- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khan13
senior tag
válasz #97716736 #284 üzenetére
Játékra az utótag nélküli Windows 8 bőven elég, a Pro funkcióit sem használod ki, és ez igaz a 7-re, a Vistára és az XP-re is.
(#294) Atom_Anti:
A W8.1 már kilóg a 4GB-os USB méretéből, arról terveztem telepíteni anno, de nem jött össze, pedig diskparttal is letisztítottam. Bár az még a korábban megjelent iso volt (DreamSpark Premium), nem hiszem, hogy a mostani RTM kisebb lenne.Nálam tegnap frissült egy PC minden gond nélkül.
-
Gaben06
tag
Nekem sem sikerült a frissítés. Most ott tartok, hogy szerizben van a gépem. Asus N76.
Végigment a frissítés majd a jobb alsó sarokban ez az üzenet fogadott.
Nem megfelelő a biztonságos rendszerindítás konfigurációja.
Majd újraindítottam és se kép se hang. BIOS ba nem lehet belépni. Megy a gép, hallom a ventik működését de semmit nem csinál. Szerintetek károsodott a gépem? Remélem meg csinálja a szerviz.
-
törölt tag
-
-
Gabeboy74
tag
Nálam egy Toshiba u500-as laptopnál elhalálozott a frissítés, amin a 8.0 vígan elvolt. Kb. 5x futottam neki, ebből négyszer másfél óra és 20 restart után közölte, hogy nem sikerült a frissítés. Gyanús volt, hogy a videovezérlő okozza, rádugtam egy monitorral, ahol felment rá végül, viszont folyamatosan összeomlik, szintén a vga miatt. Megpróbáltam ráerőltetni az nvidia drivert, de az sem segített. Elindul, de pár perc után villódzással restart. Szinte kizárólag MS programok voltak rá telepítve, és minden licenszelt. Nagyon tele van a faxom, mert az utolsó kisérlet ugyan részben sikeres volt, viszont vitt minden programot róla. És persze most már nem enged vissza 8.0-ra. A VGA Geforce 210m, ha valaki esetleg így járt volna.
Egyébként valaki tudja, hogyan lehet az aktív termékkulcsot azonosítani? Két példányt vettem, két különböző gépre telepítettem, de nem tudom, hogy melyiket melyikre. Ha egyikből látnék öt karaktert, az már segítene.
[ Szerkesztve ]
SGS CM10.1 - SGS3 JB - TF300T - MacBook Air
-
törölt tag
válasz BlackSoft #285 üzenetére
Csak nehogy az 1.712-ik lemeznél ez fogadjon:
Amúgy a floppy valóság!
http://wp-mag.com/fanatic/1713-floppy-disks-needed-windows-8-installer/
Windows 8.1 is just around the corner. But before we say adieu to Windows 8, let’s relate it to the obsolete 3.5″ floppy disk.It would take 1,713 3.5″ floppy disks to contain all the Windows 8 goodness
1,713 3.5″ floppy disks stacked on top of each other would be 5.7 meters high
1,713 3.5″ floppy disks lined together would be 167 meters long
21-set of 1,713 3.5″ floppy disks would occupy 1 cubic meter of space -
BlackSoft
addikt
Na emberek, megvettem a standalone 8.1-et...
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
törölt tag
Melyiket érdemes felrakni, a Pro-t vagy az Enterprise-t?
-
Glenda
addikt
válasz bulikavagyok #265 üzenetére
Én ultrára (is) felraktam, MSDN ISO-ból. De még múltkor, amikor ott megjelent. Simán sikerült.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
törölt tag
válasz bulikavagyok #279 üzenetére
8-as alatt nekem is jól ment. Csak most van "-10"-es kódja. De akkor még várok vele!
-
nagyúr
-
törölt tag
Feldobtam most a Samsung oldaláról a SW Update progit. 2.1.19-es verzió van fent a CCleaner szerint.
Van egy SW Update Patch ami csak 854 KB, de mikor elkezd tölteni utána közli 2 mp után, hogy sikertelen.
Van valakinek valami tapasztalata még az SW Update-el 8.1 alatt? Vagy ez a progi felejtős? -
nagyúr
válasz Balázs1986 #276 üzenetére
De régebben, mikor be volt kapcsolva a fastboot is simán be tudtam lépni a biosba F2-vel. Tehát nem ez volt a baj. Ha jól emlékszem azután kezdődtek a komolyabb problémák miután letiltottam a security boot-ot. Ezzel a frissítés előtti patch-el kapcsolatban igazad lehet, csak az a baj, hogy ilyet nem találok a Samu oldalán sem, illetve így is engedte frissíteni a gépet. Mindenesetre köszönöm a segítséged!
Élni és élni hagyni
-
Balázs1986
addikt
Miért nem jó neked a Users mappa az SSD-n? Nem azért vetted, hogy gyorsítsd vele a gépedet? Ha a HDD-n tartod a profilodhoz tartozó adatokat, akkor értelemszerű, hogy lassabb lesz. Arról nem is beszélve, hogy milyen dolog már egy integrált desktop rendszert több fizikai eszközre szétboncolni.
Ne féltsd az SSD-t, nem lesz semmi baja az írástól.bulikavagyok: A fastboot miatt nem tudtál belépni a BIOS-ba. Azzal, hogy kivetted az elsődleges tárhelyedet, lényegében egy hibát generáltál, ami miatt a BIOS-nak muszáj volt blokkolni a továbbtöltést, ezért engedett belépni és változtatni, hogy helyre állíthasd a hibát. Egyszerűbb megoldás lett volna a gombkombinációs belépés. Samsung-nál fastboot esetén azt hiszem ez a következő: power gomb megnyomásakor F2-őt is nyomni kell, és nyomva tartani.
Anno olvastam pont valami méregdrága Samsung esetén egy cikket hasonlóról, a lényeg az volt, hogy nem volt szabad frissíteni, csak miután először egy külön Samsung patch-et fel nem tett az illető a régi op-rendszerre. Mindjárt megkeresem.[ Szerkesztve ]
-
GTompi
csendes tag
Én nem tudtam telepíteni. Az SSD miatt a users mappa a HDD-n van és így nem engedi fel. Van erre valami egyszerű megoldás? Nem szeretném átpakolni az SSD-re a users-t, clean installhoz sincs túl nagy kedvem. Ráadásul a rendszergazda fiók az SSD-n van és arról akarom telepíteni, szóval nem is értem az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bulikavagyok #261 üzenetére
Így már értem, köszi!
Nekem elég volt a fekete képernyő. De mivel szerencsére van MSDN-es kiadásom a sima 8-asból, így az újratelepítés megoldotta a problémát. -
szegabapuci
tag
válasz szegabapuci #264 üzenetére
Felhívtam az ügyfélszolgálatot és szerencsére tudták a választ a kérdésemre. Be kellett menni a Notim biosába és a Secure Boot opciónál resetelni kellett a termékkulcsot. Láss csodát az újraindítás után el is tűnt a hibaüzenet a jobb alsó sarokból.
-
nagyúr
-
Fryskitt
addikt
válasz bulikavagyok #269 üzenetére
Kicsit gyanús volt, hogy nem kínálta fel automatikusan, de a linket követve simán települt az áruházból. Nem szabadna ilyennek lennie.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
nagyúr
-
Fryskitt
addikt
válasz bulikavagyok #267 üzenetére
Hardverkárosodás??? Na ne. Pereld be őket. Csatlakozom. Ha másért nem, mert nem tudtam kialudni magam miattuk.
Gondolom a Samu fog garanciában jótállni. Az nincs leírva, hogy nem lehet frissíteni, nem? Aztán majd leverik a redmondiakon.
De tényleg egy vicc. Ezek feltalálták az alkímiát. Csak rosszul sikerült. Amihez érnek, abból szar lesz. Kíváncsi vagyok, mikor térdeltetik le a néhai Nokia telefonokat is.Sormintázás alapelvek szerint hanyagolandó.
[ Módosította: wwhy ]
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
nagyúr
válasz Fryskitt #266 üzenetére
Ez tényleg elég nagy gáz. Most beszéltem az ügyfalszolgálattal, ott is tanácstalanok, megpróbálnak a Samunál utánajárni, és visszahívnak. Ja, és azt mondták, hogy nem elképzelhetetlen a hardver károsodása sem. Ha ez igaz, nem tudom ki fogja javítani!? Egy szoftverfrissítés ami hardverkárosodást okoz? WTF!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Fryskitt
addikt
válasz bulikavagyok #265 üzenetére
Egy darabig nekem is olyan volt a kijelző, hogy a bal alsó sarokban ott volt a start gomb sziluettje, a többi meg barna volt. Aztán visszaállt a régi 8-as.
Nem nagyon lett volna szabad kiadni ezt a fost. K. idegesítő, tegnap éjfélkor jutott eszembe nekiállni, mert valahol olvastam, hogy 10-15 perc. Erre egyig néztem a telepítő szarakodását, aztán feladtam, átvittem a másik szobába az egészet, mert nem tudtam tőle aludni, úgy tekerte a ventilátorokat a gép közben. Reggel meg a hibaüzenet.
Szerintem Ballmer azért mondott le, hogy ezt az újabb fiaskót ne rajta verjék el.[ Módosította: wwhy ]
-
nagyúr
-
szegabapuci
tag
Nekem egy Lenovo Thinkpad E535 notim van, amelyet eredeti WIN8-al vettem. Tegnap frissítettem az áruházon keresztül 8.1-re. Most a jobb alsó sarokban azt írja ki, hogy "Nem megfelelő a biztonságos rendszerindítás konfigurációja Build 9600" Van esetleg egy linketek, ahol le van írva, hogy lehetne ezt eltüntetni?? Előre is köszi a segítséget.
-
Fryskitt
addikt
Megpróbáltam felrakni egy Zenbookra, kb egy óra piszmogás (!!!, SSD mellett) után közölte, hogy nem sikerült a frissítés, a régi rendszer áll vissza. Na b.meg, MS.
[ Módosította: wwhy ]
-
nagyúr
válasz #09819904 #255 üzenetére
Egy ACPI bios error üzenetet kaptam, és jött a boot-loop. Utána megpróbáltam pár dolgot átállítani a bios-ban(securite boot kikapcs, fast bios mode kikapcs) és vmelyik után már oda sem tudtam belépni. Egy angol nyelvű fórumon találtam egy hasonló problémát, ugyanilyen géppel, és ott írta valaki, hogy ki kell szedni az ssd-t, ami be is jött, mert így legalább be tudtam lépni a bios-ba. Utána beraktam a win8 lemezemet, nyomtam rá egy helyreállítást,ami végig futott 100%-ig, azóta megint boot-loop, és már újratelepítés opcióm sincs, így ez most patt helyzet. 9 után megpróbálom hívni az ügyfélszolgálatot, mert elvileg most vannak hétvégén is pont a 8.1 miatt.
Élni és élni hagyni
-
törölt tag
Nekem az újratelepítés után bedobta az Áruház. Onnan cirka 20 perc alatt lejött. Majd utána kb. fél óra volt mire végzett.
Elméletileg minden. Gyakorlatilag passz, mivel nálam a gép gyári rendszere bekavart így újraraktam az egészet. De a visszajelzésekből ítélve nem veszik el semmi!Olyasmi! Volt szerintem vagy három restart is. De utána...
[ Szerkesztve ]
-
Dracula
őstag
válasz bulikavagyok #254 üzenetére
Nekem is Samsung van, gyári Win8-al, de Series 5. Akkor bele se fogjak?
üdv!
-
Balázs1986
addikt
Ha jól láttam a notid konfigját, te alapból kaptál rá Win8-at. Nem lehet, hogy neked valami spec. Samsung védelem miatt van ez? Vagy simán csak pl. secureboot?
-
törölt tag
Azért ez így eléd durva! Nekem volt kellemetlenségem a 8.1-el. De ott volt nem egy galiba ami okozhatta a problémát!
Azt viszont nem értem, hogy az SSD-t minek kellett kiszedni a BIOS-hoz? -
nagyúr
Nekem szépen kinyírta a notimat ez a frissítés. Az asztali gépre simán felment, de itt most lett egy faxa kis bootloop-om. Már ott tartok, hogy ki kellet szednem az ssd-t a gépből, hogy a bios-ba be tudjak lépni.. Telepítőlemezről sem tudom újraéleszteni, így holnap hívhatom az ügyfélszolgálatot.. Szuper boldogság!
Élni és élni hagyni
-
törölt tag
Leírtam pár programot fentebb amit belehet vetni szabad hely gyomlálás céljából.
Vélelmezem, hogy simán is törölheted, elvégre a lemezkezelő sem tesz mást, mint lomtárba küldi az örök vadászmezők jeligével. Természetesen registrybejegyzések maradhatnak, emiatt praktikus rendszerkarbantartó(kat) alkalmazni. És itt nem a közös képviselőre gondolok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- iPhone topik
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest