- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Sosem volt nato szíjam, viszont most az egyik órámhoz elgondolkoztam rajta, mert sztem jól állna neki.
A kérdésem, hogy a nato szíjat szorosabbra kell húzni, mint a fém szíjat? Mert akkor nekem nem pálya, nem szeretem szorosan hordani az órát. -
rbalint88
addikt
válasz zolnagy #234752 üzenetére
Mivel pillekonnyu a nato szoj, nem balanszolja ugy ki az orat, mint egy fem es igy jobban erzed ahogy az orafej kalimpal a csuklodon, ezert erdemes szorosabbra huzni kicsit. Nem kell full rafesziteni, de ha a femszijat lotyogosen hordod, annal eggyel szorosabbra kell huzni az en tapasztalataim szerint.
20mm-est tudok kolcsonadni probahoz, ha Bpi vagy[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz zolnagy #234755 üzenetére
ér egy próbát pedig pláne valami olcsóval 2-3 ezer ide oda.
Világ életemben fém szíj párti voltam de a nato nagyon bevált. én is lötyögősen szeretem a fém szíjat és igen szorosabbra húzom a natot. De nem szorítósra és nem hagy nyomot bőrön. Kissujat még be tudom dugni kezem és óra közé. nagyon kényelmes.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
momcrew
tag
válasz zolnagy #234752 üzenetére
Nemnemnem. Nato párti és lazaszíjas vagyok. Nekem a fémszíj gyorsabban elmászik, gondolom a súlya elhúzza. Nekem befér a mutatóújjam a vénám és a csat közé. Nem érzem lötyőgősnek. Most megrángatom a csuklóm és minimálisan, kb fél centiket mozog egy acéltokos, Miyota 8 -as automata a karomon. Szerintem meg pont a könnyebb súlya miatt nem csúszik el.
ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
TechN7ne
nagyúr
válasz dzsi23 #234759 üzenetére
Az órákra lehet tekinteni ékszerként is és felhasználási eszközre ,általában az ékszer órák jó minőségű szerkezetet is tartalmaznak így az előző réteg dupla értéket képvisel ,míg egy Japan óra csak megbízhatóan működik de az értéke nem tartós és maradandó.
Egy Japan óra soha nem fogja az értékét úgy tartani ,mint egy nevesebb ősi brand ,és ezen a Téren a Tissot kb. a legalja de még ez a szint is jobb mint bármelyik Japan óra értéktartás szempontjából.Hozzáértőként egy jó órát akarsz magadnak és nem szándékod eladni ,vagy az sem ha esetleg a családban majd valaki örökli tőled (gyereked ,barátok ,ismerősöd) ,akkor kiváló választás egy átlagos Japan óra amit csak használsz több éven keresztül.
Viszont az érték piac érdeklődését csak az ékszeróra kelti fel ,hiába veszel meg egy Seiko t vagy Citizen t akár több száz ezerért ,azt már az életbe nem adod el csak hatalmas bukással mert az órapiacot nem érdekli az ilyen “átlagos” brand.Értem én és el is hiszem ,hogy nagyon jó órákat gyártanak a Japanok ,de azt is el kell fogadnotok hogy ebben az iparágban csak egy “átlagos” eszközként tekintenek rájuk...
Jó példa ,mikor a Lónyay vagy Ráday utcán végigsétálsz a és beviszed a sorakozó zálogházakba vagy órakereskedőkhöz a Japan órádat ,úgy elhajtanak vele hogy még köszönni sem lesz időd ,lehet nálad akár Garnd Seiko is ,de ha egy Svájvi ,vagy egy komolyabb orosz órával sétálsz be hozzájuk és meg van az összes létező papírja is ,komoly összeg üti a markodat. -
Cold5
senior tag
válasz TechN7ne #234761 üzenetére
Szia,
Ne haragudj, hogy én is belebeszélek itt a dolgokba, de kérlek legalább ezt a mondatod olvasd el újra és próbáld meg értő olvasással:
",és ezen a Téren a Tissot kb. a legalja de még ez a szint is jobb mint bármelyik Japan óra értéktartás szempontjából."
Komolyan azt állítod, hogy egy Tissot jobb értéktartás szempontjából, mint egy bármilyen Japán?
Egy 90k Tissot vettél meg 35k-ért! Hol itt az értéktartás? Persze sok oldala lehet annak az eladásnak, de könyörgöm, ha egy termék tartja az árát akkor nem az eredeti ár 40%-ért adom el / veszem meg ...
Azt is megértem, hogy az ember sokszor akarja legimitálni a döntését és mond/tesz olyanokat amit már később kicsit átgondolva máshogy lát.
Én személy szerint nagyon örülök, hogy egy olyan órát választottál ami tetszik (mindig ez a legfontosabb) és hord sokáig, de azért az "egyhe" túlzás, hogy egy Tissot értéktartóbb, mint bármilyen Japán.
[ Szerkesztve ]
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
fagyalllo
őstag
Kérlek szépen, bárki megsértene itt a topikban, tedd túl magad rajta és maradj sokáig velünk, annyira jól szórakozok! Ígérem, nem fogok leállni vitatkozni veled, mert semmi értelmét nem látom, de mindig felvidítanak az eszmefuttatásaid.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
zoli03
őstag
Komolyan nem értem, milyen probléma van a felfogásoddal. Nincs olyan sok komoly használt/új órás csoport Facebookon, ha kb 5-ben benne vagy, akkor nagyjából teljes képet láthatsz a magyar órapiacról.
Ha ezeket megnézed, akkor láthatod, hogy teljesen máshogy történnek a dolgok a valóságban, mint ahogy te azt már hetek óta hajtod. Hiába írod, hogy a japán órák szarok kidolgozásra, értéktartásra, bármire, a piac és más emberek tapasztalatai mást mutatnak.
Én tök szívesen vennék AW5000-es vagy hasonló kinézetű Citizent, mégsem látok sehol harmad áron, mint amennyiért te a Tissot órád vetted. Vagy a másik kedvencem a
Citizen Promaster Sky széria, ezeknek is elég komoly ára van használtan. Ez csak kettő példa volt, de az Orient és a Seiko is hasonlóan árazódik.[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Az ékszeróra, ami valójaban az, nem amit te annak gondolsz, pont a legkisebb szegmens. Szinte senki nem vesz ekszerórát, befektetesnek meg végképp.
Orosz óra? Értékes? Oximoron.
Biztos van olyan területe az életnek amihez jól ertesz, de hogy az órakhoz nem, az is biztos.
A tissot amit fényezel egysemennyire nem értékalló óra, q brand sem annyira már, jelenleg sehol nincs, sajnos. Régen ért vmit.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
csabiks
senior tag
Bocsi, hogy beleszólok, olvasom pár napja az eszmefuttatásod, és már nem igazán tudom magamba tartani a véleményem.
A tissot az első drágább karóráim egyike, nem értettem az órákhoz, csupán azért vettem mert ‘svájci’ és mert megtetszett. Amikor ezt vettem a casiokat meg az összes többit egy alsóbbkategóriás márkának tekintettem, és nem is foglalkoztam velük.
A váltás azután fogalmazódott meg bennem, hogy a messze híres / pontos megbízható svájci csoda elkezdett valami brutál mód össze vissza járni, elemcsere után is. ( a vicc az hogy miután meglett a másik már pontosan jár tobb mint 2 éve)
Amikor nézelődtem, hogy milyen legyen az utódja, nagyon fontos volt, hogy pontos legyen. Itt a fórumon kértem tanácsot, és pont az egyik kedves fórumtárs ajánlotta az edifice eqb1000-et. A tissothoz képest űrtechnika ez a casio. Napelemes, bluetoothos, atompontos.
Aztán telt múlt az idő, és mivel mindíg szerettem volna egy automatát, megvettem ezt a seiko-t. Tudom, nem egy atomóra, de most ez a kedvencem, ezt hordom.
És mivel van összehasonlításom, nyugodtan elmondhatom, hogy az összes közül a tissot a leg gagyibb, egy kínában összerakott svájci kvarc. Gagyi gombokkal és gagyi számlappal / mutatókkal. Biztos hogy nem vennék és nem is fogok venni tissot-ot!
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
-
enaheli
csendes tag
-
v0RD3N
csendes tag
válasz TechN7ne #234708 üzenetére
Ne is hallgass senkire. Igen is szép ez a kis Q&Q!
1 hete kezdtem még csak olvasni ezt a fórumot kb, de egyből láttam ,h itt csak te értesz az órákhoz!Filozófiában, vallásban, erkölcstanban, politikában kettő meg kettő lehetett öt, de ha valaki ágyút vagy repülőgépet tervezett, négynek kellett lennie.
-
TechN7ne
nagyúr
Nagyon levágós ,hogy még az életben nem voltatok egy zálogban vagy órakereskedőnél sem a Japán órátokkal ,halvány fingotok sincs ,hogy minek mennyi az értéke és miket dobálnak vissza...
Csak az index ,a pontosság ,a Seiko ,meg az ovodás színes forintos Casio órák ,ezek mennek....Grat. 👊🏽
-
zolnagy
őstag
Megvan a tapasztalatom a Japán import vám + áfa díjjal kapcsolatban. Nekem összesen 1,39-es szorzó lett. DHL hozza.
-
TechN7ne
nagyúr
Többet mint egy Citizen vagy egy Seiko ért
Amúgy ez a “forintos” Tissot egy strandolos ,munkás óra számomra amit apróért vettem ,nem ez az igazi érték számomra ,csak leírtam ,hogy mennyire minőségibb egy katyvasz Japan órához képest ,erre meg felborult az egész fórum mert erőszeretettel itt csak ezek a fosok mennek ,kb. még egy normális órát nem láttam ebben a topikban a Vostok on kívül.
-
zolnagy
őstag
válasz BloodRay #234777 üzenetére
Keddre itt lesz elvileg.
Nem az OCW-T200-t rendeltem (még), lehet ezért nagyobb a szorzó.
Kisebb értékűt, a már Japán belpiacos Casio LCW-M510-et. Hiányzott az eladott LCW-M170-em és ez meg jobban tetszik annál is, mert a forma kb ua, de WR100, a szíj bár nem cserélhető, de formára jobb sztem, a tok is más formájú és a számlap is más némiképp.
A jelenlegi Citizen BM7430-at meg valószínű eladom, mert nagyon kényelmes hordani, de kissé nagynak érzem a 17-es csuklómon. De az is lehet, hogy megtartom ezt is.TechN7ne, ha nem tetszik a fórum, nem kell ám olvasni, de még írni sem muszáj ide. Senki nem kötelez erre. Hidd el jobb lesz ez így mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz zolnagy #234775 üzenetére
Én a Tisellre 35%-ot fizettem rá, de a teljes szorzóba bekavar a vámkezelési költség, mert a DHL-nél az elég magas, és fix összeg, szal egy 20 ezres terméknél sokkal magasabb a teljes szorzó, mint egy 100 ezresnél.
Na de ha már szorzó (bár nem óra, de hátha érdekel itt valakit), egy kínai cuccért 13.69 dollárt fizettem (4030 Ft), ingyenes szállítással, a postánál 4391 forintból számolták az áfát (1185 Ft), így a vámkezelési költséggel (499 Ft) együtt 1684 forintot fizettem rá.
Ha itt teljes szorzót nézünk a 4030 forintos árhoz képest, az már 1.42.[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz dzsi23 #234783 üzenetére
Hát úgy írják, hogy "közterhek DHL által történő megfizetése és biztosítása" és a számlán egyértelműen ÁFA megy rá. Ezen kívül csak a termék ára utáni ÁFA van a számlán. Remélem ezen kívül nem kell később mást is fizetnem.
Most néztem, hogy a számlán az "azonosító számhoz kapcsolódó vám díjak" 0 Ft, tehát a fenti összeg nem vám, hanem ki tudja mi...[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz zolnagy #234779 üzenetére
Franc pedig arra az Oceanus-ra kíváncsi lennék.
Bár remélem most már tisztában vagy vele, hogy mindegy mit rendelsz, a zacisokná egy BÁRMILYEN, ismétlem BÁRMILYEN TISSOT sokkal többet ér."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Fall-N
veterán
Hablaty, hablaty hátán. Még a több millió Forintos órák sem mind tartják az árukat, talán a Rolex, de abból sem mind. A többire kár válaszolni, úgyis te valami párhuzamos valóságban élsz, vagy a saját világodban. Az kereskedő ismerősöd is inkább flipper vagy nepper.
Az értéktsrtásról meg annyit, hogy pár éve 40-60 közt mentek a Monster Seikok, ma meg meg sem bírom venni, mert mind 120 ezer fölött vannak.
[ Szerkesztve ]
-
rozsgyi
tag
válasz BloodRay #234787 üzenetére
Persze, nagyon fontos, hogy a cigány orgazda nepperek hogy értékelnek egy japán órát! Múltkor is próbáltam eladni nekik egy Bruce Lee Mr-g-t de elhajtottak, hogy hozzak inkább egy Tissot kvarcot. Remélem tudod, hogy a tőzsdeindexeket is hozzájuk igazítják!
Komolyra fordítva, kb. tíz éve kaptam ajándékba egy Tissot kvarc öltönyórát, de még a vidéki órásmester, akinél az elemet cseréltettem is azt mondta, hogy elég vacak minősége van.
-
bbuffy
senior tag
Le merem fogadni hogy szétröhögi magát dr tissot a monitor előtt. Nyilvánvaló csak trollkodik, ellenkező esetben…
Amugy meg van pár órakereskedő ismerősöm, tissothoz hozzá sem nyúlnak. Seikobol is kb Marinemaster ami már úgy megmozgatja őket. De mondjuk úgy 300 alatt nem. Egyik sem. Mivel nekik csak a penzről szól legfőképp. Gyüjtenek is de az más szint. Nyilván nem mindegyik ilyen, de ebből élnek. Vostokot egyiknél sem láttam, soha.
jelenlegi love amugy, persze japan belső. Shame....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest