Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
vkrisz
csendes tag
Szia!
Pont azt írtuk, hogy 4K esetén úgy kötöd be az eszközöket ahogy akarod. Ha nem 4K-s az SB akkor viszont csak a TV-be mehet az MP ha 4K-s filmeket is nézel. Tehát ha 4K-t választasz, akkor egy kicsit jövőállóbb és jobban variálhatóbb lesz a rendszered, de te tudod mennyit szánsz rá és hány évig tervezel vele. Azonban mint ahogy nagyon sokan írták előttem, a fő szempont inkább az legyen, hogy hogyan szól. Lehet hiper-szuper sokbemenetes sok K-s, ha neked nem tetszik a hangja akkor utálni fogod.
#4751: ebben igazad van, de én nem keverném össze a két kategóriát. Ha SB-t vesz az ember akkor általában azért teszi, mert a TV hangját akarja feljavítani, nem pedig egy komplett moziélmény a cél (bár többé kevésbé az is elérhető pl. egy JBL Bar 5.1-el), mint az erősítő + hangfal összeállítással. -
-
zsoika
addikt
Vagy Te úgy gondoltad hogy a MP HDMI-vel a TV re kötve és egy második HDMI a SB-ba ARC -n vinné a hangot?
Hát ez jó kérdés ....nem tudom hogy lehet e így beállítani a TV-t.Alex91: igen , közben rájöttem
vkrisz: Ha újat vesz akkor Én tutira olyat vennék ami minél újabb HDMI szabványú csatlakozóval rendelkezik
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Nem személyeskedésnek vagy beszólásnak szántam csak a kérdéseidből nekem az jön le hogy nem jól érted az ARC mire is való.
Az ARC =Audio Return Channel egy HDMI funkció ami egy vezetéket használ a hang továbbítására a Tv felé és vissza (a TV ből) ....szóval ha Te külső MP-t használsz akkor nem az ARC -t használod.
Ha a TV lejátszóját használnád akkor választhatod az ARC funkciót (vagy toslink/optika/koax), ahol ez esetben a SB HDMI kimenete egyben bemenet is.
Mivel Te MP-t használsz , az SB egyik HDMI bemenetére kell hogy csatlakoztasd és a SB HDMI kimenetét szintén HDMI kábellal a TV HDMI bemenetére. Mivel ilyenkor az SB kimenetén csak "előre" megy a jel(kép/hang), nem visszafelé(return) ....így nem beszélhetünk ARC-ról.
Tehát ha 4K Tv-re szeretnél 4K-s tartalmat küldeni a 4K-s MP-eddel...akkor ahhoz hogy az át tudja engedni a képi jelet bizony 4Ks SB kell. Ez abban mutatkozik meg hogy milyen HDMI protokolú csatlakozó van rajta.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Szia!
Kicsit zavarban vagy.
Tök mindegy hogy 4K-s e a SB ha ARC-t használsz, mert az ARC nem támogatja a tömörítetlen hangformátumot......majd az új eARC már tudni fogja.
A "sima" ARC szabvány megegyezik az optikai S/PDIF szabvánnyal(hangban), PCM és sima DD,DTS -t tud.
A 4K tudás az SB nek akkor kell ha külső MP a lejátszó és a SB-n keresztül akarsz átküldeni 4K képet és hangot...... ilyen esetben ha nem tudja a 4K-t akkor nem lesz kép, mivel a hangot leveszi róla, de a képet nem képes átengedni/továbbítani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest