- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
6 hónapja rendelkezek g20-al. Eddig IP tv valamint egy pana dmr-eh 65 tip. dvd lejátszó volt rákötve hdmi kábellal (hdmi1 és hdmi2 bemenetekre)
Vettem egy 10 m-es hdmi kábelt és a pc-t is rákötöttem (asus 5770 vga) a hdmi3 bemenetre...... ekkor jött a csodálkozás erős sárgás rózsaaszines lett a kép (alatta látszott a pc képe)...... gondoltam valami beállítás gond van de fél napos próbálkozás után se lett jó.....Következő művelet mindent kikapcsoltam és csatlakozó dugdosás következett (jó párszor)
Végül is jó lett a pc csatlakozás de csak a hdmi1 és hdmi4 csatlakozásnál (tökéletes kép, hang)
Az ip tv és dvd lejátszó az összes hdmi csatlakozón jön tökéletesen.Szerintetek ez normális? Voltam a helyi (Békéscsaba) pana szervízbe de nem tudtak rá válaszolni.
[ Szerkesztve ]
Gabi
-
Celeborn
tag
válasz Johnny Cage #851 üzenetére
Igen, erről már én is hallottam, de ha lekapom a TV hátulját, gondolom a garanciának fuccs. Vagy tévedek?
A tudatlanság boldoggá tesz.
-
Locutus
veterán
válasz Celeborn #850 üzenetére
Én első körben hívnék egy villanyszerelőt, hogy az említett esetleges elektromos hálózati zavart kizárhasd. Ő adjon egy szakvéleményt, hogy mit mér, és lehet e attól, utána pedig rá kell uszítani a fogyasztóvédelmet az ügyre, ha nincs előrelépés.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
kbalazsa
senior tag
Próbálta már valaki (rajtam kívül) a Kép menüpontban a Panel Ki funkciót? Közelről nekem úgy tűnt, mintha még ilyenkor sem kapcsolná ki teljesen a panelt, hullámzást, vízszintes csíkozódást láttam rajta.
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
kbalazsa
senior tag
válasz Johnny Cage #856 üzenetére
Próbálgattam még, hipp-hopp vissza is jön a kép az első gombnyomásra... Ennyit erről a funkcióról Bár tény és való, hogy addig is kevesebbet eszik és a panel sem használódik (annyira).
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Az 5 éves pana reggel kapcsolatban kérdeznék, :
Kicsit nem eggyértelmü nekem ez a cim kérdés:
Mi az a : Cim 1
alatta : 5 év garancia esetén kötelező a cim :
mert ezek alatt megvan a ir.szám, város,ország....
most a cim1 és az alatta rublikába is ugyanazt, a utca házszámot kell irni szerintetek ?
Lécci segitsetek ! -
Dracula
őstag
válasz Celeborn #850 üzenetére
Hello!
A régi Thomson 72-es TV-m nekem is zúgott, idegesítően, de megszoktam. Valami belső cucc csinálta...
Amúgy van nálam is zúgás, amit akkor figyeltem meg, ha átteszem HDMI-re a TV-t, arra a jelre, ami a VGA-ból jön. De mivel ekkor van erősítőn is hang, ezért nem hallani, csak még mielőtt indul a hang, innen a PC mellől. A TV oldalát látom itt és innen hallatszódik jobban a hang. Nekem mondjuk mögötte egy nagy üres polcrész van, ahol volt a régi CRT TV, és vsz. ez is erősíti (visszhang)...
Üdv!
-
Dracula
őstag
Hm, ilyen nekem is kéne... nekünk földeletlen a konnektorok nagy része a szobákban. A kép remegés sajnos az előző tv-n is volt (UPC kábelen is), és a másik CRT-n is van.
NEm hiszem, hogy a szolgáltató hibája, mert UPC-s rézkábelen ugyanúgy megvolt, mint most IPTV-n... már csak arra tudok gondolni, hogy a konnektor a ludas, és valami elektromos interferencia van.Amikor van bármilyen keret, pl. egy híradóban alul egy szalag, hogy ki beszél, annak a teteje vibrál! Így lehet lejobban jellemezni.
Vagy az egész társasház "szar" ilyen szempontból?
1x ki kéne próbálnom rendes, megcsinált, földelt aljzatból, mint amilyen a konyhában és környékén van. Ott viszont nincs ugye TV adás, hisz az UTP kábel bejön ide a STB-ba.
Üdv!
-
Dracula
őstag
válasz Santiagain #858 üzenetére
Nekem is elsötétül! Nem marad semmiféle derengés.
Amúgy nem tudod, hogy ha nézek egy filmet, kb. mennyit fogyaszt? Átlagfogyasztásnak mondtak 140W-ot, de amilyen meleg a TV, inkább 300W lehet.
Meg írnak ilyet is, hogy 300-400W.Mérte esetleg valaki a fogyasztást? (pl. mérős konnektoraljzattal)
Üdv!
-
kbalazsa
senior tag
Igen, ahogy írtam nekem is elsötétül, csak nagyon közelről és nagyon alaposan nézve látszik, hogy vibrál, csíkozódik.
Plazmánál a fogyasztás minden pillanatban másként alakul attól függően, hogy milyen világos a képtartalom. Egy havas tájakban bővelkedő jelenet esetén jóval többet, mint sötét tartalmaknál. Ezentúl ugye függ a típustól, mérettől és a beállításoktól is (fényerő, kontraszt, öko/takarékos módok, stb.).
Szóval szerintem fölösleges lenne számokat írni erre és főként kár lenne adnod ezekre a számokra, amit pl. én írnék, hacsak nem fejtek ki minden paramétert (lásd fent) és akkor még nem beszéltünk a filmről és a megjelenítés módjáról (volt fekete/szürke sáv, zoom1-ben néztük stb. stb.)...Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
ANDREAS52
csendes tag
Melyik media serverrel a legjobb a kapcsolat (Panasonic G20 - számítógép között) ? Én a Wild Media-t próbálgatom, sajnos a képminőség nem a legjobb. Próbáltam a Twonky Mediát is, de nem nyerte el a tettszésemet. Ötlet? Tanács?
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
Lécci segitsetek, lehet allitani g20 on bemenetet automatikusra ?
Mert van egy mediaplayerem WDTVLIVE... ami kicsit viszintes kameramozgásoknál beremeg és az alábbi választ kaptam a javitásra :Nálam is volt ez az akadozás. A playerben beállítottam a hd kimenet automatikus, illetve a legfontosabb a tévén is automatikus legyen a bemenet. Gondolom a Panán van olyan beállítás, hogy PAL, NTSC illetve automatikus. Akkor remeg ha a tévé PAL-on van.
NTSC Framerate...: 23.976 fps a PAL pedig 25 fps. Na ezért van az akadozás és nem folyamatosak a mozgások. Az MKV-k NTSC-sek már ha a forrás is NTSC volt. -
Santiagain
őstag
válasz maxika2004 #867 üzenetére
Ez úgy hülyeség, ahogy van. Az NTSC 60i, ergo 30 teljes képkocka/mp.
A kb. 24 képkocka/sec a mozifilmek rátája, a legtöbb HD tartalom is ezzel a framerate-tel van kódolva.
A TV-n nem kell állítani semmit, amilyen módon küldi a lejátszó a jelet, a készülék is úgy fogja megjeleníteni.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
maxika2004
őstag
válasz Santiagain #868 üzenetére
Közben megoldódott..... A lejátszót kellett, nem automatikusra, hanem 1080p-24hz -re állitani
-
balinyo
tag
Sziasztok!
Elég új tulaj vagyok, és van 1-2 dolog, amit meg szeretnék változtatni a beállításokon, de nem tudom hogy hol (egyáltalán lehet-e).
Az első, hogy a TV csak a bekapcsoló gomb hosszú (kb 2mp-es) nyomására kapcsol be. Ezt át lehet állítani, hogy egyszeri nyomásra kapcsoljon?
A másik, hogy a TV-m minden alkalommal automatikusan a HDMI jelforrásra kapcsol (az erősítőbe van bekötve HDMI kábellel, és az erősítő gondolom valami jelet állandóan küld). Ezt hogy lehetne kiiktatni, hogy ne kapcsolgassa a jelforrást magától?
Harmadik, hogy a hang nálam mindig erősítőn keresztül megy. Nincs a tv-nek olyan beállítása, hogy hang erősítőn keresztül? Most egyszerűen csak lehúztam a hangerőt nullára, de az nem túl elegáns, meg ha valaki nyomogatja a hangerő gombot, akkor a tv is elkezd szólni, ami nem túl jó.
Köszi előre is a segítséget!
-
balinyo
tag
Illetve még egy, az előzőhöz kapcsolódó kérdés. használja valaki az ARC (Audio Return Channel) funkciót? Jól működik? Elvileg az erősítőm is tudja (Onkyo 808).
-
kabostitanil
csendes tag
Nem is tudom, nekem egy kicsit kicsinek tűnik, Még ki is fizetném , de hát abba a bazinagy szobámba elveszne
Azt hiszem valami nagyon vagány állást kéne megcsípnem , hogy legyen egy ilyen tv-m. De egyszer majdcsak eljön az az idő is. De milyen baromi sokat fogyaszthat egy ilyen óriás...Nagyon el van fáradva ez a világ. Ráadásul punk zene nélkül az élet olyan mint a sör hab nélkül!
-
Monyesz
aktív tag
A bekapcs gomb szándékosan van így megoldva, mert egy véletlen megnyomással így nem kapcsolható be.
Az 2-es hdmi, azaz az ARC-s hdmi-n keresztül próbáltad már összekötni az erősítővel ?
A tv-hez adott cd-n van egy részletes doksi, abban nincs leírva, hogy miképp kell ilyen erősítős összekötést megcsinálni ? -
Monyesz
aktív tag
válasz kabostitanil #873 üzenetére
Te most miről írogatsz ?
-
balinyo
tag
Még nem próbáltam, de most meg fogom, a HDMI2-es a TV-n az ARC azt hiszem (de rá is van írva), az erősítőmön meg az egyes out, ha működne, akkor valószínűleg egyből megoldódik a külső hang.
A bekapcsolást mindjárt gondoltam, hogy szándékosan van így, csak a tanítható távirányítómon vannak makrók, ami 1 gombnyomásra kapcsolná a tv-t, erősítőt és a lejátszót, így viszont a TV-t nem tudja kapcsolni. Ezért gondoltam, hogy hátha eltekinthetek ettől "saját felelősségre"
-
Bodor
veterán
Pontosan mi is ez a ARC (Audio Return Channel) funkció ?
Bár nekem a set-top box-ból megy a hang az erősítőre optikai kábelen kersztül... -
Bodor
veterán
Nekem meg olyan problémám van a tv-vel, hogyha az egyik ( HDMI-számítógép) jelforrásról váltok a másikra ( HDMI-digitv settopbox) akkor nem veszi a jelet, csak fekete marad a képernyő, és újra kell egy kört kapcsolgatnom az av gombbal. Bármilyen más váltáskor nincs ilyen gond, csak a leírt kombinációban. A settopbox folyamatosan be van kapcsolva, szóval a tv kap jelet, nem az a baj, hogy várni kellene rá. A digitv ( settopbox) a HDMI 1-es, a számítógép a HDMI 2-es csatlakozóban van.
-
kbalazsa
senior tag
válasz Santiagain #879 üzenetére
Arról hát, csak hát nem válaszolt semmire, nem kötődött sehová, kicsit a levegőben lógott a hsz
Én sem nagyon tudom hovatenni
-
kbalazsa
senior tag
-
Monyesz
aktív tag
válasz Santiagain #879 üzenetére
Azt én is fogtam, de a benyögés jellegével már gondjaim vannak !
-
balinyo
tag
Tegnap este átdugdostam, tökéletesen működik az ARC. Az erősítő megkereste az eszközöket, és automatikusan a TV adás esetén fogadja a hangot a HDMI-n. Szerencsére a meglévő kábel is alkalmas volt rá, olvastam külföldi fórumban, hogy valakinek kábelt kellett hozzá cserélni (gondolom valami gagyibb, kis sávszélességű HDMI kábele volt).
A HDMI2-es csatlakozóba dugva nem is kapcsolgatja a bemeneteket magától, szintén köszi a tippet.
-
kbalazsa
senior tag
Csatlakozzatok ti is a mozgalomhoz:
Írjatok ti is levelet azon csatornáknak, melyek logoja ghost/beégés veszélyesek (RTL klub, sport csatik, stb.).
Van értelme, a Filmbox pl. már teszteli az új átlátszó logokat egy ilyen levél hatására.
Több levél, több esély.
-
Locutus
veterán
válasz kbalazsa #887 üzenetére
Megmondom őszintén engem tökre hidegen hagy a csatornák logója... eddig egyik se nagyon akart beégni, vagy azért mert a G20 már jól kezeli, vagy azért mert úgyse nézek elég ideig egy csatornát ehhez...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
kbalazsa
senior tag
Meglepődtem volna, ha te nem gondolnád másként mint mindenki más Locutus cimbora
Egyszer majd véletlenül elszundítasz egy kellemes vasárnap délután a TV előtt sziesztázva, majd este felébredvén odébbkapcsolsz a vacak sorozatokról és ott virít képernyődön majd a fehér logo. Lehet akkor mégiscsak együttérzel majd velünk egy pár percre... amíg el nem mossa néhány reklám a fehér pacát a bal felső sarokból... bezzeg ha véletlenül reggel találnál felébredni; nos akkor örökre a tiéd marad a kellemes délutáni szundítás emléke.
-
Tito17
csendes tag
sziasztok. köszönöm a múltkori segítséget. megrendeltem a g20 at, 42", kedden érkezik. három kérdésem lenne.
-- az első a beégéssel kapcsolatban. sokan mondjak hogy beéghet. ez mennyire igaz? nekem a régi tv-m és monitorom (crt) se produkált ilyet. plazma akkor érzékenyebb lesz ilyen téren? vagy ugyan úgy használhatom mint a régieket?
--egy másik dolog. vásárolni akarok a tv-hez egy asus oplay média lejátszót. ez hdmi kábellel lesz a tv hez kötve. a hang pedig a digitális hangkimenet segítségével szeretném továbbítani. abba kérném segítségeteket, hogy feltétlen muszáj házimozit venni vagy van olyan 5.1-es hangfalszett amin van ilyen bemenet?
-- szeretném a tv-n nézni a földi szabadon fogható adásokat. ilyenkor csak annyi dolgom lesz hogy ami van antennám azt összekötöm a tv-vel és máris fogható a digitális adás? automatikusan felismeri a tv? láttam vannak digitális adások amik kódoltak és így fizetősek. ezeket csak set top box segítségével nézhetem ha előfizetek?
segítséget előre is köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
A beégéssel, bejáratással kapcsolatban javaslom, hogy olvasd el [ezt].
-- szeretném a tv-n nézni a földi szabadon fogható adásokat. ilyenkor csak annyi dolgom lesz hogy ami van antennám azt összekötöm a tv-vel és máris fogható a digitális adás? automatikusan felismeri a tv? láttam vannak digitális adások amik kódoltak és így fizetősek. ezeket csak set top box segítségével nézhetem ha előfizetek?
Sorrendben: igen, igen, igen.
-
Tito17
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és segítséget mindenkinek!! Remélem nem csalódok a tvbe!
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
A szabadon fogható digitalis adásokat szerintetek lehetne fogni
(nyugati országhatár) valamiféle szobai antennával ?
és persze jó minőségben.... esetleg tipust tudnátok ajánlani ,
vagy hogy honnan rendelhetném meg ?
Ha esetleg valakinek lenne tapasztalata a környékröl megirhatná, milyen adók jönnek be !
Sajnos most elég macerás lenne tetőantennát szerelgetnem, de ha más nem lesz nekiállok ![ Szerkesztve ]
-
Celeborn
tag
válasz maxika2004 #898 üzenetére
Helló!
Nekem egy Hama szobaantennával működik a dolog (Sopron, Jereván lakótelep). Ráadásul innen nincs rálátás a TV toronyra, mert az átlósan a ház túloldalán van, úgyhogy a jel az összes falon keresztül jön, de még így is jó. Azért néha picit bekockásodik, de nem vészes. Egyébként ezt még a szüleim vették a saját TV-jükhöz, asszem az euronics-ban, de Szombathelyen a MediaMarkt-ban is van egy csomó féle.
Ezzel bejön minden amit a mindigtv.hu-n írnak. Rtlklub, tv2, m1, m2, duna, duna HD, meg valami angol nyelvű hírcsatorna, egy info csatorna, egy pár rádió, és persze az osztrák csatornák is jönnek szépen.A tudatlanság boldoggá tesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest