- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Secretknight #126549 üzenetére
Próbáltam, ha exFat a fájlrendszer, akkor rögtön közli, hogy formáznia kell a használathoz, ha NTFS eleve a fájlrendszer, akkor semmi gondja nincs és rögtön használható.
-
Kasza08
őstag
Sziasztok!
2 hete próbálgatom az 55" Q6FN-t. Minden paramétere megfelelő lenne, tetszik a feketéje, szépek a színek, imádom a távirányítót, de egyszerűen képtelen vagyok jól beállítani a mozgást. Beszéltem másokkal más fórumokon, ők nem tapasztalják azt fajta akadást, széteső képet amit én. Ma már távsegítséggel megnézte egy Samsung technikus is, azt mondja a TV-vel szerinte semmi gond. Azt mondta az a megoldás, hogy az AutoMotion Plus-t átteszem egyedire, valamint a LED-es képtisztaságot bekapcsolom, ha olyan tartalmat nézek, amin gyors mozgások vannak. Ha pedig nem olyat, akkor kapcsoljam ki ezt. Ne már Kapcsolgatom a TV-t, ha sportot támad kedvem nézni, akkor állítgassam egy darabig, és ha megunom, akkor állítgassam vissza? Szerintem ez elég röhejes. Pláne úgy, hogy a 3 éves IPS LG-m tökéletes képet produkál, ami akkor is belépőkategóriának számított, és még csak állítgatni se állítgattam semmit rajta. Sokan mondanak sokfélét. A MediaMarktos kolléga azt mondta, hogy ne csodálkozzak. Belépő szintű TV, nem lesz szép folyamatos a képe. Ráadásul ugyanaz a processzor van benne, mint a 49-esben, és ezért erőlködnie kell a nagyobb képátló miatt ugyanannak a CPU-nak. Ez igaz? Veszek egy nagyobb TV-t drágábban, ami rosszabb?
Holnap jár le a 14 nap, amíg még visszavihetem. Ha nem sikerül megoldanom, akkor visszaviszem, de a Sony TV csoportban azt mondta egy kolléga, hogy biztos benne, hogy csak beállítás beli probléma. Valakinek van ötlete? Levideóztam a problémát. Nem csak ilyen natív teszten jön elő sajnos, minden apró, de gyorsabb mozgásnál van egy kis szétesés.
Köszönöm előre is[ Szerkesztve ]
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Partizan182 #126556 üzenetére
Ha azt kikapcsolod teljesen a QLED-nél, akár elő is vehetnéd a kommunista diavetítőt.
-
Celtis
veterán
válasz Kasza08 #126552 üzenetére
Ráadásul ugyanaz a processzor van benne, mint a 49-esben, és ezért erőlködnie kell a nagyobb képátló miatt ugyanannak a CPU-nak.
A nap poénja. Ez azt hiszi, hogy a CPU odaszalad a pixelekhez, hogy bekapcoslja őket és nagyobb képernyőnél többet kell futnia?
Természetesen a számítás igényt a pixelek száma és nem a mérete határozza meg.A problémát a béna mozgás interpoláció okozza. Első körben kapcsold ki az auto motion plust vagy vedd le az értékeket nullára. Ha így túl darabos a kép, akkor óvatosan növeld. Ha találsz optimális értéket, akkor használd úgy a TV-t.
Ha nem, vidd vissza a francba mert csak egyre jobban fog idegesíteni. Szabadulj tőle amíg lehet! -
Partizan182
senior tag
válasz ΞΔGLΞ #126557 üzenetére
Ne is mondd, ugye oleden még 2 nagyságrenddel gyorsabb a váltás, 24hz néha nagyon fájdalmas tud lenni. Én is inkább bevállalok pár artefactot és adok egy minimális interpolációt. A vicc az hogy moziban is iszonyat rángat minden, Tomkrúznak igaza van, 24p judder az igazi mozifeeling.
-
warren29
tag
válasz murphyke #126541 üzenetére
Ez számomra elég hihetetlen, hogy egy alapvetően 3d-s tv "elveszítse" a 3d feature-t egy fw frissítés után mivel ez a tv egyik fő/alap paramétere.
Olyan mintha egy összkerekes autó egy fw frissítéssel már csak első kerékkel hajtana.
Valami más lesz ott a probléma sztem.
Factory reset volt már?
A helyedben a Samsung-tól kérnék egy távsegítséget (pld.mélyreset) mert ilyen a holdon nincs.[ Szerkesztve ]
-
Kasza08
őstag
Mindenkinek köszönöm a választ Jelentem jó úton haladunk.
Auto Motion Plus be van kapcsolva, 0-án a blur és judder is. Így tűnik a sport a legjobbnak, és a karikás motion test videó is. Végre nem szétesik a kör, hanem csak szellemképes, mint a régi LG-m. Elvileg a juddert kéne feljebb raknom ugye, mivel 30 fps alatti content, de ha felrakom 3-asra, akkor elkezdi ezt a szétesést produkálni. Így viszont a TV műsorok, ami film, eléggé akad. A sima TV műsor, ami 50FPS-sel van felvéve, az egész jó. -
f1joe
újonc
....egy éve lecseréltem az 55"-os régi jól bevált samsung plazmám a hipermodern 4k 70"coll smart ledre....már az első hét után a pokolba kívántam az összes led tévét én is meg a családom is...azt elfelejtették közölni a tisztelt gyártók hogy kb fél óra után nézhetetelen a kép bármilyen beállításnál....kb kifolyik a szemed és mindenhová néztem csak a tvre nem bírtam már ....ismétlem bármilyen beállításnál....ill. ha fényerő 1 es és a háttérvilágítás kb 20% alatti akkor kb nézhető csak ugye már nincs mit, mert a filmből,műsorból sem látok semmit...iszonyúan becsapva érzem magam.....a plazmát vissza tenném, de sajnos megváltam tőle...ezt meg feladtam,eladtam nemrég...mielött még kihajítottam volna mérgemben az ablakon...szóval ezek a készülékek is "szenzációsak"...megy az őrűlt előre rohanás,a "fejlődés" és közben pont a lényege vész el ..mint mindennek ebben a baromira kényszeredetten felgyorsult "csodás" modern világban..(jelezni szükségeltetett volna a t. gyártónak hogy...:."emberi felhasználásra alkalmatlan")..és ismét csak az egyén fizeti meg az árát....vele,velünk fizettetik meg ....és megint ,mint manapság az esetek többségében, úgy érzem magam hogy ismét becsaptak és megkárosítottak,hűlyére vettek..........vissza sírom a plazmám....ill.teljesen tanácstalan vagyok hogy hogyan tovább tv ügyben...valami azért csak kellene ismét......vagy kukázzak egy régi plazmát,lcd tévét???
Vagy projektor?Persze azokat sincs lehetőség kipróbálni jellemzően a mi kis hazánkban.....és ha ismét kifizetek 3-400 ezret egy próbálkozásért ami nem váltja be a hozzá fűzött reményeket ,akkor azt hiszem hogy meglehetősen mérges lennék ismét,mint korábban a "szuper" 4k samsung lednél...és talán joggal...
......valakinek ötlet,hozzászólás,hasonló tapasztalat?Ha van valakinek tapasztalata,ötlete,szívesen venném ....
Köszönettel....Fjoe[ Szerkesztve ]
-
Pedro78
senior tag
Sziasztok, tv csere előtt állok, most egy 40-es készülékek van ezt cserélném a következőre : Ue55nu8002txxh, igazából csak annyi a kérdés hogy ebben a kategóriában ez a tv mennyire “jó”?
Bnet : Pedrochen#21774 - Steam-Origin : -tRs-Pedro - Epic : Pedrochen
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz f1joe #126567 üzenetére
Ha 70 coll átmérőjű tévét vettél, ahogy írod 300-400 ezer között, 55' plazma helyett, akkor ne csodálkozz, hogy ahhoz képest kaptál egy "trágyát". Sajnos ez van, 70 coll ennyi pénzért talán belépőszint, annak is valahol az alja.
Hasonló minőséget, mint az 55 plazma, az k...ra zsebbenyúlós történet lesz, vagy valóban keresel egy jó állapotú plazmát. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
pl ez, ha kell a 70 coll', vagy 65'-ben 800 ezerért, illetve esetleg Q8, 600 ezerért, én itthon nem tudok róla, illetve nem láttam 65-nél nagyobb méretben, szerintem nem is árulják.
Milyen tévéről van szó, egyébként?
-
-
Celtis
veterán
válasz Partizan182 #126560 üzenetére
Köszi a pontosítást. Ezt benéztem.
-
Celtis
veterán
Feltételezem, hogy a plazmádat energiatakarékos módban használtad, ezért tűnik most sokkolónak az LCD TV fényereje.
Először is ellenőrizd, hogy a TV otthoni módban van és nem véletlenül üzletiben. Továbbá azt javaslom, hogy használd alacsony háttérvilágítás beállítással (1-3 között), de a fényerőt állítsd vissza az eredeti értékre. Utóbbival valójában nem a fényerőt szabályozod, letekerve csak elrontod a képet. A kontrasztot tudod egy picit visszavenni, de ne menj 80% alá. Ezen kívül válaszd a film módot az a legkevésbé élénk és az áll legközelebb a valósághoz.
TV nézéskor ne sötétítsd be teljesen a szobát vagy tegyél egy fényforrást a TV mögé. -
mpo
veterán
A hibát ott követted el, hogy későn találtál rá a topikra, csak azután, hogy pórul jártál.
Legközelebb, ha műszaki cikket veszel, előtte keresd meg a megfelelő topikot, sok időt és pénzt spórolhatsz.
Itt eltöltesz egy hetet (olvasod) majd a kiválasztott tévéket felsorolod vagy megmondod mennyit szánsz rá (100e és 4 millió között) és milyen minőséget szeretnél.
Kell-e a DTS a tévén vagy van házimozi is?
A másik gond a hangrendszer csatlakoztatása szokott lenni.Ha érted, akkor már elavult.
-
junior19
senior tag
-
mpo
veterán
válasz kokokka #126579 üzenetére
A center esetében optimális elrendezést csak hangáteresztő vászon alkalmazásával lehet elérni.
[kép]Mivel gyakoribb a tévé használat, legjobb esetben is egy síkban lesz a tévével és nem mögötte.
Az ajánlott magassága, hogy a frontok magas-sugárzóival egy szintben legyen, fülmagasságban.
Ha betartjuk a tévé ajánlott elhelyezését magasságban, (se lefelé se fölfelé ne kelljen nézni) akkor a képernyőt takarná el, ezért vagy a tv alá vagy fölé kerül a center (falon, bútoron, állványon).
Marad az a megoldás, hogy a képernyővel egy síkban van a center és a lehető legközelebb van a tévéhez, mert onnan jönnek a párbeszédek.
A másik a frontok elhelyezése, az ábrán egy egyenlő szárú háromszöget alkot a hallgató és a két frontsugárzó.
Ha figyelembe veszed a 4K tartalom optimális nézési távolságát, akkor az befolyásolja a frontok elhelyezését is.Ha mélyebben érdekel, van két topik a házimozihoz, az összefoglalót érdemes elolvasni (mindkettőben ugyanaz van).
Mielőtt elkezdenéd olvasni, írd le mennyi a maximum, amit erre költenél és azt próbáld betartani, de a kétszeresénél ne költs többet.
Belépő szint:
[link]
Haladó szint:
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Celtis
veterán
Ha úgy érted, hogy te a fényerőt lejjebb veszed, akkor az szerintem nem jó megoldás, ugyanis ezzel a kép sötét részleteit veszíted el.
A fényerő beállítás gyakorlatilag a képforrás fekete szintjének eltolását jelenti. Általában nem kell hozzányúlni, de itt pontosan le van írva hogyan tudod magadnak kalibrálni a fényerő beállítást.Ha "kontrasztosabb" érzetű képet akarsz, akkor inkább a gamma beállítást csökkentsd 1 vagy 2 értékkel. így a sötét részek sötétebbek lesznek, de nincs információvesztés.
-
darkmann
őstag
Sikerült előcsalnom a szervízmenüt az 55NU7023-ason. Ugye jól sejtem, hogy ha a BT address-nél nincs MAC cím, csak annyi, hogy "not supported", akkor hiába engedélyezném a Bluetooth-t rajta? Még esetleg el is cseszném a tv-t...
Honor Magic5 Pro 12/512, Oneplus 9 Pro 8/128, Huawei P30 Pro 8/128, Redmi Note 7 4/64
-
mpo
veterán
-
darkmann
őstag
válasz Secretknight #126592 üzenetére
Igen, sejtettem. Ha benne lenne, akkor a Mac cím is látszott volna. Viszont 110k-ért nekem megérte így is.
Honor Magic5 Pro 12/512, Oneplus 9 Pro 8/128, Huawei P30 Pro 8/128, Redmi Note 7 4/64
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hányszor és hányféleképpen írjátok még le neki, hogy szerencsétlen a plazma után belépőszintet vett?
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kokokka #126591 üzenetére
A legjobb megoldás ott van, a tv felett, egy nagyon picit megdöntve lefelé. Ha alatta van, hang nagyobb valószinűséggel ütközhet bármibe, akár egy asztal, fotel bármi, vagy épp elmegy előtte valaki etc..., ami miatt a hang valahova verődve ér majd a füledbe, akár már késve, de akár visszhangozva is. Ha meg ráadásul a center feljebb van, mint a többi hangszóró (főleg 7, vagy 9.1-2 rendszernél, vagy több), kevés az esélye, hogy a többi hangszóróval keresztezzék egymást.
Persze ezt szobája válogatja, mert amelyik hajlamos visszaverni a hangot bárhonnét, ott a center lehet akárhol, a hangkép szar lesz.
----------Voltam pár szobában, ahol egy "elavult" dolby digital az 5.1 rendszerrel körberöhögte a dolby atmos-t meg minden mással felvértezett szörnyet, egyszerűen azért, mert az egyik sima szoba, lakás volt, az előbbi meg konkrétan telibe volt bélelve, amolyan süketszobára. És ez nem mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
Klaya1986
aktív tag
válasz darkmann #126590 üzenetére
Szintén ilyen tv-m van. A media marktban az eladót egyből kérdeztem , hogy be lehet-e szervíz menüben kapcsolni a bluetootht. Az mondta , hardveresen nincs benne. 7400-tól felfelé van benne. Akkor ezek szerint egy ritka eladó volt, aki képben van a dolgokkal és nem kamuzott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest