Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz FefeeX #3256 üzenetére

    Abban tévedsz, hogy a fekete rész nem kap áramot, nagyon is kap, ott is izzik a gáz, kevesebbet amiatt fogyaszt, hogy nem fűtődik fel olyan szinten a panel, kevesebb energia kell a fekete szín előállításához. Ha bekapcsolod a TV-t, a panel minden egyes kapillárisa áram alá kerül, ha nem kapna áramot, kiesne a sor/oszlop. Pont emiatt a fekete is be tud égni. Ha tartósan 4:3-as képaránnyal nézed a TV-adást pl., akkor gyönyörűen meg fog látszani kétoldalt a csík és nem azért, mert a középső rész jobban használódik, hanem mert a nem használt részbe ég bele a fekete.
    A ghosting-ra meg a beégésre azért nem mondanám, hogy letűnt dolgok, még a 42PX80-amon is tapasztalok ghosting-ot a csatornalogók helyén fekete háttérnél, sötét szobában. Elsőre nem veszed észre, csak ha figyelmesen keresed, de ottvan, a jelenség megvan. Kellő körültekintés mellett nem lesz belőle beégés.

    Mit értesz azon, hogy "full képen" akarod nézni a 2.35:1 arányú DVD-ket? Hogy teljesen kitöltse a képernyőt? Azt csak igen erős zoom mellett tudnád megtenni és a képtartalom jelentős része leesne kétoldalt, mindamellett értelme se lenne. 1.85:1 arányú lemezeknél az 1-2 centis alsó-felső fekete csíkot eltünteti a "Kép túlpásztázása" opció, 2.35:1-nél semmi értelme, az szélesvásznú kép. Az 1.85:1 arány gyakorlatilag a 16:9, ami teljesen kitölti a képernyőt. (ez se igaz, mert az 1.78:1 a tökéletes 16:9, az ilyen DVD-k elég ritkák, kb. 10-ből 1).

    A TV "nyekergése" meg szerintem nem normális jelenség. A PX80 nálam olyan csendes, hogy nincs is különbség a bekapcsolt és a kikapcsolt állapota között. Szóval az szerintem hiba, bár a korábbi plazmák zajosabbak voltak, de nem tudom a PV70-nek mennyire szabadna már az lennie.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák