- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 10 Gbps-os, övre akasztható SSD-vel adott magáról hírt a Patriot
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz TESCO-Zsömle #41 üzenetére
GPGPU. Ja, ha ez beindul az Intel elég durván pofára eshet, mert hiába erős a CPU-ja, ha már szinte az összes népszerű könnyen párhuzamosítható számításigényes (pl render) program a GPU-t fogja használni a CPU helyett.
Már most nézegettem körül ilyen tájon, s pl 3ds max-hoz már elvileg van CUDA alapokra épülő renderer, ami nagyságrendekkel (!) gyorsabb a legújabb i7-nél is. Ha az ilyeneket végre elkezdenék megírni openCL-be, akkor a CPU-ból már nem is nagyon lesz szükség túl gyorsakra.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
őstag
-
DaveJr
őstag
Hát ha lenne is egy új Atom a tarsolyában az Intelnek akkor is jócskán az AMD mögött lenne. Mivel az AMD mint ahogy olvashattuk egy chipen kínál mindent...magyarán nincs szükség chipsetre...Atomnál ha jól tudom még mindig kell a déli híd.
De majd meglátuk ha eljön az idejeA fogyasztás összehasonlítás azért se jó mert mint ahogy a cikkben írták a teljes chip fogyasztása lesz annyi amennyi. Az Intelnél meg csak maga az APU/CPU fogyasztását reklámozzák. Azt már nem mondják hogy a chipset kb másfél szeres fogyasztással bír
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Devid_81
félisten
Ezekre kíváncsi vagyok, remélem most tényleg lesz fejlődés.
...
-
TESCO-Zsömle
titán
Egyrészt a Bulldozer AM3-ra jön, mint már írták, másrészt nem lesz benne GPU. Cserébe viszont lesz 8-magos...
Ez itt a Llano APU. AM3-ba bele se fog menni. A benne levő GPU meg nem csak jáccani meg 3D-re lesz jó, hanem -ha végre beindul- általános számításokra.
Én nagyon remélem, hogy az AMD-nek sikerül olyan jó munkát végeznie, mint a XD11-el.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
őstag
"A driver támogatást pedig szerintem addig ne hozzuk fel, míg az NVIDIA nem kerül a képbe"
Nekem annyira képben van, hogy ezen a képen át írom most ezt a postot
"Az Atom szintű rendszerek esetében szó sincs játékról. Itt szimplán a böngészők (D2D, ami a DX10.1 API-ra alapoz), különböző lejátszók hardveres gyorsítására gondoltam."
Az van itt is, mi a gond vele? Linux alól is.
Ugye hogy te se váltanál ionról
Szerintem hiába jön AMD nagy dobása, 2-3 évig még nem lesz olyan előre lépés ebben a fogyasztás kategóriában amiről érdemes lenne előre lépni.
-
t72killer
titán
Számítási teljesítményben a konkurrencia is a bányászbéka hátsója alatt van ilyen fogyasztás mellett: az atom procik kb a használhatóság határán dolgoznak - böngészésre, officera még épp jók, de egy flash-ekkel teletűzdelt weboldal már akadozhat, és az alkalmazások sem indulnak olyan gyorsan (tudom, van egy N450-nel szerelt eeePC-m).
Ezzelszemben az AMD-től remélhetőleg kicsivel több CPU erőt kapunk, teljeskörű GPU-s gyorsítással. (=fullHD lejátszás, OpenCL+directcompute támogatás) Szval ha mindenigaz, a netbook szegmensben végre felkavarodik az állóvíz.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bartucc
addikt
Ezen a téren lemaradásban van az AMD, jó látni hogy van haladás.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Solten
őstag
Ez eleg jol hangzik, elore AMD!
Saor Alba
-
-
leviske
veterán
(#28) Móci: Jól tudod. A Scoprius még AM3-ra alapoz és meg van rá az esély, hogy a DDR4 megjelenéséig nem is nagyon lesz váltás. (És várhatóan akkor is kb úgy, mint most az AM2>AM3 esetén.)
(#30) DBob: Na álljunk meg egy szóra. Az Atom szintű rendszerek esetében szó sincs játékról. Itt szimplán a böngészők (D2D, ami a DX10.1 API-ra alapoz), különböző lejátszók hardveres gyorsítására gondoltam.
A driver támogatást pedig szerintem addig ne hozzuk fel, míg az NVIDIA nem kerül a képbe, ugyanis nekik van egyedül épkézláb driverük Linux-ra. Az Intel kb ugyanannyira szenved, mint az AMD.
A különbség az AMD és az Intel hozzáállása közt annyi, hogy előbbi egy Microsoft közeli cég, akinek mondhatni kötelessége hanyagolni a nyílt forráskódú OS-eket, míg az Intel nyomná gőzerővel a Linux-ot, csak mégsem sikerül annyira.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Nem játékot mondtam, 3D-t. Mindenesetre ha kisebb játékok elmennek akár netbookon, azt senki nem fogja bánni. Eddig valóban nem érdekelte a vásárlóközönséget, mert ilyen termék nem volt, atom még ionnal is harmatgyenge játékra. Meg az ár sem mind1. Elnézve a mostani core i árakat, hát elég pofátlanul túl vannak árazva, nem aprós árakra gondolok hanem boltira.
TDP-ben 1etértünk._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
"Van az AMD kezében valami, ami ütőkártyának számít minden szempontból és az Intel bizonyította, hogy nem tudja felvenni velük a versenyt: az ATi mérnökei."
Én ezzel úgy vagyok, hogy van akit az zavar, ha nem megfelelő a gpu 3d-s teljesítménye, de én szerencsére nem játszok.
Az viszont kifejezetten zavarna ha nem lenne rendes driver támogatás a videókártyámhoz linux alá, ami sajnos nincs ati esetében.Hiába jobb szinte minden paramétere mint a gma950 vagy a mostani, talán gma3150.... ellenben működik. Szóval azért mégse annyira minden szempontból jobb ez a kártya.
Ha tud ennél jobbat felmutatni majd amd anélkül hogy intel rá tudna kontrázni érdemben, és annyival jobb lesz mint mostani atomos dolgok itthon, akkor lehet váltok. De az hogy 3w-al kevesebbet fogyaszt majd, és 5%-al gyorsabb (még mielőtt jönne itt a flameharcos sereg, csak beböfögtem számokat), amiatt nem fogok súlyos összegeket kidobni az ablakon "update" gyaránt.
Aztán meg majd meglátjuk ha bemutatják...
-
bteebi
veterán
Az 5 és 9 W-os fogyasztások elég jól hangzanak (persze nem mindegy, hogy cserébe mekkora a számolási teljesítményük), bár a nettopos 18-20 W jobban érdekel; egy olyan gép jó lenne netezésre meg munkára. Kíváncsi leszek a teljesítményükre és az árukra is.
Amúgy a 2011 eleje vajon mit takar? Február-március?
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Pítőr
aktív tag
Teljes mértékben egyetértek veled! Most beletesznek 320v360v400 sp-t, és ha mondjuk játszani akarsz, de nem elég a teljesítménye, ezért beleraksz mondjuk, az én esetemben egy 5750-et, és nem működik együtt a 720sp-m azzal, ami a processzorban van, akkor feleslegesen vettem meg az gpu részét a procinak! Váltani akarok AM3-ról, de ha nem lesz kompatibilitás, akkor kuka, marad a bulldozer!
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
robyeger
addikt
válasz #16939776 #22 üzenetére
nagyon szegények lennénk ha még kívánni, se kivánhatnánk Már úgy is nyereséges az AMD, ha máshogy nem megy vásárolja fel a Lucid Hydra rendszerét De tényleg a fizikát igazán leválaszthatóvá teheték, erős a gyanum azért ezen kívűl más egyéb dolgot is meg lehetne szoftverből oldani, drága harver fejlesztés nélkül... (minek megvárni, hogy az NVidia talája ki...)
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
neduddki
nagyúr
HI!
merni akarok merni akarok:- )))
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
veterán
Már alig várom a megjelenését.Remélem végre versenyképes termék lesz belöle,ami végre megszorongathatja az Intel Core i sorozatát
duree54
-
robyeger
addikt
az a régi mondás, miszerint az AMD a max. TDP-t adja meg, így kevesebbet fogyaszt az Intelnél, valós mérésekben már rég nem állja meg a helyét. Az AMDnek is van kedvezőbb számítási táblázata, de ha netán ezek ACP számok lennének, akkor még rosszabb lesz az AMD helyzete, mint ahogy gondolnám.
(Az IE9 és hasonló tudású böngésző társai simán fognak DX10-es GPU-n is web oldalt renderelni. Egyenlőre én Direct Compute CS5.0 profilt kihasználó komolyabb programról se hallottam még, sajnos.)Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Móci
addikt
válasz waterman_ #17 üzenetére
Bizony, az nem lenne semmi! Ha tényleg megfelelő teljesítménye lesz az asztali Llano prociknak, eléggé nagyot fognak ütni. Legalábbis én el fogok rajtuk gondolkodni, ha gépcserére kerül majd a sor.
RexpecT:
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Yamaha
csendes tag
Előre látom már Vérpistike végső érvét:
"Bibibííí, az én APU-m erősebb!"
Time is money, fuck is funny, fuck yourself and save your money
-
waterman_
aktív tag
gondolom a desktop liano 45-100 wattos fogyasztását a chip max fogyasztásának kell érteni. ha idle rendszerrel nem mutatna többet a fogyasztásmérő 60-65 wattnál, akkor az nagyon szép lenne.
szerk: a 4 magosra értve.[ Szerkesztve ]
..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
robyeger
addikt
a játékra való felhasználás a teljes piac elég kis százalékát teszi ki. Továbbá jó lenne, ha AMD tovább fejlesztené a crossfire képességeket is, mint például ne csak azonos képességű GPU-kat lehessen közös munkára fogni, mondjuk egy alaplapi integrált GPU, minden 3dik vagy 4dik frame számításába segítene bele, így növelve akár szerényebb mértékben is a teljes grafikus teljesítményt.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Quan-Chi
őstag
jó jó sok cuccot láttunk már papíron remekelni aztán tesztekbe meg egy fos volt ! azért kíváncsi vagyok hogy fognak szerepelni
RexpecT
[ Szerkesztve ]
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
Atom_Anti
senior tag
Az Alien vs Predator vajon a 100W-os vagy a 30-45W-os Lianon futott . Mert ha a 100Wattoson futtatták akkor nem várom, de amúgy nagyon is .
-
leviske
veterán
Azért az elég szép munka, hogy lassan egy komplett gépet begyömöszölnek 30W alá, úgy hogy ráadásul elég korrekt teljesítménnyel rendelkezik. (Vagyis várhatóan azzal fog rendelkezni.)
Remélem a Sabine már egy jóval felkapottabb platform lesz, mint az elődei.
(#4) DBob: Van az AMD kezében valami, ami ütőkártyának számít minden szempontból és az Intel bizonyította, hogy nem tudja felvenni velük a versenyt: az ATi mérnökei. És ugye SoC megoldásoknál nem jön rosszul, ha kiegyensúlyozott a rendszer.
Természetesen lehet várni csodát, de én azért 2011-től kezdődően egy elég kiélezett versenyt várok és azt hiszem, hogy a vásárlóknak ez is volna a legjobb.
(#9) robyeger: Nem feltétlen nyerő dolog az Intel 85W-ját az AMD 100W-jával összemérni. Függetlenül a más TDP számítástól, az Intel kb egy dísz GPU-t pakol az APU-jaiba, míg az AMD egy teljesen életképes megoldást kínál (majd) a Llano-val. Szóval ahhoz a fogyasztásbeli különbséghez számoljuk hozzá a lényeges teljesítménybéli eltérést is.
A DX11-et meg talán nem is kell külön nyomnia az AMD-nek. Azért jó pár DX11-es játék röhögve el fog futkorászni a Llano-n és akkor még ott van a DC5.0, amire az IE9 és gondolom a többi böngésző is alapozni fogja a hardveres gyorsítást.
[ Szerkesztve ]
-
ftc
nagyúr
Hm...azert egy otthoni megosztási szervert eltudnák képzelni egy ilyen 2 magossal... ezek szerint erdemes lesz varni uj gep vásárlással számomra
-
robyeger
addikt
az Intel fogyasztásban nagy valószínűséggel továbbra is nyerőbb marad. Például a Sandy Bridge legnagyobb 4mag+GPU példányainak várható fogyasztása nem fogja meghaladni a 85W-t szemben az AMD 100W-val. A DX11-ben bízhat az AMD, habár ahhoz jócskán erősíteni kellene a szotver támogatást főleg a heterogén OpenCL környezetben.
-
z00li
senior tag
Én is nagyon kíváncsian várom! Lehet, hogy az asztali verzióra fog épülni a következő gépem.
-
Chaser
legenda
A lianot 32nm-en gyártják, akkor az ontariot mért 40-en? Csak ezt nem értem.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Móci
addikt
Jöjjön már! Nagyon izgat, hogy milyen lesz.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
DaveJr
őstag
Végre látszik vmi pozitív dolog a fogyasztás terén is. Nagyon kíváncsi leszek a végtermékre. Ha tényleg olyan teljesítménnyel bír majd mint rebesgetik akkor Atomi szinten mér csapást az Intelre
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Windows 11
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- RAM topik
- Asszociációs játék. :)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...