- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz TechN7ne #234353 üzenetére
El kell fogadni, hogy adott arszinteken jobbat tudnak, mint a svejciak. Nekem is van Certina, Omega, Seiko is, mindegyik jo vetel volt a maga arkategoriajaban. 1M feett mar inkabb izles kerdese ez, de normal, napi hasznalos olcso* orak kozott adott penzert tobbet kapsz a japanoktol, mint egy (kamu)svajcitol.
* nyugati ertelemben, 1-2-3ezer € nagysagrendig, amit ott megvesznek es nem faj, ha par ev alatt leamortizalja.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz dzsi23 #234348 üzenetére
Zuhanynál én is elbizonytalanodok, győzzön a lustaság, maradjon rajtam, kockáztassam a tömítés lassú károsodását a tusfürdőtől, vagy inkább kopjon a csat - inkább leveszem.
Strandra, ha nem a villantás a cél, elég a tízdolláros Skmei és társai is bőven.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
@mriya@
őstag
válasz gipsztigris #234314 üzenetére
Megrendeltem a Vostokot, és felraktam a facebookra 2 Bulova-t.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
TechN7ne
nagyúr
Érdekes ,hogy egy Roamer órára sokkal több gyári garancia van mint egy Longines-re is...
EZ darab már elfogadható lenne ha lemondok a háromkörös megoldásról?
Szerk.
Esetleg van lehetőség Longines órákra több gyári garanciát szerezni ,vagy más bolt ahol többet adnak mint 2 év?[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz TechN7ne #234366 üzenetére
ennyiért ezt én tuti nem.
ellenben ha a svájcit elengeded...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
addikt
válasz TechN7ne #234366 üzenetére
Nem ertem most mi a cel. Barmi legyen csak a swiss made feliratot valami kinai mokus irja ra neked? Foleg kvarc oranal a swiss made egy nagy parasztvakitas, de amugy automatanal is. Ennyiert ne vegyel kvarcot semmi esetre sem. Csak az osszehasonlitas miatt, ezt kapnad automatabol a japanoktol. Ez eg es fold a swissmejd-hez kepest:
https://www.tutuora.hu/seiko/ssa423j1.html
Nyilvan nem azert mondjuk neked, hogy engedd el a longines meg stb. vonalat foleg kvarcnal, mert szivatni akarunk, hanem mert egy vicc az egesz.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz fattyu #234367 üzenetére
Ennyi pénzért szeretnék egy picit "tekintélyesebb" márkát választani és vlmivel feljebb lépni a Casio ,Citizen ,Seiko ,Lorient stb. bugyrából.
Mostani Fossil órám meg elfogadom egy "alap" Citizen nek egyelőre.Nem könnyű döntés az biztos, olcsóbb órát vásárolni sokkal egyszerűbb ,de ekkora összegnél már megy a filózás ,ilyenkor már nem tudok elhamarkodottan dönteni.
Új vga t akartam vásárolni ami több mint félmillió forint ,de az is lehet ,hogy nem gyerekeskedek tovább és inkább rááldozom egy még jobb órára és így a keret is nagyobb lesz.
Kezd elkapni az óra gyűjtés függősége.Nem szeretem az aranyat ,ezüstöt ,férfiak igazi ékszere inkább az óra a kezén.
-
addikt
válasz fagyalllo #234369 üzenetére
Mondjuk annyibol nem erne meg az automata, hogy a kotelezo szerviznel mar ujra rakoltod az aranak a felet. Ilyen szempontbol hosszutavon olcsobb a kvarc, ha a bekerulesi koltsege mondjuk magasabb is. Viszont a tok kidolgozasaban szerintem a presage szeria eleg jo. De van itt olcso japan is:
-
fagyalllo
őstag
De az nem fémszíjas, nem zafíros, egy jóval olcsóbb, egyszerűbb óra.
Az a baj, hogy a japánoknak ebben a kategóriában nem igazán van modern, sportosan elegáns órája. Volt a Sportura, de annak megszűnésével csak az űr maradt.[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
addikt
válasz TechN7ne #234370 üzenetére
Szerintem a dontesnel sose vedd figyelembe a markanevet. Ezen a szinten uaz van minden ora belsejeben, mindenki ugyanott veszi a szerkezetet, de meg a mutatokat is. Teljesen feleslegesen fizetsz extra penzt a nevert. Szepen bemesz egy csomo butikba es megnezed hol mit kapsz a penzedert. Kezbe fogva erezni fogod az orakon, hogy melyiken mit fizetsz meg. Andrasssy ut kornyeken tudsz felprobalni egy rakas longines-t meg seiko-t is es meg sok mast.
Az emberek 99,9%-a szamara egyetlen "tekintelyesebb" marka van, a Rolex. Ergo teljesen mindegy mit veszel, senki nem fogja tudni rajtad kivul, hogy az mi. Magad miatt meg olyan orat vegyel ami tetszik es amire van penzed, ne olyant amirol azt gondolod, hogy nagyobb neve van barminel is, mert nincs.
-
hoffman_
nagyúr
a Seiko-ra azt mondani, hogy nem tekintélyes azért vad, még akkor is, ha nem Grand Seiko-ról beszélünk. más kérdés, hogy a nagy svájci márkáknál sokkal szélesebb palettával dolgozik, valóban. az világos, hogy nem akarsz japánt, ebben az esetben vadássz egy szép használt Hydroconquest-et.
ha meg ez sem játszik, akkor azt vedd, ami tetszik. teljesen mindegy, hogy itt mi a jó óra, ki szerint, kínai svájzi, vagy sem.
(én nem vennék 200-ért se kvarcot, se svájcit, se használtat, bármikor előbb veszek 100-200 körül egy rikító G-Shock Casio-t, de hát ez meg én vagyok )[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
fattyu
veterán
Az emberek 99,9%-a szamara egyetlen "tekintelyesebb" marka van, a Rolex.
csúnyán eltypoztad az omegát
nézem a rolexet és a teljes palettán nincs semmi amire picit is rezzennék.
a small seconds aqua terra viszont félek amint ideér...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
rbalint88
addikt
Ahogy FLx is irta, menj be minel tobb helyre es probald fel oket. Tutuban is segitokeszek, tehat egy Westend+Andrassy kor utan mar elegge kepben leszel, hogy mi tetszik. Es lehet ami kepeken szerelem volt, az eloben wtf leszed forditva, egy kepeken szurke eger ora lesz a csuklodon az igazi.
A “haromkoros” , rendes neven stopperes vagy kronograf kialakitast engedd el, ha presztizsben feljebb akarsz lepni. Semmivel se lenne komolyabb az uj orad szerkezetileg, mint egy casio edifice, csak ha baja van, az fog sokkal jobban fajni, egy garancian tuli szerkezetcserebol veszel ket edifice-t kb… de egyet biztosan.
Nem baj a kvarc szerkezet, egy tisztesseges, szerelheto harommutatos kvarc szerkezet van az oraban. -
addikt
válasz fattyu #234376 üzenetére
Sajnos nekem bonyolultabb a helyzet, mert a vekony csuklomon kb. csak a 36-os orak allnak jol, abbol meg van par a Rolex-nek. Pont mult heten neztem meg egy feher Aquaterra-t, mert eleg regota szemezek a kisebb verzioval. A small seconds sajna meg nem volt a boltban, pedig kivancsi lettem volna.
-
TechN7ne
nagyúr
(#234373) FLx
Nem csak a Rolex létezik a népszerű nagyok közt ,ott vannak az IWC ,Breitling ,Panerai és valahova ide
sorolom a Longines t is.
Rolex el az a baj ,hogy ha full milliomos lennék sem vennék ,mert belőle sokkal elterjedtebb a hamisítvány mint bármelyik más márkából ,sok tehetősebb ember már csak ezért sem vesz magának Rolex et és inkább mást választ helyette.Köszönöm a sok hasznos infót skacok ,biztosan fogok még kérni sok segítséget tőletek.
Teljesen igazatok van ,személyesen kézbe venni jön rá az ember ,melyik óra mennyire tetszik és milyen a minősége ,egy sima kép nem árul el sok mindent a kinézeten kívül.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz TechN7ne #234379 üzenetére
Igen, letezik rengeteg gyarto, akik szep es igenyes orakat gyartanak. Viszont ezeket senki a vilagon nem ismeri az orakedvelokon kivul. Ezert aki azt akarja, hogy lassak mennyire sikeres ember, az bizony Rolex-et vesz (nyilvan baromsag ezert orat venni, de igy mukodik a vilag).
Mult heten lattam az egyik tok also-kozep kategorias etteremben ugy kb. ot ember kezen, ma egy masik helyen harmat szamoltam. Volt koztuk Daytona is. Szoval veszik azt dogivel. Bizonyos uzleti korokben esetleg felismernek mar egy AP-t vagy Patek-et is, de azt is csak azok, akiknek amugy is van belole. Ezert ertelmetlen barmit venni "masoknak".
Tudod mennyiszer vettek Magyarorszagon eszre milyen ora van rajtam? Zero. Kozeli ismerosok kozul volt akitol poenbol megkerdeztem vagja-e az Omega-t, Tudor-t stb., nulla talalat. Legkozelebb felvettem az egyik Rolex-et, mondom tudod-e mi ez. Nyilvan nem. Mondom Rolex, jaaaa azt vagja. Es ez a nepesseg 99,9%-a.
Szoval sehova nem kell feljebb lepni az orakkal a nev miatt, megnezed mennyi penzed van erre a mokara, bemesz egyik butikba es megveszed ami tetszik. Es elfelejted milyen nevet irtak a szamlapra. Illetve ha nagyon jol akarsz jarni, akkor a butikban megnezed, aztan megrendeled 20-30%-al olcsobban a chrono24-en.
ps. Jobb lesz a lelkednek es a penztarcadnak is, ha nem a sajat karodon tanulod meg ezt az egesz lepjunk feljebb dolgot, mint pl en es meg sokan masok szerintem a csoportban. Volt egy idoszakon amikor elhittem, hogy a Rolex meno lesz a kezemen, de semmi nem valtozott. Azota boldogam hordom a Casio-t is, az okosoraimat is, meg barmi mast.
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Ehhez tenném hozzá adaléknak ezt a videót: [link]
Úgy érzem, hogy rengeteg olyan óra van, amit a rajongói és teszter körök hypeolnak fel, de amúgy egy átlag embernek nem is tetszik.Én pl. kaptam már bókot többször is az órámra, az egy fekete Orient Symphony. A csajok úgy általában, de én is pl. nem kedvelem a mintázott (krokodil) szíjakat. Ezt lecseréltem sima feketére.
A vintage Longines órámat csak olyan nézte meg, aki valamennyire már nézegetett órákat.
Egy kolléga egyből kiszúrta ha új okosórám volt, az automaták nem kaptak szót.Élőben azért mások, mint képeken, de videón azért átjön ez-az.
Egy szó, mint száz, neked kell tetszen, érezd benne magad jól, az sokat hozzáad a kisugárzásodhoz.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
@mriya@
őstag
-
Eugene Roe
őstag
Azért én egy 39-es explorerért, vagy fehérarany no-date submarinerért a teljes Omega palettát elengedném
Átlag ismerős azt mondaná egy longinesre, hogy mi az?! egy omegára, hogy 500k, egy rolexre hogy 1 millió. Egyik sincs köszönőviszonyban se a valósággal
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
fattyu
veterán
válasz korpicschess #234385 üzenetére
nekem a Nomost kiszúrták kollégák. Nem tuták mi az sem hogy mennyi az annyi de azt hogy deszép azt igen
-
addikt
válasz Eugene Roe #234390 üzenetére
Ez is egy jo video a temaban:
-
TechN7ne
nagyúr
válasz zoli03 #234389 üzenetére
Rolex akkor is más tészta ,belőle van a legtöbb ,utolsó senkik is azt hordják.
Breitling fémszíjára meg elég ránézni és levágós hogy kamu vagy nem ,főleg ha megrázzák a kezüket hallani is.
Hublot a másik ,abból szinte a 98% mind kamu...Longines pl. egy jó alternatíva ,aki vágja az tudja hogy frankó ,többi ember meg nem nagyon érdekel ,amúgy is magamnak veszem és nem másnak ,az én igényeim meg nem engedik meg ,hogy bármiből is gagyit használjak.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #234393 üzenetére
Ebben a videóban Lakatos Zsolt nagyon jól megfogalmazta a Rolex témát.
zoli03
Hogyne érdekelne a “név”és a márka ,ennyi erővel vehetnék noname órát is ami csak kinézetre tetszik.
Az óra egy stílus és minőség (megjelenés) ,ahol a márkát és az elmúlt évek megbízhatóságát kell kifizetni ,ruhákkal is szintén így vagyok.[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz TechN7ne #234393 üzenetére
De nem is hiszi el senki, hogy valódi Rolex van azoknak az embereknek a kezén.
Ha magadnak veszed, akkor miért érdekel a név? Inkább veszel egy swiss made kvarcot, pedig mindenki mutatja a jobbnál jobb Seikokat és Citizeneket, de neked csak a név számít és hogy svájci legyen. Ha valaki jártasabb az órás körökben, egy komoly japán órát jobban megnéz a kezeden, mint a legolcsóbb Longines-t.
-
TechN7ne
nagyúr
-
momcrew
tag
Fejlődjünk már feljebb erről az óvodás "rossz ízlésű ember vagy, mert nem úgy eszed a tejbegrízt mint mi" szintről.
ZX Spectrum+ készülékről küldve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest