- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobbo
senior tag
van pár kérdésem
ausztriából származó ue55js8580t esetén szervízmenüben lehet valamit matatni amitől jobban megfelel a hazai körülményeknek? pl. smarttv rész (osztrák állami operaház app meg ilyenek vannak telepítve fixen, nem lehet törölni se), van olyan magyar app ami miatt érdemes vele foglalkozni?
vagy bármi ami tunningolható rajta? garivesztés nem gondtizen-re más appok vannak mint a többi típusra? mert elég szerény a felhozatal, mire lehet számítani ezzel kapcsolatban? eddig amit néztem game minden borzalmas volt, nulla textura de legalább akadt (pl. minion rush)
illetve az valahogy megoldható, hogy magyar dvbt-t tudja fogni vagy az teljesen hardveres?
3d tartalommal most egy wdtv live-ról etetem a tv-t, (halfsbs mkv főleg), van jobb megoldás amihez nem kell bd player?
DIGI-vel használ valaki ilyen tv-t? kell valami beltéri is vagy csak rádugom antennakábelt és kész?
thx ha van valakinek válasza bármelyikre is
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz AstraCDX #89576 üzenetére
Igen, a mattnak van egy ilyen elbaxott tulajdonsága, ami miatt már én is szoptam jó pár matt felületű monitorommal. A lényege, hogy a rajta lévő port szinte bekened a kijelzőbe. És hiába a legjobb monitortisztítók, mert foltos marad, sőt a legtöbb ilyen szartól lesz leginkább foltos, amikor megszárad. Ezek inkább fényes felületre valók. Viszont egy megoldással teljesen tisztára lehet töröl(getn)i, azért írom így, mert nem sec-pec alatt lesz tiszta, ha már valóban nagyon foltos a képernyő.
Fogsz egy papír zsebkendőt, vagy hasonló és az adott helyen épp csak benedvesíted ( sima víz), a zsebkendő száraz felével pedig lágyan, tehát nem erősen, törlöd körbe-körbe, amíg a nedvesség el nem tűnik, nos ekkor fogod látni, hogy folt eltűnik. Az is lehet, hogy egy adott helyett többször is meg kell ismételni, mert már annyira koszos, foltos a sok törölgetéstől, egyszerre az egész képernyőt nem lehet megcsinálni, csak fokozatosan. Az egész lényege, a benedvesítés után a lágy törölgetés...
Ha egyszer meg végre tiszta lesz, akkor utána már csak portölővel le kell törölni és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
World-Soft
senior tag
J5500-át használok Digin. Nem kell hozzá semmi. De nekünk ha kiválasztottuk a Digit mint szolgáltatót,akkor csak az analógok jöttek be. Teljes keresést kellett nyomni. Sőt az első tesztek után volt egy újrakeresésünk még. Ekkor már Belgiumra állítottam a Hbbtv miatt. Sőt a Digis által kért paramétereket is beállítottam elötte. Bár én nem láttam különbséget,de a szolgáltató pár HD csatornánál egyéni átviteli sebességet mondott,így azokat meg utólag kézzel átírtam.
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Olyannal találkozott valaki,hogy a böngészőben vagy nem jött elő a nyilacska (vagy csak eltűnt),illetve,a címsorra állva nem jött elő a billentyűzet?
Tegnap egymás után 5x kapcsoltam ki a tv-t meg vissza, mire végül minden működött... -
twosixxx
csendes tag
válasz carpediem007 #89591 üzenetére
Köszönöm, még előtte szombaton pont egy Audioquestet (Pearl) vettem végül
-
Imi1981
veterán
Sziasztok!
Van olyan lehetőség (48h6400), hogy a tévé böngészőjét mobilról (android) tudjam vezérelni? Úgy gondoltam hogy mobilon írom be amit keresni akarok de átküldené a parancsot a tévére, hasonlóan mint a YouTube alkalmazásnál és ott töltené be a böngésző. -
satman1
csendes tag
Én hosszú ideig leveleztem a SAMSUNG-gal a csatornaszerkesztés lehetőségének hiánya miatt. Sok éve foglalkozom televíziók beszerzésével, beüzemelésével, a csatorna listák szerkesztésével.A legtöbb szolgáltató lehetővé teszi, hogy STB nélkül, CI modul+kártya segítségével(vagy még azzal sem), az arra alkalmas TV-n nézhesse az előfizető a DVB-C adásokat úgy, hogy automata betöltés után a csatornalistát megszerkeszti.
Én már több, mint 2 éve belebotlottam a szerkesztés hiányába, de addig nem léptem, amíg a csatornák átszámozását engedte, viszont a törlés gomb rendre inaktív maradt. Így az első X helyen a használhatókat tettem és hátra kerültek a felesleges, nem törölhető adások. Egy hotel az én javaslatomra vásárolt 60 drb. SAMSUNG televíziót, amelyekben sem a programszám szerkesztés, sem a törlés nem volt elérhető!!! Elképzelhető a döbbenet a felhasználó részéről akkor, amikor a PenDrive- re megszerkesztett csatornalista - a koax kábel bedugása után- azonnal felül íródott és kezelhetetlenné vált oly módon, hogy a kódolt adásokat is betöltötte...kitörölhetetlenül, a felhasználó akarata ellenére!
Most álljon itt a SAMSUNG utolsó leveléből egy mondat, ami mindent világossá tesz:
"...a csatorna szerkesztés és törlés lehetősége, a szolgáltatókkal kötött szerződés része."
Aki olvas, az érti. Tehát megállapodtak a szolgáltatókkal, hogy, pl. MindigTV-t használók televíziója, az automatikus hangolást követően, úgy viselkedjen a CI+kártya használatakor, mintha STB lenne, azaz ugyanott legyen minden csatorna, ahol STB használata esetén lenne!
Döbbenetes.Megállapodtak a fejünk felett, a szerkesztés szabadságának teljes korlátozásában(mostanában tudtam meg, hogy a többi gyártó is hasonlóan tett).
A levélben még volt egy érdekes kitétel, ami még cifrábbá teszi a kérdést. Azt írták, hogy ha megírom annak a problémás TV-nek a típus-számát, akkor találnak lehetőséget akár az interneten, akár más módon a csatorna szerkesztés lehetőségeinek megoldásában.Vagyis, ha nagyon téped a szád, segítenek!
A megoldást csak körülírni tudom, félek, hogy valamilyen érdeket fogok sérteni az információval. A megoldás lényege : be kell csapni a TV-t, hogy nem Magyarországon van. És láss csodát, törölhetsz, sorbarendezhetsz, ahogy akarod. FIGYELEM! A művelet akár garanciavesztéssel is járhat, erre mindenkit figyelmeztetek! -
Kicsirics77
veterán
Sziasztok.
Érdekelne,hogy ki milyen fejhallgatót használ a tévéhez?
j5xxx széria érdekelne,bluetooth egyáltalán szóbajöhet a gyári samu fejhallgatón kívül vagy valami vezetékes amit a jack aljzatba lehet kötni?.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
-
zoltan6
őstag
megérkezett az itt ajánlott H6400-hoz a Samsung AA59-00431A távirányítom a vateráról,sajnos későn vettem észre,hogy ez egy utángyártott,és ezt rendeltem be az eredeti helyett,mert az is volt az eladónak,de amikor jeleztem már elpostázta.
Annyira gagyi használhatatlan,hogy ennél a kicsi gyári is jobb,nehezen kapcsolnak a gombjai,csúnya,igénytelen -
Songo
senior tag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni.
50" körüli Smart 3d samsung vásárlásán gondolkodunk. a jelenlegi "buta" 32"os leváltására.
Melyik most a legjobb vétel?Még pár éve a barátom a 4600as 50est vette és igen elégedett vele.
Köszönöm
-
satman1
csendes tag
válasz Kicsirics77 #89610 üzenetére
Az E szériánál nincs probléma (nekem is ez van), az F után kezdődött. Mint említettem, eleinte csak a "törlés" lett inaktív a "csatornaszám szerkesztés" még nem, később már az is.A H-tól már mindkét funkció letiltva.
-
xyzikeee
aktív tag
Valaki letudná írni hogyan működik ez a 3D?
PC össze van kötve a TV vel, leszedek egy 3d filmet ami ISOba van. Powerdvd vel elinditom, áthúzom a monitoromról a programot a TV képernyőjére, ezután még a TV nél is be kell állítani a Kép opcióknál hogy melyik fajta 3d mód legyen bekapcsolva?
Szemüveget bekapcsolom.
-
satman1
csendes tag
A firmware frissítések eddig-ebben a témában(csatorna szerkesztés)-nem rontották el régebbieket. Igaz, nem is javítottak.
-
yvsmad
őstag
válasz Kicsirics77 #89610 üzenetére
A BT fejhallgató egy lutri, hogy működik-e vagy sem. Ami 100%-ig jó, az a rádiós vezetéknélküli füles.
-
Kicsirics77
veterán
válasz yvsmad #89619 üzenetére
Konkrét tipust tudnál ajánlani,gondolom ennek is a dokkoló részét jack-el csatlakoztatom,nincs kedvem este ugrálni ha be kell dugni a jack-et mett gondolom egyszerre nem megy a hangszóró és a jack.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
veterán
-
veterán
-
zoltan6
őstag
válasz sityupityu #89623 üzenetére
igen amikor írtad ,akkor akartam kicseréltetni gyárira,de már késő volt,mert elpostázta,annyira megörültem hogy találtam vaterán jó áron,hogy nem is figyeltem hogy utángyártott.pedig nem sokkal drágább a gyári.mindegy ezt elszúrtam.
-
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung 55' F6400-as tévém. Kb. fél éve vásároltam. Ami problémám van vele, hogy hiába kötök RCA kábellel külső hangfalat rá a tv audio kimenetére és lejátszás közben hiába állítom át, hogy külső hangfal használata, semmilyen hangot nem hajlandó a hangfalra küldeni, miközben már akkor a beépített hangszórók sem szólnak, csak ha visszaállítom azokat a menüben.
A hangfal biztosan jó (Genius 5.1 6000). PS2 is simán kiadja rá a hangot RCA-val.
Kipróbáltam több video file-al is a tévét, biztos nem azzal van a gond.
Esetleg valami ötlet? -
Clever0
senior tag
válasz Cingáriusz #89626 üzenetére
Ugye az van oda írva, hogy COMPONENT / AV IN, vagyis azok bemenetek. Kimenet a fülhallgató és az optikai, némi megszorítással a SCART.
-
veterán
válasz zoltan6 #89625 üzenetére
Az viszont tényleg érdekes, hogy alig van különbség árban a kettő között (utángyártott, gyári).
Nekem van még két ilyen világítós távom a régebbi samum-hoz amik tutira gyáriak (egyik eleve a tévéhez járt). Természetesen pár gomb eltérés van köztük és a most rendelt között(3D gomb stb), de ez rendben is van, hiszen eleve nem is pont ugyanaz a típusszámú kellett mint ami gyárilag a régebbi tévémhez való. Melléjük raktam ezt a most rendeltet és semmi minőségbeli különbség nincs köztük. A gombok megnyomása, kinézete, a táv tapintása, a gombok háttérvilágítása....a legapróbb részletekig megegyezik azzal mint amiről biztosan tudom, hogy gyári.[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
őstag
-
Clever0
senior tag
válasz Cingáriusz #89629 üzenetére
Az akinek olyan kamerája, dvd lejátszója, set top box-sza van, aminek csak kompozit (sárga) vagy komponens (piros-kék-zöld) video kimenete van. Ezekhez kell a sztereo audio (piros-fehér) bemenet.
-
csib41
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung UE48J5100 televízió.
Az MM-ben a kistestvérét szemügyre véve az ársávjában természetesebb mozgásmegjelenítést és színteret tapasztaltam a kiállított többi darabhoz képest. Lényegi előrelépést a bőven 200+ ezres értékhatárnál láttam.
Kérdés:
Van-e az ársávjában jobb alternatíva közel/vagy azonos képméretben (140k)?
Ha nincs, megfelelő alkalmi játékra is?
Normál esetben, másodlagos kijelzőnek használnám javarészt BD50-ek, sorozatok nézésére.
A válaszaitok előre is köszönöm. -
BBéci
legenda
válasz satman1 #89608 üzenetére
Egyszerűen kikerülhető a tartalomszolgáltató és a tévégyártó közötti megállapodás, felhasználót bosszantó hatása.
Csatornakeresés, más szóval hangolás előtt a lehetőségek közül nem az adott szolgáltatót (UPC, MinDig TV) kell kiválasztani, hanem ami "más" vagy "egyéb" néven jelenik meg a képen.
Ez nem csak Samsungra érvényes, hanem a többi gyártó tévéire is.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Clever0 #89633 üzenetére
Valóban, de amit írtam, az erre volt válasz:
"Elképzelhető a döbbenet a felhasználó részéről akkor, amikor a PenDrive- re megszerkesztett csatornalista - a koax kábel bedugása után- azonnal felül íródott és kezelhetetlenné vált oly módon, hogy a kódolt adásokat is betöltötte...kitörölhetetlenül, a felhasználó akarata ellenére!"Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sandró60
addikt
válasz Kicsirics77 #89622 üzenetére
A tévéd tipusa?
Nem minden tévé szervizmenűjében lehet a Bt fejhallgatót engedélyezni.Tegnap leirtam az esetemet egy Qilive-tipusú BT fejhallgatóval.Ja-elötte itt a fórumtársak leirták,hogy kell ezt a szervizmenűben aktiválni(H6400)Amit kipróbáltam az a második bekapcsolásnál"bedöglött".Visszavittem.Ma elmenetem egy másik Auchanba-Óbuda-Itt próba"cseresznye"alapon vettem Lazer bluetoothV1 fejhallgatót -gondoltam,ha ez se jó vissza viszem.Haza hoztam rá tettem töltőre-kb 1órai töltés után neki álltam "remegő"kézzel a"nagy"műveletnek.Úgy nézki,hogy ez működik.Többszőr ki kapcsoltam-be kapcsoltam.Az eredeti ára 11k ezt levitték 6999ft-re.Szerintem nem ér többet.[link][ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
-
sandró60
addikt
válasz giorgiosixx #89637 üzenetére
Igen megjelent-Hang menűben-hangszoró-bluetooth fejhallgatók.Ezzel most már igen.A tegnap vett Bt-vel valami gond lehetett.
#Kicsirics77#Ennél a tipusnál lehet,hogy nem lehet aktiválni
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
[link]
Innen vásároltam egy tv. jó véleménnyel voltak az kereskedésről ezért innen vásároltam.
Ma próbáltam beregisztrálni a samsung nál és igencsak lestem.
Nem tudok hosszabbítani mert nem a samsung forgalmazta ezt a tv t.
Regisztrálva van a készülék de kérdem én itt fogok tudni garanciáztatni vagy semmit nem ér az egész.
Vagyis nincs samsung garanciám.
Érdekes avbox oldalán semmit nem találok garancia ügyben.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Apooca
tag
Jobban jártál volna a madaras teszkóval, 9.000,- olcsóbb lett volna, és tuti Samsungos garancia. Miért nem hívod fel őket ? Ott szerepel a 2 év gari...
[ Szerkesztve ]
Iphone 7 32 GB, Apple Watch 2, Space Gray, Ipad Air 16G Wi-Fi, Samsung UE32ES6560S, UE40H6400, Dell Latitude E5430
-
sandró60
addikt
válasz giorgiosixx #89640 üzenetére
Kb 1-hónappal ez előtt irta valaki,hogy az F-szériánál nem lehet aktiválni.Amúgy itt az oktató videó
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Clever0
senior tag
válasz sityupityu #89646 üzenetére
89604 hsz szerint az is egy megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.