- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz fagyalllo #234423 üzenetére
Nézegettem a Perlon szíjakat..Panama vagy Kristall? Elvileg nincs sok különbség, csak a Kristall hosszabb (27cm vs 24cm), és sűrűbb szövésű. Én alapból a rövidebb Panamat választanám, de neten azt írják, hogy nehezebb órákhoz jobb a Kristall.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
-
BloodRay
veterán
-
rbalint88
addikt
válasz BloodRay #234607 üzenetére
Lyezus, az nagyon sok nekem 3,5 van es abban mar benne van az okos is (raadasul juni 1 ota csak azt horom a lakasfelujitas miatt)
Buvar, oltonyos, almas, meg a regi “haromkoros” kvarc krono certina, ami mar kb kocsmazos statuszban van (de oda is inkabb az almast viszem, azzal tudok fizetni is). Meg egy komolyabb “mindennapi” orat akarok venni 35.-re (uj Omega Seamaster), aztan meglatjuk, hogy a kovetkezo oteves tervre van-e otlet es budzse is vagy eljon a megerkeztem erzes es megallok -
pulutodurumo
őstag
válasz rbalint88 #234610 üzenetére
Nekem 20 felett van. Ebből olyan 8-10 amire azt lehet mondani hogy "rendes" óra. A többi az főleg olcsó(bb) kínai, ami vagy poénos, érdekes, vagy csak simán megtetszett. Sajnos vagy sem, én a gyűjtögető típus vagyok. Amit eladnék, azokért pedig maximum pár ezres ütné a markomat.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
BloodRay
veterán
válasz rbalint88 #234610 üzenetére
Nem olyan sok az, szeretem a változatosságot. Szabtam egy határt magamnak, hogy egy órára max mennyit szánok, hogy ne féltsem, sajnáljam túlzottan és ne legyen egy szerviz se anyagi csőd. Így inkább változatos gyűjteményt próbálok összerakni. (És így valamivel több marad késekre is elvileg. )
Csak még ki kell találnom, hogy ne lépjem túl a mennyiséget ha új darabot akarok..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
momcrew
tag
Én pár hete dobtam ki két órámat. Az egyiket sajnáltam, a másikat nem. Paulareis volt az első. Ez az óra kibírt egy év mindennapi hordást. Koronáról kellett húzni, mert a rotorja szinte csak dísz volt. Leejtettem, végig csúszott a konyhán. Azt hittem csak az üvege karcolódott meg, mert járt szépen. De pár nap múlva bepárásodott, akkor vettem észre, hogy a koronatengely elgörbült és a "koronában nyolcas van". Kiegyengettem, de egy hét múlva a kezemben maradt a koronája. Úgy is többet szolgált, mint vártam, így órás mestert játszottam rajta. Pákával a tengelyre tudtam forrasztani a koronát. Patent lett. Ezen felbátorodva a rotorját is upgrade-eltem. Egy 1.5mm-es réz vezetéket forrasztottam a rotorra plusz súlyként. Pont elfordult az üveg hátlap alatt. Kevés volt. Aztán pár hét múlva a korona ismét lejött, így kuka.
A másik egy Helvetia búvár volt, azt sajnáltam. Az volt az első órám, amit tudatosan vásároltam egy "menő" órásboltban. Miyota 2xxx szerkezet volt benne és minden elemcserénél youtube-ozni kellett, mert nem bírtam megjegyezni, hogy hogy jön ki az elem. Másodperc mutatóját osztásra állítottam, pöpec volt. Aztán jött az olajosítás projekt. Szépen is ment, de a korona csak nem akart visszapattanni. Kb negyed óra kínlódás után esett le, hogy jaaa, ez az az a órám amit nem szabad szétszedni, mert a korona biztos, hogy nem fog visszamenni többet. A másik meg hogy szivárgott az üvegnél az olaj, 3 óránál, meg 10 óránál. Pedig egy napot áztattam egy pohár vízben, hogy tömít-e. Az üvege repedt volt és hiányzott is belőle, de azokon a helyeken jó volt. Úgy voltam vele, hogy egy szerkezet és egy üveg beszerz áron is annyi, mint az óra maga. Ha én csinálom cserét kétséges a kimenete, ha órás, akkor meg aztán háromszor annyit költöttem egy használt órára, mint amit ér. Az is kuka.
Így két üres hely lett a dobozban.ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
TechN7ne
nagyúr
válasz pulutodurumo #234618 üzenetére
Nagyobb a tokfüle az órának egy picit mint ennek a szíjnak ,és így lenne rajta némi holdjáték és üreg?
fagyalllo
Értem ,köszönöm a gyors infót skacok[ Szerkesztve ]
-
andrew01
tag
Megkedveltem egy stílust - Chrono, inverz panda és a képeken látható tokforma kombinációjában.. általában ritkák, vagy nagyon drágák vagy túlméretezettek a kezemre.
50k-90k között gondoltam találni egy egyszerű kvarc szerkezetűt nyilván, és már a divatmárkákig is eljutottam, de azok szinte mind 43-44mm sek. 41mm a max ami érdekelne, nagyon arra jutottam, hogy nem igazán van alternatíva ennyiért, úgyhogy később szerintem növelem a lélektani határt : )
Nyilván néztem Dan Henryt, Stratont, Geckotát, Yemát stb. de vagy az ár, vagy a méret nem stimmelt.
Szóval ha netalántán valaki szintén csípi ezt a stílust ne tartsa magában ha tud egy kis korrekt árú darabot : )
Ha más nem, mutattam pár tetszetős racing chronot... (a Wakmann (39mm) tetszik a legjobban, ő is indította el a lavinát : D )
-
KKG
csendes tag
válasz BloodRay #234613 üzenetére
Órám csak 4 van jelenleg:
2 G-Shock: Mudman és 5610-1 (ma rendeltem, még várok rá csütörtökig)
Orient Bambino ("Bauhaus")
Citizen BN0118-04E
Mindet használom is.
Ezeken kívül egy Archimede 1950-2 van beszerzés alatt.Késeimet viszont már számon sem próbálom tartani... Ugyanakkor csak egy párat használok közülük.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Jó is ha van mit gyűjteni.
Gondolhatod nálam se azért van mindig bicska mert hasfelmetsző vagyok. Azok is "ékszerek", kiegészítők egy szinttől szerintem amellett, hogy használati értékük is van."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
TechN7ne
nagyúr
Nekem is 4 órám van már ,
Casio Edifice EFA 131 (legalább 10 éve használom ,keresztül ment már mindenen és még mindig hibátlan)
Casio Edifice EFS-S550DB (Decemberben kaptam karácsonyra ,sokat még nem volt használva)
FOSSIL GARRETT FS5623 (nem rég vettem)
Tissot 1014101103100 (aprón vettem a napokban)Ezek mellé szeretnék egy drágább kategóriát ami 200-300k környékén landolna és tartaná is rendesen az árát vigyázva rá megtartva a dobozát ,papírjait ,stb.
Leginkább újonan venném de akkor azonnal buknék rajta legalább 50%-ot ,nézem a használt órákat is ,de nagyon finnyás vagyok ,hogy kiváló állapotban legyen az összes tartozékával ,ezek mellett fontos ,hogy sportos /elegáns kinézete legyen a fémszíjas függőségem mellett.
Chrono24 oldalon kivül nem nagyon találok megbízható oldalt ,ilyen facebook és társain meg azonnal becsapnának mert nem nagyon vágom a témát ,ezért is kérek mindig segítséget tőletek.Tissot órákra még mindig rá vagyok állva ,pedig tanultam tőletek ,hogy nem a legjobbak az árukhoz képest ,pl. EZ 144k ért nagyon bejön ,de jó lenne élőbe előtte megtapogatni ,tömör fémszíjas e ,milyen az állása ,stb.
Mindenesetre úgy érzem még nem egy óra lesz amit akarok ,szép lassan elkezdem őket gyűjteni ,és mindenképp szeretnék egy drágább darabot is lehetőleg fél milla alatt.
[ Szerkesztve ]
-
KKG
csendes tag
válasz TechN7ne #234624 üzenetére
Csak olyan orat veszek meg, amit elotte honapokig nezegetek, teszteket olvasok rola es sohasem adnam el. Igy az ertekvesztes kevesbe zavar. Femszijasom nincs is...
Arban messze az alatt vasarolok, amit tulajdonkeppen megengedhetnek, nalam jelenleg az 1000 euro a lelktani hatar (az Archimede ekorul lesz). Extrem, utcai kategoria lefedve a G-Shockokkal es a Citizennel. Az oltonyora egyelore a Bambino, de jon majd a kezihuzos Archimede is.
Amugy regiseges is vagyok es nekem tetszenek a vintage orak, hasznaltat peldaul csak ezekbol vennek. (Egy par Calatrava tetszik, de azok nem az ezer euros kategoria.... )
Bloodray: Nekem a keseket a legal kategoria es az korlatozza, hogy sokat mozgok kulfoldon, ahol mindenhol mas a szabalyozas. Remelem jovore sokat lesz modomban turazni idehaza es ott majd hasznalhatom oket...
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
A nyertes.
link"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Fall-N
veterán
Ha a Tissot tetszik akkor azt vedd meg. Én a 2-300ezres kategóriában a Seiko, Orient és a Roamer környékén nézelődnék. Segítségképpen nézegesd Viktorék videóit a kronometer csatornán (YT), hátha megtetszik ott valami. Sok szép Orient, Seiko és Roamer megfordult ott. Esetleg a Vostok Europe kerülhet képbe, de ezek már robosztus darabok.
-
zoli03
őstag
válasz andrew01 #234621 üzenetére
Ez a stílus nekem is tetszik, de a legolcsóbb, amit találtam, az a VRATISLAVIA CONCEPTUM – HERITAGE CHRONO S.15, de ez nem panda számlapos, meg valahogy ez a színösszeállítás nem jön be annyira. Nekem az se lenne baj, ha 43-44 mm lenne, de ilyen áron nem láttam semmi mást.
-
andrew01
tag
válasz zoli03 #234629 üzenetére
Egy fórumtársnak van ilyen : ) Már akkor is kezdett tetszeni a koncepció, ám nekem sem az igazi a színösszeállítás. Meg kezdem azt gondolni inkább 40mmben húzom meg a határt, mert ez a forma mindig nagyobbnak hat kézen.
enaheli - ezek viszont színben, meg stílusban is igencsak bejönnek, őket most feljegyeztem, tetszik ez a gyártó !
Kösz srácok! -
Veron
addikt
van valakinek gilt Smith Everestje? [link]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
mike1334
veterán
Használ valaki Eulit perlon óraszíjat? Panama/Kristall között vacillálok, a Kristall sűrűbb szövésű, ezért elvileg erősebb, de minden másban meg a Panama jobb.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
andrew01
tag
válasz enaheli #234640 üzenetére
Meg is tetszett pár, de olvastam, hogy előfordulnak qc problémák.. meg kár, hogy egy két dizájnjuk nem keveredik, akkor lehetne egy ütős modell : )
momcrew - óráknál nincs kompromisszum , jó azt érezni, hogy na ez a tökéletes választás, még ha ilyen nincs is : ) de köszi -
zolnagy
őstag
Van valakinek tapasztalata az EU-n kívüli rendelés VÁM és ÁFA procedúrájáról?
Tehát rendelek ebayen pl. Kifizetem a vételárat Paypal-al. Amikor beérkezik Mo-ra, a posta elindítja a vámkezelést és E-mailt küld a fizetendő összegről? A pl. Japán eladó ráírja a vételárat a csomagra, ami alapján megállapítják a VÁM-ot és az ÁFÁ-t? -
Jhonny06
veterán
-
afrojack1
senior tag
A tw steel is csak ilyen divat óra? Mint pl a hugo boss meg ezek? 0 történelemmel?
SC: Herczku_Death
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest