Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rothfb

    veterán

    válasz salapp #47918 üzenetére

    Tökéletesen igazad van, csak ez az egész sokkal összetettebb annál, minthogy leegyszerűsítsük arra, hogy kizsákmányoljuk a Földet, feleslegesen termelünk rengeteg hamar, azonnal elavuló, elromló hulladékot, hogy aztán újabb sz@rokat gyárthassunk és így tovább. Egyre kisebb használhatósági idővel.
    Ott kezdődik, hogy túl sokan vagyunk. Aztán folytatódik az emberek szemléletével, azzal, hogy pl megvesszük az S20 ultrát 400 rugóért, de nem tetszik a gyengébb térerő és helyette veszünk egy Vanpluszt, mert megtehetjük. A minap beszéltem ilyen illetővel. Én eleve nem adok több százezret egy telefonért. Egyik sem ér annyit. De ez csak csepp a tengerben. A gyártók is bőven benne vannak, minél drágábban, minél sz@rabbat adnak, minél kevesebb ideig használhatót. Igaz ez az oledekre is, meg az olyan emberkékre (és itt senkit sem akarok megbántani), akik vesznek egy tv-t, majd 2 év múlva megint, mert az jobb, majd megint a következő évben. Ez igazi pazarlás. Nálunk mindegyik tv minimum 5, de inkább több évet működött. Most is ez lesz. Pusztán a profit, a vagyon a fontos. Miközben az emberiség háromnegyedének semmije sincs kis túlzással.
    Szóval nem offolok tovább, a lényeget talán érted. Ebben én (te) maximum a saját szintemen (szinteden) tudok (tudsz) jól cselekedni és nem a pazarlást tovább erősíteni.
    Én pl többek között ezért is vettem oledből Panát, mert az volt a megérzésem, értékítéletem, hogy jelenleg ezzel a márkával húzhatom a legtovább oled szinten. Persze a felhasználás sem mindegy milyen. Aztán majd az idő eldönti, igazam volt e, vagy elbukom. Nem vagyok tévedhetetlen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák