Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• llaszlo

veterán

válasz Dr. Akula #8 üzenetére

Kérlek mutass nekem ugyanolyan tudású gépet harmad áron ami ezeket tudja
    - legyen fém házas ne műanyag
    - minimum 7 órás akku
    - hasonló vagy jobb cpu, memória, vinyó
    - legyen benne beépített webcamera és mikrofon
    - beépített sd olvasó
    - led kijelző
    - normális multitouch trackpad
    - magsafe tápcsatlakozó

Az ár nem lehet több, mint 115eHUF. Jelenleg a MacBook 13-as ára 345.000+/- attól függ hol veszed. Inkább plusz. Vagy legyen a fele, de abban az árban sem fogsz találni.

Vagy 15"-os esetén max 174e-ből a fenti lista plusz
    - integrált és dedikált videókártya egyszerre

Ez a 2-3x-os ár annyira baromság, hogy hihetetlen. Tipikus appletroll duma. Ha valaki azt mondja nekem, hogy kb 3/4-ed áron (vagy kissé olcsóbban) lehet kapni ugyanolyan erős és minőségi gépet azt aláírom. Bár a fém háza és a magsafe-t azt kétlem, a normális multicouch trackpadot szintén. A dupla videókártyára már lárok esélyt, de nem jellemző.
    Főleg a nagyobb gépeknél van jelentősebb eltérés azokat nem éri meg itthon venni. Ha EUR-óban lenne az áruk és az lenne a fizetőeszköz akkor már más lenne a helyzet, mert nem lenne különbség az EU-s árakhoz képest. Az USA-hoz igen az lesz a legolcsóbb mindig is. Főleg amíg az EU adóztatja az USA termékeit. Ha ez az adó nem lenne akkor még kisebb lenne a különbség.
    Ami egyértelmű előny lehet az még a garancia. Ha olyan gépet veszel akkor 3 évet is kapsz hozzá alapból. A mac esetén ezért külön kell fizetni.

[ Szerkesztve ]

• litvitcsak.a

tag

válasz Dr. Akula #8 üzenetére

brand gépekkel nagyjából egy árban van kint. Itthon azért ilyen drága, mert az USD árat egy az egyben váltják EURO-ra (800 usd = 800 euro) és még erre jön az áfa és egyéb költség. Nekem is kintről van az imac így jóval olcsóbb volt mintha itthon vettem volna és még a német árnál is kedvezőbb.

[ Szerkesztve ]

iMac 27" | Nexus4 | Kavics a magyar vizsla

Új hozzászólás Aktív témák