- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz #46372352 #233100 üzenetére
Most a Seikokat nézem, szépek nagyon, persze jellemzően a drágább darabok tetszenek, de azért ebben a kategóriában is van pár csinos darab. Ezeket szerintem hétvégén megnézem milyen a kezemen: [link] [link] (kár a második méretéért, kisebb is lehetne)
Nem gondoltam volna, hogy a Seiko ilyen szép számlapokat készít.
Amúgy a Zeppelin német asszem....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
rozsgyi
tag
válasz mike1334 #233097 üzenetére
Szép történet, ezért én a helyedben megnézném élőben a Seiko butikban a szóbajöhető modelleket, meg mondjuk a Westendben a Tutuban a többi márkát, aludnék rá egy egyet és utána választanék egyet. Ez biztos olyan óra lesz amit az érzelmi töltet miatt nagyon fogsz szeretni.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
ez egy kedves gondolat a méltó emlékezésre és teljesen meg is értem (én is kaptam Tőlük két dolgot, ami nekem pozitív irányba állította az életemet, de ilyennel nem offolok), VISZONT!
Én is szeretem az órákat, de nekem csak egy kell, nem kell több. És több évet vártam, mire rászántam magam egy komolyabb darabra. Ugyanakkor én (de tényleg ez a véleményem, még ha ki is bannolnak innen) nem zárnám ki a quartz szerkezetet, ugyanakkor csatlakozom többekhez, ha tényleg az elsődleges cél az, amit írtál, akkor én még alaposabban nézelődnék, akár úgy is, hogy még a Nagymamád által összegyűjtött pénzhez hozzáteszel, ha kell (de hidd el, ebből az összegből már a használt piacon is olyat találsz, ami kellően méltó lehet arra, hogy a kívánt célt betöltse és még az időt is mutassa.
(hajrá Longines)[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
-
Tufa_
aktív tag
válasz mike1334 #233045 üzenetére
Ha esetleg meg keresel, nezz ra a Zeno Watch Basel orakra. En anno ezt vettem (szinten egy lenyeges esemeny miatt az eletemben), ezen a forumon ajanlottak, kicsi penzert csereltek a datumot a gyarban feketere es majdnem 2 evig nonstop hasznaltam, bor es mesh szijjon. Azota az oradobozba koltozott, majdnem 7 eves, de epp hetvegen nezegettem hogy milyen jokepu darab.
-
SOAD19
addikt
Miért lenne szentimentális. Egy jó ötlet. Jobb, mintha, valami értelmetlen hülyeségre költenéd el.
Seiko Presage?! Nekem, ezek a texturált verziók tetszenek:
SRPF41
SRPC01
SARX055Aztán, hogy ezek kaphatóak még azt passzolom, és az se biztos, hogy árban is beleférnek egyáltalán. Annyira nem vagyok képben velük, mert inkább sportosabb órák illenek hozzám, de attól még bejönnek ezek, és dresswatch-nak el tudnám képzelni magamnak bármelyiket.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre. Vettem egy új órát, aminek 20mm-es szíja van, és szeretnék a fém helyett egy bőrt.
Kedvenc Alis eladókat linkelnétek esetleg? Nem baj, ha lenne benne egy kis kék (mondjuk varrás), illetve quick release-es lenne, bár ez nem ez túl fontos faktor.Előre is köszi!
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
őstag
válasz csabulaxi #233113 üzenetére
Ebből a felső kettő nagyon rosszul olvasható le, de a fehér is alig jobb...
De ha nem nézzük azt, hogy órának gyártják.... ez esetben nyilván nem baj, ha az időt csak nehezen lehet leolvasni... akkor egy divatosnak szánt műanyag/gumi karkötő.Az alsó fekete már egész pofás a carbon hatású betétekkel, ott csak a dátumablak esett el. De ez viszont nem egyedi és nálam már bocsánatos. Játszós órának elfogadnám.
Szerk: egy még szebb képsor róla
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
fagyalllo
őstag
válasz bluemirage #233114 üzenetére
Mielőtt elkezdenél betonozni benne, azért nézd meg az árcédulát!
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
őstag
válasz fagyalllo #233116 üzenetére
Néztem a post előtt. De elvileg bírnia kell a betont is... bírnia kell a betonos shock-ot is. Mindegy, hogy egy ilyet kenek össze, vagy azt...
De az a kép amit az óráról linkeltem... azon látszik, hogy elég asszimetrikus a forma. Bal oldalra nem a carbonos betétet rakták, így viszont elég csálé... Lentről a harmadik képen jól látható. A szíj is követi... Egy kicsit túldizájnolták.
Néha olyan órák vannak amit a mai zavaros világban már csajok is hordhatnak. Field-ek egy része, vagy az elegánsnak, letisztultnak mondottak...
Ez viszont egy férfi ékszer... nem vitás. Igazi pasis játékszer.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
fagyalllo
őstag
válasz bluemirage #233117 üzenetére
A Frogman hagyományosan ilyen aszimmetrikus a legelső, DW-6300-tól kezdve.
-
őstag
-
fagyalllo
őstag
válasz bluemirage #233119 üzenetére
93 nekem is gimnázium volt, DB-31-be írtam a töri dátumokat.
-
mike1334
veterán
válasz rozsgyi #233102 üzenetére
Az lesz, sztem hétvégén el is megyek meglesni ők
@Empsepo
Szépek azok is megnézem őket jobban, köszi@Magnum_
Én is csak egyet keresek, gyűjtemény nem való nekem. Alapvetően új órát szeretnék, nem értek az órákhoz, egy használttal lehet befürödnék, meg ebben az esetben amúgy is jó lenne, ha új lenne, ami másé még nem volt. A kvarc órákkal sincs semmi bajom, max annyi, hogy írták, hogy annak véges az élettartama, 20-30 év után kuka. Hozzá tenni azért nem szeretnék, mert azt megfogadtam, hogy ennyiért nézek max, amennyit "örököltem", pláne, hogy mama is spórolós volt, lehet nem is nézné jó szemmel, hogy ennyit költök órára (bár ez se igaz, mert mindig mondta, hogy ne sajnáljak magamtól semmit se..). A 200e amúgy nekem is egy lélektani határ, és ha ezt túllépném (nagyon szép Seiko van 350e-ért..), akkor meg már miért ne nézzek fél milliós órát, stb. Jobb ez így, hogy van egy keret, legalább behatárol engem is. De néztem azért feljebb is, a Longinesek szépek@Tufa_
Ez a márka szerintem itthon nem nagyon kapható, legalábbis nem hozott találatot a google, de ránézésre ez is a keretem felett van.@dantre
Szépek, de ezek is keret felett vannak sajna.@SOAD19
Igen, a seiko presage család van most célkeresztben, baromi igényes órákat láttam.
A linkeltek közül a másodikat (SRPC01) azonnal megvenném, gyönyörű óra, ilyet keresek kb. Engem egy van Gogh festményre emlékeztet, azzal az ecsettel megfestett stílusú számlappal, sajnos ahogy látom már nem kapható, pedig ebben az árkategóriában én pontosan ezt az órát keresem...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
rozsgyi
tag
válasz mike1334 #233122 üzenetére
Az SRPC01-es Starlight Seiko sajnos limitált volt, két vagy három éve lehetett kapni, azóta csak használtan lehet hozzájutni, Chronon van is egy 260 ezerért.
Hasonló van kisebb méretben, amiket te is néztél az SRPE43 vagy ugyanakkorában az SRPB41. Nekem tetszenek még a zöld verziók is.
-
marquuard
veterán
Német Amazon. Szombati rendelés, mai érkezés.
PSN ID: marquuard
-
marquuard
veterán
-
csabiks
senior tag
-
fagyalllo
őstag
válasz csabiks #233133 üzenetére
Nincs magyar használati útmutató a 4R-hez, van viszont az előd 7S26-hoz, amit a Seiko tulajdonú, de nem Seiko márkájú órákban Y676-nak neveznek: [link]
Eltérés nem sok van, a 4R húzható koronáról és az idő beállításánál megáll a másodpercmutató.
A naptár beállítása szokott problémát okozni, az ugyanaz mindkettőnél.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz pulutodurumo #233134 üzenetére
Csak a félreértések elkerülése végett, a fagyalllo által linkelt útmutatóból: "Ne állítsa a naptárt este 9 és hajnali 4 óra közötti mutatóállásnál, mert ez a naptárszerkezet meghibásodásához vezethet."
Szal nyugodtan állítható akár éjfélkor is az óra, csak a mutatók ne legyenek a fenti intervallumba állítva. Persze, te ezzel nyilván tisztában vagy, és józan paraszti ésszel is triviálisnak kellene lennie, de mindig rácáfol valaki.#233135 fagyalllo:
Szépen le van írva az útmutatóban, hogy előző napi dátumot (és napot) kell beállítani, az utolsó napot pedig időállító módban (2. kattanásnál) érdemes áttekerni; én is mindig így csinálom, így nem fordulhat elő déli dátumváltás.
A dátumváltás algoritmusát viszont azzal kezdeném a 0. pontban, hogy állítsuk az időt ~6 óra környékére, akkor nem lehet baj. Arra az esetre, ha valaki nem olvasná el az megjegyzést. -
csabiks
senior tag
Köszönöm a válaszaitokat, kövezzetek meg de ezt a mondatod nem értem :
Állítsa az órát az előző nap dátumához, ehhez forgassa ellentétes irányba a
koronát.Ez most mit akar jelenteni? Mi az előző nap dátuma? Állítsam a dátumablakhoz a mutatókat? Vagy állitsam be a 18-át mint előző nap (ha a mai napból indulunk ki)?
Azt értem, hogy milyen mutatóállásoknál nem szabad állítani a napokon, de a többi még nem.
Az első kattanásnál mit tudok állítani? Csak a napot?
A másodiknál tudom a mutatókat ?Nem volt még ilyen órám, bocsánat!
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
fagyalllo
őstag
válasz csabiks #233137 üzenetére
A korona alaphelyzetében tudod felhúzni az órát, tekerj rajta 15-20-at. Utána második kattanásig húzd ki, és tekerd előre a mutatókat amíg vált a dátum, akkor lesz éjfél. Tekerd tovább a mutatókat és állítsd be a pontos időt. Ezután nyomd vissza a koronát és húz ki az első kattanásig, egyik irányba forgatva a napokat, másik irányba a dátumot tudod beállítani. Ha végeztél, nyomd vissza a koronát.
A nap-dátum beállításánál arra figyelj, hogy az óra ne 21 és 04 között legyen (tehát éjszaka nem szabad állítani), ugyanis akkor váltja az óra és a mechanika ellen dolgoznál, ami esetleg károsíthatja a szerkezetet.
Tehát ha este 10-kor akarod beállítani az órát, először ne a pontos időre tekerd a mutatókat, hanem egy korábbi időponta, állítsd be a naptárat és utána a pontos időt.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz csabiks #233137 üzenetére
Kvarcórád sem volt még (mármint analóg, dátumos)? Csak mert azt is ugyanígy kell állítani.
Első klikknél állíthatod egyik irányba tekerve a dátumot, másik irányba a napot. Ebből adódóan mindegyiket csak "előre" állíthatód, tehát pl. 19-éről 20-ára tudod, de 20-áról 19-ére közvetlenül nem, csak ha teljesen körbemegy a dátum (21, 22, ..., 31, 1, ..., 18, 19).
Az előző napot úgy kell érteni, hogy pl. ma 19-e, szerda van, de az órán mondjuk 8-a, csütörtök szerepel, akkor 1. klikknél tekerve 18-ára tekered a dátumot, és keddre a hét napját, aztán kihúzod 2. klikkre a koronát, és ott tekered előre az időt, áttekered éjfélen, kb. ekkor vált a dátum, tekersz még rajta, 3 körül vált a hét napja is, és máris 19-e, szerda van rajta, az időt pedig eltekered a pontos időig, jelen pillanatban 13:15-ig (azaz, ahogy az útmutató is mondja, 13:20-ig, aztán vissza 13:15-re), visszatolod a koronát, kész.
És természetesen, mikor elkezdenéd tekergetni a dátumot, a mutatók ne legyenek a tiltott intervallumban."Állítsam a dátumablakhoz a mutatókat?"
Ilyet nem mondtunk.
Szerk.: Lemaradtam megint.
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
FB-n a Nomos Campus Club Night megéri vajon az árát? Bejön.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dzsi23
addikt
válasz 5-ös kezelő #233143 üzenetére
"Bejön."
Akkor meg.Vajon a "gyors dátumváltós" óráknál, amik egy pillanat alatt tudnak dátumot váltani, nem órák alatt, mekkora lehet ez a "tiltott intervallum"?
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz pulutodurumo #233134 üzenetére
Daráltam már el így 4H35-öt, szerencsére csak egy párezres kínaiban.
-
Empsepo
senior tag
Egy különleges Hublot: [link]
Őszintén órákról.Tényleg érdekes és látványos, de az időt megtudni nehéz általa....
Dávid lelkesedése magával ragadó.
-
Taylor79
tag
-
Empsepo
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest