- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz 5-ös kezelő #233950 üzenetére
Teljes nyugalomban várhatjuk a csomagokat.
-
Eugene Roe
őstag
válasz Polarstar #233954 üzenetére
Nekem nem fog, eleve olyat veszek ami vagy nincs is itthon, vagy itthon 3-4* annyiba kerül. Én elégedett vagyok a felvázolt rendszerrel, ha az így fog működni
Vám az kb. nulla, igazából én örülök is (szinte) mert sok király dolog van 10-15 ezer ft-ért, amiket eddig nem mertem rendelni a 7500ft-os vámkezelés + többi réme miatt.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
dzsi23
addikt
válasz Eugene Roe #233955 üzenetére
7500 forintos vámkezelés a postán?
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #233950 üzenetére
Hát szerintem nem csökkentek.
Nekem simán átjött minden.
Eddig 36 € körülig nem kellett semmit fizetni ugye.
Illetve 150 € felett már 4000 ft lesz a vámeljárási díj eddig 3500ft volt.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
csabulaxi
senior tag
Seiko Limited Rowing Blazer
Úgy látom már el is kelt mind az 500db.
[link]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Eugene Roe
őstag
válasz xcvbxcvb #233957 üzenetére
Hivatalosan 22 euró volt az a 36 csak kevés volt az ember, ezért lejjebb adták a dolgot. 150 euró feletti cuccot eleve nem bíznék a postára, a 3500ft posta vs 7000ft dhl az gyakorlatilag csomagbiztosítási díj.
Re: Ezek szerint kevertem a DHL-lel, de 500ft is jobb, mint 3500.
Összességében megértem hogy sokakat felháborít ez, de egyrészt az adókerülés se normális dolog (ha nem tetszik, szavazz arra a pártra amelyik alacsonyabb áfá-t csinál), másrészt még így is olcsóbb lesz, mint a hiéna magyar bolt. Legutóbb a magyar boltban 4500ft-os jégkockaformát vettem kintről 1100ft-ért. Most ezzel 2000 lesz, még mindig olcsóbb.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Eugene Roe #233960 üzenetére
Rosszul tudod van rá jogszabály nem adócsalás:
"Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése alapján a rendelt küldeményben lévő termék értéke a 22 € forintra számított összértékét meghaladja, de nem éri el a 150 € értéket, úgy a termékbehozatal során általános forgalmi adó fizetési kötelezettség keletkezik, amely összeget az ügyfélnek nem kell megfizetnie akkor, ha a kiszámolt – és így az ügyfél által fizetendő – összeg a 10 € értéket nem haladja meg.
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 §., valamint az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény előírásai alapján kiszámolt alábbi értékhatárokig áfamentes a küldemény:
2021. június: 37,93 €-ig, 46,33 USD-ig, 59,74 AUD-ig, 56,0 CAD-ig, 32,67 £-ig, 41,71 CHF-ig és 13329,6 Ft-ig. "
A futárcégeknél is ugyanúgy tűnnek el csomagok mint a a postán.
Abban igazad van hogy olcsóbb még így is mint a magyar boltok, de már így olyan ára lesz amit meggondolsz 2x, és még várhatsz rá 2 hónapot is.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Eugene Roe
őstag
Köszi a pontos választ, de az én helyzetemen ez nem változtat. Persze jó lenne, ha nem csak én fizetnék meg minden adót ~tisztességgel, hanem más is megeröltetné magát (főleg vállalkozók), de ez van
Postán már legalább 4 csomagom tűnt el, vucces módon többnyire a reptér és köztem, a másik több ezer km sose jelentett gondot. DHL eddig mindent meghozott, persze kisebb volt a merítés, lehet csak szerencsém volt.
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Eugene Roe #233962 üzenetére
Nekem eddig minden megjött, amit fel is adtak. Mondjuk régi ismerősök, volt kollégák a kézbesítők. És ékezet nélküli pontos címet adok meg, az sem árt.
Vosztok alkatrészeknél fogom majd egy kicsit vissza a rendeléseim, amíg meg nem szokom a majd' harmadával magasabb árakat. Esetleg csereberélek ezt-azt itthon. Szóljon, akinek van pl. ilyen sima bezel... [link]Futizoli : Ha esetleg tudnál pár képet feltölteni, hogy mutat ez a bezel 420-as tokon - hátha nem is tetszik, megúszom a rendelést.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
mr.perfect
tag
válasz Eugene Roe #233962 üzenetére
DHL-el nekem is minden megjött.. A postára ez már nem mondható el.. Persze a DHL egy magáncég, ha gond van lehet reklamálni rendesen foglalkoznak vele stb.. A Posta egy borzasztó előző rendszerből ittmaradt állami pénzzel felhízlalt förmedvény. Ennek megfelelő a szolgálatásuk is.
az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...
-
pulutodurumo
őstag
Ha valakinek gondja van a rádiószinkronnal, annak jó kerülőút lehet a Junghans alkalmazása. Kipróbáltam az egyik Casiómmal. Mintha tévedne egy másodpercet, de majd ránézek még egyszer. Mindenesetre az óra maximális jelszintet mutatott végig.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
futizoli
tag
válasz 5-ös kezelő #233963 üzenetére
Küldtem pár képet. Szerintem passzol hozzá, bár picit markáns megjelenést kölcsönöz az apró toknak.
-
fagyalllo
őstag
válasz pulutodurumo #233965 üzenetére
Én ezt próbáltam szintén Casióval, jól működött, gyorsan szinkronizált és pontosan: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
@mriya@
őstag
válasz pulutodurumo #233965 üzenetére
Cimborám Mega1000-ese csak Ausztriában volt hajlandó szinkronizálni.
Magyarországon csak hébe-hóba.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz @mriya@ #233968 üzenetére
Nekem sem megy az 5610-em szinkronizálása ezekkel az appokkal se.
Most elmolyoltam vele. Ugrál a jel L1és L3 között majd olyan kb. 8 perc múlva errort dob. Pedig most levettem a páncélját is.
Hiába, nyugaton még a rádiójel is jobb .Itt csak a hülyeség terjed .ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
blg
senior tag
válasz xcvbxcvb #233971 üzenetére
nekem DCF77 Emulator appal pont hogy akkor sikerül szinkronizálni, amikor nem maxon van a hangerő. Casio LCW-M100 az alany
ha elindítod az appot, írja is, hogy csak annyira hangosítsd föl a telót, hogy ne kezdjen el torzítanimegjegyzem, csak a Casio karórát tudom vele szinkronizálni, az időjárásállomások már ezzel sem szinkronizálnak...
-
csabiks
senior tag
Hosszabb távú tapasztalatom a Seikommal (SRPD65K4):
napi 5-7 másodpercet siet, szerintem ez teljesen rendben van, reggelente kézzel ráhúzok 10-et, mert főleg számítógép előtt ülök, nem mozgok annyit. Valószínű nem okoz kárt, de ha mégis okozhat akár idő előtti kopást akkor inkább veszek egy forgatót.
Kicsit zavar, hogy nem látom mennyi a hátralévő járástartaléka, legközelebb olyat veszek majd , így nehezen tudom eldönteni eleget mozogtam-e. Az óra rajtam van reggeltől egészen lefekvésig, lehet feleslegesen húzok rá reggel, nem tudom.
Amúgy szuper, imádom
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Szilágyi84
senior tag
-
csabiks
senior tag
válasz Szilágyi84 #233976 üzenetére
Most 3 nap alatt hozott össze +5mp-et, valószínű majd beáll egy állandó értékre, + nem tudom mennyire volt felhúzva, de rengeteg tényező befolyásolja az biztos.
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
SOAD19
addikt
válasz trassher #233974 üzenetére
Mármint app-pal, vagy simán? Nekem itt a Fényesben a dél felé néző ablakból, környékéről szinkronizál az észak felé nézőből valamiért nem akaródzik neki (5610).
Rá is néztem most, hogy mikor szinkronizált utoljára. Május 11-én, és kicsit sok a járáseltérés (12 mp), vagyis lehetne jobb is. -
dzsi23
addikt
válasz Szilágyi84 #233976 üzenetére
"Ezek szerint ennyit számít mennyire van megmozgatva."
Nem igazán, inkább a szerencse számít ennyit. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz Szilágyi84 #233980 üzenetére
Persze. Nem véletlen adnak meg gyári értéknél is ekkora szórást pl: +20 és -15 mp között bármi naponta
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Szilágyi84 #233980 üzenetére
Szerencsének mondható, hogy mennyire lett a hordási szokásaidnak és a tárolási pozíciónak megfelelően szabályozva. Illetve az is, hogy ezt mennyire tartja stabilan (roller kormányán hordva nem lesz így sokáig , de gondolom, csak a fotó erejéig került oda ).
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Meg lehet valahol nézni, hogy miből van egy adott óra számlapja? Vagy csak akkor tüntetik fel, ha különleges (pl. porcelán)? Miből "szokott" lenni? Láttam pár régi órát, és "foltos" volt a számlapjuk. Az pl mitől lehet?
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
-
mike1334
veterán
válasz pulutodurumo #233985 üzenetére
Köszi!
-
Szilágyi84
senior tag
-
csatacsita
tag
Sziasztok!
Nagyon sok óra tetszik, amikor nézegetem őket, de sokszor azon csúszik el a vétel, hogy piros a másodperc mutatója. Mennyire szoktak az órások bármilyen más mutatót rárakni, esetleg a meglévőt átfesteni? Valaki más rakatott már más mutatót az órájára? -
fagyalllo
őstag
válasz csatacsita #233988 üzenetére
Milyen márka? Én automata Seikón egy csomó mutatót cseréltettem már, a márkaszerviz tud rendelni eredetit és rengeteg más cég is készít mutatókat.
Illetve a festés is könnyen megoldható, olyat is csináltattam már többet.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
csatacsita
tag
válasz fagyalllo #233989 üzenetére
Ez felettébb bíztató, azt hittem ennél sokkal esélytelenebb.
Casio edifice ef-539D. Ennél jártam úgy, hogy amikor megvettem két éve, akkor az utolsó utáni pillanatban vettem észre, hogy piros a kismutató, na meg persze a nagy is. 2 éve hordom, de rájöttem, hogy nem tudtam megbékülni vele, de összességében szeretem és sajnálnám eladni.
Ugyanígy járok az orient belépő szintű automata búváróráival is. Szépek, szépek, de az a mini piros az mp mutatón nem jön be.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz csatacsita #233990 üzenetére
Az Orient automata egyszerű, azokra tudomásom szerint illenek a Seiko mutatók, a választék végtelen.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
SOAD19
addikt
válasz trassher #233993 üzenetére
Hmm... Pedig nálam, csak két fal van, igaz beton. Mindegy, szerencsére annyira nem vagyok háklis a pontosságra. Nagy ritkán elindítok egy kézi szinkronizálást, és annyi. Nem fogom az ablakban tárolni, csak hogy minden nap szinkronizáljon.
Más:
Nem rég volt szó ismét a roger's-ről/orabirodalom.hu-ról. Nem rég elmentem hozzájuk nézelődni. Felpróbáltam egy STO Seikot, ezt. Kíváncsi voltam, hogy mennyire fest hülyén a 16 cm-es csuklómon. Tutu-ék szerint 48,1 mm a l2l-ja. Felpróbálva, tükörben is megnézve, egyáltalán nem tűnt vészesnek a csuklómon. Úgyhogy, majd, ha egyszer búvár óra megvétele következik a sorban, akkor lehet mégis felpróbálom (és megveszem) majd ezt a régóta tetsző, de a méretre miatt kizárt Seikot. Kicsit még kisebb is az átmérője az előzőnél. Igaz a másiknak jobban tetszik a tokja, kicsit szögletesebb.
Volt az üzletben, előttem egy fiatal srác öltönyben, és órát próbálták tarjáni neki az eladó nőcivel. Addig nézelődtem, kivártam a sorom. Komoly volt a srác... A projektre szánt kerete 50-60k volt. Nem akart többet rászánni, mert állítása szerint fél-egy év alatt úgyis szétmennek az órák. A legutolsónak is lejött a hátlapja, vagy leszedte, amit próbált visszatenni. Ment a fillérb*szás a részéről. Kérdezte az eladó csajszit, hogy nem tudnak használt órát beszámolni. Persze a széthullott órájára gondolt. Az eladó mondta neki, hogy csak max a náluk vásároltam új órát tudnak visszavenni, becserélni. Használt, vagy a felhasználó által megbontott órát nem. Erre mondja a srác, és mi van ha úgy veszik, hogy mégse szedte szét az óráját, azaz nem tudnák mégis beszámolni. Természetesen elutasító választ kapott. Azért, csak rákérdezett még, hogy akkor az adott órának, annyi a vége, nem tudnak adni egy kis kedvezményt. Hihetetlen, hogy egyesek mennyire nem szívbajosak, pofátlanok. Mondjuk a maszkviselés is közrejátszhat benne.
Mostanában kicsit én is pofátlanabb lettem, mióta maszkot kell hordani az üzletekben. Van, hogy kinéztem egy-egy ruhaneműt webshopban, akciósan, és elmentem a helyi plázába felpróbálom a Dockyardban, tudván, hogy úgyse ott fogom megvenni. Tudom, nem kellene, hogy érdekeljen alapból se, de rosszul érzem magam, hogy tudom, hogy csak kihasználom az adott üzletet.[ Szerkesztve ]
-
Szilágyi84
senior tag
válasz SOAD19 #233994 üzenetére
Nem árt előre tervezni az igaz én is voltam már elektromos autót próbálni pedig nem tudom még mikor kerül sorra nálam egy Renault Zoe , de a lényeg , hogy határozottan kell előadni amit szeretnél és akkor még a hivatalos boltban is kapsz kedvezményt nem a ruházat számít ,hogy öltönybe vagy ,hanem ahogy beszélsz. Voltam már én is drága boltban próbálni egy 80 ezres Citizen ami rajtam és azért kedvesen megjegyzte az eladó,hogy más kategória amit éppen kérek próbára ,de neki viszont ez a dolga , hogy kiadja ami érdekel és amúgyse kell ,hogy érdekeljen , próba után nyugodtan mondható , hogy ez mégse olyan amilyennek gondoltam.
Persze ha jó mégis akkor úgyis van azonnali kedvezmény általában. -
mike1334
veterán
válasz SOAD19 #233994 üzenetére
Nálunk ez úgy zajlott, hogy én olvadoztam az órától széles vigyorral az arcomon, az asszony meg lazán rákérdezett, hogy nincs-e valami kedvezmény, és lett...lehet, ha nem örömködök annyira, még több is lett volna
-
SOAD19
addikt
válasz Szilágyi84 #233995 üzenetére
Én sose szoktam kedvezményt kérni, élőben meg főleg nem. Úgy vagyok, voltam vele, hogy úgyse adnának. Bár pofán nem vágnának. Majd rászokom most már. Igaz, nem rég japán órás webshopoknak írtam, hogy nem tudnának adni egy kis kedvezményt a rekord magas áfánkra való tekintettel. A legtöbb nemet mondott, az ippowatch, meg egy ebayes adott volna átszámítva 3-4k-t. Nem túlzottan bőkezűek, ezek a japánok.
#233997mike1334
Gondolom az óra vásárlás után akkor már beugortatok egy cipőboltba...?! -
rbalint88
addikt
válasz SOAD19 #233998 üzenetére
Nagyobb erteku termeknel azert sokan kernek kedvezmenyt, foleg ha nem eloszor vasarolnak adott kereskedonel.
Mondjuk en is jartam mar ugy, hogy bementem orat venni, megkerdeztem (szo szerint) mennyire kobe vesettek a kiirt arak es hopp lett 10% kedvezmeny.
Ha nem turho modon a mennyit engedel a felibu dezsvirem stilusban alkudozik az ember, akkor az sokszor celravezeto.
Hogy szakmai resze is legyen: nekem eleg vastag csuklom van, 21cm korul, de se a Samurai, se a 62mas nem allt jol/kenyelmesen, meg a Samurai volt a kevesbe rossz. Pedig nagyon ra voltam porogve a 62mas-ra, de vegul 1968 lett belole, azt mintha ram ontottek volna erzesre, de csak a femszijaval, a kaucsukkal csuszkal. Es mivel nehez az orafej, ezert allandoan mozog, ha nem szoritod ra a csuklodra a kaucsukot, ami a hullamos resz nyulasa miatt nem trivialis. Amikor azt hiszed mar jo lesz, akkor kell meg egy lyuknyit rahuzni. Nem szeretem A femmel viszont tokeletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest