- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Mivel az UPC televízió kínálatának a nagy részét Samsung készülékek teszik ki, azt hiszem nem hibázok nagyot, ha ezt a kérdésemet ide is belinkelem.
Igazából egyszer láttam egy UE55NU7652 -t, ami csak az íveltsége miatt nem tetszett, de egyébként az államat a földön kerestem ... Gyakorlatilag minden szinte lemászott a képernyőről, olyan képe volt.
Ennek ha lenne a lapos tesója ami ha jól tudom az UE557452, akkor azt már meg is vásároltam volna.
Viszont sajnos nincs, így keresem a legjobb ár / értéket képviselő készüléket az adott elérhető szükös kínálatban.
Természetesen nem ragaszkodom a Samsunghoz. Nyitott vagyok bármire, amit szerintetek a legjobban megéri megvenni!Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
válasz Gézengúz #134852 üzenetére
Szia!
A NU7652 -t egy isminél láttam élőben még kb. 3 hónapja, amikor látogatóban voltunk náluk.
A NU7452 -t soha nem láttam élőben, csak akkor az ismié annyira megtetszett, hogy nem bírtam ki és utána jártam, hogy elvileg az lenne a lapos megfelelője.
A NU7402 -t szívesen meglesem, csak nem tudom vajon lehet-e belőle kirakva a helyi Euronics üzletben. (Más lehetőség azt hiszem nincs a környékünkön.) Most mindjárt mennem kell dolgozni, majd holnap elballagok és megnézem.
Ezt egyébként azért "mondtad", mert Te azt ajánlanád?[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
-
Mikemend
senior tag
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok, ugyanis van egy D5500-as Samsungom, amin engedélyezve lett a felvétel. hét évig gyönyörűen működött egy 16GB-os pendrive-ra (Kingston DT R500-asra). Júniusban lecserélem egy Hyperx 64GB-osra, nem volt vele gond. Kábé két-három hete még tettem a tévére egy Chromecast 3-at is az átjátszás miatt.
Nomármost péntek reggel úgy indult a nap, hogy a tévé nem látta a pendrive-ot. Formázni akarta. Megnéztem asztali gépben, a pendrive ment, de a fájlrendszer miatt a Windows is formázni akarta. Ha már nem lehet lementeni róla a cuccot, akkor inkább a tévé formázza, visszadugtam a készülékbe, leformáztam, de azután sme látta. USB adjuster programmal be akartam állítani a megfelelő jelzőbitet a tévének, de az is azt mondta, hogy nincs fájlrendszer rajta. Újra TV, megint semmi. Kezdett gyanús lenni a dolog, és a PC-ben sem tudtam leformázni. Azt mondta, írásvédett a drive. Ezután a neten lévő összes variációt lejátszottam rajta: diskpart, usb pendrive cuccok - semmi nem jött be, írásvédett maradt.
Akkor mehet gariba úgy gondoltam, és a tévébe bedugtam a korábbi, 16 gigásat. Örültek egymásnak, minden oké.
Eltelt egy nap, és most (vasárnap) a 16 gigásat sem látja a tévé. Nézem a gépben, azt mondja, hogy 8 MB-os RAW. Linux Reader sem tudja megnyitni, SamyGoval sem látok semmit.
Csütörtökön volt olyan, hogy kikapcsoltuk a tévét, majd kétszer visszakapcsolta magát, aztán átraktam a távirányítót, és utána már nem kapcsolt vissza. Másnaptól indult a kálváriám.Mi a franc vágja haza a pendrive-okat? Ugye nem lehet vírusos a tévém? Hogyan lehet esetleg a csak olvasható fájlrendszert valahogy feloldani, ha még low-level format eszközzel sem tudtam? Tapasztalt valaki ilyet? Lehet, hogy a Chromecast vágta haza a két pendrive-ot USB-n keresztül?
-
tyccon
tag
Sziasztok! QE49Q60-t néztem ki,elsősorban filmnézésre venném, véleményetek kérném,köszönöm előre is!
-
OPiiPO
veterán
Hali,
Q70-nél mennyire zavaró a VA panelekre jellemző betekintési szög cs9kkenés. Konkrétan az érdekelne, hogy ha valaki _pontosan_ a TV bal vagy jobb szélével szemben ül, az milyen képminőség csökkenést fog tapasztalni? IPS paneles TV-m cserére szorulna, és ez az egyetlen pont amiben bizonytalan vagyok.
Köszi!
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
aminat
tag
Használtan vettem egy Samsung D5500 tv-t. Ment egy darabig de miután rádugtam a netre egy pár perc múlva megpróbált újraindulni de nem sikerült neki. Villog a led egy párat megint indulna de nem tud és ez ismétlődik állandóan. Egy srác megcsinálta, hogx elinduljon de azt mondta, hogy ne dugjam rá a netre mert megint elromlik. Azóta megy de hogyan tudnám rátenni a netet, hogy ne rontsa el?
-
lowphas
tag
válasz Mikemend #134855 üzenetére
Elsősorban valahogyan ki kellene mérni, hogy tényleg 5Volt megy ki USB-n. (mármint, amikor egyébként van is valami a tvre kötve, pl ha van usb alapú volt és a per mérő cuccod véletlen, vagy ismerősnek) Esetleg egy külső tápos hubra kötve kipróbálni ideiglenesen, hogy akkor is jön vagy sem a hiba. Lehet, hogy 2 eszközt nem tud elég árammal ellátni a tv. Pl raspberry Pi esetén is akkor jött elő sdkartya írás-olvasás instabilitás, amikor nem kapott elég áramot a cucc.
-
Meby
friss újonc
Sziasztok!
Van egy Samsung UE50NU7022K készülékünk. Műholdon keresztül jön a TV adás. Eddig HD Boxot használtunk. Gondoltuk,kipróbáljuk CI kártyával. A tv hátulján csak ANT IN bemenet van csak, nincs külön satelit bemenet. Előfordulhat, hogy csak boxon keresztül tudjuk az adást fogni? -
Mikemend
senior tag
válasz lowphas #134862 üzenetére
Gondolkodtam ilyen kimérésen, de előbb még teszek egy próbát. Beáldozásra veszek egy új 64 gigás pendrive-ot, amiért nem olyan kár, de garis legyen, ha a tévének nem tetszene. Szeretném egyértelművé tenni, hogy a tévé a hibás, nem vírus, mert a 64 gigásat "csak" írásvédetté tette, aztán kiderült ma, hogy van 3 hibás szektor is rajta, majd a végén már a gépem sem látta, szóval totál bukta. Az viszont gyanús, hogy a 16 gigásból hogyan csinált 8 megásat, tehát látja a gép, nem lett írásvédett, csak épp minimális kapacitást ír, mintha a drive 99%-a eltűnt volna.
Ami érdekes mindkét esetben, hogy a drive ment, de hibás szektorok lettek. ΞΔGLΞ felvetésére: túlfeszvédőben van a tévé, tehát elvileg nem kaphat löketet, de mivel az elektromossághoz nem értek, először én is erre gyanakodtam, de kétszer, ráadásul úgy, hogy a fájlrendszer ment tönkre és nem a pendrive maga (ergo gép is látja utána)... Tehát nem kisültek.
Frissíteni nem akarom a szoftvert a SamyGo miatt, de ha mégis netán vírusos lett, akkor muszáj lesz, de csak nem... -
addikt
válasz aminat #134861 üzenetére
Viszonylag ismert hiba volt pár éve a Samuknál a boot loop probléma. Főleg akkor, amikor a frissen kiadott firmware okozta. Ha ráguglizol a samsung tv boot loop-ra elég sok találatot ad, a lehetséges megoldásokra is. Van akinél a portalanítás segített, vagy a NAND csere, vagy éppen más.
Egyszer nálam is beakadt pár napra. Javasolták, hogy boot loop közben - amikor megjelenik a logo - az EXIT gombot nyomjam folyamatosan (12-15 sec)....nem segített. Van akinél pl. ez a nyomkodás vált be, rögtön az újraindulása után: MUTE, 2, 5, 8, EXIT. Nálam ez sem jött be.
Már lemondtam róla, de két nap múlva tettem ismét egy próbát, bekapcsoltam és ment simán. Eltelt pár év, hibátlanul működik azóta is. Fogalmam sincs mitől kattant be, de végül az se derült ki, hogy miért szűnt meg ez a hiba. (SamyGo firmware van rajta, nem kapott azóta se gyári frissítést.)
Esetleg még az EEPROM reset is segíthet. [link][ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Mikemend #134867 üzenetére
Nem rögtön szoktak a pendrive-ok csak úgy elhalálozni, csak extra nagy "áramütéskor". Tehát amit leírtál, abból arra lehet következtetni, vagy folyamatosan nagyobb, vagy ritkán, de akkor jóval nagyobb szuflát kapnak a tévétől. Vagy csak teljesen véletlen, hogy kettő is kinyiffant.
Csak példa...Ha az alaplapon lévő usb kimenet lett hibás, akkor a túlfeszvédő nem sok vizet zavar...[ Szerkesztve ]
-
Mikemend
senior tag
válasz ΞΔGLΞ #134870 üzenetére
Igen, erre gyanakszom, és ezért is áldozok be még egy példányt, de még a kimérés is lehet, csak tényleg nem tudom, mikor lökhette meg. Most a CC-t dugtam be abba az aljzatba (még garis ), aztán meglátjuk. Ugyanis fél napig semmi baj nem volt, szóval be, esetleg kikapcsolás lehet még a háttérben. Nyomozok, de akkor gondolom a tévé megy a szervizbe, otthon nem cserélnek USB-t
-
Mikemend
senior tag
válasz ΞΔGLΞ #134870 üzenetére
Ami nekem csaj gyanús volt, hogy egy áramlökésnél a pendrive úgy megy tönkre, hogy fel sem ismeri a számítógép, itt viszont mindkét esetben a fájlrendszert vágta haza, ergo ha a memóriachipet újraflashelném, ismét jó lehetne. Tehát mintha a fájlrendszer és partíciókezelés menne a kukába, ezért gyanakodtam vírusra, azok tesznek ilyet a vinyókkal.
-
Celtis
veterán
válasz Mikemend #134867 üzenetére
Ez tipikusan akkor történik, ha szénné van írva egy-egy blokk a pendrive-on. Van olyan védelem, hogy ha hibát észlel átmegy read-only-ba, hogy legalább a rajta lévő adatok kinyerhetők legyenek. Keress olyan pendrive-ot amin van wear levelling.
Ezt a túlfesz dolgot meg nyugodtan elfelejtheted. -
Sly189
senior tag
Sziasztok,
most készülök venni Samsung QE65Q70R TV-t, érdekelne, hogy ha mondjuk Netflixről, vagy HBO GO-ról, esetleg külső HDD-ről játszok le 4k 24p tartalmat, azt szépen tudja lejátszani kadencia helyesen? (24p) -
Imilenni
addikt
Sziasztok
A telefonomról szeretnék Smart Things-el tükrözni képernyőt a tv-re, az lenne a kérdésem hogy a minőség mennyire jó? Esetleg 4k tartalommal megbírkózna ez a megoldás?
Telo:S8 Tv:RU7102
KöszönömPress "F" to pay respects.
-
gery14
senior tag
válasz janaman01 #134850 üzenetére
Köszi hát az fasza. A mostani samsungom szeretem igaz az drágább volt ujonan annó mint ez. Idén szart be a táp benne de megtudtam csinálni. A másik egy lg 55uk6300mlb lenne de inkább samsung párti vagyok szinte mindenem a itthon.
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
NoMagix
addikt
-
Mikemend
senior tag
válasz Celtis #134874 üzenetére
Köszi a tippet! Akkor ezt felírom valahová, mert a 64 gigás Kingstont azért vettem, mert ennek volt a legjobb írási sebessége. De hogy két hónap alatt behaljon, majd rá két napra a másik (közel 7 évig üzemelő) 16 gigás is... A Read-onlyból sem tudtam sajnos kinyerni, mert a linuxolvasó cuccok sem érték el sajnos. De ez a wear levelling még új. Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
tyccon
tag
válasz hjtz4t3wrseg #134885 üzenetére
Maradjon a 70
-
glaci
őstag
válasz Gézengúz #134854 üzenetére
Szia!
Sajnos nem jutottam ma el az Euronicsba, így nem tudtam megnézni. (Bár igazából nem hiszem, hogy nem tetszene a Tiéd is. Főleg, hogy a másikat már nagyon régen láttam, így már nem igazán friss az emlék kép.)
Más:
Érdekes, hogy egyik topicban sem ajánlott még senki semmit, pedig TV meg már nagyon kellene ... (Lehet, hogy valamit rosszul kérdeztem .. ) :(Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
powerup2
addikt
Én tegnap megnéztem a qled tv-ket mert szeretnék nagyobb tv-ét venni és jelenleg oledem van 55" b7 lg de a q85 illetve a q90 képe nagyon jó a fekete is fekete csak az árba elég nagy a difi a kettő között mert 75" vennék. Van itt olyan személy akinek van q85 vagy q90 tv-je csak az érdekelne napi használat során milyen a tv pl sötét szobába filmezésnél ilyesmi.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
EgyipTomiii
újonc
Sziasztok,
UE48H6270SS típusú 3D TV-hez keresek aktív 3D szemüveget. Egyelőre nem találtam eredeti Samsung szemüveget. Csak az eredeti szemüveggel működik a 3D, vagy más gyártó aktív 3D szemüvege is működik vele (pl. Panasonic, Sony, stb)?
Köszi -
sandró60
addikt
válasz EgyipTomiii #134890 üzenetére
Más gyártóéval nem működik.Próbálni lehet mással,de bizonytalan
A keresőbe beírod a Tv típusát 3D szemüveg-A Samsung lehet,hogy nem ismeri fel a párosításnál[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
válasz glaci #134893 üzenetére
Amikor írtad a kérdést, én megnéztem neked azt a upc-s kínálatot.
A keret amit adtál és upc kínálatának nagyjából a 7-es szériás Samsungok a keresztmetszetei.
Hogy az 7102 vagy 74-es széria, óriási difik nincsenek.60Hz-es, VA paneles tv-k, lightos HDR képességekkel.
Alap használatra, alap igényekkel teljesen jó készülékek.
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
richfuel
csendes tag
Sziasztok,
UE65NU7402
vagy
UE65RU7402
?
Szülőknek alső-közép kategóriában nézelődok. Az NU-t meg 1 helyen lehet kapni, kb 15eFt-al olcsóbb.
Melyiket vegyem? -
Mikemend
senior tag
válasz Mikemend #134882 üzenetére
A 16 GB-os pendrive nem garis, és sikerült a www.flashdrive-repair.com oldalon lévő egyik Kingston cuccal újraflashelni, mert a diskpart és minden más csak 8 MB-osnak látta. Mintha valami átírta volna a biosát... Viszont újraflashelés után ismét 16 gigásnak látja a rendszer is.
Viszont a tévé erősen szervizgyanús, mert a ma vett 64 gigás pendrive-ot hol látja, hol nem, hiába használtam USB adjustert vagy formáztam újra. Jah, amúgy az USB adjuster meg közli, hogy formázzam már meg a pendrive-ot, mert nem XFS. Mondom: mi van? Most formáztam meg a tévében... Újra be a tévébe, megint formázás, adjuster megint kiköpi. Aztán a tévé makacsolta meg magát. Mindegy, melyik USB-be dugtam ezt az új pendrive-ot, a tévé rá se bagózott. Áramot még ad le, hogy a CC-t meghajtsa, de ezután meggondolom, hogy milyen pendrive kerül bele...
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok, lenne néhány kérdésem.
Az QE55Q60RA és az LG 55SM8200PLA között gondolkodom, de egyik terméket sem ismerem (sőt a TV-ket sem, viszont a képminőségre igényes vagyok).Szóval az lenne a kérésem, akinek a fenti TV-je van, írna róla néhány sort? (bármi érdekel, amit fontosnak tartotok róla megosztani, akár pozitívum, akár negatívum)
Mennyire használható a beépített hangszóró?
Mennyire tükröződik a külső fény (ablak, lámpa)?
HDM2.1-et támogat?Illetve a Tizen OS-ről kérnék még infót azoktól, akik régebb óta használják a rendszert.
Mennyire jellemző hogy idővel belassul, laggol, illetve milyen jellemző hibái vannak?
Illetve miért ezt választottáok pl az LG webOS-ével szemben? -
djnice
veterán
válasz Victoryus94 #134898 üzenetére
-
nyesix
senior tag
válasz Victoryus94 #134898 üzenetére
én sem linkelhettem volna jobban, mint djnice tette
Nekem Q6 osom van, előtte LG-t használtam pár évig. Az IPS panel szürkéje miatt döntöttem a Q6 mellett. Nem bántam meg, a képe nekem jobban bejön, főleg mivel főként esete nézem, így a fekete nem szürke rajta, hanem "tényleg" fekete.Az oprendszer kapcsán a Samsung visszalépés volt az LG hez képest, de mivel nem a menüjét nézem az idő 99,99% ában nem a menüt nézem, hanem a TV képét .
A magic remote jobban tetszett, mint a one remote. Pl. utóbbin körülményesebb, lassabb beírni vmit amit a Youtube-on keresek.
Apróságok vannak, amik a Samu op.rendszer használhatóságát kicsit macerásabbá teszik számomra, pl.: Az LG-n a kikapcsolás időzítőt a távirányítóval jobbra suhintva a kép jobb szélső részén ez egyből ott van, a Tizen esetében meg be kell menni a menübe kb 5 gombnyomással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest