Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
utólag a beforrasztott kondikkal sokat lehet rajta segíteni, bár teljesen nem fog megszűnni a zavarérzékenység, mert jórészt az az oka, h a ki/bekapcsoló gomb az előlapon van, közvetlenül a hangerős/hangszínszabályzás áramköre mellett, és árnyékolás híján szépen megszórja (a ragasztott kivitel miatt roncsolás nélkül nemigen lehet szétszedni azt a környéket, ezért elég reménytelen az utólagos árnyékolás)
-
akiesznelvan
csendes tag
egész esztétikus a külső (persze szerintem)
-
Lipton
őstag
válasz
Macilaci457 #3 üzenetére
Mi a bajod a farostlemezzel? A "rendes" nagy hangfalak is abból vannak, csak általában ott MDF-nek nevezik.
Nekem van egy 1250-es Genius hangfalam, és azt kell mondjam, hogy nagyon jól szól.
-
shtml
őstag
Ott sem árt, az elkókkal párhuzamosan. De leginkább az erősítő bemenete közelében kell hidegíteni a tápfeszültséget. Vagyis a NYÁK-on a tápfeszültség és a föld közé beforrasztasz egy-egy kerámiakondenzátort mindkét csatornánál. Érdemes kísérletezni, hol a leghatásosabb.
Én a sajátommal még nem csináltam meg, mert még garanciális, és ha eldurran benne valami, akkor jobb, ha garanciában cserélik vagy javítják.
-
Peet
senior tag
Próbaképpen felhívtam a Genius szervízt és még nem találkoztak ezzel a jelenséggel. ...érdekes.... kezdek aggódni....
Talán ma veszek egy zavarszűrős elosztót hátha....
-
eziskamu
addikt
válasz
macilaci78 #18 üzenetére
Mert a Creative (vagy Logitech) mélynyomói nem abból vannak? De abból
engem inkább a buditekercsből készült reflexcső zavar(na ha nem most vettem volna egy 1250x-et)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Macilaci457 #3 üzenetére
Ha farostlemez lenne, de az MDF tudomásom szerint formába öntött fűrészpor és ragasztó keveréke.
-
Peet
senior tag
Nem vagyok valami ügyes az ilyen mütyürökkel és forrasztásból sem, így én biztosan nem fogom bütykölni, de 2-3 ezer forintot megérne nekem a probléma orvoslása mindenképp. A szünetmentest most ezért kicsit drágállom, főleg, ha meg sem oldja ezt a gondot akkor meg végképp. Egy jó kis profi elosztó ami szűrné az lenne az én barátom, vagy valami kis mütyür erre a célra, csak mit vegyek? Honnan szerezzem be? Mi ennek a jelenségnek a neve amire hivatkozhatok a boltba, mert eddig akinek elmondtam, mindenki úgy nézett rám, mintha én lennék ezzel a problémával az egyetlen a Földön, pedig ugyanigy mondtam el mindenkinek mint itt nektek.
-
-
eziskamu
addikt
Amúgy egyes tápegységekbe a tápcsatlakozóra van belül forasztva szűrő (tekercs+kondi kis nyáklapon), de főleg azért hogy kifele ne zavarjon, de biztos mindkét irányba szür. Viszont ilyeneket barkácsolni életveszélyes, úgyhogy csak a villanyszerelőd és háziorvosod engedélyével barmoljál.
-
eziskamu
addikt
Mintha lennének ilyen elosztók, de lehet most hülyeséget mondtam, de azt hiszem hogy egyes villámvédős elosztók ilyet is tudnak, valamint, a régi szünetmentesem is szűr, úgyhogy lehet az újabbak is.
Bár az enyém olyan, hogy van akkumlátorról táplált ága kisebb terhelhetőséggel és van csak villámvédett ága, és mindegyik ág szürt. Nekem annó pont fordítva volt bajom. A régi gépem tápja zavarta a rádiót (a rádiónak sem volt túl jó szűrése, és csak ha konektorról ment akkor zavarta), viszont amint meglett a szünetmentesem, elmult a zavarás is. -
Integra
titán
lol
-
Peet
senior tag
A gari gondoltam, hogy ugrik, de nem bánom, mert ez jobban zavar. Mellesleg már egyszer cseréltettem gariba mert a hangerő poti is recsegett és nem akartam szétszedni befújkálni a még 2 napos hangfalat így visszaküldtem. Miután megjött már a baloldali hangfal nem is szólt így cserélték újra, de ez a pukkanásos dolog mindkettőnél fennáll, ez típushiba lehet.
Csak azt nem értem, hogy lehet így hangfalat eladni?
Másnál miért nem jön ez a gond ki? (kerestem a neten de nem találtam rá megoldást.)
Mellesleg mennyi ez a zavarszűrő? Nehéz ezt beletenni? Belerakod?
-
Peet
senior tag
-
Peet
senior tag
Nekem Genius SP-HF 2.0 1250 van [link], és van egy olyan gondom vele, hogyha felkapcsolom mellette a lámpát akkor akkora impulzust kap a hálózattól, hogy egy nagyot durran a hangfal (kimozdul a membrán) majd ha le akkor ugyanez, így most úgy kapcsolom le-fel a lámpát, hogy:
- hangfal ki
- lámpa le vagy fel
- hangfal beTud valaki erre valami megoldást?
Van valami szűrő ami ezen segít?
Úgy láttam ez az impulzus egész a biztosítékig visszamegy, mert ami azon a biztosítékon van lámpa mind eljátsza ezt a hangfallal.
-
Eagle16
addikt
Ez még gondolom nem az 1250X utódja. Nagyon jól mennek ezek a 2.0-s kis rendszerek, elég csak benézni a topikjába.
Nekem egy 1250X-em van, teljesen meg vagyok vele elégedve, jobb mint amilyen az előző 2.1-es rendszerem ( Logitech X210) volt...
-
Macilaci457
őstag
Farostlemez?
Szerintem ezek nem fejlesztenek, hanem megpróbálnak egy már marketinggel eladható terméket a lehető legolcsóbban előállítani.
Persze mindig van akinek megéri megvenni.
-
Épp tegnap láttam a Genius oldalán ezt a kis újdonságot. Jó látni, hogy nem hagyják abba a fejlesztést. Elég sikeres ez a 2.0-ás fadobozos vonal a Geniusnál. Elvégre az 1250X és 2000X gyártását már abbahagyták, úgyhogy jöhetnek az új cuccok.
-
DuplaZso
aktív tag
3 collból 50 Hz, muhaha...
Viszont tetszetős a külleme.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elite: Dangerous
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya