- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tolkarius
tag
idevele
Érdekes egy cucc, megnézném én is élőbe... meg kiváncsi lennék egy ledes lcdvel összehasonlítva miylne leehet,. -
KTTech
veterán
Milyen élettartam? Pont az a gond a jobb minőségű RGB LED-es megoldásoknál, hogy nem bírják a kék színt stabilan tartani hosszú időn keresztül (és ez a fő ok, ami miatt az OLED is késik). Ráadásul ide nagy fényerejű LED-ekre van szükség, amiknek a fogyasztása sem kevés, bár összességében kevesebb, mint a plazmáké. Azért ma már nem egetverő a külöbség, és ha oda jutunk, hogy a képminőséget is nézzük, a plazma jobb minőséget biztosít.
A plazmák élettartamára 100.000 órát adnak meg (ennyi idő alatt esik a panel fényereje a felére).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
BloodRay
veterán
Ezzel nagyjából egyet tudok érteni, de az árakat nézd meg még egyszer.
Nem drágább egy LED-es készülék(vagy csak minimálisan) mint egy jobb fullHD plazma ugyanabban a méretben.(#95) dabadab ->
1, -> Ha árát nem is hozza be mindenesetre környezetbarátabb. Azért megjegyezném még egyszer nem drágább szerintem azonos méretű és kategóriájú plazmánál...
3, -> Szubjektív, ízlés kérdése. Nagyon sokan(vásárlók) fikázzák ám a sima lcd-ket, hogy miért olyan vastagok.
3, -> Ezt tudtommal lehet szabályozni. Egyébként meg sima lcd-knél mindenképpen szebb a képük, a tapasztalat ezt mutatja nekem."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
-
Integra
titán
ha picit utána olvasol ennek az egész viera link-nek, usb csatlakozónak, sd kártya olvasónak, akkor észreveheted, hogy nem egy media player a tv, mint a wdtv vagy o!play, sajnos agyon van korlátozva mindenféle jogi okok miatt. állítólag fel lehet törni és akkor visz mindent, de ehhez kevés vagyok, meg nem is érdekel, van külön media playerem, nem érdekel a dolog ezen része.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
kíváncsi lennék rá!
24"-os monitor után, megnézni egy 37 colos lcdtvn ugyan azt a filmet kész csalódás volt!
-
zsigus
őstag
igen ezt el kell ismerni, hogy a samsung design terén ott van, de a plazmái is szépek pl a félmillás ultraslim plazma (kegyetlenül vékony láttam élőben belülről is) vagy üvegtalp stb.
ezt az üveg kávát is egyébként a Sony találta ki meg sok mást a samu tv-kben
[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
válasz Gál István #71 üzenetére
Az LCD-nél is jelen van ez a probléma, sőt...
Láttam már Samsung tv-be (azthiszem LE32S86 modell volt) Samsung feliratot beleégve. Kicsit ment 3 napig a lejátszó, nem váltott átt a képernyőkímélő.( hibás volt a lejátsz. )
Mondhatom szép volt nagyon.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
gyiku
nagyúr
3 eve vettem 267k-ert a g10es hd ready 42"est ennyiert most meg mar kavet is foz kb
hüllő
-
dabadab
titán
válasz LackoMester #116 üzenetére
LCD nem tud beégni (mert nincs benne foszfor), mondjuk a pixel be tudnak "ragadni", de ez általában elmúlik (kinek "égett be" a taskbar a monitorjába?)
DRM is theft
-
Probber
őstag
Rokonak máris küldöm a tesztről a linket. Mostanság akar TV-t venni, csak még azt nem döntötte el, hogy LCD vagy Plazma legyen (persze az olcsóbb kategóriából). A teszt alapján azt hiszem egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
szmissz
senior tag
Csak a plazma gyerekek... nem is kérdés.
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
-
Kobak77
aktív tag
Én is megoldom, de engem érdekel ez a része is. Mert ha semmire nem jó, akkor minek építik bele? Ha meg vmire jó, akkor nem ártana tudni, hogy mire. Amúgy nincsenek nagy igényeim a minőség terén, viszont annál nagyobbak az ergonómia és könnyű kezelhetőség terén. Lassan nincs annyi bemenet az erősítőn, ahány külön eszközt ki kell szolgálnia. Egyszerűbb lenne csökkenteni az eszközök számát, főleg, hogy elvileg képes is lenne rá a TV.
-
FefeeX
veterán
válasz BloodRay #126 üzenetére
Nem nagyon van időm utánanézegetni, majd talán este, linkelgetésnél arra figyeljetek, hogy kb pariban legyenek a csatlakozók, plusz a G20hoz olyan LED-et linkelj ami tud DVB-t-t kártyával, SD-t, LAN-t, USB-ről HD-t, stb... Szóval tényleg hasonló tudásút. Nem mondom hogy ez nem az, mert nem néztem utána, ezért írom offba
-
zsigus
őstag
válasz BloodRay #126 üzenetére
Odaírtam h a legolcsóbb FHD-set néztem, ugyanabban a méretben ha a technológiát hasonlítjuk össze a plazmát és a led-et akkor sztem helytálló 100e Ft különbség van közötte.(160e-250e)
Egyébként a designon kívül nem sok különbség van közöttük sem USB sem LAN semmi extra, csak valószínűleg a pana régebbi modell.[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Én meg azért linkeltem mert tudom mit tud.
Egyedül SD-t nem támogat, ami a Panasonic sajátossága.
Viszont az usb-ről videó lejátszást alapból kissé korrektebbül végzi.(#131) zsigus -> Csak épp a fogyasztásbeli különbség a különböző kategóriájú LED-ek és plazmák között hatványozottan jön ki...
[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Probber
őstag
Értem, köszi! Ő igazából ilyen 150-200e-es árkategóriába gondolkodik, de akkor majd beszélek vele, hogy előbb keressen róla valami tesztet mielőtt megvenné (bár remélhetőleg ezt alapból is megtenné ).
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
FefeeX
veterán
Remélhetőleg megoldhatóvá válik FW frissítéssel minden Mint ahogy WDTV-n elég könnyen varázsolható volt magyar nyelv Ide kicsit több kell (kb mint oda az usb-s wifi támogatás), de minden megoldható, csak legyen hozzá elég ember, akit foglalkoztat
Mert azért a 25ezres HD lejátszó nem a 300ezres HD TV kategóriája... -
hoffman_
nagyúr
No, ez a teszt nagyon tetszett. Nagyon jókat írtatok a Tv-ről, ennek fényében gondolom nem lehet olyan rossz.
Eddig LCD barát voltam, élt bennem a plazma halott dolog, de itt annyi jót láttam, hogy ez megingott. Reálisan, naprakész, új termékekről beszélve akkor most mi szól a plazma/LCD technológia ellen/mellett?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
zsigus
őstag
válasz BloodRay #134 üzenetére
Én továbbra is a technológiáról beszéltem az árkülönbség miatt. Persze amiket te linkeltél azok között nincs sok különbség. De az általam megvásárolható kategória az nem a 300ezres! A LED tv pedig kb. onnan kezdődik. És a plazma jobb nála. Én nagyon tudnék örülni ha egy 160ezres Pana FHD-s plazma tv-nek is, feleslegesnek tartom az USB-t, LAN-t, Wifi-t. Persze azért mert van egy PS3-am ami a nekem szükséges dolgokat tökéletesen teljesíti videóban persze és minden másban is. És örülnék annak is hogyha nem csak 300ezres TV-ket tesztelnétek mert sztem elég kevesen vannak akik ilyet vesznek. Tudom volt sony de az is 180ezer vagyis sok.
Nem SÉRTÉSNEK SZÁNTAM!!!! Csak eléggé elérhetetlenek ezek, érdekességképpen jó, de gyakorlati hasznát nem nagyon veszem.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz hoffman_ #138 üzenetére
Nálunk a cégnél is úgy kezdődött, hogy "a plazmát az EU ki fogja tiltani nem?", "többszörös áramot fogyaszt" meg hogy "beleég a kép"
Aztán miután tisztáztam velük, hogy ebből egyik sem igaz (főleg aki nem is játszani fog rajt ), és utánaolvastattam velük, mik az előnyök stb, akkor már más volt a leányzó fekvése.Gyakorlatilag az LCD egyetlen előnye a fogyasztás. Gyenge látószög, látószöggel együtt torzított kép, utánhúzás, mesterkélt színek, állandó háttérvilágítás, nem egyenletes fényerősség, kisebb kontraszt, alacsonyabb képrészletesség. Kb ennyi amit az LCD-ről tudni érdemes, ha kihagytam valamit majd javítanak
-
zsigus
őstag
válasz hoffman_ #138 üzenetére
LCD: technológiájából adódó hátrányai:
rossz válaszidő (gyorsan mozgó események picit akadoznak pl. sport műsorok)
gyenge betekintési szög (telefonoknál észreveheted ha oldalról nézed torzulnak a színek)
fekete (a háttérvilágítás miatt a feketéje nem igazi fekete, hanem inkább szürke)előnye: bármilyen kis méretben előállítható, olcsó, lapos, PC-vel vagy bármivel használható (nincs beégés)
Plazma: képminőségben verhetetlen, nincs válaszidő, betekintési szöge korlátlan, feketéje tényleg fekete
hátránya: beégés, ha sokáig van valami a képernyőn akkor annak nyoma marad (windows asztal, 12es karika), van ideiglenes beégés ami egy idő után eltűnik, de van végleges beégés is ami örökké ott marad. de az egyre újabb és újabb plazmákban folyamatosan csökken a beégési kockázat a fejlesztéseknek köszönhetően, mára végleges beégést csak direkt lehet csinálni ha több napon át van ua a képernyőn. De azért a gépemet nem kötném rá, nem is arra való a plazma
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
hidd el, nincs végleges beégés, legalábbis normális felhasználás mellett
állítólag ennél már szellemképes sem lesz, de a g10es panelemen sem volt 7+óra fix kép (DVD játszó menüje) után maradandó elváltozás, csak 20-30 sec szellemkép.
Jegyezzük meg, és többet ne rémisztgessünk hülyeségekkel. Aki két napra otthagyja a tévét egy képet nézve, az meg, bár feltételezem már nem fog így járni akkor sem, de nem az átlagos felhasználók közé tartozik. -
FefeeX
veterán
Hát, az a helyzet, hogy tévén netezni, olvasgatni amellett, hogy luxus is lenne, szerintem hülyeség is Próbáltam, még ha nagyítgatod, akkor is gáz. Messze kell ülnöd, hogy normálisan olvasni tudd, közel kell ülnöd, hogy normálisan lásd. Az olvasás hosszabb távon kényelmesebb közelről (max 60-70 centi), távolabbról tapasztalataim szerint sokkal jobban fáraszt.
A gépem játékhoz és filmhez volt a tévére kötve míg nem lett WDTV-m, próbálgattam mindent, de egyszerűen a többi dolog nem tévére való Max akinek egybe tv-monitora van, na de az meg nem plazmaméret-kategória. Sokan ennek ellenére meg fogják próbálni, mert másnak nem hiszik el, tudom, hisz én is ilyen voltam, aztán majd szépen rájönnek. Ennek ez a rendjeIntegra: tudomásom szerint HD video lejátszására ez a két chip elérhető jelenleg, (sigma van a WDben, meg realtek az Oplayben), így ha ezek egyike van benn, akkor máris egyszerűbb a dolog
[ Szerkesztve ]
-
jayjay
tag
Jelenleg Plazma-Led-Lcd TV-t szeretnék venni.Eddig az Led Tv-ket részesítettem előnyben és úgy gondolom maradok is.
Én nem Magyarországon élek, de nálunk a
Panasonic TX-P42G20E drágább mint LG 42SL9000 vagy Samsung UE40B6000
Ha a 46-osokat nézzük, akkor is ugyanez jön ki.A különbség nem is kicsi.
Sokszor voltam már élőben is megnézni ezeket a TV-ket és nagy különbségeket nem lehet felfedezni.Nekem zavaró a nem matt előlap, de ez otthoni környezetben nem fog annyira visszaütni, mint az áruházakban.
Pc-re lenne rákötve +TV+játék.Ezekre úgy vélem jobb megoldás lenne az LED TV.Ha az árak is ezt erősítik, akkor sztem nem kétséges a választás.
Sztem a vastagság is egy fontos tényező.Nem mindenki tartja a TV-jét egy körbeépített Polcrendszerben a nappaliban.Van akinél a fal nem engedi a Plazmát(súly miatt), vagy esetleg egyszerűen jobban mutatna egy vékonyabb.HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
törölt tag
válasz BloodRay #132 üzenetére
Csak épp a fogyasztásbeli különbség a különböző kategóriájú LED-ek és plazmák között hatványozottan jön ki...
Tegyük fel hogy igazad van:fogyassza dupláját a plazma átlagban,amit erösen kétlek,de legyen igazad. kettö közöttü árkülőnbség 20 ezer amit linkeltélEz kb háromhavi számla. A két lészülék közötti fogyasztás,az 3 villanykörte. Node nemcsak tévézünk hanem minden más is megy áramról.Ha 170 Watott(mivel 350-es táp van a g20ban), napi 5 órában használsz, akkor az 50 forinttal számolva napi 30Ft ba kerul ami egy honapban kb,900Ft Ez max, ettőé csak kevesebb lehet mert ekkora menyiséget csak teljes fehér fénynaél,tejles hanferön és mindenzt felhuzva fogyaszt.Ez viszont messze nem akkora különbség hogy két tévé között csak ez döntse el melyiket vegyem.[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
" Van akinél a fal nem engedi a Plazmát(súly miatt),"
Szerinted hány kiló egy 42"-es plazma ?
Ha van olyan könyvespolcod, amin 30 db átlagos könyv van, és elbírja a fal....
A LED-LCD árkategóriában pedig a plazmák max 2-3 centivel vastagabbak....vagy még annyival sem. Közvetlenül meg amúgy sem illik felszögezni a falra, már csak a szellőzés végett sem.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
HÁZIGAZDA
beégés: abszolút nem figyelek rá, napokig játszottam, volt, hogy lepause-oltam egy órára stb. még szellemkép sem igazán volt. pana p50x10-nél legalábbis nem valós probléma a beégés.
a fogyasztást meg őszintén nem értem. ki tudja, hogy mennyit fogyaszt a mikrója? hajszárító? 2000 wattos porszívó? villanysütő? no, hát ez az...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest