Hirdetés
Aktív témák
-
davidoff84
csendes tag
válasz #35914496 #3399 üzenetére
Az alul-felül csíkkal azt teheted, hogy bekapcsolod automatikusra a képarányt, ekkor úgy nagyítja fel, hogy ne látszódjon. Illetve PC-nél vannak még erre beállítások (overscan).
De szerintem sem lesz semmi baja. Max a fényerő lesz ott erősebb, amikor teljes képet nézel.Yellow73
Fogd fel úgy, hogy több TV-d van egy időben[ Szerkesztve ]
-
Yellow73
tag
válasz davidoff84 #3401 üzenetére
Na jó, de egy ugyanazon a helyen?! Akkor már az egyiket kiraknám az étkezőbe, a másikat meg a hálóba...
-
Max6
tag
Valaki tudna véleményt mondani az LG 42PT85 készülékről.
/esetleg összehasonlítani a PANASONIC PX8/PX80 -al/
-
Yellow73
tag
válasz davidoff84 #3403 üzenetére
Oko-oké, de én 42"-ost szeretnék nézni, nem sok kis 7"-ost
-
lacos001
senior tag
A "probléma?" még mindig létezik,mi az isten ez,ennyire nemlehetek béna? Végülis kibogarászni idegen nyelvű termékismertetőből,mégha ismerem is az adott nyelvet,elég nehéz......
Plug & Play mi célt szolgál pontosabban a tv menüjében? (már akinek van ilyen....)
Azt is végignyomtam,de minek.....azóta van ez a dolog.....
Végülis azthittem megoldás erre ez lesz,de nem!Vagy még mindig tart?[ Szerkesztve ]
-
Il Dottore
tag
Szevasztok,
Lehet kapni th50pv700-at 300ért.
Ez a tv rendben van, valakinek van tapasztalata.
Ár/érték arány?
relatíve sürgős, kösz.
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
DEW3yl
tag
válasz davidoff84 #3409 üzenetére
Ő biztos úgy gondolja, hogy zoomoljon rá a széleszvásznú 4:3-as arányú műsorra és akkor az oldal csíkokkal együtt a "szélesvászon" is eltünik. Csak annyi, hogy az csak 4:3-as arányú tévén szélesvásznú és egy 16:9-esen már kitölti az egész teret.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
törölt tag
válasz davidoff84 #3409 üzenetére
arra gondoltam, hogy nyujtott pixel...
pl a plazmama 1024/*768-as felbontasu, ezert ha beteszek egy filmet sima syelesvasznu modban, akkor keskenyebb lesy, es alul-felul lesz csik
de ha a tv-t atallitom 16:9-re, egybol kitolti az egeszet4:3-as tv kepet en megszoktam mar 16:9-ben, egyaltalan nem zavaro
-
Möhe
addikt
válasz davidoff84 #3411 üzenetére
Már volt róla szó. képarányok A SW nem 16:9 forma,hanem 2,35:1 .Hacsak nem divix-es zoomolt forma.
-
kanna
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az LG 42PG6000-es és a Samsung PSA450-es sorozatú TV-k milyen viszonyban vannak a Pana PV/PX80-assal?
-
Oldi
csendes tag
A Panasonic TH-42PY8P-ről full-hd plazmáról van vkinek valami tapasztalata,véleménye?
Elvileg tudja a 24p-t ,nem? -
Oldi
csendes tag
Értem
-
Yellow73
tag
Ha nem is egy Rolls, de mindenképpen bestbuy. Minden tekintetben jó, minden körülmények közt megállja a helyét, bármilyen forrást rákötve. Szép kép, egyszerű kezelhetőség, jó paraméterek, viszonylag kedvező ár.
Én PV80-at vettem kb egy hónapja és szerintem jó választás volt. Igazából a másik két versenyzőt meg sem néztem, elsődlegesen a tesztekre és a megérzéseimre hagyatkoztam. Biztos nem rosszak azok sem, de ez biztosan jó. Nem tudom, hogy a Samu és az LG mit kóstál, de a Panát most már 230 körül meg lehet venni. (a PX lehet, hogy még olcsóbb, de a PX széria nem a Pana Magyarországon keresztül jön be az országba. Ugyan a Pana vállalja a garanciális javítást, de egy esetleges cserét csak az eladón keresztül tudnál érvényesíteni) -
davidoff84
csendes tag
válasz Yellow73 #3425 üzenetére
Bizony a Pana a Rolls
Segítség kellene:
Rákötöttem a PV80-ra a PC-t, sima DVI-monitor kábelre. Gyönyörűen beállítottam a felbontást, PC beállításoknál hozzá igazítottam a képet. Viszont a színek elmentek össze-vissza, mintha más színsémát használna. Áldott Catalysttal is próbáltam állítani de nem lett jó. Mintha nem lenne fehér (TV adás jól megy) -
Il Dottore
tag
válasz Il Dottore #3407 üzenetére
A kérdés továbbra is adott...
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
davidoff84
csendes tag
válasz Il Dottore #3427 üzenetére
Igen lehet kapni. Interneten lehet rendelni:
[link] -
DM-Fan
nagyúr
válasz Il Dottore #3427 üzenetére
Nem rossz TV az 50PV700, HA szemet tudsz hunyni afölött, hogy nem tudja a 24p-t, kisebb a kontrasztaránya, mint a 8-as szériának, kevesebb színárnyalatot tud, korábbi képjavító technológia van benne. Ezen felül kalkulálj a 7-es széria szokásosnál nagyobb selejthányadával is. Én lehet inkább a helyedben várnék egy kicsit még és 50PX80-at vennék. Én nem vártam, megvettem 4 hónapja a 42PX80-at, amivel tökéletesen elégedett vagyok, leszámítva, hogy lehetne 50"-os is. De annyival többet nem voltam hajlandó rászánni, mint amennyivel többe került, plusz amúgy is csak olyan 2 méterről nézem. A fullHD hiánya ne aggasszon, abszolút meg lehet lenni nélküle, kompenzál a Pana brilliáns képe.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz davidoff84 #3426 üzenetére
Azért közel sem a Pana a Rolls. Meg lehet nézni a Pio-kat. Mondom ezt én Pana-tulajként.
Get Moded!
-
davidoff84
csendes tag
Tényleg sürgős segítség kellene.
PC módban a zöld színt nem jeleníti meg. A videokártya jó, mert kettővel is ki lett próbálva. A kábel új,DVI-monitor kábel. Volt másnak is hasonló problémája? -
Il Dottore
tag
válasz davidoff84 #3428 üzenetére
Kösz.....
Tudom, hogy lehet kapni....HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
Il Dottore
tag
Köszi.
Ez most 300 a tavalyi 6-700 ára helyett. Annyival többet tudnak képminőségben ezek az újabb panelek mint egy éve?
Nekem absz. csak tv nézésre meg dvd-re kell és mégiscsak 50"-es.
Ezek alapján inkább jobb szerinted egy 42px80 kb 230-ért?
Az 50px80 biztos 4-500 felett lesz, nálam a 300 a határ és kettő darabot akarok venni két szobába, ahhoz sem ragaszkodom, hogy ugyanaz a márka legyen....(milyen Samsung vagy Lg-t javasolsz/javasoltok ilyen keretig legalább 42"-től?
Ezek alapján mi a véleményed?
[ Szerkesztve ]
-
davidoff84
csendes tag
válasz Il Dottore #3434 üzenetére
Elöször én is 2007-es szériából akartam venni, de sok helyen olvastam, hogy sok baj volt velük.
No meg a képfeldolgozása is jobb a 80-as szériáknak, ami nálam megérte, hogy többet adjak ki érte (42" pv70 vs. pv80) -
gyiku
nagyúr
-
Parlagfű
tag
Mit ajánlanátok 50-52" méretben, egy Xboxhoz és filmnézéshez? (Gondolom plazmát..
Az egyedüli kikötés , hogy Full Hd legyen. (Gondolva a jövőre.-----------
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, a tavalyi árához képest nagyon kedvező és csábító és ha igazából csak TV-nézésre és DVD-re használod, akkor a 24p hiánya nem is fájó pont, de végeredményben szemet lehet hunyni a korábbi képjavító technológia, a kevesebb szürkeárnyalat és a kisebb kontraszt fölött is, hisz úgyse teszel közvetlen mellé egy 8-as szériából származó modellt, így feltételezhetően nem lesz szembeötlő a különbség. (illetve a különbség lehet, hogy szembeötlő - egyébként nem az - de legalább nem lesz viszonyítási alapod). Így már csak a 7-es széria magasabb selejthányada adhat okot aggodalomra, de ez meg már abszolút szerencse dolga. Egy dolog tény: a méretkülönbség sokat számít, én is jobban örültem volna az 50"-nak, de sokkal többe került volna, illetve a 8-as szériából nem is volt még hírből sem 50"-os, amikor én vettem a 42PX80-am.
Szerintem jó választás, pláne ennyiért.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Parlagfű #3437 üzenetére
Xbox-hoz? Hát biztos nem plazmát. FullHD-nek meg nem sok értelme van, pláne ha plazmát veszel. Inkább vegyél annyival nagyobbat, mint amennyivel többet a fullHD-ért kiadsz.
De konzolhoz elsősorban az LCD a nyerő. Plazma sem kizárt, de azzal jobban kell vigyázni a beégés miatt, meg az esetleges foszforlag miatt.
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
Igaz lehet csak én gondolkodom így, de szerintem két 50-es felesleges egy házba. Ha csak nem áll kint is két Merc. Egyébként a kettő árából kapsz nem soká egy TH-50PY80-at (vagy az ezévtől kapható 46-os verziója). Igaz az csak egy, de még lehet kijön a pénzből egy SC-PT850-es házimozi, mivel már tavalyi és esik az ára. Ha 850-es nem is, akkor még ott az alatta lévő, talán 550. Mindkettőben van 1080p up-conversion HDMI-n keresztül és így elég jól ki tudod használni a FullHD adottságait sima DVD lemezről is. És ez a páros szerintem a másik szobából is oda csalja a bandát. Tehát a Panasonic összehozza a családot.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Parlagfű #3441 üzenetére
Úgy van, ahogy Naota kolléga mondja. Nincs egyértelműen jó választás. Filmnézésre, legyen az DVD vagy Blu-Ray tökéletesen megfelel egy HD-Ready plazma TV, de ugyanúgy jó lehet, egy megfelelően jó LCD is. Ízlés dolga is, hogy ki mit választ. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Pl. a plazma mellett szól a homogén fényerő, a magas kontraszt, a sok színárnyalat. Ellene szól viszont, hogy hajlamos a ghosting-ra és vigyázni kell a beégésre, valamint nem biztos, hogy minden típus egyformán jól teljesít konzolok esetében a foszforlag miatt. PC-monitorként például nem szerencsés a használata.
Ugyanakkor LCD is tud nagyon szép képet produkálni filmnézés során is, tehát nemcsak az az erőssége, hogy gyakorlatilag bármit köthetsz rá. Viszont egy adott plazmával azonos árú LCD képe gyakran elmarad az ugyanolyan árú plazmáétól, a plazma SD-forrásból jobbára szebb képet produkál.
Szóval olvass sokat a témában, hogy rájöjj, hogy mi is az, ami neked az optimális. Nem szabad a TV-vásárlás ötletének jelentkezése után rögtön az üzletbe rohanni, mert nagyot csalódhat az ember, ha hazavisz egy nem az elvárásainak megfelelő TV-t.Get Moded!
-
davidoff84
csendes tag
Én is hasonló képpen voltam. Egyik nap LCD, másik nap plazma volt a választottam. Végül a plazma mellett döntöttem, a kontraszt és a színei miatt. Igaz, hogy PS2 is lesz rákötve, de inkább oda figyelek, nehogy ghostoljon, de a filmek olyanok legyenek, amilyennek kell lennie.
-
Il Dottore
tag
Szevasz,
Köszi. és neked is DM-Fan.
Már van véve egy onkyo TSXR-605 és wharfedale 9.6+sub+center szintén tőlük.
Ezek után is kellene még házimozi rendszer?
Azért kell amúgy két tv, mert két szoba van, utóbbi egy különálló vendégszoba, de ott vannak az erőgépek gyúrni, meg ode lenne kötve egy konzol.
Max 600-at akarok költeni a két plazmára, ezért is mondtam, hogy nem ragaszkodom ua márkához.
300 körüli árért egy (két) 46-50"-st tudtok ajánlani, ami jó vétel lenne? Nem ragaszkodom az 50-hez, csakhát ezt megláttam ennyiért, gondoltam nem rossz és a képe is szép volt (tv adás, wimbledont néztem rajta-semmi ghost, utánhúzás...)
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
válasz davidoff84 #3444 üzenetére
nappaliban 42es plazma, haloszobaban 32es lcd. mind pana termeszetesen
hüllő
-
kanna
csendes tag
válasz Olympia76 #3448 üzenetére
Nekem is az volt a dilemmám, hogy igazából nagyobb (46-os vagy 50-es) kéne 3 méterről, de akkor már illik full HD-t venni, mert ilyen méretnél már látszik a különbség (A kanapé egy része 2m-nél közelebb van). Akkor viszont sokkal drágább a projekt. Így maradok a 42PV80-nál.
Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- PlayStation 5
- Politika
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Autós topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest