- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Termigáßor
aktív tag
"60fps bőven elég a monitor részéről, a 60-100fps pedig a játék részéről."
Hát lehet hogy neked elég. Jól bírhatja a szemed a tearing-et... Nálam 75-77Hz-en megy a tft és a játékok 100fps alatt nagyon darabosak, a kép láthatóan sávokban szétcsúszik. Kb 150-160-tól kezd javulni a helyzet. És 200-250 környékén válik igazán simává a mozgás.
Más a helyzet ha bekapcsolom vsync-et: akkor majdnem tükör simának hat a mozgás már 72-75 fps mellett is. Viszont akkora a mouse lag mintha gumin rángatnám a célkeresztet.
Tesztek alapján 120Hz-es tft-vel nem kell az egekben tartani az fps-t, mert már 50-60fps mellett is elhanyagolható a tearing. Ennek azért örülök mert az új játékokból a gépem nem fog ennél többet kifacsarni...
MS IMO 1.1A: hát igen a "heccsát" egér
(Nálam egy Diamondback társa volt jó darabig - egyforma érzékenységre állítottam őket és felváltva használtam -, csak aztán kikopott a bal gombja.)Azért kíváncsi lennék tudsz-e még hasonló egeret mondani ebben az árkategóriában... mert szerintem 100 évente egyszer ha van ilyen...
Jobbára ártalmatlan...
-
Termigáßor
aktív tag
válasz Johnny Cage #59 üzenetére
Persze hiszen szüksége is van rá amilyen gyorsan repked. (poén lenne rászerelni egy mini kamerát )
De azt hiszem, nem örülnénk, ha annyit látnánk a világból amennyit egy légy az összetett szemeivel... (egyik rovar sem lát élesen, legalábbis nem olyan formában mint mi)Jobbára ártalmatlan...
-
Johnny Cage
addikt
válasz Termigáßor #57 üzenetére
"a lényeg, sokkal több képkocka/másodperc feldolgozására képes az agyunk mint eddig gondolták"
Ebben még egy szimpla házilégy is lehagy minket...
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Energiatakarékos működési mód - EcoView Sense technológia
-
Termigáßor
aktív tag
válasz #65675776 #54 üzenetére
Tudtam, hogy ide lyukadunk ki... Hagyjuk is mert te az elméletet veszed alapul, nem tapasztalatból beszélsz. Egyébként ha már elmélkedünk: Igaz, a szem tehetetlen. De nem a szemünkkel látunk! A kép (mozgó kép) az agyban áll össze. Az agy pedig hogy kiküszöbölje a szem "lomhaságát" előre jósol akár pár tized másodpercet is! Ez olyasmi mint az elágazásbecslés egy processzorban; megbecsüli hogy hol lesz a látott tárgy egy pillanat múlva. (enélkül pl egy teniszező nem tudná visszaütni a labdát) Az animációk esetében pont az agynak ezt az előrebecslő képességét használják ki, mert az egymás után következő állóképekből megpróbál folyamatos mozgást leképezni. De minél alacsonyabb a képismétlés annál többet kell dolgoznia látóközpontnak a köztes állapotok kiszámításán így hamarabb el is fárad. Ez hosszabb távon fejfájást is okozhat. Illetve kevesebb (mintavételezés ritkasága) miatt pontatlanabb lesz az előrejelzés. Tehát pl.: egy pörgős játékban a célzás.
Mindegy, nem akarok nagyon belemenni. Lényeg a lényeg, sokkal több képkocka/másodperc feldolgozására képes az agyunk (hiszen a világ körüttünk analóg tehát "végtelen fps-el pörög") mint eddig gondolták.
Jobbára ártalmatlan...
-
orbano
félisten
válasz Termigáßor #51 üzenetére
CRTt a minimális input lag miatt használnak. 60fps bőven elég a monitor részéről, a 60-100fps pedig a játék részéről.
gamer egér? bárkit lealázok egy ms1.1a-val
persze a sok marha tényleg elhiszi, hogy tizenezres beviteli cuccok, meg erőgép kellenek a gameléshez... báh
daa-raa: ne hülyülj, felnyomta az efpéest, meg berakta a húdeatomgamer egeret atom usb rátával, véletlenül nyomott 3 mákfejest csében és elhiszi, hogy tényleg jobb. ammegmá valami
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
törölt tag
Kár, hogy a szemed tehetetlensége messze felülmúlja még a 40Hz-et is. És ha ehhez hozzáveszed a jelfeldolgozás -> utasítás -> végrehajtás láncot, rájössz, hogy a legpúróbb monitor is bőven gyorsabb, mint Te valaha is leszel...
-
bozont
veterán
Na most ez is olyan, hogy kinek mi... Én sosem tulajdonítottam nagy jelentőséget ennek, nekem csak az a lényeg hogy folyamatos legyen a játék (30+ fps) és legyen egy jó gamer egerem (Logitech MX518 nálam jól bevált). Mikor régebben sokat toltam a CoD2-t, akkor sem volt egekben az fps (valahol 30-45 között ugrált) és úgy is nagyon tudtam tarolni. A Kar98-at nagyon pontosan tudtam használni, akár a pálya másik végéből is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ezt nem csak a monitor képfrissítésével lehet orvosolni. Célszerűbb beszerezni egy gamer egeret és hozzá egy hasonló egérpadot, valamint nem árt ha az FPS 100 fölött van még akciódus jelenetnél is. Ez röviden annyit jelent, hogy van egy erős konfigod egy átlagos kijelzővel.
ui.: persze az ideális állapot az erős konfig premium kijelzővel.
[ Szerkesztve ]
-
Termigáßor
aktív tag
válasz #65675776 #40 üzenetére
Tudom hogy nem játékra tervezték, de én nem tudok külön venni egy monitort munkához meg egyet játékhoz, ezért jobb ha mindkettőre alkalmas.
Hogy játékhoz minek a 120Hz? Ha ilyet kérdezel nem hiszem hogy sokat játszol FPS vagy hasonló belső nézetes 3D játékokat. így viszont nehéz is lenne elmagyarázni miért jó a minél magasabb képfrissítés...
dióhéjban: azért mert simább a mozgás, fordulás, és kevesebbet késik a kép az egér elmozduláshoz képest. Ezek csupán miliszekundumok, de ezen is múlhat hogy eltalálsz-e távolabbi mozgó ellenfelet, úgy hogy közben még te is mozogsz. Sok játékos ezért használ a mai napig is crt monitort.Jobbára ártalmatlan...
-
WilliamGhost
tag
kicsit drága még... de az ötlet nagyon bejön!!
There is no cloud, just other people's computers!
-
orbano
félisten
ne is mondd! két évet kellett várnom, hogy megvegyem a mostanit. még 5 év és lesz egy Dell 2709-em ...eizoról nem is merek álmodni.
az 1-1.5 méter meg nem gond. néztem ki jó kis hajtogatható monitorállványt, így igénynek megfelelően változtathatom könnyen a mélységet: melóhoz ideális a nagy közelség, mert egyszerre csak egy kis részletre koncentrálok, de jó, ha minden a monitoron van, filmezéshez, játékhoz meg kellő távolságra tudom tenni. A 24"-ost pedig 30-50 cecntiről nézem munka közben és tök jóA vér nem válik VAZZE!™
-
Joshi
titán
Kb 3 éve úgy döntöttem hogy lecserélem a crt monitoromat egy LCD-re és már akkor is úgy voltam vele hogy nem kísérletezem hanem veszek egy jó MVA vagy S-PVA paneles felső kategóriásat. Itt a próhardveren vettem egy zsír új Samsung 214T monitort 130k-ért gari nélkül ami akkoriban olyan 200k körül mozgott a kiskerekben. A rizikó elég nagy volt de megérte, összehasonlíthatatlan a TN paneles monitorokkal habár azokból is akad egész jó példány. A mai árak már jóval kedvezőbbek főleg a kamionról leesett darabok , de egy prémium kategóriás monitor elektronikája biztosan strapabíróbb és időtállóbb mint az alsó-közép kategóriáé.
Néhány hozzászólásban megemlítették az LCD TV-ket mint alternatívát, a helyzet az hogy egy LCD TV és egy Monitor teljesen más elektronikával bír. Egyszer kiterjesztett asztalként használtam a szóban forgó monitoromat egy LG LCD TV-vel és photoshop-al operáltam, gyakorlatilag csak a monitor volt jó a színek beállítására a TV használhatatlan volt akár milyen színbeállítást eszközöltem rajta(igaz hogy a TV belépőszíntű LC41).
Összegezve aki jó monitort akar annak csak ajánlani tudom az S-PVA panelt ráadásul már fejlettebb is az enyémnél. -
L3zl13
nagyúr
válasz Johnny Cage #44 üzenetére
A kis betekintési szögek szvsz a technológia velejárói. Szóval nagy betekintési szögű TN+-os monitort ne is keress.
Aki hülye, haljon meg!
-
-
Johnny Cage
addikt
válasz #65675776 #40 üzenetére
Pedig a kommersz monitorok nem csak a gyengébb színektől szenvednek. Van ott minden, az LCD összes gyerekbetegsége és az a baj, hogy a kettő között nincs igazán átmenet. Mondana valaki olyan TN panelos monitort, amelyik nem szenved durva bevilágítástól, kis betekintési szögektől, dithereléstől? Ezek egyenként is zavaróak, hát még együtt. Aki minőségi képet akar, annak ez nem elfogadható kompromisszum. Marad a drága VA panelos monitor.
-
old_artist
addikt
válasz Johnny Cage #38 üzenetére
Üdv!
Ha már a "régi"-ről beszélünk, akkor "visszahozták" azt a 2000-es évek eleji "csúszkás" konzolt, nekem is jobban bejött az előző letisztult "oszlopos" és "EasyUp"-os SlimEdge design!
-
twollah
nagyúr
Jot tesz vagy nem tesz jot a kijelzonek az allando ki, be kapcsolas?
Pontosabban a keszenleti uzemmod.En altalaban 10 percre szoktam allitani a Windows-ban az idot, hogy az utan kapcsolja ki.
Nyugodtan lejjebb vehetem az idot vagy a 10 perc jo? -
törölt tag
válasz Termigáßor #34 üzenetére
Nem is játékra van tervezve. Ahhoz egyébként miért kellene 120Hz?
LCD-nél az idők végezetéig várhatsz a tökéletes szinekre... Ami játékoknál pl nem is igazán fontos.
-
bozont
veterán
Egy 24" Eizo-ra, legalább!
Ez nagyon szép darab és 400 euro-ért meg szinte ajándék. Átszámítva kb 110k, de ha itthon 130k körül is lesz az ára, szerintem Best Buy lesz a nem TN panelos monitorok között.
És nekem külsőre is nagyon tetszik (főleg feketében), semmi csicsa, letisztult, visszafogott.
Érdemes rá várni azoknak akik most gondolkoznak valami komolyabb darab beszerzésén. -
Johnny Cage
addikt
Én csak ezzel az új dizájnnal nem tudok megbarátkozni... a régi letisztult SlimEdge dizájn jobban teccik.
-
Solten
őstag
-
Solten
őstag
"VA típusú panellel"
PVA?
Saor Alba
-
Termigáßor
aktív tag
válasz old_artist #33 üzenetére
Hát fanyalogjak? Nem tud 120Hz-et így komolyabb játékra nem lesz az igazi. Bár a display port ad némi reményre okot... (igazából a 120Hz új technológiaként hirdetése parasztvakítás, hiszen egyes notebookok paneljei már évek óta meghajthatók 150-180Hz-en is(!) - mivel nem a korlátozott sávszélességű dvi csatlakozást használják. )
Egyébiránt tökéletes monitor! Már évek óta várok egy ilyenre! (tökéletes színek, megfelelő méret, gyors válaszidő, kibírható ár) Nem gondoltam hogy pont az Eizo-tól fog megérkezni!
Jobbára ártalmatlan...
-
old_artist
addikt
Üdv!
Nem kérdés, hogy egy EIZO-t csak EIZO-ra érdemes cserélni, nem szabad visszalépni szvsz, mert megbánhatja az ember, különösen, mint említetted "... az általuk gyártott elektronika teljesen más dimenzióba emeli az adott monitort." - különösen, ha azt veszed, hogy majd' minden EIZO-t 10bit színszámítás alatt már nem is gyártanak, ami a színterek és színintenzításokat pontosabban meg tudja jeleníteni, nem beszélve a kiváló sávosodásukat, és a pontosabb RGB színátmenetek megjelenését - különös képp a grafikai és képszerkesztési munkákat ha alapul veszzük, de pl. játékoknál és filmeknél is a szürkeárnyalatok leképezésénél, a sötét, árnyékos helyek pontosabb megjelenítésénél tapasztaltak kiváló megjelenítésekor a kijelzőn!
-
válasz Mr.Csizmás #14 üzenetére
-
titán
válasz Mr.Csizmás #29 üzenetére
-
madgie
titán
"Panelilag" már előrébb járnak a TV-k, mint a mezei monitorok. Szerintem a 150k-s 32" TV-ben is valamilyen IPS panel van... de nem is ez a gond. Hiába jó a panel, ha két darab tévét nem lelni egy boltban, amin ugyanolyan színű lenne mondjuk a Ferrari-piros a Forma 1-ben. Ott nem feltétel a színhűség, sőt, sokkal inkább a túlszaturáltság a jellemző. Az Eizo amúgy azzal (is) kilóg az átlag LG-k és Samsungok közül, hogy bár a panelt nem ők gyártják, de az általuk gyártott elektronika teljesen más dimenzióba emeli az adott monitort. Nemhiába vakarózok én is, mire cseréljem le a 19" Eizo-t.
-
Khaal
őstag
150 ezerért láttam full-hds 32 colos tévéket, 2-3 db hdmi, d-sub, komponens csatlakozó már alapnak számít, de már vannak usb-sek amik pendriveról tudnak divxet játszani. Általában valamilyen PVA panel van bennük, szerintem némelyiken talán még a csatornánkénti színállítás is megoldott. Profi felhasználásra persze nem hiszem, hogy megfelelnek, de ebben az árkategóriában monitorból max 24-26 colosokat kapni, és a plusz 6 col, az plusz 6 col.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
-
madgie
titán
52 " széles kis túlzással a szobám nincs, minek akkora kijelző?
Amúgy tudja az az elcédétévé az adobe RGB-t? Vagy csak szimplán bekalibrálható úgy-ahogy színhelyesre?Láttam mostanság az ebay-en 560 GBP körül 30" IPS-es Hazro-t, ami nemcsak fantasztikus képminőség, hanem gyönyörű full alu ház is. De nekem már sok az a 180k, körülbelül 120k a lélektani határ, amit meghúztam. És azért rizikós is valamennyire az ebay-ről venni ilyesmit...
[ Szerkesztve ]
-
einstein
senior tag
Először nem is akartam elhinni, hogy ilyen olcsó egy Eizo.
Szerintem, ha ez 400 euro, akkor hamarosan jönnek a +2"-os nem-Eizo VA-k ugyanennyiért. -
FRENK1988
veterán
Jó kis monitor főleg a csusztatható magasság miatt.
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Integra
titán
egy 30-as s-pva eizo árából már felső kategóriás 52-es lcd tv-t kapsz, ami tudja könnyedén ugyancsak ezt a felbontást. ha nagy nappaliban nyomja az ember a fotelből egy klavival a kezében, megfontolandó is lehetne ez a felállás
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
M107
addikt
Akik fikázznak azoknak is jó lenne azért e termék
Itt hívom fel mindenki figyelmét hogy a számtech 10 ezred másodpercenként fejlődik és soha nem lehet vele fejlődést tartani soha de soha
Sokan itt a fórumon jó modjukban azt se tudják mit csináljanak mindenben csak a rosszat látják pedig lesz... ha neki olyan lehetne
Na csá
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
titán
válasz Mr.Csizmás #14 üzenetére
Mi a problema vele? Mennyi legyen?
-
Integra
titán
azzal már szétmonitorozod a fejed, ha 1-1.5m távolságból nézed..
de 27-es eizo, ami komolyabb panelos, nem is 400 júró:
szar ügy, ha s-pva monitor előtt ül az ember és szeretne nagyobbra cserélni, költséges.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
madgie
titán
Ha tényleg négyszáz euró lesz, akkor abbahagyom a szemezést az LG W2600HP-vel, mert ez ugyan három collal soványabb, de legalább ejzó
(meg lehet sírva fakadnék picit, ha a mostani S1931 után valami szép sávos színátmenet fogadna az LG-nél) -
MODERÁTOR
Na még senki sem szólt be, hogy mi van akkor ha filmet nézünk és kikapcsol. De mint tudjuk, ezt a kikapcsolgatós funkciót is ki lehet kapcsolni.
Amúgy frankó monitor, igazán jövőbeli képet fest a kialakítása. Elfogadnám én is szívesen, ha valaki esetleg itt szeretne meglepni vele. -
venember83
nagyúr
178 fok, végre. Plusz Full HD. Szimpatikus monitor, nem is szálltak el az árával.
-
Hebry
senior tag
Nekem tetszik, de csak sötét borítással.
Elfogadnám. -
L4R$()n
tag
Anyám borogass ... nekem kell egy ilyen nagyon tetszik
-
-
Tomate
veterán
Ritka csúnya...
-
-
L3zl13
nagyúr
Nem is olyan drága...
Aki hülye, haljon meg!
-
Ez igen
Már várom a fanyalgókat: csak 7 ms?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- World of Tanks - MMO
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest