Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Bocsi, a winyók környékén "90-től ott voltam a "tűz közelében". Egy évvel később már adatmentés kezdetek. Így a 92 körül már az ESDI, SCSI, MFM, RLL, IDE nem volt ismeretlen. Én nem a hazai kapacitásokat, hanem a kor csúcsmodelljeit említettem. Akkor még volt Miniscribe, Misrosience, ALPS, Conner, stb..... Van még M2694ESA drive-om (feladvány , ki fejti meg milyen és mekkora kapacitású) 1994 májusi.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
proci985
MODERÁTOR
kizárt, 20 megás nekem még 96 körül pusztult meg, a 720as 99 körül. korai vinyókból szerintem aktívan használt működőképes darab nem nagyon lesz. olyan 2000 előttről (quantum 4.3masok egész szépen bírják, apróban még néha látni őket gépekben, 2.1esek is mentek sokat).
illetve van egy hp 486dx2-66os laptopunk, pár éve (2003ban) amikor utoljára bekapcsoltuk még ment. hdd sentinel meg ahogy nézem van dosos, érdekességnek jó lenne.
BiP: 91ben nekünk már szimpla magas 5.25ösünk volt, meg 3.5ös is. 3.5össel csak az volt a baj, hogy osztályban volt kettő, szal sokat olyan 93-95ig nem ért. +4hez meg volt kazettánk is, de azt még 89 végén vették szülők.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
BiP
nagyúr
Haveri körben nálunk már az menő volt ('93-ban), akinek nem 20, hanem 40megás MFM vinyója volt. (sőt, egyik havernak vinyó sem volt a gépében, nekem meg akkor csak C64 volt ráadásul.) És az akkor nem is 3,5"-os drvive volt, hanem 5 1/4-es, abból is dupla magas. Brutál cuccok voltak.
-
liksoft
nagyúr
Ha lehetne kérném 1993-tól az összehasonlítást. Azonos indulási időponttól.
Szerintem érdekes görbe alakulna ki. Ugyanis régen az Intel ezt a flash kártyát HDD mellett laptopokba kiegészítő háttértárnak szánta. Így ugyan nem SSD, de majdnem. Winyóból is az MFM-től indultunk, és pont ez időtájt kezdtek kihalni, helyettük tért nyert az IDE. Az is hol van már? Akkor tartottunk a 3,5" esetén a 200MB, 2,5"-nál a 40MB-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz greeneye166 #43 üzenetére
Mióta folyadékfilm csapágyazásúak (siklócsapágy) a vinyók azóta van szimering motor tengelyén. Idővel elengedi az mágneses emulziót és besül a motor. A tányérokra kerülő mágneses emulzió meg az adatokat teszi tönkre.
[ Szerkesztve ]
-
-
fondorlatos
aktív tag
Várom, hogy a cikkben jósolt prognózis 2012 ben beigazolódjon, mert év vége felé most épp hogy feljebb ment az ssd-k ára .
-
miaoumaoi
tag
Érdekes összehasonlítás.
-
törölt tag
Átvitel Információ
Összes Olvasott Adat,"0,10 TB, 40,10 TB telepítés óta (2010.02.08.)"
Összes Írt Adat,"0,04 TB, 93,31 TB telepítés óta"
Napi átlagos olvasás,"0,06 TB"
Napi átlagos írás,"0,14 TB"Lemez modelszám,KINGSTON SNV425S264GB
Lemez revízió,C091126a
Lemez sorozatszám,07MA10002933
SSD Vezérlő,JMicron JMF612 / WD Vail / JMF618 / Toshiba TC58NCF618GBT[ Szerkesztve ]
-
Déta
tag
A hátam borsódzik ettől a "szignifikáns" szótól. Egyre többet használjátok. Nem kéne. Van szép magyar szavunk helyette: "jelentősen", vagy rokonértelmű szavaink: "jól láthatóan", "erőteljesen", "észrevehetően", "markánsan",...
Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
-
atti_2010
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #13 üzenetére
36os vinyó akkor megfelel?
WD Raptor 36 ADAD (első szériás, "hangos és meleg" variáns). 1609 nap HDD sentinel szerint (kb 5 éves, első 2-2,5 évet 24/7be kapta, utánna egy év szünet, legalább 3 évig volt bootvinyó vista/win8 alatt), 3611 start/stop count, több mint 215napos várható élettartam. health, performance 100%on.
hdd sentinel pár napja van fent, olyan napi 17,5 giga olvasás és 23g írás van (4 nap alatt 70g olvasás és 93 írás). virtuális memória ezen a vinyón le van tiltva (pici a vinyó, szóval az az egyik tárolóvinyóra lett kipakolva). ahogy nézem akinek írtad picit kevesebbet mozgat, de szerintem összehasonlításra jó lesz.
apropó ha már így szóbakerült a használat, ilyen használattal mennyit bírna egy ssd? pl egy intel 320 80/120/160gigás.
egyébként családban van még egy 20as Seagate és egy 160as samsung is, azok is ilyen 1300-1600napos futásteljesítménnyel mennek (mindkettő ment évekig bootként), bár csak a seagate van 100%on.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
effendi2
tag
válasz atti_2010 #33 üzenetére
Annak viszont nagyon.
De az ég világon semmi értelme az ssd árát a hdd árához hasonlítani, mert azon kívül, hogy adatot tárol, semmi közös nincs bennük. Ennyiből a tape drive-hoz, vagy a floppíhoz is hasonlíthatnánk, pont annyi értelme van.Örökké akarok élni! Eddig sikerült...
-
atti_2010
nagyúr
SSD-ide SSD-oda, ezzel a technológiaival ez csak sz@rakodás, talán a grafén vagy a memrisztor meghozza az áttörést, írom ezt úgy hogy nekem is van SSD-m, de jelenleg ez csak rendszernek éri meg.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
bigz
tag
Azert ennel tobb hatarozza meg egy termek arat, legyen az SSD, sapka vagy paradicsom. (csak par pelda :: a japanok a 70-es - 80-as evekben akkora allami tamogatast kaptak az autoexprotra, hogy bekerulesi ar alatt adtak a japan autokat az USA-ban, csak hogy piacot szerezzenek; az egyik ismert tisztalkodasi szereket arulo ceg egy termeke folyamatosan breakeven korul mozog, mert a termek nem a profitrol szol, hanem a markaertek megalapozasarol a megfelelo celcsoportban, igy ahogy a celcsoport idosebb lesz, a markahoz valo kotodes megmarad, es az idosebb korosztaly szamara arult termekeken mar rendes margin van)
I <3 Razer Mantis Control.
-
bteebi
veterán
Pont ezt akartan mondani. Így pl. nem látható az se, hogy az SSD még mindig kb. 20-szor olyan drága fajlagosan. Na meg azt se felejtsük ki, hogy ez a legolcsóbb termékeket említi, nem pedig a mainstream-et. Így nézve még nagyobb lenne az eltérés...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
liksoft
nagyúr
válasz Mercutio_ #19 üzenetére
És a mai SSD esetében durván meg kell vágni az OS írási funkcióit, hogy a régi 40-es winyókhoz közelítsen majd az élettartama. A régieknél meg max. bosszankodtunk, hogy lehetne gyorsabb is. De ki törődött azzal mennyit írunk?
-
tdd587
őstag
Rendszer alá azért nem platina 25e forintért egy 64GB SSD. Azaz annyiért nem sok platinát vennél... A 2TB-s azon tárolom a filmeket winyóval való összehasonlítás meg felesleges, mert az SSD nem arra van egyelőre, 10 év múlva meg ki tudja mi lesz.
Rossz a példa, de a RAM is drága per GB, de abból sem kell 100GB, csak mondjuk 4-16GB otthonra.
Szerk: amúgy miért pont rendszernek nem kellene? Történetesen arra van az SSD... minden paramétere pont ahhoz ideális, hogy rendszerlemez legyen.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
effendi2
tag
íHogyan tud valaminek az árazása esni? Mi az az árazás esés?
Örökké akarok élni! Eddig sikerült...
-
Locutus
veterán
Ugyanmár, ez mind létező technológia, amit az SSD-kbe raktak. Nem volt itt semmi jelentős kutatás fejlesztés. Egy logikus lépés volt, nem több. Mindössze a marketing aranyszabályát követték, vagyis hogy mindent annyiért kell eladni, amennyiért még megveszik. Árat csökkenteni csak akkor kell, hogy ha az eladott darabszám növekedése ezáltal kompenzálja a bevétel kiesést. És miután mindenki fossa az SSD-ket már, nincs más megoldás, mint egyre olcsóbb szegmensekbe is elérhetővé tenni. Itt meg majd jön a marketing gépezet megint, és kitalálnak egy olyan új szolgáltatást, ami miatt SSD-k új körét megint magasabb áron lehet bevezetni, csak mert azok tudnak már valamit, amire senkinek nem merült még fel ugyan az igénye, de tudja, tehát az jó
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Crytek
nagyúr
Nekem még mindig platina áron van.Mezei usernek ez még mindig oltári drága majd 10 év múlva esetleg.
Next PC Upgrade: 2022
-
Mercutio_
félisten
Jah, azt is nézd meg mennyi 40GB-st adtak el és abból mennyi ami még működik, másrészt a 40GB-s vinyók korában az irási mennyiség is kisebb volt mint manapság.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
atike
nagyúr
Nem rossz a tendencia...
Van ilyen grafikon a meghibásodások arányáról és a megbízhatóságról is...?
-
buherton
őstag
Az SSD-k árazása gyorsabban esik, mint a merevlemezeké
Valamilyen utalás lehetne benne, hogy a merevlemezek árai a múltban értendőek, és azt hasonlítják össze a mai SSD-vel. Ez nagyon nem szerencsés, mert ők nem számoltak a gazdasági jellemzőkkel mint pl. infláció stb... Ha mindent bele vesznek, akkor nem biztos hogy ez a kép marad -> ismét egy hazug statisztikai elemzéssel van dolgunk.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
BiP
nagyúr
Ha nem is logaritmikus grafikonon, de ha csak 15$-ig lenne skálázva, már több látszódna.
Meg ugye az árvíz miatti 3x-osára emelkedés (még ha időleges is) kicsit átrajzolja a grafikont.
(meg az SSD-k árcsökkenését is lassította)[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Még mindig nem nagyon érezni. Legalább is nálunk. Mikkor megdrágultak a HDD-k szépen felnyomták a kereskedők az SSD-k árát is. Mert nehogy már kisebb legyen az árrés köztük. Pedig aztán árvíz ide vagy oda, SSD-ket nem érintette a dolog. Pedig jó lenne valami faja kis 128GB-os 20k ért játékoknak.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Mercutio_
félisten
Arra azért kíváncsi lennék az SSD-vel azonos méretű HDD meddig bírná ugyanilyen intenzív használat mellett
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
djculture
félisten
válasz Plazmacucci #9 üzenetére
Ja én is ettöl félek... Mondjuk legalább nem lesz az mint a pendrive-nál,hogy három gépböl egynél amit javitani hoznak rosszul van bekötve az előlapi usb és pendrive csak annyit mond rá hogy puukkk! Multkor az egyik kolléga szpta be. Nem nlézte meg a gépet amit hozott egy ügyfél hanem egyböl bedugta a pendrive-ot és Winnetou módra füstöt eregetett a cucc
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Szerintem ennek az az oka, hogy a technológia sosem indokolta, hogy olyan sokba kerüljön mint eleinte. Egyszerű üzleti fogás drágán adni az SSD-ket.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
félisten
-
BotaN
senior tag
Mit csináltál te azzal a gépel hogy átlagosan percenként 150 megát mozgatott? Irtsál vírust vagy nem tudom, mert ennek nagyon botnet szaga van. 12 óra alatt 100giga az nagyon nagyon nagyon sok, nekem napi szinten megy 15 órát a gép és ennek a tizede az adatmozgás.
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
bugizozi
őstag
"Köztudottan az a jó a statisztikában, hogy a megfelelő adatok és időintervallumok összeválogatásával szinte bármilyen állítás igazolható, és ugyanakkor meg is cáfolható."
tetszett ez a mondat
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
myckie2
őstag
válasz Plazmacucci #4 üzenetére
2 nem? [link]
-
djculture
félisten
válasz Plazmacucci #4 üzenetére
Szerintem még azok is többet élnek komolyabb terhelés alatt mint ezek az ssd-k. De majd kiderül. Minden esetre nemrég volt hír hogy az uj chipfajták majd még ennél is kevesebb irási ciklust fognak birni, de olcsóbbak lesznek. Az nagyon jó lesz, szerintem így is minden másba nagyon jók ezen a téren meg a béka sgge alatt vannak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
lujó55
addikt
Az 1GB-ra eső ár van ábrázolva. Ez tényleg csökken, de az egyre nagyobb tárhelyet igénylő programok miatt nem lesz soha ilyen áresés a bolti áraknál, mindig van egy újabb és újabb termék, de a korábbi verziók lekerülnek a polcról és nem lesznek filléresek.
-
djculture
félisten
Ja kivéve hogy egy hdd jóval jobban bírja a folymatos irással járó üzemet. Lemértem hogy 12 óra alatt nállam mennyi adatmozgással jár a pc átlagos használata.Ez alatt programtelepités se volt meg semmi csak progik használata,böngészés,video nézés és zene. Nem csoda ha nálam kb fél évet bír ki bármelyik ssd utána rohamosan csökken az életartama végül már a mérete is amig meg nem untam és nem gariztattam. [link]
Majd lefogom mérni ha lesz időm mennyi lesz egy komolyabb használat irásba de ilyen 50-100 giga naponta irásba megvan 12 óra alatt. Meg azt is mennyi írás után kezd el csökkennni az élettartam és vágül a hely. Szerintem az irási ciklusok számánál lévő adat egy nagy kamu... Bár a legutolsó ssd-n ami volt nálam, a vezérlő szállt el sikeresen.[ Szerkesztve ]
-
joghurt
addikt
Logaritmikusan csökkenő mennyiségeket esetleg logaritmikus skálán ábrázolni, hogy látni is lehessen valamit belőle?
A tej élet, erő, egészség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- DIGI kábel TV
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- Politika
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- BestBuy topik
- Amazon Prime Video
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 860 EVO 500GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest