- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FefeeX
veterán
Nekem dinovom van a PChez, usb-s billentyűzetről a box360nal is lehet írni (chatbe), tehát nálam nem a kontroller a probléma, egyszerűen nem megfelelő méretű és távolságú a tévé a netezéshez és az olvasáshoz, minden másért pedig ha rákötsz a gépedre egy tévét, akkor az úgysem fog órákig bekapcsolva egy valamit megjeleníteni (pl mert sokat fogyaszt, és kikapcsolod, míg elmész a boltba)
Parci: mikró naponta pár perc, 1000W, elhanyagolható, porszívó hetente 20-30 perc, szintén. Hajszárító úgyszint. Azért a tévé kicsit más, és nem mindegy, hogy 200 vagy 600 Watt. Mondjuk a 100 és a 170 közt már nincs akkora difi, ennek én örülök is Mert pl a pc-m IDLE-ben is fogyaszt mint a fene, az erősítőm szintúgy...
Szóval régen a 2-300 watt difi az számított, most a 40-50 watt szerintem nem számít. (nem takarékos égő esetén lecserél emberünk egyet takarékosra és máris többet nyer mint veszít)[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
ha valakinek nincs külön monitora, akkor mindent ezen csinál word, exel, net stb. szal azért lehet, hogy órákig ugyanaz van a képen (pl. menüsor) de amint írtad az előbb ha 7 órát kibírt ugyan azzal a képpel akkor gond nem lehet. Én már régóta vágyom 1 plazmára ha lesz pénzem tuti azt veszek, bár volt bennem egy kis félelem a beégéssel kapcsolatban ez most már nincs meg. Rengeteget olvastam róla de konkrét adatot még nem láttam de a 7 óra meggyőzött.
-
FefeeX
veterán
Este elaludtam a filmen na Tesztre tuti nem hagynám ott Volt már, hogy így rúgtam le éjjel a laptopot kinyitva az ágy végéből, mert úgy aludtam el hogy filmet néztem rajt Nem esett jól neki
Akinek nincs pénze monitorra, az nem 37"+ tévét vesz. Hanem mondjuk 32"-t ami még pont a határon van az asztali használhatóság szintjén, de mivel ekkora plazma nincs is, így ezzel nem kell foglalkozni sem. Akinek meg ekkora plazmája van, annak van pénze monitorra -
zsigus
őstag
-
-
kpal
nagyúr
Jó teszt tetszik de 1 olyan képet hiányoltam ahol az egész hátsórész látszik.Bár az ára kicsit magas ahozképpest hogy 42"-os én inkább ilyen árban 50"-os vennék persze komprumiszumokkal.
-
zsigus
őstag
sztem saját fejlesztés! Samsung plazmákat láttam belülről azokon nem volt csak samsung chip (kivéve a buffer-eket amik panasonic-ok voltak nem poén)
egyébként nem biztos, hogy komolyabb cucc! feleslegesen nem fognak jobbat csinálni (pl. mkv) csak olyat ami annyit tud amennyi rá van írva. ezért kételkedem abban, hogy fw frissítéssel meg lehet oldani az ilyeneket
[ Szerkesztve ]
-
Pharaoh
aktív tag
A szürke oldalsávnak is van értelme 4:3-as képarány mellett. Én sokáig feketét használtam, míg a téli olimpia alatt észre nem vettem, hogy a kép széle világosabb egy kicsit.
Mivel az oldalsó sáv nem volt használva, nem használódott el annyira, így inkább áttértem a szürkére, nem romoljon tovább a helyzet -
sanp
tag
Sajnos LCD-n is van beégés-szerű jelenség. Ha TV adást nézel 4:3 képarányban, egy idő után két, befelé halványodó sáv jelenik meg a kép széleinél amit semmivel nem tudsz eltávolítani. Nem beragadt pixelek, inkább olyan mintha belülről koszos lenne a panel két sávban. Nyilván más jelenség a technológiából fakadóan mint a plazmánál és lehet hogy újabb tévéknél már nem probléma.
Nem saját kép, de ilyesmi a jelenség: -
kpal
nagyúr
Aki nincs tisztában a plazma fogyasztással akkor itt 1 video (igaz méretben kicsit nagyobb de látszik hogy a fogyi már nem lénnyeg) video.
-
Gomezz
senior tag
Qrva drága!
Ennyiért már ledes TV-t lehet venni! -
nismoka
addikt
Nem szeretem a plazma tv-t, túlságosan tükröződik, vibrál "riceg" a képe nem olyan stabil mint az lcd-nek, a fehér nem igazi fehér hanem vagy sárgás vagy szürkés. Beégés és ghosting, igaz panáknál ez nem igen áll fenn, és foszfor lag. Az évek folyamán csökkenő fényerő, amit mondjuk kompenzál az elektronika. Ami érdekes hogy sok modellnél a fekete inkább szürke, pedig a plazma van kikiáltva a fekete bajnoknak, de ez tipus függő is ahogy láttam. A kép is részletesebb LCD-n, a plazma kicsit homályosít. Egyszóval nekem az LCD a nyerő a kicsit gyengébb feketéjével is, de vannak meglepő feketéjű lcd-k..
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Nem tudom, hogy te mikor plazmát láttál és milyet, de szerintem biztos nem lehetett fiss. Igaz, hogy valamelyik plazmán sincs megfelelő fekete de azért ez most már egy 14 éves (TV) technológiánál már alap, hogy normális legyen. Ha ez igaz lenne senki nem venne plazmát. Én már láttam egy párnak a képét egyikre sem volt igaz ez amit leírtál. De ha egy márkás tv veszel nem hiszem, hogy lenne vele problémád. Nekem sincs az LCDvel de a plazma jobb, és ezt elég sok hozzáértő ember is mondja nem csak én.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
"vibrál "riceg" a képe"
ezt mikor álmodtad?a színezések, amiket felhoztál, a rossz színbeállítás miatt vannak. Hidd el, van rajt fehér és tuti fekete is.
"A kép is részletesebb LCD-n, a plazma kicsit homályosít."
Ez mondjuk lol. Részletesebb a kép? Mármint az egymás melletti pontokon ugyanaz a szín jön színátmenet helyett? Mert ez a helyzet. Az meg, hogy olyan élesre van beállítva, hogy úgy tűnik az LCD-n, mintha valaki photoshoppal bénázta volna össze a képet, igen gyengén vagdosva...Javaslom, nézd meg plazmán az Avatar BD-t. Kicsit, a jellegéből adódóan itt is mesterkélt, milyen lehet LCD-n, ahol már alapból minden guminak tűnik... HD Ready a tévé, 10 centiről teljesen tökéletes, pontra stimmelő kép... Na mindegy.
-
nismoka
addikt
Az hogy ki a hozzáértő és ki nem nemtudom, én a szememnek hiszek. Friss modelleket láttam de zavar a plazma vibrálása és tükröződése az lcd-hez képest. Egy dolog ami jobban tetszik a plazmán az az analóg SD műsor, de ez abból fakad hogy a plazmák kis homályosítása jótékonyan eltakarja az SD adások hibáit, miközben az LCD éles képe kihozza a hibákat is. Viszont jó Full HD anyaggal messze az LCD jön be jobban. Ez csak az én kis véleményem, izlések és pofonok...
-
nismoka
addikt
Tegyél ki mondjuk egy jóminőségű állóképet egy LCD-re és egy plazmára egymás mellett, érezhető a plazma vibrálása, nyugtalan képe. Avatar, egy mesterséges film nem lesz természetes sem plazmán sem LCD-n, de tény hogy etalon a képminősége, főleg a mélység élessége nyűgözött le.(egyszerre néztem 100Hz és 200Hz es TV-n a 200Hz még rápakolt a mélység élességre, szinte már térhatású volt) De nem vitatkozni akarok egyszerüen egy vélemény a sok közül, de látom itt sok a plazma fan.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
A Tükröződést még értem ez tényleg igaz, az üveg az oka az lcd matt. Ok
De a vibrálást nem lehet hogy a hiba nem a tv-ben van????
A Mostani plazmák nagy része 600hz-es szal az lcd max 200hz-éhez képes elég érdekes, hogy ez vibrál. De tudomásul veszem, hogy neked nem a plazma az eseted, nem vitatkozni akarok. -
nismoka
addikt
Jajj ezt a 600Hz-es marketing maszlagot inkább nem minősítem, de azt a tesztben is leírták az elején hogy100Hz a valós adat a többi csak trükközés pld hogy 600Hz-nél ugyan azt a képet villantják fel többször meg fekete képkocka bevillantása stb, tehát még annyit sem számol plusz képkockát mint a 200Hz-es cuccok.... Nem is a képfriissítésből adódó vibrálásra gondolok, nem tudom mi okozza de egyfajta vibrálás szerüt látok minden plazmánál, állóképnél is látszik.
-
Devid_81
félisten
Ugyan csak gyorsolvasással mentem végig a cikken, de ez a beégés dolog eléggé felületes volt számomra.
Avagy gyorsan átsiklott az író felette
Mindenezek mellett egy fullHD-s plazmát megnéznék mit tud élesben....
-
dabadab
titán
"plazmák nagy része 600hz-es szal az lcd max 200hz-éhez képes"
Izé, a két számnak abszolút semmi köze nincs egymáshoz, teljesen másra vonatkoznak (a plazmában másodpercenként hatszázszor sülnek ki a cellák, az LCD meg másodpercenként kétszáz képet generál). Egyébként régebbi plazmák (azok, ha minden igaz, 480 Hz-esek voltak) tényleg produkáltak szemmel látható vibrálást, mostanában mondjuk nem tűnt fel.
DRM is theft
-
zsigus
őstag
tudom, hogy trükközés de a 200hz is az, valami valóságalapja kell, hogy legyen ahogy a 200hz-nek is van. egyébként lehet, hogy ugyan az a plazmáknál a 600 mint lcd-nél a 200 de a plazmáknak nincs válaszideje ergo többször lehet felvillantani a képet
felejtsétek el
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
" milyen lehet LCD-n, ahol már alapból minden guminak tűnik."
Ennél jobb megfogalmazást még nem olvastam az LCD képére....kösz!
Ez egyébként meddő vita, de filmnézésre egyértelműen a plazma a jobb. Sőt TV-zésre is.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
nismoka
addikt
-
dabadab
titán
"a plazmáknak nincs válaszideje ergo többször lehet felvillantani a képet"
Látom, működik a marketing
De van. Ami tényleg azonnal kapcsol a világít / nem világít között, az a LED, minden másnak van válaszideje, plazmánál főleg a világos -> sötét átmenet a gázos (ez a cikkben is emlegetett foszfor lag).
DRM is theft
-
bolic
őstag
Nyugi, én is kimondom hogy világosban észrevehető a vibrálása, amúgy nem nagyon zavaró és megszokható egy idő után. Amúgy szeretem a vibrálását is, az olyan CRT utódhangulat... Sötétben persze nem lehet észrevenni.
Habár kb. 3 éves Pana plazmám van, így a mostanira nem tudok nyilatkozni, sok minden változik. De kritizálom a jelenlegi távirányítóra, miért rakták vissza a fos gumigombokat? Nekem nagyon bejött a mikrókapcsolós műanyag gombok, gondolom kispórolták megint.
Ui.: Foszforlag? Hát igen az bizony nagyon gáz, de mostanában csak TV adást és fullHD Blu-ray és MKV filmeket nézek, a játék szórakozást kihagytam már évek óta a kényelmetlen beviteli környezet miatt (félszoba).
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
MaUser
addikt
Nekem még ugyan gen9-es plazmám van, de a vibrálás és a nem teljesen fehér az stimmel. A vibrálást főleg akkor lehet észrevenni, ha fáradt az ember és/vagy bolti módot használ (=fényerő és kontraszt a maximális beállítható felett, ezt használják a boltokban kirakott tv-knél, hogy nagy fényben is látható legyen valami a képen). A bolti mód persze igaz az LCD-kre is, ebben tényleg jobbak (aztán kifújt ). Nálam shop mode-ot a gyári beállítások visszaállítása után lehet egyszer kiválasztani, ekkor tényleg vibrál, főleg ha a perifériában van a tv képe.
Normális esetben (cinema mode és még azon is finomítva) a vibrálás már csak akkor látszik, ha nagyon fáradt vagyok (ez egyébként teljesen emberfüggő, van aki normál esetben is látja). A fehérek tényleg nem fehérek nálam sem (kicsit maszatosnak tűnik a kép), de ez szvsz fél óra alatt megszokható.
Mod.: Ja és a Pana távirányítóját ne szidjuk, számtalanszor sikerült megröptetnem véletlenül, de semmi baja.
Mod2.: Ami még fontos a plazmáknál, hogy az üveg miatt baromira érzéketlen a tv képernyője, főleg egy lcd-hez képest. Nekem sikerült belefordulnom vasalódeszkával(), de semmi nyoma nem maradt. Persze ez a legjobb: [link]
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
gyulus08
aktív tag
Szép nagy tévé. Főleg, hogy már a ghostingot is eltüntették,bár az ára eléggé borsos sajnos
-
törölt tag
Félre ne érts.én neem vagyok ellene aegy jobb LCD-nek,és szereltem fel/állitottam be haveroknek,és azok ismeröseinek,vannak azok közt is jók.(Pl nemrég 1 samu40C750..eszméletlen jó!)Csak nekem furán jött le,hogy ide irod az LCD-hype-ot.persze hogy lehurrogják. Egyénként te is nézd meg a G20-at vkinél otthon vagy áruházi próbateremben neonok nélkül,akár LED-LCD-vel váltakozva..Én megtettem és nem kérdés a választásom(G20 vagy 30)
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Most mértem le (megint) az 50"-os 50X10Y-t (G12-es panel, hagyományos technológiával, 1366x768-as felbontással).
Caprica Season1 Ep9-et néztem az elejétől a végéig (plusz amíg betallóztam a WDTV-vel az kb. 3-4 percet vett igénybe + egy kicsit még állítgattam) 150W-ot fogyasztott el (összesen kb. 46-48 perc alatt). A minimum 93W volt, a maximum 313W. A fényerő félre volt állítva (30-as érték), a kontraszt 43-ra, Normál képstílussal, az adás 16:9-es HDTV Rip.
A mérő egy BaseTech Cost Control 3000, ami egy alap típus, de 2W-on belül pontosan mér (teszteltük).
A G szériák energiatakarékosabbak ennél, még a G10-esek is.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Elektromos autók - motorok
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Öregszem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest