- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szulita28
senior tag
válasz mike1334 #233244 üzenetére
Elvileg kaphatóak itthon is, legalábbis találtam valami webshop félét, erről tudtok bővebbet? [link]
Igen, tudunk. A Laco hivatalos magyar viszonteladoja, gyári garival. Nagyon korrekt a srác, keresd meg FB-on és írj rá, vagy hívd fel. Nem biztos, H van pont ilyen modellje raktáron, de mindent meg tudsz vele beszélni. Ha van, akkor élőben is meg tudod nála nézni.
Szerintem amúgy megéri a jobb szerkezet a felárat.[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
mike1334
veterán
válasz Szulita28 #233252 üzenetére
De szuper, köszi!
Tegnap jobban szétnéztem a honlapon, van ott eta szerkezettel is, de annak egyrészt nem tetszik annyira a mutatója, másrészt, az már 1000 euró felett lenne...de ennél még belefér a tükröződésmentes réteg meg a jobb miyota szerkezet is. Már tényleg csak annyi a kérdés, hogy rendes szervizelés mellett tartós szerkezet vagy pár év múlva kuka a belseje....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Szulita28
senior tag
válasz mike1334 #233253 üzenetére
Nem ismerem ezt a werket (majd a szakik megmondják), de a Miyota nem gyárt gagyit, a Laconak meg megfelel, és adja hozzá a nevét. Szóval 99,5%, H "rendes szervizelés mellett tartós szerkezet".
Egyedi problémás darabok mindig vannak/lesznek, de ez annyira kis alap werk, H szvsz ha tönkre is menne, olcsón lehet cserélni újra az egészet (akár ebayről is, gondolom, de majd megint jönnek a szakik )
Egy mutatócsere amúgy nem nagy ördöngösség, kb 5-15e Ft (a szett ára), plusz 10 perc vmi jobb órásnál, és 2-3e munkadíj.[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
mike1334
veterán
válasz Szulita28 #233254 üzenetére
Köszi ismét!
Amúgy fura, hogy eta szerkezettel a duplája kb ugyanaz az óra...legalábbis nem látok nagy különbséget a kettő specifikációja között a szerkezeten kívül. Ha csak annyi a difi, hogy az egyik napi 10 másodperccel tér el, a masik meg hússzal, az bőven az ingerküszöböm alatt van. Illetve azt láttam videókban, hogy a miyota kevésbé szép/látványos szerkezet, ha az óra hátoldalán benézel....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
dzsi23
addikt
válasz Szulita28 #233254 üzenetére
A drágább werk még eléggé új, nem lehet minden sarkon beszerezni, de talán 5-10 év múlva már az is mindennapos lesz. A "dadogást" leszámítva korrekt szerkezet mindkettő. Legalább is elvileg az új is korrekt, mert a régire épül, de túl sok (és főleg hosszútávú) tapasztalat még nincs vele.
-
fagyalllo
őstag
válasz mike1334 #233255 üzenetére
A 2824 egyértelműen igényesebb, kifinomultabb szerkezet, felhasználói szempontból ez a nagyobb pontosságban és a drágább szervizben nyilvánul meg. A (részben) svájci gyártás növeli az árat és persze a foggal-körömmel védett, erősen szabályozott, de azért nem vagyunk a saját magunk ellensége elven megengedő swiss made mítosz.
Persze lehetne Miyotából is 2824 szintű szerkezetet választani, árban a kettő között lenne.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
-
fagyalllo
őstag
válasz mike1334 #233260 üzenetére
Ne parázz már, nem mennek tönkre pár év alatt a mechanikus szerkezetek, csak ha kínából rendelsz valami filléres szart!
Dadogás: A másodpercmutató indirekt meghajtású, leágazik a főrugó - kerékrendszer - horgony-gát vonalról, van egy kis előfeszítése, de a fogaskerekek pici játéka miatt rázkódás, ütés hatására kicsit megbicsaklik a járása. Ez a konstrukcióból adódó sajátosság, nincs hatással az óra járására, pontosságra. Itt szépen el van magyarázva: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
mike1334
veterán
válasz fagyalllo #233261 üzenetére
Jójó, bocsi
Csak olyan polkorrekten fogalmaztál, azt hittem, hogy vmi nagy gáz van vele, köszi a pontosítást ha meg tönkremegy tetetek bele egy etat
És köszi a magyarázatot is engem sztem nem zavarna....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
fagyalllo
őstag
válasz mike1334 #233262 üzenetére
Ezen a videón látható a direktben hajtott másodperc egy klasszikus kézihúzós 6497 szerkezeten 0:36-nál: [link]
Ez pedig egy Citizen 8200 szétszedése, leveszi a nagy hidat és ott van minden, 5:06-nál megfordítva látszik a hosszú rugós lemez, ami összeszerelve nyomja a mp. tengelyt, amit 5:35-nél simán csak kihúz, nem kapcsolódik hozzá semmi a másik végén, csak a mutató: [link][ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz mike1334 #233262 üzenetére
Én nem vennék 8-as Miyotát, főleg 100 felett. Ha már hosszú távra tervezel, és Etusra nem futja, legalább egy 9-es Miyota legyen benne. A nemrég elpasszolt Tisell 40mm-es pilótámban is ez volt, csak jót tudok róla mondani. Árban meg Laco alatt van. Ha a csuklód kerülete legalább 17 cm, a mérete is jó.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
mike1334
veterán
válasz 5-ös kezelő #233265 üzenetére
Kisebb a csuklóm (16cm), vagy ez, vagy sokkal drágábban egy Archimede (800€), az még kisebb, 36 mm csak. A steinhart 44mm-es, a Stowa meg annyiba kerül, hogy akkor már inkább a korábban linkelt Sinn. De 300+e forintot nem adok már az óráért. 250e max, valahol kell húzni egy határt. A Laco nem tökéletes, nem "úszik" olyan szépen a másodperc mutató, mint más óránál, de néztem róla sok videót, nem zavar. Ha megbízható, és nem romlik el, akkor nagy baj nem lehet. Vagy van még mas gondja is a korábban leírtakon túl?
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
hallador
addikt
Logikailag, ha azt nézem, hogy mi van az órára ráírva, akkor valahol igen, de ha mint felelősségteljes gondolkodású ember, akkor nem.
Mondom nekem mi a problémám, az ilyen órákkal:
- Nem tudjuk ki és mikor szervizeltette, és hol.
- Nem tudjuk, hogy mennyit voltak hordva.
- Nem tudjuk milyen rejtett hibái lehetnek.A mechanikus órákat 4 - 6 évente szervizelni kell, minél Svájcibb egy óra annál nagyobb lesz a számla a végén, ezért nem szokták márkaszervizbe vinni, aki pedig oda viszi, annak nem szokott szüksége lenni a pénzre, vagy tud mutatni számlákat, hogy igen ezekre az órákra rá volt szánva 4 - 6 évente az az összeg amit rá szoktak szánni.
Mert mi van ha nem?
Akkor bizony, ezeknek az óráknak a gyári szervize az óra árával fog vetekedni. Ha pedig órás mesterhez viszed, akkor ott egy Omega nem lesz triviális.
A Pontosságuk nagyban függ attól, hogy mennyire volt szervizelve, ha nem volt, akkor ezek az órák perceket siethetnek, vagy késhetnek egy járástartalék lejárta alatt. Az az a gyári értékektől nagyon messze lesznek.
A megadott járástartalék gyári értéke csökkenni fog, ami lehet pl: 36 óra helyett 26 - 28 is.
(Ezt egy órás meg tudja nézni, van hozzá műszere általában.)Nekem kettő régebbi órám, egy Marvin 560 ma már 6 - 7 percet téved egy felhúzással. És a gyári megadott egy felhúzással elérhető gyári értéktől kb 5 - 6 órával kevesebbet tud. Ez nem hiba, ez a mechanikus órák jellemzője, ha nincs karbantartva. A Marvin 560-at már nem is lehet, mert nincs hozzá alkatrész.
Egy Seiko 6602-es ezt sikerült felújítani, ez most jó, de ez sokkal jobb minőségű volt a kor svájci megfelelői. (Persze nem egy IWC, Rolex szint, de a kor Doxa. Tissot, Orosz óragyártást kenterbe verte, nem csoda, hogy ma is jó, nem is volt sokat használva.)Teljesen más a helyzet, ha egy ilyen óra mondjuk 40 - 50 000 Ft mint az én Marvin-om volt, mert ennyit megérhet a nosztalgia. De ha ez 1000 € akkor azért érdemes megnézetni, hogy mit kapsz a pénzedért.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
mufi
senior tag
válasz hallador #233272 üzenetére
Ez egy nagyon korrekt valasz volt es most sokat tanultam. Nyilvan a celom nem az volt, hogy felvagjak, hogy marpedig nekem ezekre van penzem, csak ezek bizony nagyon tetszenek, hat sajnos eddig nem tudtam, hogy amiket fent leirtal, azokra figyelni kell..
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
dzsi23
addikt
válasz gumi01 #233264 üzenetére
"mennyi pénzért lehet eladni?"
50 ezerért szerintem 5 perc alatt.
De komolyra fordítva a szót, megoszthatnál egy kis infót az óráról, mert erről az ikonméretű fotóról nem sok mindent lehet megállapítani. Rendben működik (járástartalék, járáseltérés, stb.)? Mikor vetted? Mikor gyártották (itt megnézheted)? Gari van rá? Ha van, meddig érvényes, és hol lehet érvényesíteni? Szervizben volt már? Karcokkal, mikokarcokkal hogy áll? A szíjnak minden szeme megvan? Esetleg valami lett rajta cserélve? -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Nem rég írtam kérdéstként, hogy milyen alis szíjat ajánlotok, érdekelne esetleg az is, hogy itthon milyen boltot érdemes nézni?
Egyébként nem tudom mennyire ismeritek, most az Emag akcióban vettem, számomra korábban ismeretlen volt, és nem is találni olyan sok infót erről az óráról:
Web: [link]
Videó: [link]Orient Contemporary Open Heart, designre hasonló szerintem a Maestro néven futó sorozat.
A szíja nem olyan minőségi, mint a Kamasun mondjuk, de cserében viszont könnyebb sokkal. Ha az üvege zafír volna és lenne rajta dátum, akkor volna számomra tökéletes, de így is nagyon mutatós darab, szerintem.
[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
gumi01
csendes tag
-
Magnum_
nagyúr
En csak erdeklodo vagyok, nem hozzaerto, de pont az ellenkezojet latom, holott pont megtehetnek a microbrandek, amit irsz, ehhez kepest csak a hommage. Itt is. Picit vekonyabb a lunetta, meg csikok az indexek, nem kerek alakuak, de ezt leszamitva rolcsi gmt.
I humbly and respectfully decline™
-
Magnum_
nagyúr
-
@mriya@
őstag
válasz pulutodurumo #233284 üzenetére
Tök ugyanolyan, csak teljesen más.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz mike1334 #233269 üzenetére
Nehéz ügy. Talán egy használt 36-os Archimede. Azért idegenkedem a 8-as Miyotától, mert pontatlanabb, és nem húzható koronáról s nem mp stopos. Még én sem találtam meg a nagy Ő-t a 36-38mm körüli kategóriában, amire nem sajnálom a pénzt. / A CW Sandhurst jó lenne az árát leszámítva. / Illetve van egy GWC Audi TT Quattro órám 2824-2 szerkezettel, de az nem vízálló. Marad a Vosztok Amfíbia, újonnan+extra alkatrészek+nullszerviz és kijött egy vélhetően strapabíró vízálló óra ötvenből. De te más cipőben jársz, neked a nagy Ő-t kellene megtalálni, ezért vélem úgy, különb szerkezetet érdemelsz egy 821-esnél.
Mufi : Nekem is nagyon bejönnek kinézetre ezek a régi órák, de nem hiszem, h érnek ennyit - inkább a harmadát - negyedét. Persze a piac majd eldönti.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
fagyalllo
őstag
válasz 5-ös kezelő #233287 üzenetére
Húzható koronáról a 8200-as Citizen.
-
SOAD19
addikt
válasz Magnum_ #233283 üzenetére
A CW-nak nem sok homage órája van, ha jól rémlik. De tény, hogy ez a gmt-s kicsit hajaz a rolexre, de azért nem teljesen.
#233289 Polarstar
Biztos kapható hasonló a neten, nem vagyok jártas benne. CW-tól is megvehető, de elég borsos áron:
[link]És ha már szíj. Nem rég mentettem le ezt a képet, vagány, ez a szíj:
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
[link] mindet láttam már valahol (mielőtt még megenne itt egy CW tulaj, írom, hogy szép órák, tudnék válogatni, DE én mindet láttam már valahol)
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz 5-ös kezelő #233287 üzenetére
A Laco húzható koronáról és másodperc stoppos (legalábbis az újabb darabok, ahogy olvastam, olyan 2 éve tudják ezt). A pontatlanság nem zavar, az sem ha "megakad" rázkódás után. Az viszont zavarna, ha menet közben megakadna ( [link] ), illetve, ha nagyon hangos (erre is panaszkodtak, persze mihez képest...), meg egy kicsit sárgábbak a számok, teljesen fehérben szebb lenne...de még nem tettem le róla.
A vicc, hogy ez a Stowa [link] kb. mindent tud, amit szeretnék, de túl nagy. 48,6 mm lug to lug, olyat már próbáltam, és nem volt jó. Gondolom Budapesten esélytelen, hogy besétálok egy boltba és felpróbálom....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Magnum_
nagyúr
válasz Eugene Roe #233296 üzenetére
Igen, ez jo erv. Es ha mar van okostelefon (mind egyformak, plane szembol, valid), minek karora? Az okostelefon meg az idot is tudja mutatni.
El is adom a karoramat
-
Lev Abalkin
tag
Kicsit redukálnám a "gyűjteményemet", megválnék két órától (hogy helyettük egy másikat vegyek...).
Szeretnék privátban tanácsot kérni a hozzáértőktől, hogy reálisan be tudjam árazni őket.Illetve...van annak a gondolatnak realitása, hogy valaki, aki órás körökben többet forog mint én - mondjuk jutalékért cserébe - segít ezeket értékesíteni?
(A fészbukon valamiért egyik e-mail címemmel sem tudok regisztrálni, a jófogáson sem pörög ez a kategória, meg aztán a kupecekhez sincs nagy türelmem...). Azt már elfogadtam, hogy órát eladni általában jelentős veszteséggel lehet, és nem is szeretném hónapokig hirdetni. -
marquuard
veterán
Pimpelnék egy kicsit az új narancs Seiko-n egy klasszisokkal jobb szíjjal (kicsit gyatra az 5-ös szíja). Strapcode-on kinéztem ezt, ami spec szerint nekem tökéletes. Mennyire tartósak ezek az aranyszínű bevonatok? Ha könnyen lekopik, akkor hanyagolom az "aranyat". [link]
PSN ID: marquuard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest