-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Ahogy nézem usb attached scsi mód miatt panaszkodik.
Vagy ezt a módot nem akarta használni a openelec alatt és azért nem hiányolta, vagy bugos az osmc.Egyáltalán friss osmc rendszert használsz? Valakinek 2015-ben volt ilyen problémája, amit egy frissítés megoldott [link], bugreport [link]
De látom 2016 augusztusban megint voltak panaszok.
Lehet hogy modul paraméterrel vagy blacklisttel ki lehet kapcsolni az uas módot.
Node utána sima mass storageként érzékeli, nem? Hiányos logokból nem derül ki.
Githubra vagy pastebinre vagy valahová tedd fel a teljes logot.Egy tipp: szabálytalanul lett kitépve valamelyik gépből, ntfs fájlrendszert használsz, ami így dirty lett és emiatt nem csatolja fel. Talált?
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Van spotify addon. Nem túl nehéz kiguglizni sem.
Annyi a limitáció, hogy spotify előfizetés kell hozzá, de a havi egy EUR nem olyan vészes. -
azbest
félisten
válasz envagyok #25803 üzenetére
Persze vannak, de ha valaki csak ilyesztgetésnek akar kamerát, lehet venni komoly kinézetű dummy kamerákat is. Csak egy fokkal adnak a 15 dolláros kamerák jobb képet, mint az üres műanyag ilyeszgetős
raspi kamera meg [link]
(a noir változatban nincs infra szűrő, így sötétben infra lámpával megtámogatva képes látni, persze nappali fényben ez hamis színeket okoz)
[ Szerkesztve ]
-
bear_
aktív tag
Problem solved, tényleg az NTFS szarta össze magát, bár fogalmam sincs hogyan
Mounting volume... The disk contains an unclean file system (0, 0).
Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
FAILED
Attempting to correct errors...
Processing $MFT and $MFTMirr...
Reading $MFT... OK
Reading $MFTMirr... OK
Comparing $MFTMirr to $MFT... OK
Processing of $MFT and $MFTMirr completed successfully.
Setting required flags on partition... OK
Going to empty the journal ($LogFile)... OK
Checking the alternate boot sector... OK
NTFS volume version is 3.1.
NTFS partition /dev/sda1 was processed successfully.Ezután már sikerült mountolni
Köszi mindenkinek.
-
azbest
félisten
Vadász-vadász... sokat vadásztam már én is, így néha ismerős a terep
Valamikor linuxos környezetben már volt problémám dirty ntfs-sel, a logban hirtelen nem is látom, de csak futólag néztem. Ott lett gyanús, hogy láttam más logját az usb attached scsi panasszal, de utána simán csatolta mégis nála.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz pozsoka #25814 üzenetére
Windows alatt Win32 Disk Imager, Linux alatt pl. Brasero alkalmazásokkal tudod felírni pendrive-ra vagy memória kártyára.
-
pozsoka
senior tag
-
Patice
nagyúr
válasz pozsoka #25814 üzenetére
Ahogy előttem is javasolták: Win32Diskimager.
Kiírod memókártyára, aztán be a Pi-be, áramot neki, és asztali gépről böngészőben éred el a konfig felületet.
Itt van hozzá a setup guide, ha valami nem lenne világos.
Ill. kérdezhetsz is.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
A támogatott operációs rendszerek azért vannak felsorolva, mert automatikusan felismerik mint kártyaolvasót, és a benne levő kártya tartalmát (a felvett videókat) egyszerűen átmásolhatod a számítógépre.
Ilyenre ne költsél feleslegesen+ a linkelt készülék sem a jobbfajta kamerák listáját gyarapítja.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Nem ismerem az ethernet kamerákat, de ilyesmit keresnék a helyedben: [link] vagy [link]
Vagyis olyanokat amiket etherneten keresztül lehet távtáplálni.Ugyanakkor bagóért kapni 4-8 kamerás rendszereket.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-dino--
csendes tag
Udv ALL!
Mondtam, hogy nem adom fel, megtalaltam a megoldast miert nem latja a pendriveot a rendszer.
Egyszeru jogproblema volt.
Igy mar minden kafa...Egy haver segitett az Amigaspirit forumrol.
Ezuton megkoszonnem az ittenieknek... mindenkinek, aki segiteni probalt a bajomon, bar kb. 1 azaz egy ember volt, aki tobbszor probalt meg segiteni!
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
gazso75
aktív tag
Ezt már láttátok ? RPi CM3
-
azbest
félisten
válasz gazso75 #25824 üzenetére
persze, ez még januári hír. Lassan a pi3 A modell kellene legyen az aktuális, azzal még lógnak és beígérték.
Persze a pi zero w bejelentés most volt, szóval pár hónapig lehet nem pörgetik. Főleg, hog a pi zero w és a pi3A valószínűleg elsősorban a soc-ban különbözik. A zero a régi 1 magos, a 3A pedig a 4 magos, de wifi, 1 usb és a többi dolog kb egyezik, ha a korábbi A-t követik. -
Jas0nx
csendes újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy szeretném megváltoztatni az RPI felhasználó nevét. Ugye az alapértelmezett a "pi". Ezt meg is oldottam, viszont ezután már nem érem el pl az rpi configuration gui-s felületét. A lightdm miatt.
A kérdés az lenne, hogy nincs mód arra, hogy még a telepítés előtt belenyúkáljak és átírjam? Pl a noobs esetében.
-
-
Crvsh3R
senior tag
Aki médialejátszásra (is) használja a készülékét attól kérdezném, hogy az rpi 3 1080p 60fps videókat le tudja játszani frame drop nélkül (overclock nélkül, vásárolt licenszekkel, KODI alatt)?
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
válasz golya87 #25832 üzenetére
YouTube-on található 1080p60 videókra gondoltam (természetesen inputstream.adaptive KODI pluginnel). Azt olvastam hogy elméletileg viszi (sőt azt írták, hogy 4k-t is max. 30 fps-el), de gyakorlatban érdekelt volna, hogy 1080p 60fps videókkal boldogul-e fps drop nélkül.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Sziasztok. A következő kérdésem lenne.
Jelenleg otthoni házi torrent/dlna/web szervernek egy routert használok openwrt-vel, viszont a 120/10-es netemet nem igazán tudom kihasználni vele, ezért a kozeljövőben váltani akarok. Oriási összeget nem akarok beleölni. Egy Pi2-n (vagy Bananan) gondolkozok.
Nos az lenne a kérdesem, melyik rendszert ajanljátok rá. A lényeg, hogy torrent, samba, dlna szerverkent működjön stabilan, és ha lehetséges, böngészőből behívható adminisztrációs felülete legyen, mint egy routernek/nasnak. Elvben Openmediavault telepíthető rá, de más is lenne? -
nagyúr
válasz kovbandi82 #25834 üzenetére
Tudtommal a banana-n van gbites lan, meg sata vezérlő, pi-vel még rosszabb eredményeket érnél el, mint a routerrel.
-
Jó, jó, de milyen routert? Lehet nem is az a gyenge láncszem. A belső hálózat amúgy gigabites? Vagyis tudna 100Mbps-nél nagyobb tempót is?
Nem tudom mekkora torrent bubus vagy, de nálam nem megy soha 5-10-nél több, de a belső hálón tudja a 100Mbps-et, ha éppen samba megosztásra másolok(és nem megy a torrent, mert ugye az lejön a sebességből). A torrent sebessége sose hozott lázba, le is van korlátozva 1-2Mbps-re.[ Szerkesztve ]
-
Előtte mindenképpen nézz utána(pl. YouTube), hogy milyen képet ad. Sőt! A dashcam-oknál is népszerű megoldás, hogy kinézetre ugyanolyan kamerát gyártanak, csapnivaló belsővel. Magyarul a befutott modelleket hamisítják.
[ Szerkesztve ]
-
-
vadkörte
addikt
"Elvben Openmediavault telepíthető rá..."
Nem csak elvben. Gyakorlatban is. Egyszerű, könnyen konfigurálható - nem synology-s - hatékony NAS OS. Nem tökéletes, de mi az. Említett célra használom én is egy Pi2-vel.
A belső "hálózatom" 100 megás - ASUS RT-N12D1 router a "központ" - nem tépi szét az istrángot, de nem is cél. 00:00 - 06:00 között tölt és jelenleg inkább annak örülök, ha minél lassabban.
Egyszerre max. 2 szálat engedek neki és azt is visszafogtam 150-200 KB-ra. Miért? Mert így úgy látja a forrás, hogy seed-ben van Ha napközben lóg fent, akkor mivel - Voda mobilnet - nem tud seed-elni, nem is érzékeli a tényt, hogy fent van, így nem csökken a seed-ben tartási időm.Üdv. V. Körte
-
Köszi a választ mindenkinek
-
Froclee
őstag
válasz kovbandi82 #25842 üzenetére
Banana pi alkalmasabb NAS-nak. En azt hasznalok egybkent, OpenMediaVault-tal.
-
wassermann
Topikgazda
RAKÉTA ÉPÍTŐKNEK (Pi3):
Külföldi fórumokon írják, hogy hiába egy gyors SD-kártya, ha a lassú kártyákkal minél jobb kompatibilitás érdekében, a kártyavezérlő órajele szándékosan vissza van fogva. Az alábbi, config.txt-be beszúrandó sorral, a kártyavezérló órajelét lehet növelni:
dtparam=sd_overclock=100
Nálam sokkal simább lett ezzel a beállítással minden, szinte PC-s érzete lett a PI3-nak.
KISÉRLETEZGETÉS ELŐTT MINDENKÉPP MENTSETEK IMAGET!!!
-
azbest
félisten
válasz wassermann #25844 üzenetére
Leginkább az fogja vissza a kártyákat, hogy 3.3V -os módban kezeli a vezérlő. Az uhs-i módhoz 1.5v kellene, amit sajna nem tud. Szóval így a normál mód van megtuningolva némileg gyárilag is. Ezért szoktak 25MB/s sebességig jutni [link]
Szóval a tuningot lehet az uhs-i kártyák jobban bírhatják, mert alapból magasabb sebességre vannak tervezve, csak más feszültséggel.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy elég hülye kérdéssel, problémával fordulok hozzátok.
Nemrég vettem az RS oldaláról egy PI3-at. Én csak mediaplayernek használom, így a LE fut rajta.
A hardver infóban ezt látom:A PI3-ban nem BCM2837-nek kellene lennie? A freki fel- felfut 1200MHz-re, de pl.a bluetoothra azt írja, hogy le van tiltva.
Ez így rendben van? -
Jas0nx
csendes újonc
Sudo passwd root ->be kell kapcsolni a root fiókot, ezzel fogjuk elvégezni a módosításokat a Pi fiókon. Jelszónak bármit megadhatunk.
Utána a raspberry pi configuration-ben ki kell kapcsolni az auto logint. Vegyük ki a pipát a “Login as user pi” mellől.
Újra kell indítani a pi-t a “reboot” parancsal.
Betöltés után jelentkezzünk be a “root : megadott jelszó”-val
Nyissunk egy terminált és a következőket kell beírni:
usermod -m -d /home/newuser -l newuser pi -> ezzel a parancsal változtatjuk meg a pi-t newuser-re
Adjuk ki a “visudo” parancsot.
Itt a dokumentum alján keressük meg a következő sort és a “pi”-t írjuk át “newuser”-re!
Ha ez a sor nem létezik, akkor az utolsó sorba írjuk be.
newuser ALL=(ALL) NOPASSWD: ALL
Mentsük el a dokumentumot, majd a reboot parancsal indítsuk újra a pi-t.Újraindulás után jelentkezzünk be a newuser-el.
Ezek után a raspberry pi configuration már nem érhető el, mert a lightdm alkalmazást a pi userrel hozták létre. Amennyiben ezt el szeretnénk érni, úgy a terminálba gépeljük be a “sudo raspi-config” parancsot.sudo passwd -d -l root -> Kapcsoljuk ki a root fiókot.
-
wassermann
Topikgazda
Ahhoz, hogya CPU folyamatosan max. frekin fusson, a config,txt-be be kell szúrni az alábbi sort:
force_turbo=1
A Bluetooth-ot pedig be kell kapcsolni (én mást használok,ezért pontosan nem tudom, de emlékszem, hogy az LE-ben is van valahol ilyen pont, csak meg kell találni)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest