- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
válasz Magnum_ #234896 üzenetére
Ha jól sejtem bármelyik EU-s országba el tudja adni, úgy hogy a vevőnek ne kelljen vámot, és ÁFA-t fizetni. Szóval akár magyar csoportban is lehet hirdetni, csak kalkulálja bele a posta / futár költségét.
Egy darab Poljot gátkerékre vevő vagyok!
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Magnum_
nagyúr
válasz pulutodurumo #234901 üzenetére
Nem a vam es az afa volt a kerdes.
Egyebkent idos holgy. Barotra kellene menni es egyben szeretne eladni a pakkot.I humbly and respectfully decline™
-
törölt tag
A premium Sellita werk több díszítést és arany színű rotort kap🙂 ha megkajalnám a marketinget vettem volna Orist standard Sellita sw 200-al🙂
Utána néztem mielőtt megvettem az órát. Nem vagyok akkora szakértő mint te, de ha valakinek esetleg pontatlan az infója nem szórakozok rajta, hanem segítek neki. De minden ember más. A marketing dumát a nagy gyártók nyomják az in-House werkké díszített 2824-ekkel🙂 -
deadbody
tag
Üdv, óravásárlással kapcsolatban kérnék némi tanácsot, lassan 20 éve volt rajtam utoljára karóra, [link] ezt néztem ki, kérdésem az lenne hogy megéri-e napelemes órát venni, megbízhatóak-e? Mivel nincs lehetőségem megtekinteni/felpróbálni az órát, méret miatt vacilálok még, csuklóm kerülete 18cm, nem-e lesz nagy a 43mm?
-
CrissCH
újonc
g
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz doddencs #234894 üzenetére
Meranom.com, Komandirskie.com, Ebay.
Tissot PRX gyönyörű, de nekem túl soknak tűnik az ára. Certina DS Powermatic 80 is lenézett óra, nekem eddig bejött.
Volvo és Mercedes a "céges" autó nálunk, de a dolgozók jelentős része szívesebben vezetné a 80-as években gyártott hazai vasakat. Arról nem is beszélve, h harmadával kevesebb gázolajat fogyasztottak, mint korszerű utódaik.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
bV40
újonc
válasz #64495104 #234908 üzenetére
Így már értem, néhány gravírtól lesz "prémium" egy tucatkategóriás werk Steinhart játszott már ilyet korábban, az átfeliratozott SeaGull kínai szerkezetekkel, ami "in-house Steinhart movement" néven kerültek forgalomba azt elárulnád, hogy hol néztél utánna annak, mely szerint egy patinás nevű, a kevés független óragyártó ehyike gyengébb minőségű szerkezeteket használ, mint egy Rolex klónokat gyártó microbrand? Ja igen: melyik nagy nevű gyártó hozza forgalomba a sima ETA szerkezetet in-house werk-ként? Nem arra gondolok, amelyik saját jelölést ad neki... melyik az, amelyik saját szerkezetként hivatkozik rá?
-
törölt tag
Milliós órákban is van tucat kategóriás werk. Annyira nem ks rosszak. Nem tudom mi a nagyobb gáz, hogy azt mondod ra hogy premium vagy adsz neki sajat kliber szamot🙂Az a Steinhart sajat werk egy évig ment kb 15 évvel ezelőtt. Majdnem bele is bukott a cég. Saját werkkent valo hivatkozást ugy értettem hogy nem azt tüntetik fel, hogy ETA vagy Sellita, hanem sajat kaliber szamot adnak neki, tudod ahogy Edox csinálja.
De én nem azért regisztráltam ide, hogy baszogassam a másikat, és feszkó legyen mindig. Azt hittem itt órákról beszélgetünk. A Steinhartot sokan leszólják, pedig ha évente csak 300 ezret akarsz elkölteni svajci automata vagy mechanikus órára, akkor nem nagyon marad más, a Tissot es Certina már nem ebben az árban játszik. Lehet várni kellene 3 évet es 900-ért venni órát, de nem tudom hogy adna-e 3x többet, nem tudom érezném-e hogy sokkal jobb/szebb/minőségibb az óra. -
zolnagy
őstag
válasz deadbody #234913 üzenetére
A napelemes szerkezetek megbízhatóak mind a Citizen, Seiko és Casio kínálatában, e miatt nem kell aggódni. A méret a 18-as csuklóra jó lehet, de a méret nem minden, meg az egyéni preferenciák is mások, így tényleg az a legjobb, ha felpróbálod. Élőben máshogy mutatnak az órák, mint képeken.
-
TechN7ne
nagyúr
Ahhoz képest ,hogy mennyibe kerülnek ,olyan mint egy rossz kínai óra ami csörömpöl a karodon.
Úgy látszik ehhez is ész kell ,hogy az ember milyen órát vegyen ha van pénze.Az óra egy stílus ,csak sajnos az nem mindenkinek van ,és a Seiko és a Grand Seiko nak nem sok köze van a stílushoz.
-
deadbody
tag
válasz zolnagy #234924 üzenetére
Az a gond, közelembe nincs ilyen óra, így kipróbálni nem tudom, ha nem lenne jó és minden kötél szakad akkor a webshopnál 30 napig indoklás nélkül visszaküldhetem. Jelenleg csak képek/videók alapján tudtam tájékozódni róla, azok alapján tetszik, csak a méretét nem tudom nem-e lesz nagy.
-
törölt tag
Én azért jóhiszeműbb vagyok ennél, a legtöbb ember döntését szerintem befolyásolják a topicban kapott tanácsok. Van, hogy valakinek tetszik egy óra, aztán kap egy jobb tippet (mint rögtön a legelején én is Gonzitól).
"Az viszont tény, hogy nem lehet mindenre az a válasz, hogy Seiko-Citizen-Casio. "
Ezt mondom én is, egyenesen vicces szintet ért már el a dolog.
"Az olcsó svájciak kimúltak, az exkluzív órák drágák (van rá külön topik).
A 100-200 ezres sávban a japók az egyeduralkodók."Erről a Roamer is tud?
Milyen villantásról beszélsz? És hol, a lakótelepi gíroszosnál? Lehet, de esélyes, hogy hamisnak nézik. Tudod mivel lehet igazán villantani? Azzal, ami látszik az Opten cégtárban, nem egy szaros órával.
Az van, amit mondtam: a vevők egy részének a közismert keleti óramárkák olyanok, mint amikor Karácsony felesége bugázott egy fosszínű inget a főpolgármesternek valami turkálóban. Egyszerűen nem hangzik jól. Ezek az emberek egy európaibbnak ható divatmárka óráját is szívesebben hordják. Pedig műszakilag semmi gond a Casióval, de a márkának a közvélemény egy részénél van egy alsópolcos megítélése, amivel nem szeretnek azonosulni. Nem kis részben az ilyen vásárlók tarthatják el a kisebb óramárkákat.
"Mert ugye egy menő Német cégnél dolgozó szingli manager csaj, vesz egy ilyet Németországban akár egy Audi A1-et, vagy BMW 1-est, azt értem a kultúra része, de, hogy egy sokkal szerényebb megélhetést biztosító országban ennek mi értelme lenne, azt nem nagyon lehet elmagyarázni..."
Hú, ezek a beszélgetések de nagyon messziről indulnak... Először is próbáld elengedni ezt a szánalmas előítéletességet és nem eleve azt feltételezni, hogy csakis nyálverésből vesz valaki ilyen autót. Mennyire beteg gondolkodás ez? Mellesleg hasonlítsd össze az árát egy Golféval és rájössz, hogy nem is olyan drága, mint amilyennek hitted. A Mercedes A-Klasse egy prémium kompakt. Nem csak a nevében, a belső kialakításában és extráiban is, ezért is kérnek érte többet. Olyan rétegződés ez, mint a Volkswagen konszernnél a Skoda-VW-Audi, ahol az azonos műszaki alapokra épülő modelleknél is megfigyelhető az árlépcső. Neked nem ér meg az igényesebb kialakítás némi felárat, másnak meg igen, ennyire egyszerű.
Azokba a legendás történetekbe pedig inkább bele se mennék, hogy majd jól elolvadnak a svájci kvarcórák X év után... A Roamer eleve ad 7 év garanciát, vajon mi lesz a 8. évben? Leolvad a festék és felpúposodik a számlap?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz @mriya@ #234934 üzenetére
Mert nem jól cseng a neve és nagyon kevesen ismerik.
Aki meg tekintélyes órát akar nem fog venni sem alsópolcos brand et ,sem átlagos Japan órát lehet bármennyire jó ,pontos időt már rég egy okos óra és telefon is mutat beállítva a megfelelő régióra ,de az adott szerkezetet senki nem fogja megmondani mert nem látnak át a számlapont ,csak a márkát látják ami rá van írva az órára.Citizen ,Seiko ,Casio rol meg mindenki tudja ,hogy már újonnan is tudsz venni 20-40k ért ,az utóbbit meg aprópénzért dobálják utánad ,Grand Seiko t meg egy kalap alá veszik a sima Seiko val amit még kevesebben is ismernek mert a sima Seiko sokkal nagyobb név és véletlen benézik vlmi átírt utánzatnak.
Egy férfi nem feltétlen azért vesz órát mert hajszálpontos ,hanem mert neve van és ez az egyetlen egy ékszere. -
csabiks
senior tag
válasz TechN7ne #234935 üzenetére
Egy férfi nem feltétlen azért vesz órát mert hajszálpontos ,hanem mert neve van és ez az egyetlen egy ékszere.
Aki a név miatt vesz órát, mint pl te, annyit is ért hozzá.
Az a baj veled, hogy te azt hiszed mekkora márkát hordasz, közben meg mégse
Miért nem állsz tovább? Van még pár fórum ahol lejárathatod magad, itt már szerintem jobban nem tudod..a véleményedre meg köszönjük szépen senki sem kíváncsi."The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
@mriya@
őstag
-
SOAD19
addikt
Mi lenne, ha nem mások (laikusok) véleményére adnál, hogy vajon mennyire fogják komoly órának tekinteni az adott órádat?! Én úgy vagyok vele, hogy nekem tetszen, az adott keretemen belül egy elfogadható minőséget képviseljen összeszerelés minőség, kidolgozottság terén és kicsit legyed egyedi, számomra izgalmas (főleg a számlap). Ott van példának okáért a Casionak a OCW-s100-asa majd 200k-ért. Egy laikus számára nem nagy szám, "csak" egy Casio, de én ennek ellenére meg fogom venni előbb-utóbb.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz csabiks #234936 üzenetére
Az emberek 80 % a így gondolkozik ha komolyabb órát akar magának ,mert nem mindenki hozzáértő...
Nekem sem azért van tele a ruhatáram Nike meg Jordan cuccokkal mert annyira minőségi anyagot használnának ,egyszerűen a stílus ,divat ,igény es az ízlésem dönt ,és nem érdekel hogy másoknak megfelel a Pepco ,Kik ,meg a Tescos ruha negyed áron.Az óra is csak egy ékszer ,vlhol ide tartozik ,el kell fogadni mások szempontjait is.
-
v0RD3N
csendes tag
Úgy csinálsz mintha valami Patek Philippe lenne a csuklódon ember, közben egy alsópolcos egyszerű tissot van rajtad..
Amúgy nézd már meg pl a watchesofswitzerland.com oldalát.. nem is látod rajta a kis tissot órádat, de a grand seiko logó egyből az arcodba jön. Gondolkozz el azon ,h ez miért van te kis luxus gyerek. Meg kellene nyugodnod és elfogadni a tényt ,h a tissot név se cseng úgy mint ahogy te azt elképzeled. Nincs is ezzel gond egyébként, ha neked tetszik és szereted akkor jó, de én úgy látom ,h azt a tissot órát te a világnak akartad venni ,h megmutasd te mennyire frankó svájci gyerek vagy. Csak nem jött a lábcsókolás, ez miatt most hülye itt mindenki és az egész japán óragyártás egy nagy szar..Filozófiában, vallásban, erkölcstanban, politikában kettő meg kettő lehetett öt, de ha valaki ágyút vagy repülőgépet tervezett, négynek kellett lennie.
-
-
addikt
válasz TechN7ne #234941 üzenetére
Az a baj, hogy altalanossagban is butasagot beszelsz. Es nem lenne jo ha egy a topikba tevedo laikus a te hozzaszolasaidat venne keszpenznek, mikozben semmi kozuk a valosaghoz. Az ora csak egy ora, senki nem nezi, senkit nem erdekel es semmilyen rangot, stilust akarmit nem ad. Ahogy a jordan Nike sem. Ettol fuggetlenul vannak a markak kozott nyilvan minosegbeli es megitelesbeli kulonbsegek, ebben a Tissot az alja kornyeken van. Ettol meg neked nem baj, ha tetszik, de nem leszel tole meno. Ha meg megis, akkor nagyon rossz tarsasagokba jarsz, ideje ertelmes emberekkel baratkozni.
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz vadászcsiga #234942 üzenetére
Tuti trollkodik. Ott nevet a gep elott, ahogy raugortok minden csalira es kozben mar keresi a kov. triggerelo beszolasat, mint pl. mindentvero Nike ruhatarat
Atok
-
dzsi23
addikt
válasz trassher #234868 üzenetére
Nem hiszem, hogy mumus lenne a Steinhart, többeknek is van itt, és ha jól emlékszem, a tied is kapott itt dicsérő szavakat. A Pagani és a Tisell után kicsit ráuntam a homage órákra, de ha megint kedvet kapok hozzájuk, jó eséllyel nekem is egy Steinhart lesz a következő.
-
fattyu
veterán
válasz TechN7ne #234946 üzenetére
én csak azt remélem hogy amikor az utólsó is rád un és mindenki rád hagyja akkor jóleső böffenéssel mély meggyőződéssel dőlsz hátra hogy : Naugye hogy nekem volt igazam, ennyi hülyét egy helyen.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest