Hirdetés
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Na, csak miheztartás végett, az optimális nézési távolságok:
Get Moded!
-
HEMP
aktív tag
válasz zippofcy #2747 üzenetére
Ezt most hogyan is érted? Annyival jobb a többinél, amennyivel az ára, tehát megéri megvenni vagy pont ellenkezőleg? Ha az a legjobb ár/érték arányú akkor azt veszem, pont belefér a keretbe...
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
zippofcy
senior tag
Azért ez a teljes érzékelés ábrája ... vagyis hogyha vki egy 50 colos full HDs plazmát vagy LCDt 2 méter helyett 3ról néz akkor már vehetett volna helyette HD readyset is nyugodtan, mert úgyse fogja látni a különbséget.
Ebből számomra az derül ki hogy nemhogy 40, de 50 inchben is felesleges a full HD, mert ált. egy család nézi a TVt nem egy ember, így az 50est is 2 méternél távolabbról nézik
az esetek 90%-ában.Ebből a diagrammból kiderül hogy fullHDt 50 inch felett érdemes venni ... na ezzel most vitába száll:
1. minden magyar fullHD tulaj mert mindnek kisebb van ennél.
2. minden plazma/LCD kereskedő, hogy ne rontsam a forgalmukat.
3. minden sznob ("minél nagyobb/több annál jobb")szal inkább nem is mondtam semmit ... a 37"-es full HDs LCD TVk az igaziak a TV csatornák nézésére
ui: olyan ábrád nincs amiben lemérik hogy mekkora mérethez mekkora felbontás kell ahhoz hogy a kapott képminőség megfeleljen egy 50 CENTIS CRT TVn látható PAL felbontású adásnak?
(mivel az átlagembernek a 70 centis TVn a VHS -PAL felbontás fele- is megfelelt ezért a fenti kérdés merőben költői )[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
boldo
csendes tag
Sziasztok,
Ha valaki bennfentes tudja, hogy mikor jön ki a Pana 50PV80 típusú plazmája, akkor tegye közzé. Illetve ha valaki észreveszi, hogy kijött, akkor is... Thx -
kanna
csendes tag
Akkor így tenném fel a kérdést. Milyen plazmát ajánlotok 350 eFt környékén 50 colos méretben? Pana 50PV8P vagy Samsung PS50A4-es sorozat, esetleg Q96 vagy Q97? Nem probléma, ha be van szorítva a szekrénybe? (2-3 cm marad mindkét oldalon)
-
zippofcy
senior tag
Még csak annyit hogy szvsz ez az egész teljesítményhajhászás lassan ugyanolyan értelmetlenné válik mint a megapixel őrület a fényképezőknél.
Kontraszt:
1. A Braviám nem másfélmillió az egyhez, de még csak nem is 15000:1hez hanem 1300:1-hez kontraszttal "szégyenkezhet". Ehhez képest a legjobb plazmán amit láttam jó ha 3x-4x mélyebb volt a fekete ... akkor most azoknak van valós 5000:1-hez kontrasztjuk, vagy az elmúlt 2.5 évben ennyit változott a mérés, vagy nekem rossz a szemem szal elég lenne egy Junoszty TV?
2. A projektoroknak mekkora a kontrasztja mondjuk nem teljesen sötét szobában? 100:1-hez? Egyáltalán, van értelme ilyesmiről beszélni ha egyszer fekete színt elő se tudnak állítani?
3. Mi a helyzet a mozival? A 70-es évek előtt mikor még szénrudakat "égettek" sokkal magasabb volt a kontraszt nem? A vászon lehetett 2x 3x akkora mint most (igaz sokkal többe került, + ha megállt egy pillanatra a gép rögtön szénné égett az ott levő filmkocka, stb) A plázákban levő mozik kontrasztaránya mekkora? Mert szemre nem jobb mint a Braviámé.
Felbontás:
1. A mozifilmek ELVILEG 4000res sorfelbontással dicsekedhetnek. Vagyis 4x jobbak mint az 1080p. Ez azonban analóg érték sok zajjal, tehát abszolút hasraütéssel felezzük meg ... akkor 2160p-s TVn kéne néznünk ezeket hogy megkapjuk a max minőségüket. Természetesen SOHA egyetlen moziban se voltak ekkora felbontással vetítve, de ez lenne az aminél ELVILEG nem is lehetnének jobbak soha. Tehát ha lenne egy 2160p-s TVnk akkor kezdhetnénk nagyobb felbontású kamerákkal rögzíteni a filmeket. Már ha lenne mire de ettől most tekintsünk el.
2. DE. Az 1985 előtt forgatott filmek 95%-ánál a 720p-s TVmen mkv formátumban is jól látható az OPTIKA szín és/vagy éltorzítása. Magyarul: már ekkora felbontásnál is elérjük a maximálisan elérhető legjobbat ... full HDn ezek hogy nézhetnek ki? Totál elcsúszott színek az élek mentén? (pl. Carpenter - The Fog)
3. Az ezredforduló után forgatott filmeknél biztos elég jó már az optika 1080phez. De mi a helyzet az utólagos digitális filmtrükkökkel ... vajon ezeket is 4000res felbontással renderelték? Vagy HDben megnézve kitűnik utólag a filmbe ágyazott voltuk, mint pl. a Peter Jackson féle King Kongnál? (konkrétan mikor Kong elszabadul NYban és a katonai járművek száguldanak jelenet)
És lehetne folytatni a végtelenségig. Nézzünk szembe a ténnyel: jelenleg se a konzolok, se a TV adások, de lehet hogy még a mozifilmek se kívánnak full HDt.
(Japánban állítólag az 1080p-t is keveslik már. Hát elképzelem a japókat ahogy az átlag 3x3 méteres szobájukba próbálják beállítani a 200 centi képátlójú TVt amin már láthatóan jobb a "trueHD - 3840x2160 - mint a fullHD. Igaz legalább ők tutkóra elég közelről fogják nézni ahhoz hogy látható legyen a különbség
Mondjuk megszámolhatják a Volt egyszer egy Vadnyugatban a Charles Bronson arcára szálló légy lábait, ha az akkori objektívek egyáltalán képesek voltak ilyen részletes képrögzítésre ) Szegény Sergio meg foroghat a sírjábanNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
Én elhiszem ... sőt a fenti ábra se mond ellent neki.
Ez nem az SD-HD közötti érzékelési különbséget mutatja, hanem a HD ready - full HD közöttit.
És eszerint az ábra szerint 6 méterről még egy 50-es TVn se látszik a 720p-1080p közötti különbség.
De mivel én csak a saját szememnek hiszek ezért simán lehet hogy az ábra téved(láttam 50es fullHD TVn SD TVcsatornát ... számomra 2 méterről egyaránt élvezhetetlen minőség volt plazmán és LCDn is)
(tudtommal az 1080p mint TV adás szabvány nem létezik, csak 720p ill. 1080i. Ez utóbbi 540 sor csak interlaced, ami mind plazmán mind LCDn randa ... akkor most olyan TVket lehet kapni amiket még a 2010ben elinduló hazai TV adások se fognak tudni kihajtani?)
[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
Az eddigi hozzászólások alapján a Pana annyival jobb plazmában mindennél (lassan a Pionál is ) hogy minden hozzáértő azt venné. De a 8as modell a 80nál gyengébb (persze biztosan olcsóbb is)
Ha tévednék javítsanak ki ...(előző hozzászóló pont most írta hogy a 80as még ki se jött 50esben)
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
Panasonic TH-37PV8P plazma TV br:189.900 ennyiért megéri?
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz zippofcy #2760 üzenetére
Sok pontatlanság van itt azért.
Kontraszt:
1. A natív kontraszt nem keverendő a dinamikus kontraszttal. Előbbi a mai plazmákon sem "másfélmillió az egyhez", hanem csak max. 30.000:1, de inkább 15.000:1 és annyival jobbak is, mint az 1.300:1 arányú Bravia. A dinamikus kontrasztértékek valóban magasak, de azok nem is mérvadóak.
2. A projektorosok ezzel vitatkoznának szerintem.
3. A plázákban levő mozikról nem szólnék semmit, nem a kontrasztarányukkal van a baj, hanem az üzemeltetőikkel, akik 10%-os teljesítményen engedik csak működni őket, "élettartamnövelés" címszó alatt. Na ezért nem járok moziba, gyanítom, hogy sokan mások is ugyanilyen okból kerülik. Azé 1.300 Ft-ért ne hunyorogjak má', hogy 'ssza meg nem látok semmit olyan sötét. Felőlem csődbe is mehet az összes, kibírom azt a 4-5 hónapot, amíg kijön egy új mozifilm DVD-n, digipackos fullos kiadásban.
Felbontás:
1. Meglepődnél, ha teljes felbontáson látnád a musztereket. Nem sok zaj van abban, még annyi se.
2. Ez aztán már végképp blődség. Találnál Blu-Ray-en olyan filmet, ami nagyon nem ma készült és porba gyalázza képe a 3 CCD-s kamerákkal készült képet. A celluloid szkennelésén és a transzfer minőségén múlik minden. Már az 50-es években olyan optikák voltak, hogy még ma is magadhoz nyúlnál a láttottakon, ha nem baxták volna el a transzfert, amiből a 720p-s mkv-d készült.
3. Ismét hangsúlyozom: nem az optika a szűk keresztmetszet. A digitális filmtrükköknél sem elsősorban a felbontást veszed észre az idő múlásával, hanem a modernebb technikák megjelenésével és a szemednek az azokhoz való hozzászokásával válik gagyivá az egész.
Pont a Volt egyszer egy vadnyugatnak láttam olyan fullHD-s kópiáját, hogy azt hittem leteszem a hajam. Nem a légy lábait számolgattam, hanem Bronson borostáin a törések számát (mondjuk annak a filmnek már a polcomon levő DVD verziójának is olyan penge képe van, hogy majd lejön a plazmáról, pedig ugye pont idén 40 éves a film).Én sem vagyok (még) fullHD párti, de csak azért, mert még nem jutott el a dolog odáig, hogy a kereskedelmi forgalmi ára megfizethető legyen, és még a kiadók szem kezdték el százszámra sz*rni a lemezeket, ezért is vettem "csak" HD plazmát. De ez 1-2 éven belül megváltozik és akkor csak pillázunk majd, hogy milyen minőségű anyagok kerülnek elő a sötét pincékből a 40-50 éves celluloidtekercsekről.
A japánok meg csinálják csak, pár éve még a Blu-Ray-re is ugyanígy legyintett a világ mint most a nagyobb felbontásokra. Aztán most hol is tartunk?
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz zippofcy #2761 üzenetére
"(láttam 50es fullHD TVn SD TVcsatornát ... számomra 2 méterről egyaránt élvezhetetlen minőség volt plazmán és LCDn is)"
Hát, nem tudom hány éve láttad és milyen plazmán, de ezzel én azért erősen vitatkoznék. Az idei Pana plazmáknak igen kraftos az SD tévéadás képük. Mondhatni simán CRT minőség. Jó, ez nyilván szolgáltatófüggő is, de nálam pl. ezzel nincs gond. A PX80-ban én igen-igen pozitívan csalódtam e téren, igaz, ez nem fullHD, de a tesztek szerint a PZ85 ugyanezt tudja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kanna
csendes tag
46-osban vagy 50-esben lesz PV80-as? Tudtok róla valamit? 2-3.3 méterről néznénk esetleg elég lehet a 42PV80-as?
-
kanna
csendes tag
Kérdés, hogy árban, hogy fognak viszonyulni egymáshoz! (50PV80 vs. 46PY80)
-
ddt500
csendes tag
Sziasztok. Két plazma közül kéne választani.
Az egyik az LG 50PF95. A másik a Samsung Ps50p96. Mind a kettőt 450 000-ért tudnám megvenni.
Mi a véleményetek. Melyiket ajánljátok?[ Szerkesztve ]
-
-
Harti
senior tag
Hát gyerekek ember legyen a talpán aki az előző 50hsz-ből leszűri mire is van szüksége és mit válasszon...
-
Yellow73
tag
Talán bagatell apróságnak tűnik, de nézd meg (mérd meg) a választandó TV talpát is. Ha csak nem akarod a szekrényen belül a hátfalra szerelni, nem fognak beférni a 28 cm mély helyre! Pl a Pana TH-42 PV80 talpa 33 cm mély, egy 50"-osé lehet, hogy több.
A leadott hő miatt nem biztos, hogy a legszerencsésebb bezárni a plazmát egy szekrénybe.
Szívem szerint én is 50"-ost vennék, e két dolog eltántorít:
- a 42"-hoz képesti ~+100eFt-os árkülönbözet
- félek, hogy az analóg TV adás hibái bagyon zavaróak lennének 3 m-ről. (Az igazat megvallva nekem eddig egy lapostévén sem tetszett semmilyen hagyományos analóg tévéadás képe) -
Harti
senior tag
-
kiskoxxx
csendes tag
Hello!
42"-os Pana Px80-as a favorit? Én is ezt néztem ki, de engem az aggaszt, hogy főleg analóg SD kábeltévé menne rajta és a képminősége nem lesz az igazi.
Épp ezért csak HD ready jöhet szóba, full hd analóg adással extragáz.
Nyugtassatok meg, hogy élvezhető képet fog adni a Px80-as analóg adással is!Üdv
-
kanna
csendes tag
válasz Yellow73 #2775 üzenetére
Nézegettem és ez alapján csak az OFF Samu 46"-es LCD-k (550-es széria) férnének el talpon. Ezért gondoltam, hogy a falra szerelném (ott nincs a szekrénynek hátlapja és az főfal), csak akkor az a gond, hogy nem tudom hozzáférnék-e a szereléshez. Felülről lenne kb. 20 cm helyem, hogy felcsavarozzam a TV-t a konzolra. Nem egyszerű! Működés közben nem elég neki, hogy nyitva van az ajtó! Hátul is fűt, nemcsak a panel?
A Pana 42PV80-on láttam sima TV műsort és szerintem teljesen rendben volt. Az említett Samu 550-es LCD volt vele szemben és ég és föld volt az SD adást tekintve. Szívem szerint 46"-os plazmát vennék, de abból egyelőre nagyon vékony a kínálat. 1 db-ról tudok a full HD-s panáról fél millió körül... nekem max 350 lenne rá. -
kanna
csendes tag
válasz kiskoxxx #2778 üzenetére
A Fukarban a PY(X)80-ason a DSF ment, amikor ott voltam. Valami tenisz mérkőzés volt és hát, ez alapján el kell keserítselek. Szörnyű volt. Valószínűleg a jellel is lehetett valami probléma, mert az összes TV-n keresztben kékes csíkok látszódtak, de valahogy a labda pattogása sem volt az igazi, a mozgó játékos körül meg folyamatosan blokkosodás látszódott. Akkor az egyik Philips LCD-n (5603-as) próbáltam állítgatni az SD minőségét és határozott javulást tudtam elérni. (A Panán nem volt lehetőség állítgatásra). Szóval azért az áruházi jel minősége és a beállítás is lehetett a lúdas...
Szerintem jelenleg a full HD-t maximum nagyfelbontású fényképek nézegetésekor élvezheti az átlag felhasználó, mert még blue ray lemezeket nem vásárolgat 8 ezerért a TV adásról és a blue ray lejátszóról nem is beszélve...[ Szerkesztve ]
-
kanna
csendes tag
Egyre inkább 42"-esben gondolkodom. Jó lesz az 2.5-3 méterről. Az simán elfér, talán talppal együtt is. Most 2.5-ről nézem a 63 cm-es CRT Panámat...(ami inkább 60 cm)
-
Harti
senior tag
Ez az amit senki nem tud megmondani neked, se másnak. Attól függ milyen jelet kapsz a szolgáltatódtól. Tökéletes nem lesz ez 100%. Még mindig az a baj, hogy csak csorgatjuk a nyálunkat a minőségre és reménykedünk mint az 5 éves gyerek, hogy de nálunk biztos jó lesz, nálunk biztosan szép képe lesz, közben meg kapjuk a 3x3-as jelet aztán osszuk be.
A legjobb megoldás az, hogy szerzel kölcsönbe egy LCD-t, Plazmát és otthon teszt. Én is ezen vagyok rajta, csak nemtom, honnan szerzek, de szerzek ha beledöglök is!
A 26"-os LCD-men majd kipróbálom ha végre hazajutottam, remélem sok tapasztatot szerzek vele!
[ Szerkesztve ]
-
kanna
csendes tag
Akinek van 42PV80-asa mik a tapasztalatai a villogást tekintve? A 100Hz jól kezeli? Milyen messziről nézitek általában a 42"-es TV-ket?
-
kanna
csendes tag
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem lassan 3 hónapja van meg a 42PX80 és megnyugtathatom a publikumot, hogy jelenleg nemigen kapható olyan plazma, ami szebb képet adna analóg TV-adást tekintve. Mindenki, aki mást mond, az nem tudja mit beszél. Elég sokáig jártam utána, megnéztem az összes felhajtható gyártó legtöbb kapható modelljét, elolvastam rengeteg külföldi és hazai fórumot, konzultáltam sok okos emberrel (pl. Cifu) és egyértelműen ez az igazság. A Pana tunerjei legendásan jók. Nem véletlenül írtam már több HSZ-ben korábban, hogy CRT-szintű képet ad a PX80. Nyilván szolgáltatófüggő is, de nálam a társasházunknak saját szolgáltatója van, aki asszem gyakorlatilag a UPC-től kapja a jelet és a csatornák 90%-a kifogástalan minőségű. Penge, plasztikus, feszes kép, gyönyörű színek, zajmentes kép. A reklámok valami gyönyörű elésségűek és tiszták.
Az pedig nem igaz, hogy fullHD-vel rosszabb a helyzet. A PZ85 hasonlóan jól teljesít tuner szinten.Ár-érték arányt tekintve pedig asszem nem kell magyaráznom, hogy maximálisan rendben van a készülék. Egyértelműen best-buy!
Ja, és könyörgöm ne abból induljatok már ki, hogy mit láttok a szutyok MM-ban, meg EW-ben, meg a fukarban, mert ott minden van, csak minőségi jel és hozzáértő által eszközölt beállítások nincsenek! A fényviszonyokat már meg sem említeném. Olvasni kell, olvasni és nagyon sokat olvasni, lehetőleg sok forrást, sok ember TAPASZTALATÁT (és nem olyanok légbőlkapott vélményét, akik 1 percet álltak előtte az üzletben) és csak megerősítésképpen megnézni a kiszemeltet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
A 42PX80-as 100 Hz-es beállítás mellett nálam abszolút nem villog, semmi ilyet nem veszek észre. 50 Hz-en viszont rögtön epilepsziás rohammal indítod a TV-nézést, szóval azt a menüpontot mindenki felejtse el!
A 42"-os TV-k optimális nézési távolsága 2, esetleg 2,5 méter (HD-Ready felbontást feltételezve. FullHD-nél ennél kevesebb). A #2752-es HSZ-ben beszúrtam a grafikont.A 42PX80 alig melegszik, szinte csak langyos (majdnem hideg) a készülék teteje még hosszú órák után is, pedig egy darab ventillátor sincs benne. Én kb. 15 centi helyet hagytam fölötte és úgy fúrtam fölé a polcot, bőven tud szellőzni, amennyit kell neki.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Hozzá lehet szokni ahhoz is, hogy a híreket kellően szép, nagy képen látod, hidd el nekem. Természetfilmeknél (pl. Nat. Geo, Spectrum, Discovery) pedig hihetetlen élmény a nagy kép.
Tükröződés nem zavaró, mondjuk én úgy terveztem a nappalimat, hogy véletlenül se legyen se ablak előtt, se ablakkal szemben a TV, így közvetlenül sosem süt rá a nap. Nappali fénynél is tökéletes, kontrasztos képe van. A zongoralakk káva csillog, az tény, de sötét szobában eltűnik és csak a képernyő dominál.
Get Moded!
-
Harti
senior tag
Eddig ugye az volt a köztudatban, hogy a plazma jobb a sima analóg adásra, de Cifu-ék tesztje ahol egymásnak eresztették az új 6-os Samsung LCD-t és a Pana PZ85-öt, ott az LCD képe mintha szebb lenne, és Cifu-ék is ezzel a végszóval zárták le a dolgot. Tudom nem egy kategória a PX80-al a két tesztelt TV de ismét feldobja számomra a kérdést, hogy melyik lenne a jobb. Neked mint tapasztalt tulajnak, feltételezem, hogy a plazma jobban tetszett az LCD-nél. Nagyon érdekelne, hogy miért döntöttél mellette.
-
Harti
senior tag
Viszont a PX80 tesztjén meg azt írják, hogy abszolút ez a best-buy most...
Tehát ha jól értelmezem akkor a Full HD kategóriában a Samsung LCD-je már veri a plazmát a hozzáértők szerint, viszont a nem full HD kategóriában a PX80as plazma veri az LCD-t?
Cifu, merre vagy?
[ Szerkesztve ]
-
hypno skate
senior tag
Az ember (pláne ha fiatal és leginkább a szülei pénzéből álmodik nagyokat) hajlamos etalonokban gondolkodni, de ebben a műfajban ilyenek nem léteznek. Legalábbis nem sokáig. Mindíg jön egy újabb, fejlettebb készülék.
Vagy a kicsit régebbiek nagyon jó áron.
Nézd meg pl. A Samsung PS42Q92H plazmáját. Fél évvel ezelőtt, még attól voltak hangosak a fórumok, hogy jobb a képe mint a pana PV70-nek és több szolgáltatást nyújt. Az ára olyan 250-260K volt.
Ma a madaras hypermarketben 180K-ért akciózzák.Ennyi pénzért pedig jobb választás szvsz mint a Pana PV80. Már csak azért is, mert a különbözetből simán kijön mondjuk egy tisztességes házimozi erősítő.
(Nekem mondjuk már mindegy, mert egy hete megvettem a Panát, de ha nem így teszek, most húznék az Auchanba.)
[ Szerkesztve ]
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
Naota
tag
válasz hypno skate #2798 üzenetére
De a Q9-esek nem tudnak 24p-t. Én már ott tartok, hogy monitoron is hiányolom. Persze van akinek ez nem szempont.
-
Scoobyka
addikt
válasz hypno skate #2798 üzenetére
pana pv80 190ért van a samu meg 180ért....sztem továbbra is a pana éri meg jobban,mivel a samuban nincs rendes 24p támogatás és 100hz....valamint a ghosting és a beégés is gyakoribb a samukban,mint a panánál!
Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest