszonyítva az újak esetében Codec h265 8bit -et nem tud enkódolni illetve Codec h265 10bit -et dekódolni sem tud (a korábbi Apollo Lake Celeron -ok igen).

    A CPU arhitektúra miatt marad a maximum 6 db PCIe v2.0. Így továbbra is mind a belső HDD bővítőhelyek - mind a külső eSATA esetén (pl. DX517) egy-egy SATA3 -at kapunk, amit multiplier -el osztanak szét a HDD helyek között. Illetve az NVMe SSD -knek külön-külön jut egy-egy (azaz kb. max 500 MB/s NVMe portonként). Ez a 6 db PCIe v2.0 a 4 -ból 3 esetben (DS220+ a kivétel - ott csak a fele) ki is van osztva mind.

    A RAM mennyiségek maradnak változatlanul - alapkiszerelésben: 2 GB (DS220+ és DS420+) illetve 4 GB (DS720+ és DS920+).

    LAN csatik maradnak gigabit -esek - DS220+ -n ami újdonság, hogy 2 db is lesz. Az, hogy ezek nem 2.5 Gbit/s -esek lesznek végül valószínűleg nem (csak) az állhat a háttérben, hogy a Synology -nak nem ért meg 1 dollárt ( [link] ) az eszközönkénti különbség (még a vevőre terhelve sem), hanem talán inkább pl. a pH -n a mai nap megjelent hírhez - azaz nem várt bonyodalmak az Intel 2.5 Gbit/s -es vezérlője körül ( [link] ) és így "hirtelen" már nem tudtak/akartak az egyéb lehetséges megoldásokkal (pl. Realtek, Aquantia stb.) "szöszölni".

    eSATA a DS220+ -n kívül mindegyiken lesz. Azaz a DS220+ -ről (a DS218+ -hoz viszonyítva) levettek egy db USB3 -as csatlakozót illetve az eSATA portot (ugye erre nemcsak Synology -s bővítőegységet lehetett rakni) is. Mind a kettő - de különösen az utóbbi nagy rosszpont a Synology -nak.

    A DS420+ esetén viszont előrelépés az elődhöz képest a 2 x M.2 2280 NVMe SSD cache lehetősége. Aki ezt ki szeretné használni kicsivel gyengébb CPU -val és kevesebb RAM -al illetve némileg olcsóbban (DS920+ -hoz viszonyítva) - annak ez jól jöhet ...

    A specifikációk kivonatosan:

    DS720+ és DS920+ :

    CPU Intel Celeron J4125 4-core 2.0 GHz, burst up to 2.7 GHz
    Hardware encryption engine Yes (AES-NI)
    Memory 4 GB DDR4 onboard (expandable up to 8 GB)
    2 x M.2 2280 NVMe SSD
    2 x USB 3.0 port
    1 x eSATA port
    2 x Gigabit (RJ-45) LAN
    BTRFS or EXT4
    SHR Supported

    DS220+ és DS420+ :

    CPU Intel Celeron J4025 2-core 2.0 GHz, burst up to 2.9 GHz
    Hardware encryption engine Yes (AES-NI)
    2x NVMe SSD Slots built into the base (DS220+ esetén ez nem lesz)
    Memory 2GB DDR4 onboard (expandable up to 6GB)
    2 x USB 3.0 port, 1 rear-mounted
    2 x Gigabit (RJ-45) LAN
    BTRFS or EXT4
    SHR Supported

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák